9
 • Epikurosz
  #9
  A Bosch profiljába épp belefér a bűnözés elleni eszközök fejlesztése: "A Bosch cég biztonsági, környezetvédelmi, egészségügyi és komfortcélokra egyaránt felhasználható érzékelőket megalkotó kutatócsoportja nyerte az idei Német Jövő Díjat."

  Monoron múlt vasárnap éjjel két fiatalember bement egy 80 éves néni udvarába, és lekapcsolták a villanyóra főkapcsolóját, vagy biztosítékát. A néni kiment az udvarra, hogy megnézze, miért nincs villany. Ahogy kilépett, úgy fejbe ütötték, hogy azonnal meghalt. A gyilkosokat már elfogták, de miért nem lehet megakadályozni az ilyen eseteket?
  A kormány, EU-s pénzek bevonásával mindenféle programokat indít, "felzárkóztat" - persze látható eredmény nélkül -, szocpolt osztogat, segílyeket szór két kézzel egy jól meghatározott etnikai csoport felé.
  Közben ott vannak, akik igazán rászorulnának az állami támogatásra, és meg is érdemelnék: a hajléktalanok, az egyedül élő idősek. Velük a Gyurcsány-rezsim és a szociológiai tanulmányokat író értelmiségi klikk nem törődik, le se sz.rja őket. Nincsenek milliárdos programok, hogy a hajléktalanokat visszavezessék a társadalomba (amik vannak azok porhintés, karácsonyi meleg tea osztogatás), az öregek iránt pedig bűnös közönnyel viseltetik ez a kormány. Pedig ez a cikk is mutatja, hogy a biztonsági eszközök rendelkezésre állnak, és nem is olyan drágák.
 • kvp
  #8
  "Lehet, hogy a kijelző érzékeli a helyzetét, és a jobb láthatóság miatt hardveresen igazítja a képet, amely megoldás ugye mindig gyorsabb, mint a szoftveres."

  Ez egeszen addig lenne mukodokepes, amig a kep ket oldala azonos meretu. Barmilyen mas esetben a kep aranya megvaltozik es ilyenkor a rendszer kenytelen ujrarajzolni. (a 640x480 es a 480x640 nem ugyanaz)

  Egyebkent aki kepes volt venni a faradtsagot es megnezte a kepen levo chip adatlapjat, az tudja hogy sima 3 tengelyes gyorsulaserezekelokrol van szo, amilyeneket mar nagyon regota lehet kapni. A kepen levo chip is tobb mint egy eve van forgalomban. A dijat meg valoszinuleg azert kaptak, mert mar nem nagyon vannak nemet cegek, akiket dijazni lehetne.
 • Epikurosz
  #7
  Jelentem, én is tudós vagyok. :-)

  A LOL-lal kapcsolatban:

  Lehet, hogy a kijelző érzékeli a helyzetét, és a jobb láthatóság miatt hardveresen igazítja a képet, amely megoldás ugye mindig gyorsabb, mint a szoftveres.
 • willcox
  #6
  Sikerült ismét egy rettenetes cikket összehozni.
  A kutatók, mérnökök, stb. ismét mindannyian és egyszerűen tudósok. Ki nem tudós?

  "A Bosch már felhasználta az újítást a BMA 150 típusú gyorsulásérzékelőjében, amely képes arra, hogy a mobiltelefonok kijelzőjének megjelenítését mindig az adott helyzethez igazítsa." - LOL! Az érzékelő maximum pozíciót ad meg, aztán az oprendszer majd elforgatja a képet...
 • balee66
  #5
  De szép ez a kép még így kicsibe is :)
 • Cleawer
  #4
  Mert Boschnak az a fő profilja.
 • Epikurosz
  #3
  Leesik a laptop - nagy ügy.
  A tolvajokat, zsebmetszőket, gyilkosokat kell érzékelni, arra kell költeni a pénzt, nem ilyen szarságokra.
 • cousin333
  #2
  Szenzor, szenzor... de milyen szenzor? Gondolom a MEMS-ekre gondoltak, amik kis méretű elektro-mechanikus szenzorok. És mint ilyenek valamiféle mechanikai dolgot érzékelnek. De ez nem egyenlő a szenzorral, csak egy kis részüket adja.
 • hdo
  #1
  Miért van olyan érzésem hogy ezt a kütyüt már láttam itt, több hónapja?