26
Ingyenes vírusírtó Redmondból
-
#26 Ma jön ki a finál Emese. -
Apocalipto #25 Ééés már tölthető is Microsoft Security Essentials néven!
Eicar tesztfájlt legalább észrevette, pozitívum: Kép
Windows Vista & 7 32 bit
Windows Vista & 7 64 bit
Windows XP 32bit -
Apocalipto #24 Jön a Microsoft ingyenes vírusirtója
Hamarosan megjelenik a Morro bétája, és várhatóan a OneCare kivezetését követően letölthető lesz a végleges verzió is.
A Microsoft hamarosan elérhetővé teszi ingyenes, egyelőre csak kódnevén Morróként ismert vírusirtója kipróbálható béta-verzióját – tudta meg a Reuters tegnap. A vállalat szóvivője pontos kiadási dátummal nem szolgált a hírügynökségnek, de azt elmondta, hogy a cégen belül már jó ideje folyik a termék tesztelése.
Redmond tavaly novemberben jelentette be, hogy 2009 júniusának végén befejezi az egy évre 49,95 dollárért előfizethető, vírusvédelmet, tűzfalat, rendszerkarbantartó és -optimalizáló eszközöket, valamint adatmentő alkalmazást is tartalmazó OneCare biztonsági csomagjának értékesítését, és a fizetős megoldás helyett egy ingyenes vírusirtót kínál majd a Windows-felhasználóknak. A Forefront-motorra épülő Morro a hírek szerint kizárólag vírus- és malware-védelmet biztosít majd, cserébe viszont jóval kevesebb erőforrással beéri, mint a komplett internetbiztonsági csomagok. A termék elsősorban a piacon ma is elérhető ingyenes antivírusok (AVG, Avast! stb.) és nem a fizetős megoldások versenytársa lesz.
A Microsoft azért döntött a grátisz vírusirtó kiadása mellett, hogy javítson a felhasználók kétségbeejtő PC-biztonsági statisztikáin. Ma a fejlettebb országokban a windowsos számítógépek több mint 50 százalékán vagy nincs semmiféle antivírus, vagy ha van is, elavult adatbázissal rendelkezik – a fejlődő országokban pedig még rosszabb az arány. A Morróval jóval több windowsos PC alapvető védelmét tudják majd biztosítani – érvelnek.
Kérdés, hogy ehhez mit szólnak majd a versenyügyi hatóságok, melyek az érintett riválisok panaszai alapján korábban már többször kifogásolták bizonyos alkalmazások – például a médialejátszó és a kémprogramirtó – összekapcsolását a Windowszal. A Microsoft mindenesetre igyekszik elébe menni a problémának, és azt mondja: mindenki olyan vírusirtót használhat, amilyet csak akar, az övék csak egy lesz a sok közül. A terméket nem is fogják integrálni a Windowsba, az internetről lehet majd letölteni Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszerekre. -
Puhos #23 -
etele34 #22 Na ezt még én sem hallottam! Pedig sok minden rosszat mondanak/ állítanak a nodról de azt, hogy lassítaná a gépet...? Ezt - őszintén bevallom -,hogy még eddig nem hallottam. Valami új dolog lehet talán.
És mi az "...meg minden..."? Mire értetted? Bátorkodom (félve ugyan de) megkérdezni Tőled. -
Puhos #21 Ha neked a gépeden a Nod32 fut és "lassít meg minden", akkor a gépedet cseréld le a paksi atomerőműre!!!! -
#20 Érdekes első ránézésre, mondjuk én SEP barát vagyok mert cégtől megvásárolhattam 2 ezerért 2010 decemberig =DD De ez már más.. attól függetlenül mivel itthoni gépre és laptopra is feltoltam már 3. helyre nem tudom felrakni, apám gépén majd letesztelem. =D -
etele34 #19 Biztos, hogy van a nodnál hatékonyabb és kevésbé géplassító. Ha olvasgatod itt a különböző topikokat akkor hamar megkapod rá a választ.
No és hát akkor melyik is jobb a nodnál?
HÁT AZ ÖSSZES TÖBBI AMI NEM NOD. -
Dodo55 #18 Inkább azt lehetne mondani, hogy a NOD32 összességében a legjobb, talán a legkevésbé lassítja a gépet, és elég hatékony.
De tényleg nem "A Legjobb", mert biztos van, ami még kevésbé lassítja a gépet, meg biztos olyan is van, ami hatékonyabb. -
#17 én nem arra a kifejezésre mondtam te :]
hanem az elöbbi mondatomra értettem.
+#14 -
#16 Az fel sem merült bennem, hogy hazudsz. Én ilyet még gondolni sem gondolok Rólad és bocsánat, ha így értelmezted volna. Arra az emberre szokták mondani, hogy: - savanyú a szőlő neki aki irígységből mondja amit mond. Jelen esetünkben Te amit a nodról állítasz. -
#15 egybkt microsoft termékekben elég kritikus a bizalmam :S -
#14 fail -
#13 szeretem mikor hazudok :D márcsak ezt tudom mondani végezetül :]
-
#12 No hát az ilyen megjegyzésekre szokták mondani volt: - ...savanyú a szőlő barátom... -
#11 én szimbiózisban élek a vírusaimmal ;) -
etele34 #10 -
#9 A logikus gondolkodás és az "ésszelnetezés" a legjobb... -
karajjj #8 ott a pont -
Monoton #7 Nincs olyan hogy legjobb -
#6 A nod nem jó, lassít meg minden, amúgy trójai írtónak a BitDefender a legjobb -
#5 Észérveid előtt meghajlok! -
#4 hát a nodnál nm hiszem jobb, én amióta megjelent azt használom és perfect -
#3 favorit programom lesz ! tuti jobb a nodnál. -
#2 Ingyenes lesz, így én már tuti kipróbálom. -
Aspyrin #1 A Microsoft a OneCare csekély sikere után piacra dob 2009 nyarán egy ingyen elérhető vírusírtót.
A teljes angol cikk: itt.
A magyar fordítás (index): erre található.
Kíváncsian várom, igyekszem több bizalmat fektetni a szoftverbe, mint az eddig megjelent termékekbe..