Átveszi a vezetést a digitális zene
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Én pl. vocal trance rajongó vagyok és Magyarországon a stílus tudatosan vissza van fogva (jó, nem annyira mint pl. USA-ban, de azért az mégiscsak 1 másik földrész lol)."
Ezt miért írtad? Kíváncsi vagyok, hogy egy zenei stílust, itt mondjuk ezt, miért is fogják vissza?
Én valójában mindenféle zenét meghallgatok, de amit mindíg is szerettem az a disco, techno, trance azt hiszem, remélem jól gondolom, de ezekbõl is volt pár ami kifejezetten nagy kedvenc volt, sose tudtam pontosan hova tartozik, hogy keressek ilyen zenéket, talán pont ez a vocal trance az amit keresek, meglátjuk, utána nézek.
Ezt miért írtad? Kíváncsi vagyok, hogy egy zenei stílust, itt mondjuk ezt, miért is fogják vissza?
Én valójában mindenféle zenét meghallgatok, de amit mindíg is szerettem az a disco, techno, trance azt hiszem, remélem jól gondolom, de ezekbõl is volt pár ami kifejezetten nagy kedvenc volt, sose tudtam pontosan hova tartozik, hogy keressek ilyen zenéket, talán pont ez a vocal trance az amit keresek, meglátjuk, utána nézek.
A 128-at bármin lehet hallani... A 2000 Ft-os PC-s aktív hangszórókon is. Talán csak egy 30 éves szovjet Sokol rádión nem lehetne hallani...
Valójában a 256-320kb/s tömörítés is csak "near cd quality", mint minden veszteségesen tömörített formátum, csak ott az átlag eszközökön nem hallható különbség.
Jobb stúdiókban már régen nem 44KHz/16bit-el dolgoznak, így az igényesebb ZENEMÛVEKET netes terjesztésnél nem lenne gond jobb minõségben is kiadni... Egynyári popslágereknek jó a 192-256kb/s MP3 is (fõleg csak "háttérzajként" hallgatva), vérpistikéknek jó a 64-128kb/s MP3 is.
A jobb minõséget lemezen kiadva (DVD-A, SACD) akkora üzletet akartat csinálni (árak, haszon), hogy gyakorlatilag belebuktak, mert még a megcélzott körökben sem terjedt el a várt mértékben. Sem a lejátszók, sem a lemezek. Netes terjesztéssel talán változhatna a helyzet.
Valójában a 256-320kb/s tömörítés is csak "near cd quality", mint minden veszteségesen tömörített formátum, csak ott az átlag eszközökön nem hallható különbség.
Jobb stúdiókban már régen nem 44KHz/16bit-el dolgoznak, így az igényesebb ZENEMÛVEKET netes terjesztésnél nem lenne gond jobb minõségben is kiadni... Egynyári popslágereknek jó a 192-256kb/s MP3 is (fõleg csak "háttérzajként" hallgatva), vérpistikéknek jó a 64-128kb/s MP3 is.
A jobb minõséget lemezen kiadva (DVD-A, SACD) akkora üzletet akartat csinálni (árak, haszon), hogy gyakorlatilag belebuktak, mert még a megcélzott körökben sem terjedt el a várt mértékben. Sem a lejátszók, sem a lemezek. Netes terjesztéssel talán változhatna a helyzet.
Most miért baj hogy CD-t vesz? Legalább fizet érte és támogatja az elõadót. Persze ezt MP3 esetén is lehet, ha fizetõs oldalról, online zeneáruházból tölt az ember.
Hol van az a szép lány, aki a cikkhez tartozó pici képen volt? Csak azért klikkeltem rá, hogy majd látom nagyban... most átverve érzem magam. :-S
Igen, már a 192 is nagyon jó. Az lenne ugyebár a "near cd quality"...
Azért a 128-at ki lehet hallani :/
Azért a 128-at ki lehet hallani :/
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
128 kb/s fölött nincs nagyon kevés zenén lehet hallani a tömörítést és nagyon jó fül kell hozzá
96-128 kb/s-nél sem rossz még a minõség .. 192 kb/s pedig még mindig jó tömörítési arány.... szoval érdemes 96-192 kb/s-ig tömöríteni mindent.
96-128 kb/s-nél sem rossz még a minõség .. 192 kb/s pedig még mindig jó tömörítési arány.... szoval érdemes 96-192 kb/s-ig tömöríteni mindent.
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
Háát ahhoz hogy a 320kb/s-es mp3 és a CD között hangsúlyosabb különbséget érezzen valaki, elég vájtfülûnek kell lenni...
Én inkább a felvétel minõségét és a CD "tisztánszólását" állítottam volna párhuzamba. Mindenesetre az mp3 mellett szól, hogy sok olyan zenét csak így tud megszerezni a többség (nem akartam azt mondani hogy mindenki 😛), ami egyébként elérhetetlen. Én pl. vocal trance rajongó vagyok és Magyarországon a stílus tudatosan vissza van fogva (jó, nem annyira mint pl. USA-ban, de azért az mégiscsak 1 másik földrész lol).
Tehát vagy kell fejleszteni az elosztást és nem csak kommersz meg divatzenékkel szédíteni a népet, vagy szépen csendben maradni és elviselni ahogy töltögetnek az emberek...
Én inkább a felvétel minõségét és a CD "tisztánszólását" állítottam volna párhuzamba. Mindenesetre az mp3 mellett szól, hogy sok olyan zenét csak így tud megszerezni a többség (nem akartam azt mondani hogy mindenki 😛), ami egyébként elérhetetlen. Én pl. vocal trance rajongó vagyok és Magyarországon a stílus tudatosan vissza van fogva (jó, nem annyira mint pl. USA-ban, de azért az mégiscsak 1 másik földrész lol).
Tehát vagy kell fejleszteni az elosztást és nem csak kommersz meg divatzenékkel szédíteni a népet, vagy szépen csendben maradni és elviselni ahogy töltögetnek az emberek...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
A stúdiókban is át kéne térni az mp3ra, felesleges az a parasztvakitó 24bit. Meg a mikrofonokra is érvényes ez, minek félmillát költeni rá mikor 5-6000ért kiváló Hamát lehet kapni amin tök jól szól a Jung-csang zongora a Dyras mp3 lejátszón! A tv-nél is megy a nyálverés, pedig a legtöbb embernek elég lenne a HD Ready matrica és valójában felinterpolált youtube videó. És a vizet meg nem is tudom minek tisztítják? Nem vájt szájúak nem is éreznék a különbséget! :-))
Egy jó dal mp3-ban is jó dal marad.
Persze sohasem árt, ha ennél jobb minõségû az anyag. 😊
Persze sohasem árt, ha ennél jobb minõségû az anyag. 😊
https://twitter.com/foodlfg
kedves who am I 7, tisztában vagyok a cd-mûködésével, az arra felvett audioanyaggal stb-vel... viszont én nem mûanyag dobozból hallgatom a zenét, és igen, vagyok akkora "barom" hogy megveszek egy cd-t hogyha tetszik... Mellesleg van bakelot lejátszóm is, csak tudod, azon nem lehet megszerezni minden számot ami érdekel....
Mellesleg légyszives fejtsd ki, hogy hol írtam hogy a cd tökéletes??? azt írtam hogy fényévekkel jobb mint az mp3... elõször tanulj meg olvasni, mielött le "pöts" özöl valakit, te pöts......
Mellesleg légyszives fejtsd ki, hogy hol írtam hogy a cd tökéletes??? azt írtam hogy fényévekkel jobb mint az mp3... elõször tanulj meg olvasni, mielött le "pöts" özöl valakit, te pöts......
Bírom az ilyen híreket, én (és nemcsak én) már 8-10 éve géprõl hallgatom a zenét nem CD-rõl, mondjuk nem is nagyon voltak CD-im kazetta után nálam egybõl az MP3 jött.
aki elolvassa fasz
ja csak a miheztartás végett. Igen hallottam már igazi minõségi zenét.
Egyik régi haveromnak van egy komplett nagy hi-fi rendszere.
160cm magaságban tornyosul egymás fölé a CD deck, erõsítõ, végfok, equalizer, meg a fene tudja még mi 😊 Ugyan ilyen magaságban mellette 2db 5 utas hangfal. Olyan 6-7 éve vették durván 200 ezerért. És tényleg eszméletlen zenei élményt nyújt. Mint a zenében, mint a filmeknél.
Viszont nekem nem ér 200 ezret. Nekem van egy kis 60 ezres Samsung 600wattos házimozim, az bõven elég arra, hogy zenét hallgassak meg filmet nézzek. Én is mint a többi átlagember értelmetlennek találom, hogy 200 ezret költsek csak azért, hogy jobb hangzásban szóljon a GOA, vagy épp a Queen, vagy egy film.
Egyik régi haveromnak van egy komplett nagy hi-fi rendszere.
160cm magaságban tornyosul egymás fölé a CD deck, erõsítõ, végfok, equalizer, meg a fene tudja még mi 😊 Ugyan ilyen magaságban mellette 2db 5 utas hangfal. Olyan 6-7 éve vették durván 200 ezerért. És tényleg eszméletlen zenei élményt nyújt. Mint a zenében, mint a filmeknél.
Viszont nekem nem ér 200 ezret. Nekem van egy kis 60 ezres Samsung 600wattos házimozim, az bõven elég arra, hogy zenét hallgassak meg filmet nézzek. Én is mint a többi átlagember értelmetlennek találom, hogy 200 ezret költsek csak azért, hogy jobb hangzásban szóljon a GOA, vagy épp a Queen, vagy egy film.
Megint a sablonos mp3 vs. minõségi zene vita van kialakulóban.
Sose tudtam megérteni, hogy a CD pártiak mért nem képesek felfogni, hogy az átlag embernek 1. bõven elég a lent is említett 192-256-320kb/s minõségû mp3 is.
2. az átlagembernek nincs olyan hi-fi rendszere, amin a különbség lényegesen érzékelhetõ.
Ez olyn, mint amikor bemész a büfébe és kérsz egy nagydarab hamburgert 3-400Ft.-ért. Ott se azt nézed, hogy holland marhából legyen a hús, vagy Heinz ketchup legyen benne. Csak az a lényeg, hogy egyél egy jót.
Azért, hogy az ember elüsse az idõt munkába menet a metrón, a zajos zsúfolt utcán hallgasson valami zenét menetközben, ahhoz nem kell CD minõség.
Heh ott van a szemünk elõtt. Ha a többséget ilyen téren is a minõség érdekelné, akkor sosem terjednek el a gagyibbnál gagyibb mp3 lejátszók, hanem megmarad a Discman.
Másrészt viszont, akinek akkora az igénye a 100% minõségi zenére, annak megvan a lehetõsége, hogy megvegye a drága hi-fi rendszert. Ami már érzékelhetõen kiadja a különbséget, és ha már ezt megtudja engedni magának, akkor a 3-4-5ezer Ft.-os CD-ket is megtudja venni.
De be kell látni, hogy az átlag embernek bõven elég a mini-hifik nyújtotta zenei élmény, és az bizony nemsok különbséget mutat a CD és egy 320kb/s-es mp3 között.
Sose tudtam megérteni, hogy a CD pártiak mért nem képesek felfogni, hogy az átlag embernek 1. bõven elég a lent is említett 192-256-320kb/s minõségû mp3 is.
2. az átlagembernek nincs olyan hi-fi rendszere, amin a különbség lényegesen érzékelhetõ.
Ez olyn, mint amikor bemész a büfébe és kérsz egy nagydarab hamburgert 3-400Ft.-ért. Ott se azt nézed, hogy holland marhából legyen a hús, vagy Heinz ketchup legyen benne. Csak az a lényeg, hogy egyél egy jót.
Azért, hogy az ember elüsse az idõt munkába menet a metrón, a zajos zsúfolt utcán hallgasson valami zenét menetközben, ahhoz nem kell CD minõség.
Heh ott van a szemünk elõtt. Ha a többséget ilyen téren is a minõség érdekelné, akkor sosem terjednek el a gagyibbnál gagyibb mp3 lejátszók, hanem megmarad a Discman.
Másrészt viszont, akinek akkora az igénye a 100% minõségi zenére, annak megvan a lehetõsége, hogy megvegye a drága hi-fi rendszert. Ami már érzékelhetõen kiadja a különbséget, és ha már ezt megtudja engedni magának, akkor a 3-4-5ezer Ft.-os CD-ket is megtudja venni.
De be kell látni, hogy az átlag embernek bõven elég a mini-hifik nyújtotta zenei élmény, és az bizony nemsok különbséget mutat a CD és egy 320kb/s-es mp3 között.
számomra az zavaró inkább hogy még a 20-30 éves albumokért is le akarnak nyúlni 3-4ezer forinttal, még egy új albumért csak-csak megértem, és hajlandó is lennék lenyelni az árat, de egy nagy rablóbanda az egész. Filmek közül már a Sweeney Todd is kijön kétezerért, a játékok ára is lemegy hamar 10000rõl 2-3ezer forintra, de az audio az még 28 év múltán is legyen 3900 Ft???(ma láttam egy albumot ennyiért)... felháborító
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Az audió CD_n is eleve romlik a mintavételezés te pöts.Amúgymeg, otthoni ÁTLAGOS viszonylatban, TÖKÉLETESEN megfelel egy 320-as mp3 a lejátszókban...De ha neked ennyire qvára életed a CD akkor vegyél CD 15 számmal, amibõl 14 eleve szar..nem baj.Az ilyeneknek való ez.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Legtöbb embernek bõven elég az MP3 minõsége. Igaz nem 64kb/s, hanem 192-256kb/s. Aki PC-hangfalakon, integrált hangvezérlõvel, minihifin, olcsó(bb) fejhallgatón, asztali (olcsó) DVD lejátszót használva, nagyáruházi "házi-mozi" eszközön stb. hallgatja, annak nem kell több. Némely esetben akkor is hallatszik valamiféle különbség az audio-CD és az MP3 között, de a CD ekkor nem egyértelmûen jobb, hanem csak picit "másabb".
Annak a szûkebb körnek, akiknek magasabbak a minõségi igényeik és igényesebb eszközökön hallgatják, elérhetõvé kell tenni valamilyen veszteségmentesen tömörített formátumban, lehetõleg az audi-CD-nél is jobb minõségben...
Annak a szûkebb körnek, akiknek magasabbak a minõségi igényeik és igényesebb eszközökön hallgatják, elérhetõvé kell tenni valamilyen veszteségmentesen tömörített formátumban, lehetõleg az audi-CD-nél is jobb minõségben...
Tök jó... Terjedjen csak, ami tetszik azt úgyis meg fogom venni cd-n. Ugyanis fényévnyi különbség van cd és mp3 között. Csak sajnos vérpistike megelégszik a 64kbites mp3 al is, mert az is "ugyanaz", nameg több fér el a mini mp3 lejátszón. És tényleg 5mm hangszórón tényleg ugyanaz. Csak ha még jobban visszaszorul a cd, akkor eléggé problémás lesz hozzájutni. (Már most is a környezõ zeneboltokba csak megrendelésre jönnek a cuccok..... mármint ami 2 hónapnál régebbi....)