Agyszerű számítógépet tervez az IBM
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
WoodrowWilson: szerintem pedig meg fogjuk élni, a legizgalmasabb részét biztosan, bár én még nem mondhatom magam idõsnek. Na mindegy én nem reménykedek semmi ilyesmiben.
Szinte látom: az elsõ gépek még ormótlanok lesznek, mûszõrrel borított, háznagyságú szörnyek, de megkapóan dorombolnak majd. Remélem, egérintelligencia-szintû készülékek is lesznek, hogy a kiaknázhassák majd a lehetõségeket. De eljön az idõ, és a sarki szaküzletben vehetünk akár macskatulajdonos-intelligenciaszintû mosógépet is. (Jómagam már ilyen vagyok, csak még bió és analóg, - talán ezért utálok mosni.)
Elég izgalmas jõvõ elé nézünk, de nem csak emiatt<#wilting>#wilting><#help>#help>
A látszat csal...
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Vagy ha pl. olyan, nagyvárosi közlekedésre alkalmas robotpilóták lennének a jármûvekben, melynek megbízhatósága, élettartama, stb, vetekszik az ember döntéshozó képességével, akkor onnantól kezdve a buszsofõröknek, taxisoknak szerintem viszlát... Ugyan miért érné meg a vállalatoknak embereket alkalmazni (egy szint után) ha a gép is lesz olyan jó (vagy jobb) és ha olcsóbb is lenne?
Meg ha nézed a Terminator 2-t és csúnya gonosz, rossz robotokat látsz csak, akkor gyakorlatilag ugyanezek a gépek milyen hihetetlenül hasznosak lennének mondjuk a távolabbi bolygókon bázisok kiépítésénél... A távvezérlés egy bizonyos messzeségen túl már nem kóser. A terraformáláshoz óriási szükség lenne önálló robotokra.
Bajtársak kitartás! - Jogos Önvédelem, youtube
Monnyuk 10 éve, amikor elõször hallottam ilyenekrõl, azt hittem mára mindenhol ilyen, vagy tisztán digitális sokmagos párhuzamos architektúrájú rendszerek lesznek. De úgy tûnik elég lassan megy a technológiai, programozás kultúrai váltás.
Én mindíg azon filózok, hogy az agy is inkább valami evolutív módon mûködik és nem úgy mint a mai programok. Szerintem az agyban párhuzamosan rengeteg folyamat fut, amik közül a tudat csak kiválasztja azt amire éppen figyel, vagy amit a lehetséges verziók közül a kritériumok alapján elfogad.
Ilyen kapacitású rendszerünk, ami evolutív módon rengeteg verzió párhuzamos futtatásával dolgozik a feladatok megoldásán még nincs. Szintén kérdéses annak a valaminek a mûködése is, amit tudatnak nevezünk, ami ezek közül a verziók közül kiválasztja az igazat, vagy azt amit tenni AKAR.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
És milyen nagyszerûen mûködik minden!😉
Érdekes módon Dél-Koreában, Tajvanon, vagy Kínában viszonylag centralizált vezetés van, és elég jó döntéseket hoztak ahhoz, hogy elhúzzanak mint vadludak. Szal nem kell itt szuperagy csak 1 hozzáértõ, akinek meg is engedk, hogy ne csak politikailag korrekt döntéseket hozzon. Itt most nem a diktatúrán, hanem a szakértelmen van a hangsúly.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Annyi bonyolult ötvözet után felfedeztük a pókselymet.
Az MI kifejlesztése lehet, hogy nem lesz más, mint a klónozás...
Persze, nem mondom, hogy a természet minden megoldása tökéletes, az ember sem az.
Kara kánként folytatom tanításom.
- majdnem fotorealisztikus animációkat lehet megalkotni
- számítógéppel vezérelt mûtéteket lehet végrehajtani
- emberek millióit fogja összekötni egy világméretû hálózat
- képesek leszünk eltárolni több órányi multimédiás anyagot egy öngyújtó méretû eszközben
- gyakorlatilag analfabétának fog számítani, aki nem tud kezelni 1 számítógépet
- stb. most hirtelen ezek jutottak eszembe, de nyilván van még 1 rakás dolog amit fel lehetne sorolni
akkor kb jót röhögött volna rajtad, és elküld a fenébe hogy ne keverd a valósággal amit a sci-fi regényekben olvasol. hát milyen alapon mondod te most, 50 év múlván, mikor mindez mindennapi valósággá vált, hogy az ember nem tudja megalkotni az MI-t?
arról nem beszélve hogy eleve 10-20 évvel elõrébb járunk, mint amennyit mi civilek tudhatunk a jelenlegi fejlettségi szintrõl..kb.
úgyhogy ha addig ki nem irtjuk egymást atommal, meg még kitudja milyen szörnyûséges és egyelõre ismeretlen fegyverekkel, akkor bizonyára (a nem túl távoli jövõben) eljön majd a nap, amikor a (fejlett) MI is mindennapjaink részévé válik.
annyira meg nem értek hozzá, hogy ebben tudjak okosat mondani, de ha nem a hadiipar lenne az elsõszámú szponzor és megrendelõ, talán nem kéne annyira tartani a terminátor/mátrix filmek által felfestett jövõképtõl. az ember fél az ismeretlentõl, hát nem csoda hogy 1 robotos filmben a robotok megtámadják az embereket, nem pedig teát fõznek nekik. de mint mondtam, mivel a hadiipar rángatja a szálakat a háttérben...sajnos van némi ok az aggodalomra <#idiota>#idiota>
2Tomasz Man:
az ember problémáinak megoldásához meg rohadtul nem kell MI, ezeket a problémákat ugyanolyan könnyen meg lehetne oldani ahogy létre is hozták azokat...
http://www.ekultura.hu/mutat.php?id=3704
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Brandon Hackett (Markovics Botond) A Poszthumán döntés
Szerintem nagyon jó kis olvasmány, nekem legalábbis tetszett 😊
Most olvasom ugyan ettõl a fazontól az Isten Gépei. 😊
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Csak a semmi lehet tökéletes!
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Csak a semmi lehet tökéletes!
Ajjaj 😞 Doomed
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
A reszben magyar tervezesu CNNA chipekbol vettek is parat az amerikai raketavedelmi pajzshoz. Egyebkent a fejlsztoi keszlhethez mellekelt egyik demo pont optikai celfelismerest es kovetest vegez. Most rajottek, hogy ha a hagyomanyos 2D matrixot kiegeszitik es 3D-s feedback/feedforward rendszerben hasznaljak, akkor egy tobbretegu neuralis halozat is futtathato ilyen chipeken.
Ha az alap architekturat kiegeszitjuk egy adatvezerelt felteteles utasitasvegrehajto egyseggel, akkor a rendszer programozhato akar kodtoresre vagy bonyolultabb dontesi mechanizmusokra is. A megoldas lenye egy neuralis halot hasznalo asszociativ tomb es egy fuzzy logikara epulo donteshozo aramkor. Erdekes, hogy ezek a rendszerek pont ugyanugy tevednek mint a biologiai mintaik. A diplomamunkanban leirt megoldas peldaul ugyanugy ment neki az ablakuvegnek mint a kisebb madarak es a megoldas is ugyanugy az uveg matricazasa volt, de amerikaban a darpa sivatagi autoversenyen kezdetben problemat okozott a finom halos drotkeritesek es a vekonyabb torzsu fak felismerese is. (a gyoztes auto neuralis alogoritmust hasznalt a videokamerak kepeinek feldolgozasara)
Reggaester:
Hátha egy chipben továbbélsz 😛
maestro85:
>önnálló gondolatokra nem képes
A számítógépekben is van véletlenszám generátor...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Egy ilyen jövõ is eljöhet még a jövõben...
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
és jönnek a kiborgok <#idiota>#idiota><#pias>#pias>
\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"
Ezekben a csipekben csak néhány ezer párhuzamos neurális egység van, ami jó sok nagyságrenddel eltörpül az agyban levõ bonyolult hálózathoz képest.
Szal lehet hagyományos számítógépen szimulálni egy 55 millió agysejtet tartalmazó agyacskát, de erre egy ilyen csipekbõl épített szuperszámítógép sokkal alkalmasabb lenne, kb 1000X lenne gyorsabb.
Mondjuk még így is szuperszámítógép nagyságú lenne az egész. Szal még jó néhány évtizedre vagyunk, az emberrel összemérhetõ, azzal analog mûködõ mesterséges intelligenciától.
"...a finanszírozás mértéke elégtelen lehet egy ilyen mérvû projekthez..."
Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Vajon majd a hagyományos pc-re mint háziállat fog tekinteni? 😊
és persze nem utolsósorban a hadászatban. 😊
A DARPA részvétele elég nyilvánvalóvá teszi az igazi célt. <#vigyor2>#vigyor2>
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400