35
-
JTBM #35 Egyébként ha az Ati nem ír drivert, akkor bármit ráfoghat a kártyáira, pl. azt is, hogy megfelelő software-rel fel tud törni bármilyen wifi kódot v. kiszámítja egy ICBM pályáját. Csak a megfelelő SW megírását hagyja rá másra...
Sőt, így még én is tudok tervezni és gyártani videó kártyát, csak drivert nem írok hozzá, így örökké fekete képernyőt bámulhat a szerencsétlen, aki megveszi... Jó olcsó is lesz, mert csak pár dísz IC-t teszek rá, hogy ne ártson a PC többi részének...
Szóval az Ati csalt, amikor azt hazudta, hogy a kártyái támogatják a h.264 lejátszást... -
JTBM #34 Egyébként az nvidia is csak nemrégen támogatja, mert a nyáron még nem ment 8600GT-vel sem, azóta adhattak ki valami javítást hozzá egy driver-ben.
Engem ez azért nem zavart, mert a 8600GT egy Core2 Duo 2Gz-es procis laptopban van, ami le tud játszani erőből bármilyen filmet, akár egy intel GMA "GPU"-n is.
Most csak annyit változott a helyzet, hogy 80-90% helyett csak 20% a CPU leterheltség egy 1080p-s nagy bitrátájú filmnél. -
JTBM #33 Amint már írtam, nvidia 8600GT-vel működik. Ati x1950Pro-val nem. Ugyanaz a film, tehát nem lehet kódolási hiba.
A neten rengeteg legenga kerink arról, hogy mi okozza, hogy az egyik gépen működik, a másikon pedig nem. Tudni senki sem tudja. Nálam mindenesetre minden úgy van telepítve, ahogy a neten összevadászott infó szerint kell.
Az Ati pedig nem írt h.264-es drivert, így ő a felelős azért, mert nem megy. Az Avivo driver nem képes h.264-et lejátszani.
Ebben csak az a gáz, hogy ezzel reklámozták az x1950-t, ami így simán "Falls Advertisment". -
dez #32 Nálad valami gond van, pl. nem tetted fel a megfelelő MS-os patch-t XP-hez, vagy valami blokkolja a hw-es dekódolást (pl. feliratozó filter). Nálam egy GF6600-ason is működik az mpeg2, wmv, h.264, a megfelelő codecekkel. -
A1274815 #31 Köszi!
HD3870-enem van. Még jól jöhet. Igaz van még hozzá egy 4 magos felsőkategóriás Phenomom (HD videó lejetszása kb. 15-25% processzor használatot jelent). -
JTBM #30 Nem tudom, hogyan csinálod, ha én force-olom az ATI MPEG Video Decodert, akkor semmit sem játszik le, kiakad egy hibával. Biztos, hogy nálad az a codec megy és nem egy másik? Ugyanis alapból egy működőt választ a lejátszó, a szarokkal nem is próbálkozik, hiába van telepítve.
Nekem is simán játsza az alacsony bitrátájú 720p-s sorozatokat a gépem, de 1080p-s jó minőségű filmeknél beszaggat. (CoreAVC codec)
Az Avivo codec nem található meg az AMD homepage-en, csak a video driver, amit letöltöttem. De valahogy mégis rákerült, valószínűleg egy régi verzió.
Mindenesetre az x.264 lejátszás beállításához nagyon komoly tudás kell és még így is simán belenyúlhat az ember és vehet egy olyan HW-t, amin nem megy soha az életben...
Ennek a fényében simán csalás, hogy az AMD úgy reklámozta az x1950pro-t, hogy képes h.264 lejátszásra. Egy l*f*szt képes... -
DarkBlade #29 Ha neked a 3D -s kártyád ATI HDxxxx, vagy Nvidia 8(9)xxxx.
Akkor tudom javasolni hogy keresd fel ezt az oldalt.
Link -
DarkBlade #28 Nekem X1600XT -m van, telepítve a "8-10_xp32_dd_69561" szigorúan csak a driver, és a "8-9_xp32-64_xcode_68903" avivo codec pack.
Lejátszónak a KMPlayer -t használom.
Külsö videó decodernek az "ATI MPEG Video Decoder" van beálitva.
Amiket lentebb felsoroltam szépen, akadás mentesen játssza.
A gépem egyébb paraméterei:
Alaplap: Biostar NF4 4X-A7, proc: AMD Sempron 3000+ socket754, Mem: 2x512MB, HDD: Samsung 400GB SataII, Hangkártya: CMI 8768+ opensource driverrel, nem a gyárival, DVD irók: 1SATA, 1Paralel ATA.
Mint látod nem egy erömű a gépem, de az 1280x720 HD filmeket akadás nélkül letudom játszani, bele tekerés is akadás mentes. -
A1274815 #27 Igen csak kicsit kicsavart nézőpont. -
A1274815 #26 Nem az NVidia vagy az AMD a ludas, a codec írok a lusták. Csak annyí lenne, hogy DXVAs vagy DXVA 2.0-ásra írják meg a codecet. A WMV codecje ilyen, viszont sajnos letíltható és csak a Windows Movie Maker HD ohajtja kihasználni ezt a képességét. -
#25 Erősen úgy néz ki, hogy a CPU-t leváltja a GPU - bármikor is esik meg - tehát, a CPU-> GPU = CPU. Minden csak nézőpont kérdése. -
JTBM #24 Ha már ennyit írtam róla, akkor ki is próbáltam, már van egy lejátszó, ami tud h.264-t gyorsítani, az MPCHC. Nyáron még nem ment, de azóta lehet, hogy az nvidia javított a driver-ein, mert most már megy a h.264 gyorsítás a 8600GT-n. Este megnézem az x1950Pro-n is újra. Lehet, hogy az AMD is dolgozott nyár óta? -
JTBM #23 Ati x1950 Pro-val nem működik a h.264 dekódolás. Nvidia 8600GT-vel sem megy semmilyen h.264 codec.
Szóval játszani lehet GPU-val, de másra már nem alkalmas. Ennek a fényében ez az egész cikk csak parasztvakítás... -
#22 ja de csak x19xx-re írták meg, azóta pihen. dekódolás persze már támogatottabb, az megy x1xxx-től kezdve. -
DarkBlade #21 Igen. ATI kártyákhoz van, a neve "ATI AVIVO Codecs".
Hardveres Mpeg-2 Videó, DivX4, DivX5, H.264/AVC1 lejátszás.
-
A1274815 #20 Windows Movie Maker HD (Vista) kihasználja, ha van fent DXVA 2-es cucc hozzá. -
#19 Ha jol tudom az ATi kartyaihoz van gyari ilyen alkalmazas ami a GPU-val dolgoztat. -
torcipepe #18 pl bele lehetne építeni hardware-es codec-et a grafikus chipekbe vagy sli támoatással egy hw-es dekódoló kártyát mellé tenni. régebbi asztali lejátszók így működnek. legalábbis tudtommal a zenei cd, dvd film, és hasonlók kódolása hw-es, csak a divx és xvid lejátszásra használnak egy rom-ba vagy egy flash memóriában tárolt programot. a méretük meg csak azért akkora, mert van bennük dvd olvasó, tápeység, erősítő, stb. -
Chriss745 #17 Nekem is pont ez a bajom. Annyira reklámozzák ezt a CUDA-t, de semmi nem használja ki még mindig a GPU erejét. Amire nekem kéne az hardveres video encode-olás. Tegnap próbáltam a TmpegEnc Xpress-t, ami elvileg használ GPU-ut. Egy film átkonvertálása 16 perc volt CPU+GPU-val (3GHZ C2D, 9600GT). Ehelyett mencoder-el csak CPU-val 6 perc ugyanez. Akkor miről is beszélünk? Játékokon kívül még mindig nem tudom semmire se használni a videó kártyámat... -
dondore #16 letenni a zasztalra???
NVIDIA has the largest team of 3D graphics experts in the world.
NVIDIA created the GPU category.
NVIDIA invented the real-time programmable shading processor.
NVIDIA has shipped over 500 million processors.
NVIDIA is the fastest semiconductor company in history to reach $1 billion and $2 billion in revenues.
-
Abu85 #15 Lószart érne el az NV a VIA-val, mert az x86 licenszet úgyis újra kellene tárgyalni. Ez a licensz nem örökölhető, ha valaki megveszi a VIA-t, akkor a VIA x86 licenszre vonatkozó szerződése megszűnik. -
JTBM #14 Ez egy jó kis bullshitting marketing nyilatkozat.
Az nvidia akár le is tehetne valamit az asztalra, pl. írhatna egy olyan codec-et, ami valóban képes gyorsítani a h.264 filmek lejátszását, mert ma még ezt sem tudja megvalósítani, nemhogy más, komoly applikációk gyorsítását...
Pedig a filmlejátszás gyorsítását már marhára reklámozza az nvidia, pedig abszolút nem működik a dolog, legfeljebb néhány kiválasztott codec és film esetén.
Szóval kevesebb pofázás és több munka sokkal jobb lenne a vásárlóknak...
Jó lenne, ha legalább az működne, amit már évek óta reklámoznak... -
#13 Az intel grafikus megoldásai nem korszerűek, lehet használni, de a felépítése nem kelhet versenyre mással. Az AMD-ATI ugye kiesik, ha szövetkezne az Intel. Én rövid távon nem félteném az Intel-t azért, az is lehet, hogy egyszerűen kicsinálják az Nvidia -t. -
yvorl #12 Én nem emlékszem hogy az amd csődbe ment volna, csak átszervezték és kiadta a gyártást az új cégnek.
"A fotorealisztikus megjelenítés tíz éven belül megvalósulhat. ... Azonban eddig még sok időnek kel eltelnie."
10 évnek? -
sh4d0w808 #11 Nyilván e célt szolgálta volna a VIA felvásárlása, csakhogy a tajvaniak nem álltak kötélnek. Licenc nélkül meg nem lesz semmiféle x86-os processzora a ződeknek... azt meg kétlem, hogy az intel olcsón megszámítaná nekik, ismerve a két cég egymáshoz való viszonyát. -
Skyline #10 Nvidia vs intel...Annyi bőven elég volt nekem hogy az agyonhudetuning csúcs nforce-os alaplapok egyenlőre igencsak de gyengéb az intel chipsetes alaplapokhoz képest....
Ennyi.. -
tomcsa4 #9 Jó reggelt -
waterman #8 "Mivel a grafikus chipek egyre nagyobb teljesítményűek, ezért azt szeretnénk, hogy ezek a jövőben fokozatosan tehermentesítsék a számítógépek processzorait."
ezért szeretné az amd is a cpu-ba integrálni a gpu-t.. ki tudja mi lesz 8-10 év múlva? előfordulhat, hogy pár rétegnyi energiatakarékos processzoron lesz pár rétegnyi univerzális számoló tömb a cpu-ban és az egész megeszi reggelire a mai legizmosabb gpu-kat is grafikus teljesítményben.
pont nemrég volt hír hwsw-n, hogy memristorokkal kiváltható egy nagy adag tranzisztor, csak még nem tudják hogyan is csinálják nagy mennyiségben. még nagyobb teljesítményű chipek azonos csíkszélességen, kisebb fogyasztással.
én nvidia helyében elkezdenék processzort fejleszteni, mert ha a két cpu gyártó nekilendül a mostanság sejthető irányba, akkor az nvidia elég jelentős piactól esik el egy idő után. -
fade2black #7 Nagyon sok kicsi cég nötte ki magát és söpörte el a nagyot már, úgy hogy a nagy nem vásárolta fel és nem vitte csődbe....
btw az AMD már nincs csődben. ld 4870/4850/4830 és Shanghai -
#6 miva? -
ddt500 #5 Legvégső esetben az Intel megveszi kilóra. Vagy csődbe viszi mint az AMD-t. -
#4 A cim megteveszto, szokasszerint hatasvadasz;)
Ez inkabb technikai eloremutatas, ismerve a grafikus csippek igen komoly hatteret (lenyegtelen, hogy most nVidia vagy ATI).
Kis adalek: http://prohardver.hu -
#3 a heizet az hogy ez a két hal nem is egy akváriumban úszkál ... -
valaé valaé ná #2 Don Quijote bekeményített. -
#1 "Nvidia: frontális támadás az Intel ellen"
A intel könnyedén elbánik egy ilyen "kis" céggel mint a "zenvídia", nemhiszem hogy olyan nagyon konkurenciája lenne. A nagy hal végül megeszi a kicsit..