Februárban búcsúzik a Tabula Rasa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sajnos az új kiegészítõ trial formájában nem hozzáférhetõ, mivel csak high és high-end contentet adott hozzá a játékhoz.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
ps: Stilusban en tovabba is az mmo-fps-rpg-ket fogom kedvelni, bar ilyenbol nem sok van. Offline valtozatban viszont egesz sok jott ki az utobbi idoben, kezdve a legismertebb ilyen jatekkal, az oblivionnal, ahol egesz jo jatekosok nelkuli mmo vilagot lehet latni, ha nem inditjuk el a script-ezett tortenet fo szalat es ugy maszkalunk a vilagban. A motor alapjan valoszinuleg a keszitok eredetileg mmo-nak szantak es utolag lett belole single player. Viszont jo (es nem timesink) cyberpunk mmo-bol tovabbra is hiany van, bar ugy nez ki az emberek nem is nagyon keresik ezeket.
És hogy a Tabula Rasa egy 'agyatlan grind'?! Hát én játszom a Guild Wars-al meg a Lineage 2-õt is kipróbáltam, és azokban is ugyanúgy ott van az 'agyatlan hentelés'! Ugyan az EQ-et és a WOW-t nem próbáltam, de a barátaim révén mindkettõt ismerem.
Nekem nagyon bejött a Tabula Rasa sztorija, tetszenek a küldetések (nem mind 'agyatlan grind'!), a hangulat. A rendszer és a vezérlés is nagyon el van találva. A grafika is igencsak ott van a szeren, és még az én 2 éves laptopomon is elfut.
És hogy nem igényel komolyabb csapatmunkát? Ez igaz! Az elején semmiképpen sem, de a pl. Guild Wars is úgy van megoldva, hogy az ember egyedül is simán tud jókat játszani. Lehet hogy antiszociális vagyok, de nekem ez így tetszik.
Na OK. Hát ennyit errõl.
Mindenkinek jó játékot, bármit is nyom...
Ezt nagyon nem csipem a legtöbb MMOban - direkt elhúznak mindent, tartson csak jó sokáig, igy próbálva meg hosszúvá tenni a játékot.
Egész korrekt küldik voltak benne, de természetesen itt is dominált a kill xyz.
Szvsz méltánytalanul elfeledett MMO az EQ2. Elsõ hónapban nem mutat magából sokat, aztán egyre összetettebb és élvezetesebb. Külön plusz, hogy akkoriban a legcsúcsabb gépeket is kétvállra fektette a max graf.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
- mission1: kill 10 goblins
- mission2: kill 20 goblins
- mission3: kill 30 goblins
- mission4: kill 10 birds
- mission5: kill 20 birds
- mission6: kill 30 birds
- mission7: collect 10 herbs
- mission8: collect 20 herbs
...
Ilyet írogatott a statja, hogy 16 ezer nem tudom hány száz küldetésbõl te most éppen a 82.-et csinálod... anyám ^^
Na ekkor mondtam azt, hogy a magamfajta perfekcionistának, ez a játék egyenlõ a végtelen történettel.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egyetertek Callistoval, hogy nem nagyon van annyira bonyolult jatek, amit 1.5 honap utan ne lehetne legalabb nagyjabol atlatni, mi hogy mukodik, mennyire grindelos, mit varhatunk ha magasabb szintre kerulunk stb.
Ettol nem lesz persze Pro valaki egy adott jatekban, de meg tudja itelni mennyi tartalom/komplexitas van a jatekban. A Tabula Rasa ebben volt keves...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy 1.5 hónap az petting és nem is nagyon kell különösebb társaság a szint eléréséhez. A közepétõl kezd érdekes lenni és csapatmunkát igényelni. Kár, hogy ezek az MMO-k ilyen nolife cuccok.
Lehet magasabb szinten maskepp mukodott volna, de egyszeruen nem volt turelmem hozza (pedig EVE Onlineban tudtam napokig banyaszni, szoval azert birom a monotonitast 😊 )
Igazabol tulsagosan nagy volt a megjelenesekor a hype, de nagyon messze volt attol hogy forradalmian uj meg kulonleges legyen.