Microsoft Morro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lck
Ma jön ki a finál Emese.
Ééés már tölthetõ is Microsoft Security Essentials néven!

Eicar tesztfájlt legalább észrevette, pozitívum: Kép<#eplus2>
Windows Vista & 7 32 bit
Windows Vista & 7 64 bit
Windows XP 32bit
Jön a Microsoft ingyenes vírusirtója

Hamarosan megjelenik a Morro bétája, és várhatóan a OneCare kivezetését követõen letölthetõ lesz a végleges verzió is.

A Microsoft hamarosan elérhetõvé teszi ingyenes, egyelõre csak kódnevén Morróként ismert vírusirtója kipróbálható béta-verzióját – tudta meg a Reuters tegnap. A vállalat szóvivõje pontos kiadási dátummal nem szolgált a hírügynökségnek, de azt elmondta, hogy a cégen belül már jó ideje folyik a termék tesztelése.

Redmond tavaly novemberben jelentette be, hogy 2009 júniusának végén befejezi az egy évre 49,95 dollárért elõfizethetõ, vírusvédelmet, tûzfalat, rendszerkarbantartó és -optimalizáló eszközöket, valamint adatmentõ alkalmazást is tartalmazó OneCare biztonsági csomagjának értékesítését, és a fizetõs megoldás helyett egy ingyenes vírusirtót kínál majd a Windows-felhasználóknak. A Forefront-motorra épülõ Morro a hírek szerint kizárólag vírus- és malware-védelmet biztosít majd, cserébe viszont jóval kevesebb erõforrással beéri, mint a komplett internetbiztonsági csomagok. A termék elsõsorban a piacon ma is elérhetõ ingyenes antivírusok (AVG, Avast! stb.) és nem a fizetõs megoldások versenytársa lesz.

A Microsoft azért döntött a grátisz vírusirtó kiadása mellett, hogy javítson a felhasználók kétségbeejtõ PC-biztonsági statisztikáin. Ma a fejlettebb országokban a windowsos számítógépek több mint 50 százalékán vagy nincs semmiféle antivírus, vagy ha van is, elavult adatbázissal rendelkezik – a fejlõdõ országokban pedig még rosszabb az arány. A Morróval jóval több windowsos PC alapvetõ védelmét tudják majd biztosítani – érvelnek.

Kérdés, hogy ehhez mit szólnak majd a versenyügyi hatóságok, melyek az érintett riválisok panaszai alapján korábban már többször kifogásolták bizonyos alkalmazások – például a médialejátszó és a kémprogramirtó – összekapcsolását a Windowszal. A Microsoft mindenesetre igyekszik elébe menni a problémának, és azt mondja: mindenki olyan vírusirtót használhat, amilyet csak akar, az övék csak egy lesz a sok közül. A terméket nem is fogják integrálni a Windowsba, az internetrõl lehet majd letölteni Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszerekre.
<#taps>

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Na ezt még én sem hallottam! Pedig sok minden rosszat mondanak/ állítanak a nodról de azt, hogy lassítaná a gépet...? Ezt - õszintén bevallom -,hogy még eddig nem hallottam. Valami új dolog lehet talán.
És mi az "...meg minden..."? Mire értetted? Bátorkodom (félve ugyan de) megkérdezni Tõled.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Ha neked a gépeden a Nod32 fut és "lassít meg minden", akkor a gépedet cseréld le a paksi atomerõmûre!!!!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Lord Nomak
Érdekes elsõ ránézésre, mondjuk én SEP barát vagyok mert cégtõl megvásárolhattam 2 ezerért 2010 decemberig =DD De ez már más.. attól függetlenül mivel itthoni gépre és laptopra is feltoltam már 3. helyre nem tudom felrakni, apám gépén majd letesztelem. =D

The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.

Biztos, hogy van a nodnál hatékonyabb és kevésbé géplassító. Ha olvasgatod itt a különbözõ topikokat akkor hamar megkapod rá a választ.
No és hát akkor melyik is jobb a nodnál?
HÁT AZ ÖSSZES TÖBBI AMI NEM NOD. <#nyes><#hehe><#eplus2><#hehe><#nyes>

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Inkább azt lehetne mondani, hogy a NOD32 összességében a legjobb, talán a legkevésbé lassítja a gépet, és elég hatékony.

De tényleg nem "A Legjobb", mert biztos van, ami még kevésbé lassítja a gépet, meg biztos olyan is van, ami hatékonyabb.
Doomista
én nem arra a kifejezésre mondtam te :]
hanem az elöbbi mondatomra értettem.
+#14

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Klaus Mosanke
Az fel sem merült bennem, hogy hazudsz. Én ilyet még gondolni sem gondolok Rólad és bocsánat, ha így értelmezted volna. Arra az emberre szokták mondani, hogy: - savanyú a szõlõ neki aki irígységbõl mondja amit mond. Jelen esetünkben Te amit a nodról állítasz.

Hegi90
egybkt microsoft termékekben elég kritikus a bizalmam :S

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
fail

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Doomista
szeretem mikor hazudok 😄 márcsak ezt tudom mondani végezetül :]

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Klaus Mosanke
No hát az ilyen megjegyzésekre szokták mondani volt: - ...savanyú a szõlõ barátom...<#bee1>

Timbo
én szimbiózisban élek a vírusaimmal 😉

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

<#eljen><#taps>

Petka
A logikus gondolkodás és az "ésszelnetezés" a legjobb...

ott a pont
Nincs olyan hogy legjobb

REAL MADRID

Jim Morrison
A nod nem jó, lassít meg minden, amúgy trójai írtónak a BitDefender a legjobb

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

gz8
Észérveid elõtt meghajlok!

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Montanosz
hát a nodnál nm hiszem jobb, én amióta megjelent azt használom és perfect

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Doomista
favorit programom lesz ! tuti jobb a nodnál.

Narxis
Ingyenes lesz, így én már tuti kipróbálom.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

A Microsoft a OneCare csekély sikere után piacra dob 2009 nyarán egy ingyen elérhetõ vírusírtót.

A teljes angol cikk: itt.
A magyar fordítás (index): erre található.

Kíváncsian várom, igyekszem több bizalmat fektetni a szoftverbe, mint az eddig megjelent termékekbe..

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?