225
Roland Emmerich legújabb világvége filmje
  • Esrohnoil
    Hm... mintha 1-2 éve készült már volna egy ilyen című film, de az (is) elég gagyi volt... :D
  • GregSB
    "ah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége"

Erről van szó, jókat nevetek a sok "tudományos cikkeken", amik oldalakon keresztül bizonygatják hogy a mayák szerint így lesz földrengés, úgy lesz pólusvátlás, stb... Lol. Tegyük tisztába a dolgokat:

Ami tény, hogy a mayák által használt naptár Időszámításunk előtt 3114 Agusztus 11.-én indult (Gergely naptár szerint). Erről a naptárról annyit kell tudni, hogy 20-as számrendszerben számol, és soha nem ismétlődik. A legnagyobb egysége a B'ak'tun, ami 144.000 napot, vagy 394 évet jelent a mi naptárunk szerint.
    Jelenleg a 13. B'ak'tun végénél járunk, ennek lesz vége 2012 Dec. 20.-án, és indul el Dec. 21.-én a tizennegyedik.

Ennyit a tényekről. Minden más amiket hallani ezzel kapcsolatban (földrengés, pólusváltás, világvége, anyámkínja) nem más mint kitaláció, spekuláció. Hivatalosan nem találtak semmi féle bizonyítékot arra hogy a Mayák bármelyiket is hozzárendelték volna a B'ak'tun váltáshoz.

Ettől függetlenül én is kíváncsian várom mi lesz ezen a napon, csak az a baj hogy az ilyen kitalált baromságok, meg ez a film is teljesen el fogja bagatelizálni az egész dolgot és ha nem 2 kilóméteres vízfal, vagy lávafolyam fog Dec. 21.-én bekopogni az emberek ablakán akkor már egy kissebb, vagy más jellegű változást észre sem fognak venni, vagy bele sem fognak gondolni hogy valami köze lenne annak a mayákhoz...
  • GregSB
    Roland Emmerich... Röviden amit várok a filmtől: profi rendezés, vágás, gyönyörű effektek, grandiózus tömegpusztulós jelenetek; klisés, amerikai patrionizmussal töltött történettel és jellegtelen, felejthető karakterekkel.

Sikeresen el fogja bagatelizálni a 2012-es dátumot...
  • phalanx
    ennél azért jóval bonyulultabb a dolog, és nem csak a mayák "jelölték" meg ezt a dátumot hanem számtalan másik ókori civilizáció

jah és mégvalami, ez az egész világvége dolog egy nagy ostobaság, a mayák se állították soha hogy 2012-ben eljön a világvége.... nostradamus is nagy változásokat vízionált 2012 utánra de nem azért mert kipusztul az emberiség
  • Depridol
    mayák hitték így, a naptárjuk is 2012 dec.ig volt
  • tigeroo
    jaja a #9-esben lévő is megmondta

állítólag elkezdődik majd a "szelektálás", földrengés, éhinségek, stb.
    én hiszek az ilyenekben amúgy, de szerintem ez hülyeség..
    ...annyi mindent jósoltak már, de tényleg minden volt már (2YK meg társai)
  • Kicsikiraly
    a 2012 világvége azért más mint a többi, mert ezt kb a 15 század vége óta mondják. és nem ilyen jehovatanújás világvége, hogy ne vegyél jövőre évesbérletet mer úgyis elpusztul a világ és a kövek majd csak a tanúkat kerülik ki, hanem ez Mayák általi jóslat (egész pontosan azt hiszem földrengést jósoltak)
  • Fbn Lx
    azért figyeled, hogy még jövőre kiadják, nem csak 2012-ben. Vajon miért! D:
  • Daza500
    Majd Júliusban.
  • Atti12
    a film már kijött nem? :O
  • Daza500
    2012-ben a Maja naptár fog véget érni.
    Nembaj, én a filmet meg az évszámot is egyaránt várom. :)
  • deep
    "amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne"

Csak a kutyát nem érdekelnék, és ami nem érdekel semmit, az nem fial pénzt. És sajnos itt csak az számít, hogy Dagobert bácsi tudjon fejest ugrani a pénzbe:)
  • desigo
    nah remélem jófajta lesz...
  • ProGabe #12
    Emmerich-Kloser páros megint csinál egy "elpusztul a Föld, de mi közben egy ember tragédiájára koncentrálunk" filmet, amiben semmi más nincs a látványon kívül. pfffff

amennyi pénzt ebbe beleölnek, abból forgathatnának 10 független filmet, amiknek még értéke is lenne
  • schrank
    azért valljuk be ez a tízör jól van rendezve és látványos is rövid és velős
  • Sephi
    Roland Emmerich.... No comment!
  • Darukezelő
    Itt elsősorban nem arról van szó hogy jaj jön a világvége. Olvasni való. Spirituális beállítottságú emberek szerint a föld 2012-ben egy magasabb rezgésszámra emelkedik majd. Nem tudom, nem értek hozzá, majd a hozzá jobban értők, vagy az ez iránt érdeklődők kiegészítenek.
  • tigeroo
    kicsit unalmas már ez a sok világvége faszság.
    főleg amikor megpróbálnak a realitás talaján maradni, mintha valami nagy költségvetésű tanulmány lenne.

*a tízör megnemjön be*

remélem azért lesz benne egy tökös főhős, aki majd jól megment minden szereplőt (a fél világ meg kihal de sebaj)
  • deep
    Lolvazeg, Waterworld 2?:D
  • 0Fritz0
    Végre a szektásoknak megint lesz mire verni. :)
  • hali
    remeljuk a vegen vege is lesz :)
  • Vlala #4
    Oda kellene már szólni a Hollywoodiaknak, hogy négyévente Olimpia van, nem világvége. Ettől eltekintve még lehet jó a film.
  • ba32107
    Jó film lesz
  • R0zs0máK
    Aztakurva
  • kovi04

IMDB.com Teaser