16
 • tothszeli
  #16
  Nincs munkája,akar dolgozni?Van Internete?Ért a számítógéphez,dolgozzon nekünk otthonról,távmunkában!Korrekt munkahely!
  Fizetés:50.000.-Ft Érd: www.tcomugyfelek.com/tcomiroda/allas.html
  vagy: [email protected]
 • Larssonka
  #15
  Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy a mindennapi életvitelhez elengedhetetlen kenyeret és alapvető étkezési termékeket, és rezsi költségeket, minél olcsóbbá és mindenki számára elérhetővé tegyük.

  Kenyér 3,60-ért!
  Hogyan?
  Regisztráljon ingyen!

  Küldje tovább az ismerőseinek a regisztrációs linket
  Legyen jövedelme abból, hogy mások is esznek kenyeret!
  Majd vásároljon élelmiszert 90% -os kedvezménnyel!
  Fizesse ki a rezsijét 10% -os áron!
  Vegyen üzemanyagot kb. 30Ft-ért!
  Használja a telefonját percenként 2Ft-ért!
  Most indulunk egész Európa jön utánunk!
  NE MARADJON KI!
  A program 3 nagy lépésben épül fel
  elő regisztráció szakasz
  vásárlási szakasz (itt megtudhatjuk, milyen termékekkel egészül ki a
  kenyér program)
  a "rezsiutalvány" program indulása (itt látjuk meg, milyen
  partnereknél tudjuk beváltani az utalványokat)

  Kívánunk Önnek sok sikert és eredményes, megfontolt fogyasztást.
  Regisztráljon most!
  http://kenyer.fcfortuna.hu/reg.php?code=509200001
  Ha nem működik a link, szóközök nélkül másold a böngésződbe.
 • Riddick21
  #14
  Sziasztok!
  Van valós távmunka, csak mára az emberek mindenre azonnal rávágják, hogy piramis- és pilótajáték, ami többnyire igaz is. Illetve mindenki szeretne 3 kattintásból meggazdagodni, ami ugye jó vicc :)

  2 éve indult Magyarországon a ScienNet nevű törzsvásárlói hálózat, MLM-es alapokra építkezve, néhány lényeges különbséggel:
  -totál ingyenes a belépés és soha, semmiféle fizetési kötelezettséggel nem jár
  -nem terméket kell eladni, hanem egy lehetőséget ajánlani, ami a potenciális belépőnek is teljesen ingyen van és TÉNYLEG csak jól járhat vele.

  Nyilván mindenki szkeptikus, de szerintem érdemes rászánni 5 percet, aztán legfeljebb nem foglalkoztok vele...

  ScienNet
 • bm823
  #13
  Saját példám:

  Évekkel ezelőtt váltottam hagyományos munkahelyről távmunkára, és maga az átszokás is egy vicces dolog:
  1. Kezdetben maradt a jól megszokott reggel felkelek kb 8-16-ig munkarend.
  2. Aztán jött a felismerés hogy ha fáradt vagyok vagy nincs kedvem akkor 1-2 órát nyugodtan kihagyhatok és máskor pótolhatom.
  3. Aztán rájöttem, hogy akár egy egész napot is kihagyhatok, hiszen ott az egész hétvége hogy pótoljam.
  4. Aztán egyre több szabadidőt csináltam magamnak "munkaidőben" és így rengeteget kellett "túlóráznom" hétvégén, ünnepnap, este.
  5. És ez az a pont ahol vagy rájön az ember hogy így nem lehet, vagy beleőrül. Szerencsére én megtaláltam a számomra optimális időrendet,de ahogy más is mondta kreatív munkát nem lehet meghatározott időpontok közé zárni.

  A távmunkánál szerintem csak 1 dolog a nagyon fontos. A kontroll. Ha nincsenek meghatározott időpontok és feladatok amihez az ember tartani tudja magát, akkor halott ügy az egész. Pl.: Minden hétfőn be kell mutatni, hogy az elmúlt héten mit csináltál.

  A fizetésem havi fix + teljesítmény felépítésű. Ez azért jó, mert minden hónapban számíthatok arra a fix összegre, de emellett hajtanom kell hogy meglegyen a prémium. A munkaadónak is jó, hisz nagyobb összeget csak akkor fizet ha kész a munka.

  A távmunka nem egyenlő a kötetlen munkaidővel. Ha kötetlen munkaidőben a főnököd kukkolni akarja, hogy mit teszel otthon a saját gépeden, az 1 köcsög dolog. Viszont ha órabérben vagy, akkor teljesen jogos, hisz azért fizet hogy dolgozz és ne mást csinálj.

 • mrzed001
  #12
  "lassabb kommunikáció, csak mailben konzultálunk"
  céges mobilok ingyen hívhatják egymást, és máris annyit beszélgethetsz a kollégákkal amennyit csak akarsz (és persze ott még a Skype is, ami egyszerűbb a további távmunkás kollégákkal kapcsolattartásra, adatküldés, ... WinVNC-vel egymásnak segítés annak képernyőjén, közös összedolgozás, ... szóval szinte mindenre van ingyenes megoldás)

  Molnibalage: igen, azzal kezdtem, hogy csak a min. senior szintű ( senior < rendszerfejlesztő < vezető fejlesztő ) fejlesztők alkalmasak rá, a junioroknak előbb ki kell tanulni a szakmát (5-10 év)
 • Molnibalage
  #11
  Az én esetemben nem működne a dolog. Túl kezdő vagyok hozzá. Nap mint nap fontos dolgokat tanulok a munkatársaimtól.
 • TeDDyRuSh
  #10
  Sokféle munka végezhető otthon. Vannak nyugati cégek, ahol ugyanabba a munkarendbe kell dolgozni otthon, mint egy vállalatnál. A technika már lehetővé teszi, hogy a " konzervatív" vezető is könnyen és azonnal információkhoz jut a távmunkásáról. Sőt többet tud meg. Mivel számítógépen végzi a munkáját, ezért a megfelelő szoftverekkel nem csak azt tudja megnézni, hogy éppen abban a pillanatban mit csinálsz (szigorúan munkával kapcsolatban), hanem milyen hatékony vagy. Kultúrája nincs még Magyarországon, de minden esély meg van arra, hogy bizonyos feladatokat távmunkába helyezze át a gazdaság. Inkább egyéb kérdések érdekesek.

  Van e munkabaleset biztosítása egy távmunkásnak és ha van, akkor mi tartozik bele?
  Ha saját eszközt használ egy távmunkás, akkor az amortizációt miképpen kompenzálja a munkaadó, ha kompenzálja.
  Egyéb olyan kérdések, amik a "klasszikus" irodai munkavégzéssel kapcsolatos.

  Jó dolog, de komoly kutatásokat kell szerintem még végezni, hogy kiderüljön ki alkalmas és aki jelenleg nem alkalmas, azt hogyan lehet kiképezni távmunkára. És csak ezek után jönnek a munkával kapcsolatos oktatás.
 • smokedoc
  #9
  Az a baj ezzel, hogy a sok konzervativ vezető azt hiszi, hogy lógsz, félnek tőle!

  Magyarországon a bizalmatlanság megöli ezt az egészet.
  Meg az irigység attól aki szopik a reggeli kötelező checkolásokkal, és nem a saját bioritmusában hozza ki magából a maximumot, hanem egy más bioritmus ráeröltetésével kiölik belőle a kreativitást és a vitalitást.

  sokan élünk így, és ettől leszünk betegek 30-40 közöttre, és halunk meg nyugdíj elött!
  És ez tiszta optimizmus volt :)
 • Sanyix
  #8
  Én nagyon irigylem a távmunkásokat, mert én fordított napi beállítású vagyok (éjszaka pörgök, nappal haldoklom), de normál munkaidőben járok, tehát pont fordítva mint nekem természetes lenne, jó szarul is vagyok mindig.
  Pedig alkalmazásfejlesztő vagyok, tehát simán lehetne távmunka is. Elvileg készül is vmware-s virtuális fejlesztőkörnyezet, ami remote desktoppal bárhonnan elérhető, és egyébként egy sokprocis sokgiga ramos szerveren fut majd... de sajnos a rencergazdik olyan lassan dolgoznak mint szoktak... pedig nem csak nekünk lenne jó, a cég is spórolna.
 • nnnnnn3
  #7
  Aki távmunkában dolgozik valamennyire ki is szolgáltatja magát. Mivel nincs, vagy alig van személyes kontaktus a menedzsmenttel ezért könnyen búcsút inthetnek neki (pl. találnak jobban/többet dolgozó embereket). Lehet, hogy nincs igazam (bárcsak így lenne), de szerintem csak addig működhet jól amíg más bevételi forrásod is van.
 • MolniGee
  #6
  Én távmunkában vagyok webfejlesztő immár 11 hónapja, fix fizetésért :)
  Előnyök
  - napi kb. 2 óra utazás megspórolása
  - aludhatok 10ig, ha épp úgy alakuk
  - szabad időbeosztás (igen, néha előfordul hogy ennek köszönhetően néha ellazítok egy napot, de akkor másnap, vagy akár hétvégén bepótólom, ha rendszeresen sumákol valaki, akkor az úgyis kiderül. )
  - a saját fejlesztői környezet, itthon megvan minden ami kellhet, beleértve olyanokat is mint pl ágy, fürdő egy frissítő zuhanyért, vagy akármi... kényelmesebb is mint irodában.
  - lemehetek akár a balcsira is, délelőtt laptopról letudom a melót, délután meg hawai :) ilyet még persze nem csináltam, de lényeg hogy megtehetném bármikor :)

  Hátrányok
  - lassabb kommunikáció, csak mailben konzultálunk, bár ha lehet csak azért, mert ilyen gyorsaság is elég. ha szüksége lenne, lehet msn, telefon, szóval nem okoz gondot igazából
  - keveset találkozol a munkatársakkal, viszont több szabadidőd van, amit a barátokra, családra fordíthatsz

  Kb ennyi a tapasztalatom.
 • mrzed001
  #5
  Lefordítom magyarra amit írtál kb: aki nem lusta disznó, leszarom ember, vagy Pató Pál úr, az alkalmas rá.
  A fejlesztők (nem az 1.0 VBhuszárok) bár kevesen vannak, de nagy általánosságban alkalmasak távmunkára (sőt egy részük bár nem hivatalosan, de pl még betegen is otthonról dolgozik ... ami kb a távmunkát jelenti csak ezt senki se leírni se kimondani nem meri).
 • torreadorz
  #4
  Én tudnék ellenvéleményt is mondani azért :)
  Az a lényege hogy a távmunkához nagyon nagy önuralom is kell a munkavállaló részéről. Ugyanis ugymond ugysincs szoros munkaidő meg ráérünk még azzal, meg majd megcsinálom este most ugy sem fog a fejem hozzáállással nagyon könnyen el lehet havazodni.
  Tehát nem mindenki alkalmas távmunkára és nem a munkaköre miatt hanem az önuralom és rendszeresség hiánya miatt.
  AKi viszont jól tudja beosztani az idejét és képes a napi "rákényszeritett" rendszer nélkül is rendszeresen dolgozni, annak ideális lehet.
 • mrzed001
  #3
  Fejlesztőknek a távmunka ideális:
  - megúsz napi 3-4 óra (!!!!) utazást
  - kreatív munka, amire nem lehet azt mondani hogy 8-16-ig erőltesd, van hogy reggel az ember bágyadt, és este meg jobban a munka (vagy koránkelő)
  - többet van a családjával
  - valójában sokkal többet dolgozik sokkal rövidebb idő alatt, lehetne sorolni mennyi időpazarlás van egy normál munkahelyen (kávézgatás, cigizgetés, pletyózás, ...) ... mert az munkahely és így is áll hozzá mindenki
  - nem kell főnöktől elkérezkedni (ügyintézés, gyerekért ovihoz, ...) maga ossza be az idejét
  - saját (erő)gépen dolgozik (ha van esze), saját böszmenagy monitora-LCDTVje előtt ülve (nem a cég által adott gagyi lassú P4-es mellett a szar 15-ös szemkifolyatós CRT-t bámulva)
  - ugyanúgy remote desktoppal belép a tesztrendszerekbe, mintha bent ülne, ugyanis ott is ugyanazzal a remote desktoppal lépne be
  És még lehetne órákon át sorolni
  Jópár cég már rájött, hogy ez mennyivel előnyösebb nekik is (na ezek nem a gyöpösagyú ejtőernyős "vörös" vezetőkkel megáldott cégek természetesen)
 • bakagaijin
  #2
  Ezt írja a cikk is: úgy vélik, a bevezetés nyomán bonyolultabbá válna a kommunikáció.
 • smv
  #1
  Igazság szerint nem is láttam még olyan távmunka hirdetést ahol nem teljesítmény, hanem fix pénzes bérezés volt, így bár jobb otthon ülni a gép előtt és úgy dolgozni, de sokkal kiszámíthatatlanabb bevételi forrás. A cégnek persze csak így éri meg, de emellé szokás lehetetlen határidőket is kiadni (legyen kész az oldal tegnapelőttre!), aztán meg persze, hogy csúszás van, míg ha ott ül bent az ember akkor lehet beszélni a többiekkel, hogy mizújs, hogyan áll, etc.