Kalózok a láthatáron!

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Még, ha az összes hely is ismert lenne áruld el, hogy kiknek van olyan csapásmérõ kapacitása akik egyszerre le tudnak csapni Afrika kelet részén, az Indiai-óceán közéspsõ részén és a kismillió szigetbõl álló Indoznéia környékén?"

Nuclear Launch detected...
Epikursoz...hát igazad van...végülis ez olcsó és jó megoldás lenne föleg egy olyan országtól mint pl..Szomália---:D
Szia!
Az optimális (értsd legolcsóbb, leggyorsabban kivitelezhetõ) megoldás az, hogy a hajókra biztonsági õröket telepítsenek. Max. 10 fõ vízi csendõr elég lenne még a szupertankerekre is, ugyanis 2 bazookával és 8 géppuskával a legmegátalkodottabb kalózokat is pofán lehetne vágni. A polgári hajók felfegyverzése nem sért semmilyen nemzetközi jogot, megjegyzem eddig is voltak olyan tökös államok - Észak-Korea, Líbia stb.- amelyek a kereskedelmi hajóikon állandóan fegyveres õröket utaztatnak. Az IMO-sok süket fa..fejek, csak dumálnak össze-vissza.

Kara kánként folytatom tanításom.

Bocsi a helyes irási hibáktól amivel tele van:D LOL de gyorsan gépeltem:D
hát ez az egész kalozosdi egy nagy katyvasz.....nem lehet minden eggyes szállitó úriás hajó mellet egy Rombolo...a megolád maximum pár frageett lehetne ami a cirkálhatna és elég gyorsan tudnak mozogni is....De erre szomáliának ondolom nincs fedezete de ot van anglia ot meg az ilyenek 1000 számra porosodnak..ez a nemm1...a másik dolog ha akrnának tehetnének éte valamit a nemzetek közös összefogásal..de mivelmég az amerikainak nem érdeke megvédeni akinai buzaszállitot addi gnem lessz ebböl se semmi...
Hogy kerül a csizma az asztalra? Arról van szó, hogy a kifosztottakat hívják kalózoknak, a rablókat pedig Egyesült Államoknak.
uniu
Sztem Epi nem tajparaszt. Max csak megszegi néha azt a filozófiai szabályt, hogy csak azzal szabad vitatkozni akit meg is lehet gyõzni.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

uniu
LAssú felfogású gyerek volt és az egyetemi felvételin bukott meg.

uniu
Pedig ez igaz. Van olyan ember aki annyira rövidlátó és hijján van mindenféle logikának, hogy képes uzsorakamatot felvenni vagy hasonló átgondolatlan dolgot csinálni. Pl meglepõdve olvastam, hogy sokak úgy vásárolnak, hogy csak azt nézik, hogy mennyi az ára egy terméknek de a kiszerelést nem is figyelik. Ez alapján teljes lelki nyugalommal állítják, hogy az adott termékbõl a legolcsóbbat veszik meg. Aztán boldogan viszik haza pl a 3000Ft/kg-os árú macskakaját és közben 500Ft/kg ért lehet venni szárnyasmájat...

Molnibalage
Nincs bajszom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

On topik!
http://index.hu/politika/kulfold/konec1243/

Néha jólesne téged felpofozni. Vagy megtépni a bajszod, vagy mittomén.

Molnibalage
Szokásos hárítós duma. De mire is számítsunk tõled?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"Még mindig adós vagy a listával és a tervvel, hogy hogyan oldod meg a problémát 24 óra alatt és 1 milliárdból."

Na, majd pont neked fogom elárulni. ezek titkok, de ha fizetsz egy millió dollárt, esetleg betekintést nyerhetsz pár elképzelésbe.

Molnibalage
Tudod vadászrepülõgép tervezõk nagy része soha nem is ült és végképp nem vezetett repcsit. Attól, hogy nincs jogsim a fizikával még tisztában vagyok és a mûszaki dolgokal is. Te viszont nem. Ez már bizonyítottad, de ehhez képes folyamatosan tereled a témát. Enyén szólva szánalmas vagy. Még mindig adós vagy a listával és a tervvel, hogy hogyan oldod meg a problémát 24 óra alatt és 1 milliárdból.

"Szakértett, mint mindenütt."

Téged is látlak máshol és ott is orbitális baromságokat írsz mûszaki témában.

Közérdekû tájékoztatás:

Nevezett "molnibalage" az index.hu Autózz! blogján osztotta az észt gk.vezetéssel kapcsolatos témában, amíg ki nem derült, hogy nincs is jogsija. Szakértett, mint mindenütt. <#mf2>

"korrupcióra hajlamosító személyiségjegyei vannak"

Ki volt az a címeres vadbarom aki ilyen állatságot kitalál? Egyedül csinálta vagy a hasonló féleszû barmokkal?
ziipp
Szent-Györgyi Albert az egyetlen magyar tudós, aki az idehaza végzett munkájáért kapta a Nobel-díjat. Ezért nagy tisztelet jár neki. A C-vitamint pedig ne becsüljük le, lassan ott tartunk, hogy a rák ellen is jó lesz.

Molnibalage
Mert te sohasem tévedél mr. tökély egy olyan témában amt elõtedd soha senki nem kutaott? Leszarom a 130-as IQ-dat. Tajtparaszt vagy. Ez van. Ezen a tesztek nem változtatnak.

Szavamra, néha az a benyomásom, hogy még egy ízeltlábú is okosabb a politikusainknál.

"Persze, ehhez is kellene némi IQ"
Ez már beteges szint nálad:<#nyes><#nyes><#nyes>
Fizessenek a bunkók, ha nem képesek odacsapni.
Persze, ehhez is kellene némi IQ.

A Sirius Star tankerrõl van szó aminek váltságdíját 2 millára saccolták.
Na valszeg megvan a váltságdíj összege: 25 milla! Alábecsülték a szakik a rablók éhségét <#buck>
Kibújt a szög a zsákból! Így kell mondani!
Csak elõjött a szög a zsákból.

Írja a tököm! Tök nem érdekel ki a fene az! Megsütheted az IQ-dat!
OFF
"Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudós, a C-vitamin felfedezõje eleinte napi minimum 1000 mg, azaz 1 g elfogyasztását javasolta. Késõbbi kutatásai során felismerte, hogy az ideális mennyiség valahol 2000-8000 mg, azaz 2-8 g között van. Naponta!"
(http://drlenkei.hu/content/view/39/39/)
Aham.

Na, látod, itt kezdõdik az intelligencia!

Mert, ha beírod a böngészõbe, hogy www.drlenkei.hu akkor meg van oldva a kérdés, de ehhez kell némi IQ.
Q.e.d.

Ki az a Lenkei?
Szentgyörgyi Albert?
Azt hitte a C-vitaminnal megtalálta a Szent Grált, és a szcientológusok, többek között dr. Lenkei bá, elõszeretettel idézgetik megadózisú vitaminkészítményeik reklámozása céljából.
Ugorjunk!

Deloi
Szerintem semmi negatívat nem mondtam vele kapcsolatban. Egyetértek ebben veled, minden elismerésem az övé (és a hozzá hasonlóké). Azt hiszem ki is fejtettem, hogy ez az egész nem arról szól, ki milyen emberileg.

"mert nekem 130 feletti az IQ-m, neki szegénynek kevesebb jutott"

Az már igaz! Nekem IQ-m valóban nincs mert ahogy megírtam az semmi.Nekem eszem van de rengeteg.<#nyes> Szeretem a hagyományos dolgokat, bár nem vagyok hagyománytisztelõ.
Ne röhögtess mert vacsorázni akarok
1986-ig élt
Tudod Szent-Györgyi nemcsak kíváló biokémikus volt hanem kíváló értelmes ember is.

Ez a köcsögözés általában a buták jellemzõje. Valami nem tetszik neki, vagy nem érti, mindjárt elkezd köcsögözni. Primitivizmus.
babajaga is azért nem szeret engem, mert nekem 130 feletti az IQ-m, neki szegénynek kevesebb jutott.

Deloi
1."IQ tesztel még az a probléma, hogy ha sokat old meg belõlük az ember, egyre jobb lesz benne. Az emberi agy rááll a problémára."
Ez igaz, de ez csak annyit jelent, hogy a logika fejleszthetõ.

2.Így igaz, ezért írtam Szent-Györgyi Albert példájára, mivel õ a század elején élt, lehet ezért nem lett olyan jó neki (csak feltételezem)
És gondolom pont azért vették ki belõle, mert az általános mûveltséghez nem annyira logika, inkább jó memória kell.

ziipp
IQ tesztel még az a probléma, hogy ha sokat old meg belõlük az ember, egyre jobb lesz benne. Az emberi agy rááll a problémára.

"...az IQ teszt a logikát méri..."
"a régebbi IQ tesztek még egész mások voltak, mint a maiak!!! Bele vették pl. az általános mûveltséget, meg egyebeket."

Kicsit kiforgatás, de ha az általános mûveltségben mi a logikus? Vagy tudod, vagy nem.

Deloi
Már nem azért, de az IQ teszt a logikát méri, akinek nincs elég logikája, hogy ezt megértse, az inkább ne szóljon bele. Attól, hogy vkinek nem magas, még lehet különleges érzéke dolgokhoz, pl. Szent-Györgyi Albert. Lehet piszok jó memóriája, és érthet jól egy adott területhez.
Itt jegyezném meg, hogy a régebbi IQ tesztek még egész mások voltak, mint a maiak!!! Bele vették pl. az általános mûveltséget, meg egyebeket. Ha vkinek ez nem ment, nem lett neki magas, attól még lehetett kiváló biokémikus ugye.

Beszélgess egy 60-as IQ-val rendelkezõ emberrel egy órát, és megérted, mit mutat.
Ja és köze nincs ahhoz, hogy emberileg ki milyen tapló, És Einstein nem bukott meg fizikából... (urban legend)

k9duli
Nem az a lényeg hogy egy iq teszt után kinek mekkora..Hanem hogy milyen ember.
Lehet diploma után is egy kocsog...

ASUS M2N;AMD 4850e;Ati HD4650;2x2GB,MX510+Steelpad_QCK

uniu
ugy kell ezt, csak kemenyen!:))

Ja és azt elfelejtettem hogy ennek ellenére olyanról nem tudok hogy a másikat meglõtte volna valaki ellentétben a késõbbi tesztköteles idõkben amikor beon gyakran elõfordult. Akkor saját magukat lõtték szándékosan vagy véletlenül kupán. Az utóbbi idõkben a tesztek ellenére több volt a honvédségnél a baleset mint az én idõmben.Ez tény. Teszt ide vagy teszt oda.
Semmiféle teszt nem volt sorozáson se komoly se komolytalan amikor én be lettem sorozva. Olyan hanka egyének lettek besorozva hogy röhej. Hülyébbek voltak mint a sokévi átlag.Elég nagy volt a fluktuáció, hullott a férgese rendesen.<#nyes>. Pont azok csõdöltek be akiket nagyra tartottak akár elõléptetéssel akár jutalmazással. Én keményen végigvittem a két évet pedig többször küldtem el a picsába századosokat õrnagyokat ezredeseket mint amennyit szabadságon voltam. Utáltam a butaságot az igazságtalanságot és keményen viszavágtam.Katonásan!

Milyen iskoláról beszélsz én munkahelyi felvételrõl írtam.
uniu
Akkor kapaszkodj meg, de pl amikor meg voltam sorozason(nem a te idodben) ott is volt komoly IQ es sok hasonlo teszt, hogy a kedves delikvens egyaltalan kaphat-e fegyvert a kezebe... Ugy emlexem, hogy ez ma mar alapfeltetele barmilyen nemu fegyverhasznalathoz. Amir irtal az santit. Egy iskolaba nem azert jelentkezik az ember mert azt a valamit mar tudja, hanem mert meg akarja TANULNI.

uniu
jok azok az ertekek is. Itt nem az 1-2 pontonkenti eredmeny a mervado. A lakossag IQ-ja egy gauss gorbe szerint jol abrazolhato. Atlag, alatti es feletti. A 100-130 az az atlag feletti erteket jeloli. A 80-100 az atlagos. Pl a ciganyok IQ-ja zommel 80 alatti... Jo az IQ teszt es nem szabad fekete-feheren venni a dolgokat. A matek tudast is le lehet merni par peldaval de senki sem kovetkeztetne abbol pl a nyelvtan tudasra. Szent-Györgyi Albert pont beleillik a kepbe. Miert is ? Tudtad, hogy Agatha Christie dislexias volt, (ahhoz kepes egesz jol irt)? Einstein megbukott fizikabol az erettsegin? Edisont a muterja tanitotta meg irni ? (mert nem ment neki a suliban, sot asszem ki is hagyott par osztalyt. Mozart 5 eves kora utan tanult mg beszelni? stb stb Ennek az a magyarazata, hogy az egyik kepesseg a masik karara tud kiemelkedoen teljesiteni.

Volt a TV-ben egy igazgató aki azt mondta hogy minden új felvételessel IQ tesztet kéne kitöltetni. Tehát jelenkezik valaki villanyszerelõnek akkor nem villanyszerelési feladatot kap hanem az IQ teszter meg fogja állapítani hogy õ arra amire jelentkezett alkalmas e. Ezért vagyok dühös mert ez már a gyengeelméjûség felé mutat, és az igazgató értelmét intelligenciáját teszt nélkül is mutatja. Õ is biztos IQ teszttel került a posztjára.<#nyes>
Molnibalage
Az egyes terülteken mutatott értelem mérhetõ. Nagyon nem mindegy. Az IQ teszt javarész gemoetriai, matematikai és egyéb nagyon elvont dolgokra megy. Mûszaki kérdésekben egyes területen penge vagyok, de egy adóbevallást kézileg kitölteni nem tudnék, mert az én szememben, egy híg fos az egész pénzügyi és adózási rendszer. Ezzel szemben az emberek 90%-a egy csaptelep egyes részeit sem tudja kicserléni, mert nem ért hozzá. Akkor melyik embercsoport a hülye? Egyik sem. Csak máshoz értenek. Az IQ teszt is ilyen. Célzottan már. A magasabbrendû gondolkodást kurvára nem méri, csak a logiát méri. Az út dolog alkotására való képességet nem képes mérni.

Akkor áruld el miért kapott Szent-Györgyi Albert egy kiugró intelligenciájú, értelmi képességû ember 80 körül? Hallottad õt beszélni? Ezt nevetve mesélte.
Oldal 1 / 4Következő →