Érintőképernyőkkel készülnek a Windows 7 érkezésére
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Csak" annyi bajom van vele, hogy a külsõ monitorjaimat nem akarja valahogy jól kezelni. Persze tudom a gépem a szar, meg át kellene írni itt-ott, esetleg pachelni, fordítani, de nem hinném, hogy ez nekem megérné, hogy naponta 2-3x eljátszak ilyennel "csak" azért mert rádugtam egy másik monitort.
A táméhoz kapcsolódva, nekem tervezés/fejlesztés során már sokszor nagyon hiányzott és hiányzik is ilyen tapi dolog, de ergonomikusság szempontjából nem nagyon tudom még elképzelni, hogyan lehet összepárosítani a napi 8-10 óra használatot + klavi használat + "preciziós" egér használat (ez alatt a rendes egeret értem és nem az ujjaim "pontosságát").
Ahhoz, hogy tapogtani lehessen "kéz közelbe" kellene helyezni, akkor viszont a szem fókuszt cseszi szét, ha a szemnek kedvez, akkor meg fárasztó lenne használni. Magasság szempontjából pedig megint gond van, ha folyamatosan lefelé kell nézni akkor a nyak megy tönkre, ha szemmagasságba akkor kézzel megintcsak fárasztó lenne használni, nem beszélve, hogy akkor megintcsak közelebb kellene hozni.
Lehet, hogy a következõ pár év múlva az "informatikusok" nem "vézna, pizza+cola" emberek lesznek, hanem hatalmas mell és kézizmokkal fognak rendelkezni a napi 8 órás levegõben hadonászástól?
Egyébként meg ahol fontos a rendszer stabilitása, minig a linux van elõtérbe helyzve, s talán nem véletlenül futnak a szervereken linux os-ek. Szóval szerintem mindent a maga helyén kell használni. Otthoni haszálatra nem hiszem, hogy nélkülözhetetlen lenne. (Szerintem)
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
amióta linuxom van megvagyok vele elégedve szerintem 1000 jobb OS.
Most fogadjunk közbeszólnak hogy "pedig a játékok nemfutnak el rajta"...hát valóban nem, mindennek lehet "gyengepontja" 😊
Egyébként hatalmas Déja Vum van ezzel kapcsolatba. Egy vagy két éve mintha láttam volna a tévében egy riportfilmet, amiben billgécc a pc-k új nemzedékérõl zengett ódákat, és az egész ugyanilyen szarság volt. Az egyik a falra volt akasztva, mint valami festmény vagy plazmatévé (vagy 50 centire akasztod, ahol nem mutat, vagy dolgozhatsz mellette állva, esetleg bárszéken), a másik meg egy dohányzóasztal lapjába volt építve (kb 50 centi magas, lehet fölötte görnyedezni, és mellette guggolni). Az egész apropója pedig abban merült ki, hogy fényképalbumnak használjuk a pc-t, és olyan szépen lehet lapozgatni a virtuális képeskönyvünket, meg váltogatni az ablakok között 3D-ben. Hát én meg vagyok veszve, ha kettõnél több ablakom van nyitva. Nem szeretem, oszt kész. Szóval milyen újdonságról is van itten szó? Arról nem beszélve, hogy a kéz tényleg nyomot hagy a képernyõn, és ez nem függ attól, hogy valaki milyen gyakran mos kezet, a kéz ugyanis zsírosodik. Hacsak nem állunk neki gumikesztyûben dolgozni. De ha szeretnék úgy dolgozni, akkor inkább urológus lettem volna. Szóval én még egy darabig maradok a billentyûzetnél, meg a mezei rágcsálónál.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
tuti az asztalosok vannak a dolog hátterében. szép új világ.
Mint ahogy már az XP és a Vista is ugye 😊
Különben mi a lópikulának építenének egyesek az eeePC-be is ilyet?
LZ forever
Ez egy halott dolog, akárcsak a összes nagy EGÉRLECSERÉLÕS felindulás az évek során. Megint jó sok felesleges szoftvert és hardvert eladnak nekünk, azután rájövünk majd, hogy nem ezt a lovat akartuk.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
\"The voices are back... Excellent.\"
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
A cél az, hogy a Windows elterjedjen az egyéb eszközökön is.
Pl. háztartásban: hûtõ, mosógép, szoba/ház vezérlõpanelje, biztonsági rendszer vezérlõje, multimedia vezérlõje, stb.
Autó: fedélzeti számítógép, GPS, multimedia, stb.
Hordozható: Mobiltelefonok, zene lejátszók, stb.
Üzlet: pénztárgép, ATM, árusító automaták, stb.
Az MS minden ilyen eszközön Windows-t akar látni, ezekhez pedig kötelezõ az érintõképernyõ.
az egyik, hogy nem a Microsoft találta fel a spanyolviaszt és az érintõképernyõt és nem kell mindjárt arra gondolni, hogy az egyetlen -és fõleg nem az elsõ (!)- Operációs Rendszer lesz (?) a Windows 7 , ami támogatja az érintõképernyõt és a multitouch-t...
a másik pedig hogy annyira azért nem jó megoldás az érintõképernyõ én személy szerint még mindig az egeret szeretem a legjobban .
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
Bizonyos programoknal pl. grafika vagy jatek igen jo lehet az erintokepernyo. Az ujjlenyomat nem kotelezo, csak egy stylus kell.<#ejnye1>#ejnye1>
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
nekem dual touch helyett olyan megoldás kellene, ami külön mutatóeszköznek külön kurzort rendel. így tesóm tudná a filmet kezelni a vezeték nélküli egérrel a tv elõtt ülve, én meg vezetékes egérrel netezhetnék a monitor elõtt.
\"The voices are back... Excellent.\"
/*WTF?!*/
Starcraft + Diablo III - esemve