27
-
dez #27 Még egy utolsó pontosítás: a legtöbb lejátszó viszi. -
dez #26 Akarom mondani DVD-n is lehet meg Blu-ray-on is. -
dez #25 (Az AVCHD DVD-s, pl. egyes HD-s kamerák írják így ki DVD-re h.264-ben a felvételt, ezért viszik a Blu-ray playerek.) -
dez #24 (Ja, és egyébként a "X264" vagy "x.264" nem egy új formátum, hanem egy hatékony h.264=AVC enkóder. link ) -
dez #23 Még Linux sem kell feltétlenül hozzá, a MKV-s és egyéb cuccok nagy részét át lehet pakolni VOB-ba, amit OS alól visz. mkv2vob
Meg gondolom ez is viszi az AVCHD-s lemezeket. -
dez #22 Khmm, jó ideje a Blu-ray filmek nagy része h.264 (=AVC) kódolást használ.
Írt lemezeken lévő h.264-et is visz minden Blu-ray player: AVCHD formátumban kell kiírni. -
JYeti #21 Mi az, hogy "fejlettebb amerikai, japán piacok" ? Mer európa az "fejletlen" ?
Y -
jenojeno #20 Hello
Melyik márka és típus? -
#19 Akkor vegyél playstation3mat! Ubuntu linuxal meg le tud játszani h264et is meg Final fantasy 13mat is, meg blurayt is, meg linux alól így is lehet netezni, levelezni stb... :) -
JTBM #18 Akkor vennék BDP-t, ha le tudna játszani h.264-es filmet is. Ilyet nem ismerek, így nem vagyok egy potenciális ügyfél.
BDP helyett érdemesebb venni egy h.264 lejátszásra képes laptopot, aminek van HDMI kimenete. Ezzel ráadásul lehet netezni, levelezni, stb. is. -
dez #17 Talán nem tudsz róla, de 1. nagyobb CRT-t már szinte nem is lehet kapni; 2. 66cm-től már csak HD-s (720p/768p) LCD-TV-t kapni; 3. mellesleg egy normálisabb, de kisebb CRT korábbi áráért. -
dez #16 mások -
dez #15 A smucigabb warezosok eddig sem vették a DVD-t, másik meg most is veszik. -
dez #14 Itt mindenféle akciók nélkül is veszik... Az amcsik kicsit kevésbé önállóak. -
dez #13 Ha valódi csajokat is akarsz, szerintem kérd el szépen a lejátszót is, néhány filmmel... Tudod, a normálisabb csajok is tudják már, mit jelent a HD-s filmezés. :P -
MrImy #12 "a Blu-ray lejátszók ára korábban elérhetetlennek tűnő szintre süllyedhet le" -
#11 Érdekes, én idén pl 2xannyi dvd filmet vettem idén mint tavaly. Nem fogok vinyóval szórakozni. Berakom az asztali lejátszóba és nézem. -
cateran #10 Külső meghajtók..most vettem nemrég egyet notihoz..320Gb-os 80 valahány font:) Az egész akkora mint 1 nagyobb mobiltelefon és csak 1 usb kábel van/kell hozzá:) -
WoodrowWilson #9 Azért az átlag user nem fog winchesterekkel szaladgálni, nincs is annyi adata, és ha archiválva is van vmi egy winchesteren, még mindig biztosabb ha mellette másik adathordózora is kiírjuk. Ja és Blu-ray;) -
rhonkhan #8 és a DVD-nek mára már vége, az 500 GB-os winyók és az internetkapcsolatok már feleslegessé tették a bolti DVD vásárlást. Mire a Blue-Ray idejön, addigra már 1 TB-os winyók is megfizethetőek lesznek annyira hogy az ember ne optikai lejátszót vegyen, hanem winyót:) -
Gaboca76 #7 Ka****be a japcsik mi mindig az utolsók vagyunk, pedig Európa volt a tudomány bölcsője... -
daveyjones #6 Én a tescoba láttam 43-ezerért sony blúréj lejátszót, annyiért már megéri megvenni, szerintem. -
rumkola #5 nekem a 2 csaj kell, a blúréjt meg dugják fel maguknak a kitalálói
:) -
#4 2001-2002-ben kezdett el igazán terjedni nálunk a DVD, pedig már 1996-ban létezett a formátum. 5-6 év telt el tehát mire egyáltalán teret nyert a DVD itthon, és még ma 2008-ban is jócskán használjuk. A jelenlegi blu-rayt mint szabványt 2004-ben hozták létre. Ezek alapján nem hiszem, hogy 2012-ben kifutóban lenne a formátum , bár minden bizonnyal ez lesz majd a legelterjedtebb, és már dolgozni fognak egy jobb formátum kialakításán. -
JL666 #3 és min fogják nézni? crt tévéken vagy mindenkinek plazmája van már? -
nohea #2 2012re? Lol. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, addigra kb épp kifutóban lesz a formátum. Király. -
#1 A japánokat megértem, de az usakoknak nemkéne ennyi kedvezmény, azok a nagy seggükkel ugysem mozognak eleget.