25
  • High end PC #25
    Én azért szívesebben néztem volna egy ufósat...
    6 évet vártam egy új X-Aktákra, és az eredeti mondanivalójára, a földönkívüliekről szóló történetekre, simán lehetett volna írni egy jó forgatókönyvet, a sorozatban is van nagyon sok, de tényleg sok földönkívüliekről szóló rész, sok független egymástól, és nagyon odabasz, tehát lehetett volna valami jót kitalálni ufó témában... nekem egyáltalán nem tetszett, egy átlagos sorozatrésznek elment persze, bár volt rosszabb is a sorozatban.
    Egyvalami vigasztal, a 3.ik mozifilmra való nagy esély, és hogy ufós téma lesz. Premierre megyek majd, az tuti :)
  • IMYke2.0.0.0
    #24
    Elfogadom. Igyekeztem is nem ellen-kritikus hangot megütni a hozzászólásommal.
    Véleményem szerint, bármivel is álltak volna elő Chris Carter-ék a világ több milliós (akár milliárdos [#buck][#ravasz1]] rajongótáborának nem tetszett volna.
    A vélhető magyarázat egyszerű: az X-Files: The Movie után egyszerűen lehetetlen normális mozifilmet csinálni... abban ugye mindenre fény derült, amit a sorozat alatt csepegtettek a türelmes nézők fejébe. UFO-anyahajó fel- és elszállt, kolonizáció meg csak ugye 2012.12.22... szóval, mit lehet csinálni?
    Hát köztes részt, melyben be lehet mutatni, hogy a nagy UFO-s, összeesküvéses sokk után miként élnek és dolgoznak más ügyön kedvenc ügynökeink.

    Még mindig azt mondom: inkább egy ilyen rész, mint egy erőltetett UFO-s, 90-120 percben.
  • Justil
    #23
    teljesen elfogadható a véleményed, jól megindokoltad...csak tudd, hogy a legtöbb embert mégis csalódásként érte a film
  • IMYke2.0.0.0
    #22
    Én 3x láttam a 210 részt [9 évad], kétszer az első mozifilmet.
    Ez a film [Hinni akarok] éppen azért tetszett, mert rámutatott arra, amit a sorozat alatt is végig hangsúlyoztak az írók:
    Mulder és Scully is csak [b]EMBERBŐL VAN - érzelmek, hit, félelmek, öregedés.
    Iszonyúan tetszett az, hogy Mulder a filmben nagyon lassan válik "mulderessé" újra - aki ismeri a sorozatot, érzi, érti mire gondoltam.
    Az is tetszett, hogy nem akart rókabőr lenni a film: nem folytatta az első mozifilm tematikáját [UFO], s ha kicsit is figyeltetek volna a soorok közé: kiderült Scully és Mulder ELSŐ dialógusából: Mulderre a történtek után nem is tartottak igényt az FBI-nál...! Éppen ezért fontos a "te már nem vagy ügynök" duma.
    Jó film volt. Főképp, mert köztes, átvezető és light volt.
  • Mipi
    #21
    Hinni akarok nekik hogy lessz harmadik rész!
  • Justil
    #20
    az a baj hogy akármennyire is szar volt ez a 2. film - mert télleg az volt - még így is messze jobb volt mint az a fos betmen :)
    ...na mindjár kapok ezért
  • Dömsödi
    #19
    Az a baj, hogy ez a film egy sima gyengébb thriller volt.
    Köze nem volt az x aktás érzéshez.
    Én is csalodott voltam. Nem érte meg a mozijegyet
  • kriszwells
    #18
    Jó 3 perce, hogy befejeztem a filmet. Annyira nem volt se rossz, se jó! De csak egy sima x-akták résznek, nem mozifilmnek illett be. Egyébként pont ez lett volna a kérdésem, de itt írták is: hogy ugye a sorozat elég sokszor feszegette a földönkívüli témát, bár utolsó évadokat nem láttam, szóval mi volt nem tudom, de hogy valami földönkívüli gyarmatosítás van az alapsztoriban is, szóval akkor biztos vannak földönkívüliek. Akkor legalább egy film jó lenne, amiben ez benne van, ha meg lezárás, akkor sok sok válasszal, ami a 9 évad alatt összegyűlt, Mulder huga, ufók ésatöbbi.
  • diablo1336
    #17
    vki megtudná mondani mi ez a 2012? addigra josolták a sorozatban a világvégét vagy mi?
  • TeDDyRuSh
    #16
    Nekem a kettőben pont az tetszett, hogy nem egy ufós story jött már megint és tényleg hozta az X-aktás sorozat feelingjét. Bár én fan vagyok, de az igaz, h betett a sötét lovag, de azért elég gyenge kifogás. Bár Bnőm is amint megtudta, h sötét lovag "is van", akkor egyből arra akart elmenni az X-akták helyett. Várom az új részt. Olyan kevés sci-fi jön ki (lehet Mo-n csak), hogy már totál rá vok pörögve a Star-Trek 09 májusi bemutatójára.
  • berserk87
    #15
    Nem volt ez annyira rossz, én egy közepes x-akták résznek tartom. Többet vártam tőle én is, mivel mozifilm és tényleg sokkal jobb részek voltak ennél a sorozatban ezért számomra is csalódás a 2. rész, amúgy jó film volt. Voltak benne érdekes x-aktás ötletek.
  • torcipepe
    #14
    hát ez az isten így meg úgy dolog is annyit segített a filmen, mint ázott kutyán a villanypásztor. a folyamatos veszekedéstől és a "te már nem vagy ügynök!" ismételgetésétől meg már a hócipőm is tele volt.

    az idegenek viszont nem hiányoztak, voltak a sorozatban más lények is. nekem pl az első előzetes után az volt az érzésem, hogy farkasember lesz benne.
    a sci-fi legapróbb morzsáját nem éreztem a film alatt, a horror jelenet meg elvileg a végén lévő emberszeletelés lett volna, ami inkább egy rossz poén. madonna csúnyább és fehérebb az új lemezének a borítóján, mint a jeges kádban úszó csajszi.
  • Csak77
    #13
    Nekem máig kellemes emlék az első mozifilm, főleg amikor felszált az ufo. Ez a második rész nagyon gyenge lett.
  • Jimmyke
    #12
    Na, 2012 dec. 23.-ára ki is jönne!
  • Prof William
    #11
    "Frank Spotnitz producer a Movieweb-nek adott interjújában elmondta, hogy szerinte a bevételi csalódást nagyrészt a Sötét lovag hihetetlen jó teljesítményének köszönhetik, s annak, hogy a közönség nem volt kíváncsi Batman árnyékában egy másik sötét és ijesztő történetre. "

    Szóval a félős mozibajárók miatt bukott meg a film. Még véletlenül sem azért mert egy óriási unalmas sz*r volt és kb annyi köze volt az X-Aktákhoz mint a mézeskalácsházikónak a térhajtóműhöz. :)

    Ja és eggyet értek azzal hogy az új Indy film X aktásabb volt ennél...
  • Neton
    #10
    Ha nem Muldernek és Scully-nak hívják a karaktert, akkor simán egy érdekes percben fogja lezárthriller lett volna. De így X-katáknak nagyon karcsú. Ennek a filmnek kellett volna szólnia az idegen gyarmatosításról és akkor tényleg le lehetett volna zárni az egész story-t.
  • loky
    #9
    "bevételi csalódást nagyrészt a Sötét lovag hihetetlen jó teljesítményének köszönhetik"

    Nem. Annak köszönheti hogy simán szar volt a film
  • akyyy
    #8
    ufókról kelet volna szólnia ennek is.
  • HarryProf
    #7
    Én nem vagyok egy nagy X akták rajongó, láttam sok részt a sorozatból, de nem mindet. Az első rész tetszett, de ez nem is tudom... Igazából nem tudom megmondani, hogy milyen érzésem volt, miután megnéztem, mert semmire sem emlékszem, hogy miről szólt a történet, egyáltalán nem kötött le... Mindenesetre kíváncsian várom a következő filmet:)
  • 05lampard
    #6
    Az új Indy jobban elment volna xakták résznek, mint ez a fos. A gyarmatosítás megfilmesítése az jó ötlet.
  • Chocho
    #5
    Nagyon várom!!!!!
  • pepe792
    #4
    borzalom volt a 2. rész... ha nem x-akták lett volna végig se néztem volna. 15 évvel ezelőtt talán még a szomszédokban is több izgalom volt...

    Reméljük a 3. rész legalább olyan jó lesz mint az első volt:)
  • nessboth
    #3
    Nevetséges volt ez a rész. Semmi ijesztő nem volt...kajak olyan érzésem volt, amikor a filmet néztem, hogy ez valami videotékás alacsony költségvetésű második rész?!
  • grebber
    #2
    "Frank Spotnitz producer a Movieweb-nek adott interjújában elmondta, hogy szerinte a bevételi csalódást nagyrészt a Sötét lovag hihetetlen jó teljesítményének köszönhetik, s annak, hogy a közönség nem volt kíváncsi Batman árnyékában egy másik sötét és ijesztő történetre."

    LOL szerintem ez a producer nem is látta a filmet egy másik sötét és ijesztő történetre.Kb a Jancsi és Juliska ijesztőbb mint ez az x-akták.
    Sorozatban voltak sokkal de sokkal jobb részek mint ez a 2. rész!
  • The Garrett
    #1
    a történet nem sötét és ijesztő volt, csak 'sötét' és unalmas.

    Ha a harmadik rész csak fele annyira lesz szar mint a második, még akkoris csak kritikán aluli marad.