13
  • zola2000
    #13
    A ds 2004es(50k), a wii 2006os(70k), az x360arcade 2008as (45k) ismerek nem egy olyan embert aki 2 évente 100ezret költ a pcjére, és warezol.
  • Polllen
    #12
  • chuky123
    #11
    "Idén összesen 220 millió eurót költöttek a németek játék-, szoftver-, zene- és filmletöltésekre. Ez az összeg 27 százalékkal magasabb a tavaly regisztrált értéknél." "Ezzel párhuzamosan persze a legális letöltések száma is nőtt" Most ezt nem értem. Föleg a mondat első részét miért költöttek 220 milliót az illegális letöltésre? Mert itt erröl van szó. Ja persze be kellet kötni a combos netet lehet ezt számolták költésnek.
  • GG
    #10
    idáig 4en töltöttek le legálisan most már 5en vannak ez 25% nővekedés de csak azért tévejedet el azaz ember mert nem volt kapható az a cd :P
  • vajon kiki
    #9
    jó akkor majd mától a kedvedért meghúzom magam és lábujjhegyen fogok kalóztorrenteket letőteni
  • feamatar
    #8
    ezért van kitalálva a budget kategória. így a játékoknak meg a zenének sincs semmi respectje, értéke, míg lehet őket letölteni is. letöltöm a játékot mert nekem nincs pénzem játékra... amikor egy játék 2000Ft. mondjuk egy Fable 1. Jah hogy mert régi és ótvar a grafika vagy mi a fene? nem. értéktelenek, legalább is a nagytöbbség számára mert ingyen is megszerezheti. így ezáltal elfojtva az indie és freeware játékok piacát, a kis fejlesztők előtti lehetőséget a megélhetésre.
  • feamatar
    #7
    még jó hogy 3 konzolra volt pénzed minimálbér alatt...
  • ziipp
    #6
    Épp ez a lényeg, nem is biztos, hogy ez lopás.
  • WoodrowWilson
    #5
    Én nem mondom, hogy nem töltök le, sőt, de azért ez a vajon kiki féle "ki ha én nem" hozzáállás, hogy még büszke is vagyok a lopásra nem tetszik.
  • zola2000
    #4
    Egyszer a square-enix of america hivatalos fórumán volt egy ilyen vita, hogy a letöltés az lopás. A lényeg az, hogy mikor írtam (angolul persze) hogy magyarországról írok és átszámítva kb 300 dollár a havi fizetésem, akkor valahogy elhallgattak még a legnagyobb warezellenes emberkék is. Tehát ez esetben megértik az ilyen "lopást". Ha majd 1000 dollár lesz a fizetésem akkor megvenném a 60dolláros játékot de így egyszerűen nem tudnám.

    Mondjuk azért minden évben megveszem azt a játékot ami a legjobban tetszett ami idén a dragon quest: chapters of the choosen volt (nds), de kb ennyi.
  • WoodrowWilson
    #3
    Ezzel a dologgal nekem egyetlen bajom van. Alapvetően a lopás sem rontja az egészségedet (max ha elkapnak, lecsuknak, aztán jól megdolgoznak a börtönben), nem okoz környezetszennyezést, nem öl meg. Szóval mitől illegális? Attól, hogy vki azt mondta? Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy van az amikor ellopsz vmit, és van amikor (kvázi önkéntes alapon) megvásárolod. Ez az összes különbség a kettő között. Az egyikért adsz pénzt, a másikért nem. Tehát mondhatnám a vásárlás kizárólag önkéntes, és lelkiismereti alapú. Ez fáj a termelőknek/eladóknak/államnak oly nagyon.
  • strogg
    #2
    A dologgal nekem is ez az egyetlen nagy bajom van. Attól illegális, hogy valaki azt mondta. :) Az "illegális" mp3 nem rontja az egészségedet, nem okoz környezetszennyezést, nem öl meg, nincsen se szine, sem szaga, nbem tapintható, stb.... Kvázi ezen az alapon van legális levegő, és illegális levegő. És tilos illegális levegőt szívnod. Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy van ingyenes letöltés, és van amiért (kvázi önkéntes alapon) fizetsz. Ez az összes különbség a kettő között. Az egyikért adsz pénz, a másikért nem. Tehát mondhatnám az online letöltési piac kizárólag önkéntes, és lelkiismereti alapú. Ez fáj a kiadóknak oly nagyon. :))
  • vajon kiki
    #1
    ki nem sz*rik karnyi vastagot, hogy mi számít legálisnak és mi nem ?

    letöltöm azt jónapot ... a legnagyobb kalózos filmeket és kész.