58
-
kaktussz #18 Marmint a Tu-160 es a koncord? Gondolom ezekre gondolsz...
Teny es valo! Nem is allitottam hogy semmi koze hozza, nem veletlen hogy az oroszok szinte mindig olcsobban csinaljak meg azt amit az amcsik. Mellesleg mintha a T-4 es valamivel hamarabb jelent meg egy francia legishow-n mint a konkorde (de ne kovezzetek meg ha nem, lehet rosszul emlekszem) csak az elvtarsak ugy gondoltak hogy ez marpedig ugy kell repuljon mint egy vadaszgep, s igy olyan muveleteket akartak vegrehajtatni vele ami nem megy, ezert kettetort a levegoben. -
#17 Senki nem mondta, hogy a másolás rossz. A jó mérnök úgy alkot, hogy megnézni mit alkottak elődei. Azt viszont beadni, hogy teljesen egyedi fejlesztés és semmi köze a jenkihez elég meredek. A Tu-160-nál ugyanez a helyzet. A két gép finoman szólva majdnem egyforma, csak a Tu-160 jóval nagyobb. -
#16 Azért ez erős túlzás. A visszatérő rendszerek sajátossága, hogy újra le kell tesztelni. Egyes részeinek élettartama korlátozott lehet még így is... -
#15 Hát én is erről beszélek.. :) -
#14 Na ezt megint benéztem!;))) -
kaktussz #13 "Masolas". Nem ertem miert rossz az. Megsporoltak egy csomo munkat, az amcsik kifejlesztettek a jo format miert kellet volna nekik mast csinalni? Bevalt forma.
"A fizika naha tenyleg kikenyszeriti az azonos megoldasokat". Persze a Buran azert pl sokkal nagyobb mint az amerikai tarsai. Igaz ez is orosz sajatossag :) -
#12 Monnyuk az orosz rencer annyiban jobb, hogy azzal az eddigi ürrepülőgép katasztrófák talán kisebb eséllyel következtek volna be. Legalább is a Challangeré.
Tervbe volt véve egy teljesen újrafelhasználható Energia változat is, ahol még a központi LOX/H2 meghajtású rész is teljes egészében visszanyerhető. Ezt is szárnyakkal látták volna el, és így siklórepülésben leszállhatna valami normál repülőtéren.
Ha megépítik végre elkezdődhetne az űrkorszak, hiszen 100 tonnákat fölvinni gyak szinte üzemanyag költség árban az nem lenne rossz.;))) -
lokko #11 pont ez az ... a hasonlóság hiánya tagadja a tézist amit Blist a #3 kommentben állított ...
volt ott kémtevékenység dögivel (oda vissza) -
#10 Nem azért mondom, de azon kívül hogy sarkosak mint a kispolszki, nem igazán hasonlít egymásra ez a négy göbzi!;))) -
#9 Na ez ami nem igaz és csak orosz duma. Nézd meg, hogy az YF-22 és YF-23 mennyira hasonlít egymásra. Vagy az X-32 és F-35. -
Loverman #8 azért nem is kell akkora kolónia meg kutatóbázis arra a kis Holdra... a Mars pedig azért fontos mert "Föld 2" lehetett valamikor. -
#7 Hát de éppen ezt tervezik, h előbb holdbázis, onnan pedig a Marsra. Viszont azért nem árt egy két dolog amit tudunk a Marsról, mielőtt odamegyünk, nem? -
smaczylaci #6 nemtom mér a mars multját kell kideritenünk amikor itt van egy gyönyörü holdunk, tökéletes teret biztositva egy kolóniának és kutatóbázisnak és egy esetleges kiindulo-pontot a mars expediciokhoz. erre kéne forditani a kapacitás nagyobbik részét... -
gosub #5 Elvileg most volt a 20 éves évfordulója az első és utolsó repülésnek. -
Szefmester #4 hülye kérdés, de milyen alapon jött ez a hír most? mert ha még évforduló.. de így.. kicsit megkésett.. -
Blist #3 Szerintem a fizika egy bizonyos szint felett ugyanarra a problémára ugyanazt a megoldást kényszeríti ki... -
wolruf #2 Milyen vicces, pont tegnap nézegettem Buran-os oldalakat. Érdekes egy gép, bár a külső miatt erősen másolatnak hat. -
Tsol #1 Fehér űrhajó? Miket ki nem találnakXD