1268
Solid State Disk memória merevlemez
-
#108 Há mé nem kérdezted, szóltam volna, hogy jár hozzá keret is
A 285/275-ös értékeket ne is nagyon várd, azt csak jól tömöríthető adatokkal tudja a SandForce. Ha e-penis kell, akkor a Crystal-ban a beállításoknál keresd ki a FillX0000 opciót. (vagy valami ilyesmi, most nem Win előtt ülök)
De a lényeg hogy a 4K sirály, ezért vettük nem? :)
-
#107 Nem publikus boltban vettem, hanem egy inkább nagykerrel és cégekkel foglalkozó helyen.
Én kímélni fogom az SSD-met, mivel egyelőre a primary rendszerem az HDD-n csücsülő XP, azon melózom ugyanis (hostnak jó virtual serverhez). Szóval a w7 az csak játszani, tesztelgetni van. DE azért igyexem majd kihajtani, meg átszokni rá részben.
Ha lesz fejlemény, úgyis megírom :D -
Noodlee #106 Hol vetted?
Folyamatos jelentést kérek, az SSD-ről, hogy viselkedik :) -
#105 Én is így voltam vele.
Mind1, majd az új generációsokat is beszerváljuk egy év mólva. -
Noodlee #104 Amit vadészok, az Crutial RealSSD-C300 64 GB (SATA 3).
Valamiért hazánkban nem igazán lehet, kapni, úgyhogy lassan lemondok róla :(
Marad a vertex 2.
-
#103 Jah és vettem hozzá 2,5"-3,5" beépítőkeretet, amit nem kellett vón, mivel gyárilag adnak hozzá egy nagyon pofás kis OCZ keretet, amit rögtön használatba is vettem. Így pont olyan dimenziói vannak hátul és oldlat, meg fent-lent, mint egy 3,5" drive-nak, ergó ugyanoda fel lehet dugni (oldalra kell szerelni, így a csatik is ott vannak pont, mint 3,5"-ösöknél).
-
#102 No megjött tegnap az OCZ Vertex 2 60GB-m, meg még ez az hozzá.
Beszoptam a külső Chieftec 2,5" ESATA rack-kel, mert mivel még egy vezérlő kerül az alaplap vezérlője és az SSD közé, így nem natív a kapcsolat és az OCZ toolbox fel sem ismeri így a hw-t, hiába az AHCI mód. Kénytelen voltam kiszerelni és rádugni közvetlenül az alaplapi vezérlőre (mert azért kell a TRIM, fw update stb.). Amíg rack-ben volt addig is szépen muzsikált (de még hogy), de direktben végképp megáltosodott keményen.
Igaz fw-t nem tudtam rajta így sem frissíteni, mert mikor már rajta volt a win7 akkor közölte a toolbox, hogy vaze, primary driveot nem tud fw-zni. Ójaj... Majd nézek más módszert.
Viszont sem XP alól, sem win7 alól még direktben sem hozza azokat az értékeket, amiket a tesztekben kéne. Crystal Benchmarkkal néztem és amiket linkeltek teszteredményeket a különböző tesztekben, azoknál látványosan rosszabbakat hoz, kivéve talán a 4k-s random olvasás-írást, mert az brutális win7 alatt. A szekvenciális olvasás/írás meg nem kimagasló. Persze veri a raid-eket, de még nem elég, meg sem közelíti a gyári adatokat.
Hmmmm... Majd még kísérletezgetek vele, de a win7 máris jól érzi magát rajta, mintha RAMdrive-ról tolnám vaze! -
#101 Ez lesz a tuti. -
kera2 #100 Sziasztok!
64 bit Win7 -re tudnátok ajánlani valami jó ssd-t rendszer lemeznek?
Kéne legalább 80 Gb. és max 50 e ft.ig. és a gyorsaság az elsődleges szempont.
Előre is köszönöm! -
#99 Az Intel új 510-es SSD-je picit leégett, a Vertex 3 a legjobb SSD.
link -
mjanika #98 Értem. Az azért nem kevés...
Köszi! -
Solt #97 Mert a véletlenszerű írása kb 5x gyorsabb... ( papíron ) :) -
mjanika #96 Köszi a választ!
De megkérdezhetem, hogy miért?
Mondjuk én ugyanis nem találtam leírás alapján különbséget...
De még jó, hogy rákérdeztem mert lehet, hogy a másikat vettem volna meg -
Solt #95 Mindenképpen Vertex2! -
mjanika #94 Sziasztok!
A következő két SSD között van-e valami érdemi különbség? Melyiket ajánlanátok? (Árban majdnem egyforma)
A kettő közül venném valamelyiket, úgy egy hónap múlva:
1.OCZ Agility2 120GB
2.OCZ Vertex2 120GB
Köszi a válaszokat! -
#93 Miért is? -
Noodlee #92 Valakit kigolyóztam :P -
Noodlee #91 Miért is? -
Noodlee #90 Miért is? -
#89 Láttam már elébb is, de nem rendelnék tőlük (sem). -
Noodlee #88 #84 -
#87 No, hllattam rátok és ezekről kértem ma ajánlatot a szállítómtól:
Crucial C300 64GB 2,5"
Intel X25-M 80GB 2,5"
OCZ Vertex 2 60GB 2,5"
CSX 60GB Sandforce SF1200 2,5"
Remélem nem lesz rossz választás, bármelyik is lesz az... -
#86 instabuy -
#85 Persze, ezért írtam ezt: "Ha nem férsz el max 50 gigán, akkor az Intel-t vedd meg." -
Noodlee #84 Én ezzel szemezek egy ideje. -
#83 Naja, de a 20%-os szabadhely ajánlással máris nem 60GB a 60GB és így 80GB-s kell, ha az ember 60GB-nyi adatot akar tárolni. -
#82 Oó. Akkor már más a leányzó fekvése.
Asszem megint revideálom a nézeteimet.
-
#81 40 gigás X25-M nem létezik, csak néhány trehány magyar webshop szerint.
Asztaliba teljesen jó az X25-V, de azt vedd figyelembe, hogy 20%-ot üresen kell hagynod. Tehát kb 30 gigád lesz. -
#80 Köszi az eddigi infókat. Valszeg akkor mégiscsak veszek egy 40G-s X25M-et, meg a fennmaradó tízesből egy nagyobb HDD-t.
Legalább is jelenleg ez az álláspont. Jövőhétig, fizuig még eldöntöm.
:) -
#79 Gyakorlatban nem nagyon érezni szerintem a különbséget a Vertex2 és az X25M között.
Én azért vettem a Vertex2-t, mert elég nekem a 60 giga, és egy tízessel olcsóbb, mint a 80 gigás Intel. Ráadásul OSX alatt előnyösebb a SandForce, bár most épp nincs Mac-em, de nálam sosem lehet tudni.
Ha nem férsz el max 50 gigán, akkor az Intel-t vedd meg. -
#78 Mondjuk a beszerezhetőség és az ár is szempont, nomeg a szerviz és gari lehetőségek. -
#77 Most én is egy 60-80GB-os rendszernek való SSD-ben gondolkozom (másodrendszernek, vagy elsőnek, ez majd eldől) WIN7 menne rá, meg játékok (1-2 amivel éppen játszom és DX11 kell hozzá stb.), illetve akár meló cuccok, Visual Studio, MS SQL stb.
Úgy látom az Intel X25-M-et ajánljátok az OCZ Vertex 2-vel szemben is!?! Mert eddig én az ocz-t néztem ki magamnak, de ha azt mondjátok jobb rendszernek a postville... -
Solt #76 Aláírom! :) Az én felsorolásom elnagyolt volt... :) -
#75 Nálam ez a preferenciasorrend: Crucial C300>Intel X25-M>SandForce>Intel X25-V. -
Solt #74 Az a kis intel rendelkezik a leggyorsabb elérési idővel. 0.1ms alatt... egy rendszer ssd-nél ez a legfontosabb érték. Az írás vs olvasás értékek már nem olyan fontosak... az én vertex2-m például nem hozza azokat az írási, olvasási értékeket amit a gyártó reklámoz, de ebből szinte semmit nem veszek észre...
Ha csak rendszer ssd kell, akkor a véleményem szerint az intel van az első helye. Kurva gyors, kiforrott, megbízható, az toolbox meg nagyszerűen beállítja, karbantartja...
A-Data ssd-vel nincs tapasztalatom, inkább nem nyilatkoznék róla... én Intel, OCZ, párti vagyok! :) -
#73 Annyiért már van Vertex 2 is, inkább azt. -
#72 Olcsóbb rendszervincsi ügyében közben képbe jött még egy 10-essel drágábban az A-Data S599-ese. Ahogy nézem sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik, mint a kis intel.
Van akinek van esetleg ilyen drájvja? -
Solt #71 Látom jól tájékozott vagy... ráadásul okos is. Örülök, hogy megismerhettelek... büszke vagyok rád! -
#70 de pontosan arra van, azt váltja le
jól meg kéne verni azt aki képes még egy olcsóbbat is venni ebből, nevetséges támogatni egy ekkora lehúzást, mások életét teszi tönkre ezzel, azért hogy vmi ratyi benchmarkban több pontja legyen a rá jutó több tíz vagy százezer ember ideje baszódik el a negyed órás dvd tömörítgetésekkel amíg ez megfizethetetlen marad
visszavetni az árakat 10 évvel ezelőtti szintre egy újdonságért még talán elfogadható
de mellette a méretet is visszavenni és így évekig egekben tartani az árakat.. szánalom tényleg addig kéne ütni aki veszi amíg már nem fáj jobban neki a következő ütés annyira lebénult -
#69 Mielőtt fröcsögsz, kicsit tájékozódni kellene.
Ez a Pro verzió, tehát enterprise level SSD. Nem gyanús, hogy a sima Vertex2 100GB 200 dollárba kerül, ez meg 525-be? Amúgy akinek valóban szüksége van 400 gigás SSD-re, annak ez aprópénz.
Másrészt, ez jelenleg a leggyorsabb SSD. A csúcstermék mindig kurvadrága, lásd 1000$-os Intel procik.