1268
Solid State Disk memória merevlemez
  • Inquisitor
    Ha ez így van, akkor egy 550MB sebességű új generációs SSD az vajh ennek ellenére is 2x gyorsabb legalább? Vagy pont nem? Csak mert a tömörítési móka miatt mondták sokan, hogy egy 90-100Mb adattal bíró előző generációs SSD gyakorlatilag szinte semmivel sem lassabb
  • NEXUS6
    Remélem ez segít.

A BIOS-ban a SATA vezérlőjét át kell állítani AHCI-ra.
    De lehet, hogy trükközni kell, mert telepítéskor fagyni fog tőle. Nekem nem volt semmi gondom.
  • kera2
    Sziasztok!
    Megjött a kicsike Intel x-25M 80Gb.
    Na most hol lehet kikapcsolni a lapozófájlt és az automatikus töredezettség mentesítést?
    Ha telepítem a Win7 64 bit verziót át kell valamit állítanom a biosban?
    Asrock P45XE alaplap, Q9550 proci és 4 giga Geil Balckdragon ram a config
    Előre is köszönöm!
  • NEXUS6
    Akkor ezt még az elején kellett volna. Na mindegy.
  • NEXUS6
    Az a 280-as seb csak tömörítetlen/jól tömöríthető adatokra érvényes, mert hogy ez a sandforce lényege!
    "A Sandforce belső tömörítést használ az adatok tárolására, vagyis minél jobban tömöríthetőek a felírt adatok, annál gyorsabb lesz az SSD olvasási és írási tempója. Az IOMeterrel létrehozott fájl egyértelműen jól tömöríthető, egyesek kitesztelték, és az eredeti méret kevesebb mint 1%-ára lehet tömöríteni, ami a valós életben használat közben nem valószínű, hogy bekövetkezik. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Sandforce alapú SSD-t kiteszteljük úgy is, hogy az IOMeter tesztfájlját lecseréljük egy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlra. Az eredmény, ha nem is lehangoló, de mindenképpen figyelemreméltó: 262 MB/s-ről 142 MB/s-re esett az olvasási sebesség, ami lényegében még a JMicron JMF602-es vezérlő által elért eredménynél is alacsonyabb. A Sandforce alapú SSD-ket a gyártók általában 275/265 MB/s-es sebességgel szokták reklámozni, ami - mint látható - lényegében egy vicc."
    prohardver teszt

Az újratelepítés az saját hülyeségvolt. A végén már volt 3 vincsin 3 vindóz. Ilyenkor sajna a gépi intelligencia nem összeadódik, pl hogy kiválasszam melyiket akarom használni ahhoz csak egy bútmenedzser volt a gépen, de az sajna nem az SDD-n, amire csak format után jöttem rá.

Amúgy tényleg olyan a telepítés, mint a HDD-re, csak ugye ez is gyorsabb;)

Telepítés, frissítés után maradt 40 GB a vincsin amit bűn lenne parlagon heverni hagyni, így a mostanában használt gámék is felkerültek. De még így is maradt 20 GB.
  • franc0
    Ha nem iponról veszed, kisebb az árdifi.
    De szerintem megér ennyit a jobb support, illetve ha később eladod a Vertex2-ért többet kapsz.
  • Sir Quno Jedi
    Oprendszer/primary alá nem tud fw frissítést az enyém se. Gondolom kívülről kell, másik HDD/SSD-ről indított oprendszerről.
  • Noodlee
    Tehát messze nem éri el a gyártó szerinti sebességet:
    Read : Up to 280MB/S
    Write : Up to 270MB/S

"Balfaxkodás miatt volt több OS újratelepítés"
    Remélem nem az SSD miat f@szakodtál.
    Semmi extra nincs a telepítésben, olyan, mintha HDD-re menne az OS nem?

A játékot is az SSD-ről futtattad?
  • NEXUS6
    Ja és szép zafír kék alumínium beépítőkeret is jár hozzá (bár van laptop verzió is, ahhoz nem).
    Ez is jól jött. Ha esetleg ez is számít.
  • NEXUS6
    CrystalDiskMark 3.0.1 x64 eredmények (ADATA S599 64GB - alap beállításokkal: 5 test run/1000MB size):

Sequential Read : 195.4 MB/s
    Sequential Write : 65.0 MB/s
    Random Read 512KB : 184. MB/s
    Random Write 512KB : 65.6 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 14.52 MB/s
    Random Write 4KB (QD=1) : 37.49 MB/s
    Random Read 4KB (QD=32) : 73.85 MB/s
    Random Write 4KB (QD=32) : 64.80 MB/s

Péntek óta gyűröm rendesen a drájvot. Balfaxkodás miatt volt több OS újratelepítés. De legalább lepucoltam a maradék vincsiket is.
    Próbálkoztam a firmware frissítéssel is, de valamiért nem tudta megcsinálni. A verzió számban nincs olyan óriási eltérés az aktuálishoz képest, szal valszeg olyan sok előnyt nem jelentene, sőt van akinél utána jöttek a problémák.

OS-nél óriái gyorsulás, homokóra szinte ismeretlen fogalom. Szépen hízlalom a rendszert, de a boot még mindíg 20 mp alatt van.
    A játékoknál LockOn-nál voltak régebben nagy problémáim, hogy amíg a textúrákat betöltötte az 1-2 mp-re megakasztotta a játékot, ami egy szimulátornál nem olyan szép dolog, főleg földközelben ugye. Általában át is mentem a göbzivel traktor üzemmódba és fölszántottam az anyaföldet. Na most ez már nincs.:D
    Más játéknál is van gyorsulás a betöltésben, de ilyen használhatóságot érintő alapvetővel nem nagyon találkoztam.
    3 év garival kaptam, szal meglátjuk mennyire bírja hosszútávon.:)
  • Noodlee
    Helyzetjelentést kérek a cuccról! :)

Még most sem tudom, hogy melyiket vegyem:
    ADATA
    vs.
    OCZ
  • Inquisitor
    Aho szoktam nézni japán árakat, ott volt most egy benchmark az Intel új SSD szériáról (SSD 510?) és ott külön bencheltek i7-el és X4-el is, az i7-el gyorsabb volt, de nem ilyen borzasztó sokkal ilyen arányok voltak, hogy pl. 340 pont másiknál meg 330 ...
    Na azért lett olyan olcsó a régi G2-es X25-M, mert kijött ebből az SSD510-ből is a 120GB, elöbbi 18.800 jen, míg utóbbi bőszen 26-28.000. Csak hát vagy 3x gyorsabb is.
  • NEXUS6
    Na megvan az ADATA S599 64 GB.:)
    29 volt az ára. Beszerelve, Win7 64 Ultimate feltelepítve.

Atto Disk Benchmarkot erszetetem még csak rá. Olyan 273 az olvasás, 242 az írás max. Ez kicsit elmarad attól, amit a Guru3D oldalon mértek, de az egy Corei7 gép volt az enyém meg csak egy 4 magos AthlonII. Talán ebből jönnek a különbségek.

A win frissen telepítve BIOS test után olyan 14-17 sec alatt áll fel.

Programok röppennek, a net is érezhetően gyorsult.
    Szal boldogság!
  • Noodlee
    Most sehol egy szám.
    Pedig van az oldalán baromi jó ram, baromi jó áron :)
  • Solt
    Miért reméled?
  • Inquisitor
    Nem tudom, én érdekes módon telefonszámot is leltem, és teljesen értelmesen lebonyolítottuk a vásárlást.
  • Inquisitor
    Vertex2 review? Ööö, nem Vertex 3?

Tegnap néztem kinti árakat. Az Intel X25-M G2 80GB 17.800 jen, itthon se sokkal olcsóbb. Ámde a 120GB verzió meg 18.800 jen :)
    Jó lenne begyűrűznének ide a jó árak, meg az új SSD generációk is.
  • UltraZord
    kiről van szó? remélem nem a gianniról
  • Noodlee
    Tényleg nagyon jónak tűnik.
    Ugyan itt van egy vertex 2 review is.

Lehet, hogy nem vertexet fogok venni? :)
  • franc0
    Mondjuk az más kérdés, hogy ma már SSD-t én sem vennék tőle. Tavaly novemberben nálunk még rohadt drága volt minden SSD, egy 40-ezres termék nála egy tízessel olcsóbb volt, mint a boltban. Ma már egy Vertex2 olcsóbb a boltból...
    De ha spéci RAM kéne, azt biztos innen rendelném.
  • franc0
    A tudás hatalom :)

Az előreutalásra kb 2 hónappal ezelőtt állt rá. Addig volt utánvét is.
    Csak a sok hülyegyerek megrendelte a cuccot, majd meggondolta magát és baszott átvenni. A cuccok meg rajtamaradtak nagy értékben.
    Itt annyi az üzleti modell, hogy külföldön sokkal olcsóbb minden és többminden kapható. Ő lebonyolítja a beszerzést, a difi egy részét pedig elteszi. Ph-s Gianni is ilyen sefter volt régen, mára már rendes bolt nőtte ki magát belőle ahogy nézem.
    A gariról meg csak annyit, hogy biztosabb mint bármi, ugyanis általában gyári garisok a cuccok.
  • NEXUS6
    Monnyuk én is személyesen szeretem átvenni a cuccost. Bérletem van, azt a fél/1 órát meg rászánom, hogy elmenjek a céghez, legalább megnézem, hogy hol is laknak. Sok minden kiderül belőle.

Igazából a gari miatt izgat a dolog.
    A legtöbb számtek cucos, ha nem hal be az első 1-2 hónapban, akkor jó eséllyel még vagy 10 évig bírja. De ha a cég a gari ideje letelte elött mondja be az unalmast, meg a szerkezet is, akkor bizony megy a futkosás.
  • NEXUS6
    Egyelőre egy teszt ADATA S599 - holnap folyt köv.
  • Solt
    Pont a túlzott figyelmet akarja elkerülni, érthető okból! :) Erre céloztam...

Egyébként jogosak a felvetéseid, ha nem tudnám mi ez, én is elkerülném.
  • Noodlee
    Nem azt mondtam, hogy ez az, hanem, hogy totál annak néz ki, "külsős" szemmel.

Valami figyelmet fordíthatnának erre is, és akkor biztos több embernek lenne bizalma.
  • Solt
    Ha átveréses oldal lenne, nem ajánlottam volna. Ismerem a PH-s előéletét...
  • Noodlee
    Pláne, hogy előre utalás van, viszont elérhetőség nincs :P
    Manapság nagy divat az ilyen fajta átveréses oldal.
    Talán, ha valami kézzel foghatóbb infó is lenne az oldalon, akkor talán...
  • Solt
    A hozzáállásod érthető, én is kerülném, ha nem tudnám kiről van szó.
  • Noodlee
    Nincs vita.
    Neked bejön, én messze elkerülöm.. ennyi
    Nincs ezzel gond.
  • Solt
    Nem önálló oldal, hanem egy PH-s hirdetésből nőtte ki magát... PH-n a topikjában minden ott van ami kell. Kiváló a minősítése...

Nyilván nem tesz ki olyan adatokat, amik... ha megnézed az árakat, akkor megérted miről beszélek.

Minősíteni viszont nem kéne... főleg úgy, hogy láthatóan nem tudod miről van szó. Ha nem tetszik, nem vásárolsz onnan. Ennyi...
  • Noodlee
    Akinek nincs normális elérhetősége, az nálam kilőve.
    Vicces, hogy semmi kézzel fogható infó nincs az oldalukon, csak egy szaros MSN azonosító.
    Szánalmas.
    SRY
  • Solt
    Ha ismernéd a PH-s hátterét, nem mondanád ezt. Nem véletlenül ajánlottam...
  • Noodlee
    Kapcsolat menüpont alatt csak egy e-mail cím.
    pff
    Az ilyenek oldalak nálam csukódnak is be.
  • Solt
    Rambazar
  • Noodlee
    Tesztről linket.
    Részletes beszámolót a cuccról beszerelés után :)
  • Noodlee
    Normális helyen sehol nem kapni.
  • NEXUS6
    Én végül az ADATA S599 64GB mellett döntöttem. Olvastam egy tesztet, hogy helyenként veri a vertex2-őt és ez is sandforce-os, ha minden igaz. 1-2 ezressel meg olcsóbb is.
    Holnap du 4-re ígérték.
  • NEXUS6
    Ajánlott oldal SSD ügyileg
  • franc0
    Nekem most SATA1-es laptopban van Linux-szal...
    Csak 1x próbáltam mérni még a megvétel napján egy másik gépben, 240-250 körül rémlik az említett "csalós" beállítással.
  • Sir Quno Jedi
    Neked mennyi MB/s a szekvenciális read/write benne (Crystalban)?!