225
Roland Emmerich legújabb világvége filmje
-
#25 Hm... mintha 1-2 éve készült már volna egy ilyen című film, de az (is) elég gagyi volt... :D -
#24 "ah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége"
Erről van szó, jókat nevetek a sok "tudományos cikkeken", amik oldalakon keresztül bizonygatják hogy a mayák szerint így lesz földrengés, úgy lesz pólusvátlás, stb... Lol. Tegyük tisztába a dolgokat:
Ami tény, hogy a mayák által használt naptár Időszámításunk előtt 3114 Agusztus 11.-én indult (Gergely naptár szerint). Erről a naptárról annyit kell tudni, hogy 20-as számrendszerben számol, és soha nem ismétlődik. A legnagyobb egysége a B'ak'tun, ami 144.000 napot, vagy 394 évet jelent a mi naptárunk szerint.
Jelenleg a 13. B'ak'tun végénél járunk, ennek lesz vége 2012 Dec. 20.-án, és indul el Dec. 21.-én a tizennegyedik.
Ennyit a tényekről. Minden más amiket hallani ezzel kapcsolatban (földrengés, pólusváltás, világvége, anyámkínja) nem más mint kitaláció, spekuláció. Hivatalosan nem találtak semmi féle bizonyítékot arra hogy a Mayák bármelyiket is hozzárendelték volna a B'ak'tun váltáshoz.
Ettől függetlenül én is kíváncsian várom mi lesz ezen a napon, csak az a baj hogy az ilyen kitalált baromságok, meg ez a film is teljesen el fogja bagatelizálni az egész dolgot és ha nem 2 kilóméteres vízfal, vagy lávafolyam fog Dec. 21.-én bekopogni az emberek ablakán akkor már egy kissebb, vagy más jellegű változást észre sem fognak venni, vagy bele sem fognak gondolni hogy valami köze lenne annak a mayákhoz... -
#23 Roland Emmerich... Röviden amit várok a filmtől: profi rendezés, vágás, gyönyörű effektek, grandiózus tömegpusztulós jelenetek; klisés, amerikai patrionizmussal töltött történettel és jellegtelen, felejthető karakterekkel.
Sikeresen el fogja bagatelizálni a 2012-es dátumot... -
#22 ennél azért jóval bonyulultabb a dolog, és nem csak a mayák "jelölték" meg ezt a dátumot hanem számtalan másik ókori civilizáció
jah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége.... nostradamus is nagy változásokat vízionált 2012 utánra de nem azért mert kipusztul az emberiség -
#21 mayák hitték így, a naptárjuk is 2012 dec.ig volt -
#20 jaja a #9-esben lévő is megmondta
állítólag elkezdődik majd a "szelektálás", földrengés, éhinségek, stb.
én hiszek az ilyenekben amúgy, de szerintem ez hülyeség..
...annyi mindent jósoltak már, de tényleg minden volt már (2YK meg társai) -
#19 a 2012 világvége azért más mint a többi, mert ezt kb a 15 század vége óta mondják. és nem ilyen jehovatanújás világvége, hogy ne vegyél jövőre évesbérletet mer úgyis elpusztul a világ és a kövek majd csak a tanúkat kerülik ki, hanem ez Mayák általi jóslat (egész pontosan azt hiszem földrengést jósoltak) -
Fbn Lx #18 azért figyeled, hogy még jövőre kiadják, nem csak 2012-ben. Vajon miért! D: -
Daza500 #17 Majd Júliusban. -
#16 a film már kijött nem? :O -
Daza500 #15 2012-ben a Maja naptár fog véget érni.
Nembaj, én a filmet meg az évszámot is egyaránt várom. :) -
#14 "amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne"
Csak a kutyát nem érdekelnék, és ami nem érdekel semmit, az nem fial pénzt. És sajnos itt csak az számít, hogy Dagobert bácsi tudjon fejest ugrani a pénzbe:) -
#13 nah remélem jófajta lesz... -
#12 Emmerich-Kloser páros megint csinál egy "elpusztul a Föld, de mi közben egy ember tragédiájára koncentrálunk" filmet, amiben semmi más nincs a látványon kívül. pfffff
amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne -
#11 azért valljuk be ez a tízör jól van rendezve és látványos is rövid és velős -
#10 Roland Emmerich.... No comment! -
#9 Itt elsősorban nem arról van szó hogy jaj jön a világvége. Olvasni való. Spirituális beállítottságú emberek szerint a föld 2012-ben egy magasabb rezgésszámra emelkedik majd. Nem tudom, nem értek hozzá, majd a hozzá jobban értők, vagy az ez iránt érdeklődők kiegészítenek. -
#8 kicsit unalmas már ez a sok világvége faszság.
főleg amikor megpróbálnak a realitás talaján maradni, mintha valami nagy költségvetésű tanulmány lenne.
*a tízör megnemjön be*
remélem azért lesz benne egy tökös főhős, aki majd jól megment minden szereplőt (a fél világ meg kihal de sebaj) -
#7 Lolvazeg, Waterworld 2?:D -
#6 Végre a szektásoknak megint lesz mire verni. :) -
#5 remeljuk a vegen vege is lesz :) -
Vlala #4 Oda kellene már szólni a Hollywoodiaknak, hogy négyévente Olimpia van, nem világvége. Ettől eltekintve még lehet jó a film. -
ba32107 #3 Jó film lesz -
#2 Aztakurva -
kovi04 #1
IMDB.com Teaser