47
  • gombabácsi
    NEXUS6, én meg még annak is felét használom amit egy átlag európai. Akkor én fikázhatom az európaiakat? A nagymamám meg még ennek is a felét használja.
  • Lami
    Ideje is lenne már észrevenni ezeknek a birodalmaknak Japánt...
    Tőlük kell példát venni kéremszépen. A világ 2. legnagyobb gazdasága és mégis élen jár a környezetvédelemben.
  • NEXUS6
    Ez a poznani kudarc az egymásra mutogatás tipikus esete.

Az amcsi adóterv meg egy nagy faxság!!! Az amcsik 2X annyi energiát használnak fel és 2X annyira szennyezik a környezetet, mint az egységsugarú európai állampolgár, mondhatni ez a jólétük alapja. Ha ezért aztán adóznak és van aki extrába fizet, a másik meg kedvezményben részesül az átlagon abszolút semmit nem változtat!!!! Ha csak az energia termelés/ipar/csomagolás technológia/hulladék feldolgozás nem változik gyökeresen. De amíg pl. a mekiben egy ebéd mellé kapsz egy köbméter papír, meg müanyag hulladékot, addig én semmi jóra nem számítok.

És mellesleg a jelenlegi klímaváltozás kb 12 ezer éve kezdődött, amikor pl. szegény mamutok beadták a kulcsot. Senki nem tudja miért kezdődött és senki nem tudja mi lesz a vége, max a középtávú változások, amik kikövetkeztethetők.

Bocs ha kicsit negatív voltam!;)))
  • Sir Quno Jedi
    Már a Kyoto-i Egyezmény is egy rakás szarkupac volt, mert pont azok az államok nem írták alá akiknek KELLETT volna (igaz ingatag tudományos alapokon is nyugodott az egész). Ez kb. olyan, mintha kötnénk egy egyezményt a házban, hogy NEM szülünk gyereket, de a nők visszalépnek, csak a férfiak írják alá. Ja, hát ők nem is fognak szülni, ergó siker?! Ugyanmár...
  • immovable
    nagyon jó ötletnek hangzik, de mint tudjuk sosem azok döntenek egy adott kérdésben akik értenek is hozzá, hanem akiknél a hatalom(=pénz) van, így nem sok esélyt látok, hogy ez valaha is megvalósul.
  • Nenrandil
    A legújabb hírek szerint Kína iszonyat sok pénzt kezdett belefektetni a megújuló energiaforrásokba, hála a Japán kapcsolatainak... állítólag... kíváncsi leszek Usára is...
  • Sir Quno Jedi
    Szvsz. mivel pl. Kínát nem lehet lebombázni nukleáris töltetekkel (még visszalőnek), ők pedig főleg szénre és olajra alapoznak és valóban dübörög náluk a gazdaság (nem beszélve a motorizáció fellendüléséről arrafelé), így ha meggebedünk sem lehet ez ellen már tenni túl sokat, legalábbis nem IDEÁT...

Őket viszont megilleti a nyugati gazdagság, civilizáció és jólét az ő olvasatukban (és valljuk be van benne valami), így még jogalapunk sincs vádaskodni velük szemben. Igyekezetükben, hogy ők is felemelkedjenek persze lerombolják végleg a világot, de ez szinte már természetes folyamat, az emberi természetből fakad.