2
  • shabba
    #2
    Wiki szerint ez egy 300 háztartásos kis település, szóval szó nincs itt egy nagyobb horderejű projectről csak egy kisebb pilot. És azért a hírből is kiderült szándékosan egy olyan települést kerestek, ami közel esik egy optikai végponthoz hogy keveset kelljen kábelezni és minél olcsóbb legyen. Egyáltalán nem az volt a cél hogy egy eldugott, szélessávú nettel a gazdaságtalan kiépítése miatt a mai napig nem rendelkező kistelepülés ellátása legyen a cél.

    Pilot projectre idehaza is tudsz példát mondani: a Bólyi FTTH hálózat. Ott 1600 háztartásig kábeleztek el optikával. Németül nem értek, de az eredeti hír alapján arra következtetek hogy ez FTTH hálózat lenne, sokkal inkább FTTN+VDSL2, amilyet a DT épít az 50 legnagyobb német városban.
  • Zpalee
    #1
    "Türingiában eddig az optikai kábel afféle csodaszámba ment, a legtöbb település lakói csak álmodtak arról, hogy majd egyszer hozzájuk is elér a technológia. Vezető távközlési vállalatként az Arcor úgy döntött, hogy nem csak a nagyvárosokban, de a vidéken élőknek is jár az extragyors internetelérés."

    Hát az nálunk is csodaszámba megy, még Budapesten is, vidék, főleg kisebb települések meg elképzelni sem tudják. Mondjuk ha a Telekommal összefognak, lehet belőle valami, kérdés, ki állja a költségeket, és ezt később kire hárítják át...