34
  • qwas
    #34
    A gondom az hogy a laptopom egy ketmagos 2GHz-es joszag mert dolgozasra vettem. Amikor 3D tervezek rajta akkor meg is ertem hogy megy benne a ventillator mert hat ott adnia kell a teljesitmenyt rendesen. De amikor fut benne egy firefox meg a winamp es semmi mas akkor nekem kuss legyen. Ez meg kerepel mintha muszaly lenne, pedig ezt egy egymagos 600-as CPU is megcsinalja szerintem problema mentesen. Szoval valami nem koser.
  • smv
    #33
    Mármint minimum 80-100 ezer forintban, csak szerkeszteni még mindig nem lehet a hozzászólást.
  • smv
    #32
    Amúgy hogy van az, hogy a folyamatosan lehet olvasni, hogy 100 meg 200 dolláros mininoti, aztán mire ideér valahogyan 80-100 lesz belőle?:\ Gusztustalan egy ország ez.
  • smv
    #31
    Az OS alapból visszaveszi a proci sebességét ha nem használod, csak éppen pl olvasgatsz.
  • torreadorz
    #30
    "de azert erre olyan 50E forintos gepet tartanek megfelelonek."

    Én is,csak sajnos ilyet nem árulnak. 50 ezerért még használtan is csak valami ocska szart kapsz ebben a méretben.
  • qwas
    #29
    Rameztem erre az agyon dicsoitett MSI wind-re. Azert az a kozel 100E forint nem draga egy kicsit erte. Oke hogy reggeli kozbe tudsz hozzaszolni az SG-n, de azert erre olyan 50E forintos gepet tartanek megfelelonek. Mindezt irom ugy hogy magam sem vetem el ennek a mufajnak a jogosultsagat.
  • Gerygrey
    #28
    Annak elég ha vesz 20ezerért egy hansznált gépet

    Virsliből is lehet kapni a Tesco-ban 500 Ft-ért egy kilót, igénytelen proliknak talán megfelel (bár nekem a macskám se ette meg, nem tudom milyen gyomor kell hozzá) ettől én még vehetek kilónként 2000-ért pick virslit.

    Egy újonnan is ocsmány - de használtan, kopottan és koszosan pláne - beige színű házban, zajos ventillátorral és egy rakás kábellel. És ebben csak 20 gigás vinyó van, IDE vinyót pedig lassan nem lehet kapni. És egy kétmagos Atom proci mégiscsak kétmagos atom proci, nem egymagos P4, a RAM-ról nem is beszélve. És ehhez még nincs monitor, választhatsz hogy veszel egy TFT-t és lassan az MSI Wind áránál jársz, vagy egy olcsó, gagyi CRT-t aminek ugye előnye nagyjából nulla.

    és legalább nem keletkezik plusszban elektroniakai hulladék

    Ja, de amíg egy MSI wind fogyaszt 20 wattot, addig egy ilyen ezer éves szörnyeteg megeszik 200-at.
  • torreadorz
    #27
    Szerintem csak arról van szó hogy sosem használtál még ilyen pici laptopot.
    Nem azt mondtam hogy nem birom a 15ös gépet mozgatni, hanem hogy kurva zavaró egy idő után. Asztali gépet hogy használsz ágyból, erre azért kiváncsi lennék... (nem fogom az iróasztalt az ágyam mellé 10 centire pakolni mert kurva kényelmetlen lenne szintén hogy a hülye elrendezés miatt nem férek a szobámban).

    Egyébként meg inkább csak elavult vagy (igen te magad). Olyan ez mint a mobiltelefon. Arra is rá lehet fogni hogy mennyire hülyeség nem? Hisz van otthon vezetékes, ha meg utcán kell telefonálnom akkor megállok egy telefonfülkénél, munkahelyen szintén van. Szóval hülyeség nem? Senki se vegyen mobilt, mert megoldható máshogy is. Egyszer ki kellene probálnod egy windet, és lehet hogy rájönnél hogy mekkora felesleges a nagy laptopod (kivéve ha játszani akarsz vagy filmet nézni rajta)
  • torreadorz
    #26
    Egyetértünk
  • cateran
    #25
    Uhh öreg...bocs,de balfasz vagy..nekem asztalim van ÉS ágyból használom...(ha meg a laptopot,akkor van annyi eszem hogy alárakjak valamit és úgy legyen a pocimon/ölemben:P bár nem melegszik veszettül még játék közben sem:P....) Ja és qrva nehéz mozgatni a 15'-ös laptopomat..lerakom mellém...aztán kimászok az ágyból (nem semmi fizikumod lehet ha ez kihívás)
    1 olyan érvet hallottam ezidáig ami elött meghajoltam és azt mondtam rá,igen,ott a netbook qrva jó lehet:az iskolai felhasználás,füzetek,tankönyvek kiváltására..a többi csak vakítás szvsz
  • qwas
    #24
    Nekem kicsit luxuscikknek tunik ez a netbook bar en is gondolkoz(ok)tam rajta mert ha az agyban internetezek akkor a laptop az igen hangos. A jo megoldas az lenne ha a laptopokon lenne egy olyan kapcsolo mint a regi asztali szamitogepeken a Turbo gomb csak pont forditva. Ami levenne a processzor teljesitmenyt mondjuk a felere meg kikapcsolna az egyik magot. Ezzel kapnank egy olyan gepet ami pont arra jo hogy futtass egy firefoxot egy levelezot meg mondjuk a Skype-pot. De nem menne benne allandoan a ventillator.
  • Dany007
    #23
    Szal pontosítok, felhasználási terület, és pénz kérdése.
  • Dany007
    #22
    Világos értelek. Teljes mértékben :)
    Itt már csak az a kérdés, hogy ki teheti meg magának azt, hogy azért vegyen laptopt x összeggel dárgábban (mármint ár/teljesítmény arányban), hogy kényelmesen tudjon netezni az ágyból :P
    Szal teljesen igazad van. Én az árat vettem figyelembe. Akinél az nemigazán számít, ott tökmind1.
    Dolgoztam én már 700-ezres 21'-os laptopon is, amin lehetett meló után Crysisozni :)
  • torreadorz
    #21
    Nyilvánvalóan az egész csak felhasználási terület kérdése, erről nem is vitatkoznék.
    Például magamból kiindulva, nekem van egy msi windem. Azért vettem, mert én rengeteget netezek ágyból. Van egy 15.4-es dellem is mellete. Na most a gondom az volt, hogy a dell nagy, nehéz mozgatni (ugye kikelek ágyból, kimegyek a konyhába vmiért stb stb), melegszik ezt meg nem szereti a combom, túl nagy, például ha az ölemben van nem látom rendesen a tévét mögötte, amin filmeket szoktam nézni (de közben msnezek is bnőmmel) stb stb. Ezzel szemben a wind ideáliás második gépnek. És a fenntiek miatt nyilvánvaló hogy pl. nekem nem felelne meg sem egy ősrégi laptop (mert az vagy nem birna el a terhelest, ne feledjuk egy firefox 4-5 ablakkal plusz msn hulye szmájlikkal simán megzabálnak egy régi gépet, vagy nagyon melegedne), nem felel meg helyette egy asztali gép (nyilvánvaló okokból nehéz ölben tartani...) és nem felelne meg helyette egy low-end gép sem (semmit sem nyernék vele szintén pont megmaradnának az akadályok).

    Ami jó lenne az egy 12 colos gép, csakhogy azok meg még többnyire mindig nagyon drágák, vagy ha olcsók akkor meg olyan a minőségük (volt szerencsém megnézni egy-két ilyen olcsó 12 colosat, minőségben össze se lehet hasonlitani a windel).

    De annak is nagyon jó egy ilyen kicsi gép, aki szintén csak netezés+msn stb-ra használja és viszonylag sokat "mozog". ÉRtem ezalatt hogy kollégista, albérletben lakik stb stb, ilyenkor hétvégére hazaviheti a gépet, buszon vonaton is használhatja, és nagyon nem mindegy hogy 1 kilót cipel pluszban, vagy 3-4 kilót (főleg amikor amugy is meg van rakva a táska).

  • Dany007
    #20
    Nemtom pontosan az illető #17-es milyen szitura gondolt, de annak aki csak otthon használja a gépet, annak tényleg pénzkidobás a laptop.
    Jóval olcsóbban, nagyobb teljesítményű konfigurációt lehet venni asztali gépnek.
    Persze, aki állandóan úton van, és nélkülözhetetlen a gép, annak persze a laptop a nyerő. De szimpla otthon használatra azért, hogy néha 1-1 útra magunkkal vigyük teljesen fölösleges...
  • torreadorz
    #19
    Öcsém bakker, már a cikk ciménel elolvasásakor tudtam, hogy rögtön meg fog jelenni néhány olyan ember aki szerint a netbook totál felesleges.

    Azt mondja nézzük egy netbookot:
    -HORDOZHATÓ SZÁMITÓGÉP (értsd laptop),kicsi de azért még kellően nagy, nem melegszik, sokat bir az akksija, könnyü,

    Erre te ajánlsz egy:
    -NEM HORDOZHATÓ (értsd asztali gépet).

    Hát beszarás.

    Ennél még azt is jobban megértem aki egy low kategóriás normál méretü laptopot ajánl bár az is hülyeség (tudnillik a fentiekkel ellentétben, az nagy, sokat fogyaszt, erősen forrósodik, nehéz, tehát pont az ellejtetje a netbooknak, és nyilván aki netbookot vesz az pont az előnyei miatt veszi. Ha nem lenne a fenntiekre szüksége akkor venne egy low kat. normál laptopot.)
  • macleod2005
    #18
    Ember függő kinek mi... Nekem pl tetszenek ezek a pici cuccok. Most van egy 15 ös notim, c2d 1,6 ghz, 1 giga ram, x1400 es radeon. Gyakorlatilag mindenre lehet használni. Viszont az akksija max. 2 órát bír, és nem is szívesen hurcolászom, egyes környékbeli társadalmi tényezők miatt, mert nehéz rejteni, és valakinek "megtetszik", akkor megoperálja érte a vesémet... viszont ha 10-12 es lenne, akkor elférne a füzetek közt, és többet is bírna. Ha meg játszani, meg mondjuk modellezni kell, akkor ott az asztali.
    Az más kérdés, ha olyan környéken laknék, és a lan-party lenne az elsődleges, akkor alien notit vennék
  • Dark Angel 666
    #17
    Most őszintén, egy átlagos felhasználónak aki e-mailezik, reggelente elolvassa az index híreit, meg néha letölt egy-egy filmet, esetleg még MSN/Skype/iwiw stb révén kapcsolatot tart az ismerősökkel, minek 1 gigánál több ram és egynél több magos processzor, 80 gigánál nagyobb vinyó?


    Annak elég ha vesz 20ezerért egy hansznált gépet , letölteni lehet vele , és legalább nem keletkezik plusszban elektroniakai hulladék

    FSC Scenic N600 PC:
    - Desktop ház
    - PIV 2400MHz processzor
    - 256MB DDR-ram (2 ram slot)
    - 20GB IDE HDD
    - Normál méretű CD meghajtó
    - Floppy meghajtó
    - Intel i845 chipset
    - int. VGA + 1 x AGP slot
    - AGP slot normál vga kártyákhoz
    - AD 1981B alaplapi hangvezérlő
    - Intel Pro/100 alaplapi háló
    - 3 x USB

    Garancia: 6 hónap

    Ár: 19900 Ft /db

  • 12346
    #16
    igaz, jogos, hogy minek überbook, de ilyen "netbook" max ingyé kéne akkor is:) inkább veszek közel annyiért egy szintén új notit. későbbiekben hasznosabb lehet, és nekem az optikai nagyon hiányzik ezekből a kis izékből.
  • Gerygrey
    #15
    3gb ram 2 magos porcogó, 320-as vinya.

    Most őszintén, egy átlagos felhasználónak aki e-mailezik, reggelente elolvassa az index híreit, meg néha letölt egy-egy filmet, esetleg még MSN/Skype/iwiw stb révén kapcsolatot tart az ismerősökkel, minek 1 gigánál több ram és egynél több magos processzor, 80 gigánál nagyobb vinyó?

    ha igy vesszük , akkor egy mobilon is lehet netezni Opera Minivel, egy 320x240es felbontásu kijelző is elég , elfér a zsebedben

    A netbook szerintem pont az ideális arany középút a mobil és a normál laptop között.
  • 12346
    #14
    vmelyik nap piszkálgattam egy 12"-os acer notit. nah az jó. kicsi, de mégis jó gyakorlatilag bármire: 3gb ram 2 magos porcogó, 320-as vinya. + ugye a nélkölözhetetlen optikai... ezek a "netbook" izék meg számomra egyszerűen nem jók semmire. újságnak drága, melóra lónemiszerv, annyira meg nem vagyok kocka, hogy ne bírjam ki net zizergetés nélkül úton-útfélen. akkor már inkább vegyen az ember occsóba egy blackberry-t.
  • Dark Angel 666
    #13
    ha igy vesszük , akkor egy mobilon is lehet netezni Opera Minivel, egy 320x240es felbontásu kijelző is elég , elfér a zsebedben
  • asysoft
    #12
    Az a jó, hogy azt a mütyür kijelzőt kell hordozni. Ezen felül könnyű, sokáig bírja az akku (már ha normálissal szállítják, lásd pl EEE901).
  • gombabácsi
    #11
    Szerintem a laptop vásárlók kb. fele totál feleslegesen vesz laptopot. Na persze ez sokminden másra is igaz...
  • Mas-Thief
    #10
    Akinek minden nap az oldalán kell lógnia egy laposnak, az tudja, hogy az a jó, ha könnyű és kicsi. Munkára és netezésre tökéletes, vagy ha ágyból kell csinálni valamit, nem mindegy, mekkora tepsi olvaszt lyukat a hasába. Emellett kis fogyasztásúak és sok ideig üzemelnek egy töltéssel. Kirakod az íróasztalra és nem foglalja el a felét. Reggel egy kávé mellett elolvasni a híreket pl. bőven elég ez a kijelzőméret. Persze mindez csak SZVSZ...
  • Dark Angel 666
    #9
    azért jó mert azt a mütyűr kijelzőt kell nézni ?
  • Gerygrey
    #8
    Ettől még a netbook jó dolog.
  • Dark Angel 666
    #7
    egyél szart , 10 milliárd légy nem tévedhet , nekem ez ugrott be a címről
  • roliika
    #6
    A taposóakna is népszerű, vegyünk taposóaknát!
  • AzUs
    #5
    "Minden eddiginél népszerűbbek a netbookok" --> bírom az ilyet!

    Ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy 'Minden eddiginél népszerűbb a levegő', egyre több az ember a Földön'...
  • barii
    #4
    hja kérem a iphone és 990 forint, ha két évre szerződsz és elég sokat fizetsz utána

    #2: AT&T-nél
  • roliika
    #3
    350 dolcsi külföldön....jaszal ez úgy 100 mint a Tonline 20 000Ft-os gépe, vagy a voda olcsós laptopja...kösz nem.
  • roliika
    #2
    Az Aspire One hol 100 dolcsi konkrétan? Hol lehet ennyiért előrendelni? Az Acer oldalán nem.
  • acdc
    #1
    Talan ha lehetne kapni a boltokba msi-t akkor nem a 4. lenne
    (Magyarorszagon nem tudom mi a helyzet ott ugy halottam van de ott meg penz nincs biztos keves fogy szerintem sokan inkabb elsodleges notebookot vesznek 100-120 k ert.)