25
 • Ede001
  #25
  Kedves B0nFire!

  Mivel alkoholszondákkal foglalkozunk közel öt éve ( https://alkopro.hu ), így reagálnék a véleményére. Az alkoholszondák megléte évről évre egyre több életet ment meg attól, hogy közúti baleset áldozatai legyenek. A legtöbb sofőr a visszajelzések alapján nem ülne volán mögé ha tudná hogy még ittas állapotot mutat a készülék. A gond a találgatásból adódik, és abból hogy arra számítanok, hogy már úgyis kiment a szervezetből az alkohol. Viszont ha van egy ellenőrző készülék, akkor a valós adatok tükrében a legtöbben mérlegelnek és inkábbb várnak még pár órát vagy söfőrszolgálatot hívnak.
  Utoljára szerkesztette: Ede001, 2019.11.29. 01:59:06
 • B0nFire
  #24
  Az emberek nem lesznek hülyék olyasmire költeni a pénzüket, ami a szabadságukban korlátozza őket. És ha megpróbálnák kötelezővé tenni, szerintem lenne akkora társadalmi nyomás, hogy sehogy sem lehetne bevezetni. Nem kell a részegségre gondolni, elég a biztonsági övre. Törvénybe van, hogy kötelező használni, sőt meg is büntethetnek, ha nem használod, és legalább akkora az ellentábora, mint aki mellette érvel. A hatóság mit tesz? Leszarja, hogy be vagy-e kötve. Milliószor volt már részem közúti gépjármű-ellenőrzésben, de soha egyetlen egyszer sem szólt a rendőr, hogy miért nincs bekapcsolva az öv. Erről ennyit.

  Arra a kulcsra meg ráfingok! Az nem a tüdőből jön, hanem szívből.
 • szombi
  #23
  aki hüle haljon meg
 • JTBM
  #22
  Az emberi hülyeség ellen nincs orvosság - ahogy a Siemens is megjegyzi.
  Az ismerősöd előbb-utóbb úgyis kiszelektálódott volna - Darwin törvénye működik. ;-)))
 • L3zl13
  #21
  Ja, mondjuk szegény beteg gyereket, akire úgyis annyian hivatkoztak lentebb...
 • sz4bolcs
  #20
  :D Írta. ...többek közt a cikk is.
 • TomecK
  #19
  :) Nem tudom irta -e mar valaki de nem egyszerűbb ha megkérem a melettem ülőt hogy lécci fujjá má bele ? :D
 • sz4bolcs
  #18
  "Jó kérdés, hogy ki lehet-e cselezni, mert mérheti, hogy valóban emberi kilégzésből jött-e a levegő. Ha méri, akkor egy egyszerű kínai kücsüvel nem lehet kicselezni..."

  -igen, egyből vesz dns mintát is. :D
 • sz4bolcs
  #17
  Emlékszem egy képre a humoros és aranyos képek topicjából, hogy mit nem illik csinálni ittasan...

  Hasonló lenne a helyzet itt is. Részegen a legjobb poén benyomkodni ilyen hülye gombokat, amiről te is beszélsz. :D

  Meg elképzeltem a haverom, aki miután részegen a trabantjával fölcsavarodott a fára, lestoppolta a rendőrautót, hogy megkérdezze, hogy hol van. :D

  Az ilyeneknek az első móka lenne benyomni azt a gombot és száguldozni, mint az őrült, mert "milyen jó poén..."
 • Sir Quno Jedi
  #16
  És egyből felfut egy új piac, az a "ezzel vezethetsz öcsém" partydrogoké. :D
 • toto66
  #15
  No persze a tea is drog...C:
  Elég csak az elterjedtebbekkel és az erősebbekkel foglalkozni...
 • Sir Quno Jedi
  #14
  És ezt te elhiszed? Van kb. félmillió féle ismert és kevésbé ismert drogfajta, azokat igen nehéz lenne tesztelni, főleg, hogy merőben más a hatásuk és a fogyasztásukkor jelentkező tüneteik is.
 • toto66
  #13
  Én úgy hallottam létezik drogszonda is...
 • Sir Quno Jedi
  #12
  Drogszondát meg úgysem tudnak csinálni, ergó, nem inni fognak, hanem drogozni, még jobb...
 • cateran
  #11
  Nem ertek hozza,de szvsz az adrenalin loket ideiglenesen elnyomja az alkoholt..persze ha lejjebb megy a szintje, visszajon az alkohol "aldasos" hatasa:)
 • torreadorz
  #10
  Persze további probléma hogy pl magyarországon egyáltalán nem ihatsz alkoholt mig külföldön ez nem igaz. Magyarán ahány ország annyiféleképp kell beállitani, arról nem beszélve ha külföldről veszel használt autót :)
 • JTBM
  #9
  Szerintem is teljesen jó a megoldás, ha működik, akkor érdemes lenne kötelező alapfelszereléssé tenni az új autókon.

  Persze a vészhelyzetre is fel kell készülni. Szerintem egy marha egyszerű megoldás lenne egy vészhelyzet gomb, amit be kell nyomni, ha muszáj menni, pedig részegek vagyunk. Ilyenkor a kocsi indul, de a vészvillogók villognak, hogy jelezze a többieknek, hogy ezzel a kocsival gáz van, figyeljenek rá jobban. Egészen addig villog, amíg leáll a motor, utána lehet "normál" módon indítani, ha már kijózanodott az ember.

  Jó kérdés, hogy ki lehet-e cselezni, mert mérheti, hogy valóban emberi kilégzésből jött-e a levegő. Ha méri, akkor egy egyszerű kínai kücsüvel nem lehet kicselezni...
 • toto66
  #8
  Szerintem is felesleges játékszer, de ha valamire lehetne használni akkor az, hogy amikor az ember nem biztos abban, kiürült-e már az alkohol a szervezetéből, akkor fúj bele. Vagy akkor is hasznos, ha valaki nem akarja a feleségét bevásárlókörútra vinni...C:
  Egyébként csak pénzkidobás....
 • torreadorz
  #7
  Én ennek nem látom értelmét. Ha ittam és vezetni akarok értelemszerüen nem fujok rá. Ha meg kötelező, akkor tuti hogy már másnap megjelenik valami 10 forintos kinai vacak amit összenyomva ráfuj egy kis levegőt
 • Molnibalage
  #6
  "Részegen 5 perc alatt? Aha. Csak okoznál egy újabb balesetet.."
  ---

  "Bármilyen részeg az ember az adrenalin ki tudja pucolni az agyát, de a kocsi letilt... "

  Jó hangzik csak kár, hogy nem igaz. Számtalan ember kutatja, hogy a részegséget hogyan lehet gyorsan eliminálni (vagy a másnaposságot). Ha csak adrenalin kéne hozzá akkor mi a jófenét kutatnak?
 • slime001
  #5
  Ha ittam és vezetni szeretnék nem fogom fújkálni a szondát, hogy majd letiltson. Ennyi erővel ráragaszthatnának egy kis cetlit "Ha alkoholt fogyasztott kérem ne vezessen"
 • Dany007
  #4
  Egyetértek. Nekem is ez volt az első gondolatom.
  Az a 0,014 nemtom hány sör lehet, de akármi történhet.
  Békésen sörözgetek a külvárosi kis házamban, amikor mondjuk a gyerekkel hirtelen történik valami... Azt nemtom bevinni a kórházba, mert ittam 3 sört... Asszony meg nemtud vezetni. Akkor nézzem tétlenül amíg kijönnek a mentők holott ezesetben 5 perc alatt betudtam volna vinni a sürgősségire? Háát....
 • kukacS3K
  #3
  igen, ez így tényleg nem jó csakhogy részegen nincs józanesze az embernek, valahogy egyik megoldás sem jó
 • bigjoe
  #2
  Alapvetően egyet értek, de felmerül a kérdés, hogy mi van, ha vészhelyzet miatt kell a kocsi.. Pl közvetlen élet veszély (ad abszurdum mondjuk az embernek a gyermekét azonnal kórházba kell, hogy szállítsa)... Bármilyen részeg az ember az adrenalin ki tudja pucolni az agyát, de a kocsi letilt...
 • Luminas
  #1
  Amíg nem lesz kötelező, addig sajnos nem nagyon terjed majd el szerintem :/ Kétlem, hogy valaki azért pluszt fizetne, hogy ellenőrizzék, akit meg érdekli, az valószínűleg úgysem ül ittasan volán mögé.
  Talán szülőknek jó, ha nyugodt lelkiismerettel szeretnék elengedni a friss felnőtt csemetéket a család autójával este ^^