Dead Space

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát szerintem ez a játék nagyon hangulatos amikor elkezdtem vele játszani érezhetõ volt,hogy ez is meg az is lopott.Mentem és az a filingem volt hogy ezt hol is láttam?.A kamerakezelés amikor elõször megláttam egybõl tudtam hogy ezt bizony a Kane & Lynch: Dead Men címû játékból lopták(aki játszott vele tudja mirõl beszélek) a készítõk aztán meg ez a HL2 -bõl megismert gravitácios tárgy emelgetés nem mintha ilyet nem látunk volna már vagy úgy kétmillió játékban.
Ami nagyon nem tetszett hogy vissza térünk egy-egy pályára nem tudom hogy ez a készítõk lustasága vagy hogy ez így lett kitalálva de nekem valahogy nem jött be ezt még lenyeltem de amikor mentem egy-egy pályán a mosdok nagyon ismerõsek voltak a Silent Hill nevû játékból.
És volt itt még jó néhány dolog ami szerintem ellett rontva PL:hogy a szörnyek ha meglátnak befutnak egy szellõzõbe és a hozzánk legközelebb lévõ szellõzõn jönnek ki és már kb a harmadik fejezetben eléggé idegesítõnek találtam hogy mindig tudtam hogy mi? hogy? merre?

Játszottam már nagyon sokfajta horror játékkal (Silent Hill,Resident Evil,Alone in the Dark) de szerintem egy ilyen játék mint a Dead Space nem érdemel egy közepesnél talán kicsivel jobbat én Kb: úgy 6/10 adnék rá!! jóindulattal

Regisztrálj http://www.avast.com/get/aUbQfNh5 és használd az Avast 2015-öt ingyen! "A legjobb ingyenes antivírus"

NEXUS6
Nem warezolok, PS-em van, ezért mondom, hogy nem hiszem, hogy most ennek kéne eldönteni, hogy egy játék jó-e vagy nem.

Amúgy igen, FullHD felbontásban nyomom!;D

Amúgy min is vitatkozunk tulajdonképpen???
LOL

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

És a többi? Illetve az autós hasonlatomat nem támadja meg senki? Na, nehogy már igazam legyen😊

Tinman
Netezni nagyon jó rajta ezt tanusíthatom!
Az analóg kar teljesen olyan feeling, mintha touchpadet használnád.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Azt kifelejtettem, hogy PSP-n vagy ilyesmin elég bonyolult lehet pl. diplomamunkát írni, netezni, illetve hasonló dolgok.

Majd ha a handheld konzolokban ilyen proci fog ketyegni, akkor azokkal fogom összehasonlítani.

Istentelenül hibás elgondolás...a laptoppal a handheld konzolokat hasonlítsd...logikádat követve asztali konzolok vs. asztali sz.gépek illetve laptopok vs handheld konzolok..(és hát desktopot sem szokás cipelgetni..)
Még sose szóltam hozzá ehhez a témához,de eszembe jutott egy apróság. Az X-Boxod mikor fogod tudni a hónod alá csapni és átsétálni vele a szomszéd szobába, esetleg kinyitni buszon, vonaton, suliban egy kis játék kedvéért?😊
Vagy egy általam kitalált hasonlat. Hiába jobban megy (tehát jobb) egy forma 1es autó, mint egy Audi vagy akár egy Trabant, ha csak azod van, a városban bizony gyalogolhatsz...

Tinman
HD az mi?
Ja, az a konzolos jelen? Errefelé egy picit több képpontban gondolkozunk <#nyes>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Lehet nem mindíg a lopásból kellene kiindulni.
koschwarz
szerintem se. van jó néhány "tévedés". nem lényegesek, de pont mutatja, hogy nem játszott vele (eleget).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Tetsuo
LOL, mibe vagytok! 😄
Hat pont a konzolos tudja HDben nezni.. a PC-kijelzok tobbsege nem HD.. v vmit rosszul tudok? :?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tinman
Ja és 1920x1200-as extreme HD-ben toltuk le a gamezt és te? <#eplus2>

Tinman
Az jó, mert PC-n még lemezt sem kell írni...
LOL a warezoddal együtt <#levele>

Igen, és szebb is jóval, mint a boxos (érthetõ módon). Az irányítást (bár nálam ez minden boxos játékra igaz) lehetetlen PC egér után megszokni, annyira pontatlan. De ez minden játékban így van. Tudom, hogy ott, ahol tízbõl ötször mellélövök, ott PC-n valszeg kilencszer találnék be. Egyébként a hangulat röffentes, az elején a "szaladj el gyorsan" rész (a parti megtámadásakor) kiábrándítóan ijjesztõ volt 😊 No fegyver, és rohanj a nyakadban lévõ szörnyek elõl, elég zorkó. Éjjel elég szigorú játszani, bútorok/padló pattognak meg mittomén a hõtágulástól, eléggé szigorlat. Meg a rajtaütések is gusztustalanul váratlanok.

Különösen tetszett a célbalövõsdi, nagyon váratlanul ért a lehetõség (célbalövõpálya).

A súlytalanság is nagyon ügyesen van megcsinálva benne, a falon/plafonon mászkálás pedig zseniális.

Király holmi.

NEXUS6
X-boxra 200Ft-ért megírod a lemezt! Nem hiszem, hogy ez a lényeg.
LOL

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

ráadásul 3.000é nem 16é na lol e?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

zola2000
LOL, ez volt pcre is?!

A

Lynx_TWL
a cikkíró nem játszott ezzel a játékkal

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

Alien!
nálam abszolüt az év legnagyobb játéka...egyszerûen szenzációsan oldották meg ezt a Halálhajó/Aliens/Thing atmoszférát...Füst,fények,gõz,árnyékok,meg úgy az egész koncepció...A hang meg egy jobb 5.1 rendszerrel gyakorlatilag lealáz minden túlélõhorrort,de állítom,sok hollywoodi filmet is....vétek kihagyni..gratula a készítõknek...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Én legalább 4x indítottam el és léptem ki belõle, annyira idegesített ez a váll fölötti nézet (ami a GOW-nál abszolút nem idegesített, talán azért mert itt rengeteget kitakar a karakter), meg az irányítás. Aztán csak nem hagyott nyugodni és nem bántam meg. Lehet hogy semmi új nincs benne, full lineáris, de akkora hangulata van... és csak ez számít.
Aprópó viszont rendelkezik egy egyedi dologgal, az EIK-el, mikor a feladatokat vagy a tárgyakat akarjuk megnézni, akkor holografikusan kivetíti maga elé, az nagyon tetszett! 😄
Én végigjátszottam a játékot, és nagyon tetszett, fõleg az utolsó fejezet izgalmasabb volt, voltak fordulópontok. Azonban a kamera állás tényleg az elején fura volt, de már a 2. fejezet után felse tûnt.
A másik dolog amit ehhez a cikkhez fûznék, hogy ugyan miért kell azt irni hogy mindent koppintottak a játékban? Manapság már nagyon nehéz egyedi ötleteket kitalálni, és gondolom hogy a játék tervezõk sem úgy készítették a játékot hogy most na akkor a half-life 2-bõl vegyük ki ezt, a gears of war-ból meg amazt, és stb stb...
Annak ellenére hogy nem tud olyan nagyon nagy új dolgot mutatni, a játék hangulata, története, stílusa nagyon ellett találva, nem biztos hogy egy több milliós játéknak kell lenni ahhoz hogy szórakoztató legyen, mint például ott az új need for speed, hiába híres a neve, maga a játék széria egyre csak rosszabb és rosszabb. Részemrõl ennyi, ez csak az én véleményem.
Frosty01
hát ez a végén ez a hullapelyhes a downfallnak, <#idiota> kirázott a hideg. amugy nem rosz játék, de ez a vállfölötti irányítósdi kifejezetten idegõrlõ

practitioner of the forbidden arts of death

A játék bár szép, de uncsi és borzasztóan rossz irányítani. 2-es alá.
Voltan
Ez a játék számomra is az év egyik nagy meglepetése.
Láttam anno a trailereket, és csak megvontam a vállam: "Na, még egy ûrbéli lövölde, nem nagy szám." Aztán kipróbáltam, és az állam is leesett. Eszelõsen jó hangulata van. Nem egyszer fogom végigvinni, az ziher.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Ahhoz hasonlóan sehogy. Nyilván játszható úgy is, de egérrel kevésbé kapsz agyfaszt 😊

A jatek nekem 10/10. A jatek rengeteg otletes dolgot vonultat fel, persze sokat lopott is, de elonyere. A HUD megoldasa szerintem dobbenetesen jo, a hangulat ISTENCSASZAR (Thing / Alien / Doom / Event Horizon) mestermuvek zsenialis osszegyurasa. Az AI-val nekem nem volt semmi problemam. Es amikor "meglep" egy leny, az valami frenetikus, nem is tudom miert nem esett rola egy mondat sem. A nezd a vallam ^^ engem is zavart egy kicsit, de hozza lehet szokni.

Szamomra ez messze az ev jateka. Varom a folytatast.

Rincewind
Jah es egyik altalam emlitett jatekban sincs auto aim!
Rincewind
"...akárhogy is nézem az Xbox controllert, képtelen vagyok elképzelni miként lehet vele az egér precizitásához hasonlóan célozni autoaim nélkül"

Azert nekem "valahogy" megis sikerult megcsinalnom a jatekot Impossible fokozaton, maximalis 48 achievement-el. Sot, a Halo 3 is siman lement Legendary-n, es a Gers of War 2 is igen jol megy Insane-en. Megszokas kerdese csak semmi mas.
Jah, és a Vsync kikapcsolása után az irányitással semmi gond nem volt.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Hihetetlenül jó lett a game. ha nem jött volna ki a Fallout 3, akkor a szememben ez az év játéka. Persze még egy GTA IV is hátra van... De számomra ez 9,999 a 10-bõl...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egyszer már tényleg meg kéne néznem egy konzolt élõben is, mert akárhogy is nézem az Xbox controllert, képtelen vagyok elképzelni miként lehet vele az egér precizitásához hasonlóan célozni autoaim nélkül 😊

Akkor mégis mi volt a gáz? Hibátlanul reagált minden mozdulatra az egér, wasd-vel meg arra ment, amerre én akartam. Szóval tökéletesen lehetett célozni, lõni és mozogni, ezen kívül pedig más lényeges momentumra nem emlékszem a játékból, amihez az irányítás kötõdött volna.

Szerintem nem egy nagy szám a játék. Az elején még rémisztõ meg izgalmas az de ugy a 5. chapternél már olyan szinten monotoná vált hogy mindenhol elkel meni 2 irányba aztán vissza a metróhoz aztán tovább menni.
10/7 pont.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

wedge31
Dehogy volt ,totál gáz az irányitás de ez javitható volna csak hát van egy olyan érzésem hogy sose lesz rá patch és a köv rész is ilyen lesz.

Persze ha jobb lenne az irányitás az már tul jó lenne nekünk pc-re<#hehe>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Vsync off, és egér érzékenység kitolva maxra. Így hibátlan volt pc-n 😊
(Vsync sajnos mouselagot okoz)

Tinman
<#worship>

wedge31
Nálam 10/8 a játék ,lehetne több is ha nem kúrják el ennyire az irányitást pc-re az hogy konzolon jó piszkosul nem vigasztal.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

"Nagyon kellene egy folytatás... "
nem para. Lesz 😊

Amikor megnéztem a webes animált "képregényt" és az animációs filmet egybõl arra gondoltam, hogy túl kidolgozott háttértörténetet kapott a játék ahhoz, hogy csak egy részes legyen. Utánaolvasva azt írják, hogy valóban több részesre tervezték.(Nyilván az nem garnatált, hogy Isaac-el megyünk tovább, de a világ még elég sok történetet elbír a hátán)

Tinman
"Azonban akad itt is egy elég nagy baki, ugyanis a játék teljesen lineáris, alig vannak elágazások, tehát nem jelent nagy kihívást kitalálni, hogy merre is kell mennünk"

Egy ûrhajón, ahol éppen teszem azt a szellõztetõt kell bekapcsolni, merre akarsz menni? Vannak leágazások, ahol általában valami kis jutalom, vagy monszta várja a játékost és ha SOHA nem használod az irányadót, akkor sokszor szépen elmehetsz olyan irányok felé, amerre majd csak pár lépéssel késõbb lenne dolgod.
Pont annyira lineáris a helyszín miatt, amennyire kell!

"A fejlesztõk ezen a téren nem nagyon engedték szabadjára kreatív énjüket. A játék stílusától eltérõen ezúttal nem áll majd rendelkezésünkre karabélyok egész sora. Isaac Clarke mérnöki vénáját használva kreál majd magának megfelelõ gyilkolóeszközt."

Dehogynem! A fegyverek egész ötletesek! Nem unod még a shotgun, golyószóró felállást? Azokhoz képest ebben a játékban abs. rendben vannak a fegyverek.
Dehogy kreál magának eszközt ^^ Megtalálja a tervrajzot, feltölti a boltba, ami odaadja neki a kész fegyvert. A játék végigviteléhez -normál fokozaton- egy db módosítást sem muszáj a fegyvereken eszközölni!

PC-n még talán soha nem volt ennyire jól összerakott játék! Nincs gyakorlatilag bug, gyengébb gépeken is jól megy, a grafika abs. korrekt, a fizika is rendben van, a hangulat és a DS univerzum sokkolóan jó!

Rég játszottam ennyire minõségi cuccal, mint a DS.

Nagyon kellene egy folytatás...

Rincewind
Az ev legnagyobb meglepetese volt (iden talan csak a GTA IV volt jobb nala). Az egyetlen jatek, amit a maximalis 1000 G-re jatszottam ki XBox-on az osszes achievement bezsebelesevel.
NEXUS6
Nagyon jó játék, az értékelés mondataival nem vagyok kibékülve, de a pozitív kicsengésével igen.

Az inteligenciát illetõen a szörnyek simán megkeresik a hozzánk vezetõ utat egy egy pályaszakaszon belül, elkerülik a csapdákat, akár felmásznak a falakra, és nem akadnak be oszlopok mögé folyamatosan menetelve (ahonnan aztán könnyedén leszedhetnénk õket 1-2 lövéssel), mint sajnos még manapság is tapasztalható a legtöbb játéknál. Ennél többet a sakkszimulátorokon kívül intelligenciában egyik programnál se nagyon várhatunk el, valójában a többi intelligensnek látszó viselkedés általában script, elõre letárolt viselkedési szekvencia, ami bizonyos szituban bekapcsolódik.

Még a pályák megtervezettségével tudnak operálni általában a tervezõk, hogy hova mennyi szörnyet, ellenfelet raknak be amikor odaérünk. Ezt is nagyon jól megoldották az alkotók, azért túl vagyunk a doom3 szinte mindig a mögöttünk levõ szekrénybõl elõlépõ szörnyeitõl.

A játékon persze könnyû szinten végig lehet rohanni 8 óra alatt is, de nehéz szinten már gyak minden szobát és szitut meg kell ismerni, mielõtt sikeresen letudjuk a szörnyek újabb hullámát. Egy-egy új helyzetet ész nélküli lövöldözéssel már csak a lõszer igen csak szûkös volta miatt sem leszünk képesek megoldani, ki kell sakkozni a legcélravezetõbb taktikát, ami bizony a legtöbbször más, mint az elõzõek voltak.

A fényhatások tekintetében a legkiválóbbak közé tartozik a progi és azért van 1-2 kifejezetten szép rész is. Pl amikor kitekintünk a fagyos, halott ûrbe. Sajnos ezeket a részeket nem élvezhetjük sokáig a szûkös oxigénkeretünk miatt ugye.

A váll mögüli perspektíva ismeretlensége, nos igen, ez egy jó kérdés. Kb aki eddigi életében passzánszozott, meg aknakeresõzött az meglepõdik talán, de a wow-os kockák tömegei számára , viszont viszonylag könnyen szokható perspektíva azért xerintem.😉))

Korszakalkotó vagy nem? Igen, sok tekintetben a Doom3 meg a Resident evil sorozat nyomdokain halad, másrészt azt a fílinget, amit pl az Event Horizon megtekintése során szívhattunk magunkba ez a játék adja vissza a legtökéletesebben. A játék sikere esetleg elõre vetíti, hogy más is megpróbálkozik majd errefelé haladni, ami az alien meg predátorszerû lények általában agyatlan lemészárlására kihegyezett játékok mellett egy új irányzatot képviselhet.

AnarchoiD
Imadtam ezt a jatekot (enis vegigmentem rajta boxon).. egeszen addig amig elnemkezdtem jatszani a fallout3-al .. sajnos ahoz kepest ez nudli (bar szep nudli az biztos) DS sztorija elegge sablonos (nekem a nagy scifi rajongonak) bezzeg az F3 .... szvsz az az ev jateka, es feltudott noni az elozo reszekhez

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Most excellent, mondhatni. Az egyik legjobb játék, amivel valaha játszottam. Amit egy lapon tudok említeni vele az talán a Biohazard 4. Tökéletes a játék. Boxon toltam végig, PC-n is belekóstoltam. Szuper hangulat. Nagyon jó játékajánlat mindenképpen.

← ElőzőOldal 2 / 2