64
-
dondore #24 "Obama nem vett igénybe "..." lobbicsoportokat sem."
Reagálnék erre: MUHAHAHAHAHA -
bvalek2 #23 Informálódj mielőtt nekiállsz összeesküvéselméleteket gyártani. Obama nem vett igénybe állami támogatást a kampányban, és lobbicsoportokat sem. A befolyt 600 millió dollár 90%-a néhány 100 dolláros adományból jött össze, és ez az internetes toborzásnak köszönhető, pont erről van szó a cikkben, ekkora hatalma van a világhálónak (rengeteg embert lehet vele egyszerre mozgósítani, fizikailag, és anyagilag is). Így most nem is kopogtat senki Obamáéknál, a markát tartva. Ennek az első jele, hogy nagykutyák helyett a saját embereit kezdte el kinevezni kulcsfontosságú pozíciókba.
@DjDano: érdekes módon, engem a republikánusok suttogó rasszista propagandája az MSZP cigányorbánozására emlékeztetett. 2002-ben sok ingadozó szavazó csak azért nem szavazott a Fideszre, mert meg volt róla győződve, hogy Viktor roma származású (mellesleg nem az, de ha az is lenne, mégis mit számít?). Jobb ha tudod, hogy a magyar jobboldal elsöprő többsége Obamapárti.
Hazudni az államháztartás helyzetéről szintén közös pont Gyurcsány és Bush politikájában, Amerikában még a választások előtt kiderült a valóság, nálunk sajnos csak utána. Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy az óceán két oldalán a politikai táborok fel vannak cserélve, amit itt balnak mondanak, az ott jobboldal, és fordítva. Még a kormány után lihegő fanatikusok is megvannak, az SZDSZ-nek ott vannak az ATV-s hitgyülisek, kottára mint a televangelisták. -
#22 Viszont mind a 2 oldal babjait ugyanazok iranyitjak.. -
#21 Mindenki rasszista akinek nem Isten obama??
Mar vizum nelkul mehetsz amcsiba es leterdelhetsz elotte.. -
#20 Hát Busékból meg a repukból olyan szinten elegük van az amcsiknak is, hogy a demokraták kis szerencsével még valami transzvesztitát is benyomathattak volna az elnöki székbe. Az emberek így is egy nő és egy fekete közül kellett választaniuk.
Palin meg olyan sötét mint az alaszkai féléves éjszaka! Köztudomásúan nem nagy eszűek az amcsi választópolgárok (lásd Bush 2X), ha még ennyien is csak szavaztak a repu jelöltekre, de ezexerint az emberek nagyrészénél minden bizonnyal hülyébb, ha nekik is lejött.
Amúgy Obama olyankor került hatalomra, hogy a sok válság miatt szinte kizárt, hogy még egy ciklusra megválasszák, valamelyiken valszeg el fog csúszni. Nem Luinszki szintű problémák foglalkoztatják mostanában az embereket. -
acdc #19 Nem kell ezt tuldramatizalni.Az amcsiknak eleguk van a haborukbol es abbol,hogy az egesz vilag utalja oket amiert artatlan gyerekeket,noket gyilkolnak.A ket rossz kozul a kisebbet valasztottak.Inkabb egy feka mint meg egy Bush gondoltak. -
hpteso #18 zlipp tanulj es lehetsz szakerto -
sonicXX #17 McCain azért nem nyert, mert az amcsik többsége nem értett egyet a bokor politikájával és így Irakkal sem. És Palin miatt se nyert, sok preferencia nélküli vándorolt át Obamához, mert kétségtelenül egy arrogáns és unszipatikus, álszent picsa, komolytalan tapasztalattal - befolyása meg max annyi lehetett mint Clinton idején Lewinsky-nek volt. Ez a két dolog volt, amivel a gödröt ásta magának, de ez még kevés lett volna Obamának akkor, ha nem ilyen sikeres a kampánya. És a sikeres kampányba pedig mindenki a világon, aki szimpátiát érzett és ezt terjesztette, becsatlakozott. Így ha USA-n kívüli embernek nincs is szavazati joga, közvetetten nagy valószínűséggel igenis befolyásolta a világ Obama-pártisága az amerikai választópolgárokat. Emellett élmény volt nézni a beszédeit, és az állandó eufória, ami ezeket kísérte tetszett a nemzetközi médiának is. Így vesztett McCain és így nyert Obama. -
#16 Tévedés, a fekete voksolók 80%-a szavazott csak Obamára... De ez tők mindegy, lényeg hogy történelmi jelentőségű Obama megválasztása. A nagyobb európai államok is őt szerették volna az elnöki székben látni.
Sarah Palin nagy húzás? Én mást olvastam, egyes elemzők szerint katasztrofális húzás volt, többet ártott mint használt :D -
#15 Ha Kenyában született volna, akkor nem indulhatott volna az elnökválasztáson. Hawaii szigetén született, aztán ment Kenyába. -
#14 tehettek is nekem az obamáddal egy szivességet ! -
#13 E-elnök! -
#12 Kell a flame, igaz-e?
A feketék faji alapon választottak. Úgy is mondhatnám, rasszisták. Vajon hogy történhetett meg, hogy ilyen sokan mentek szavazni? Oké, netes-csetes generáció, nagyszerű kampány, bla bla, de az eddig távol maradók gerincét a brikettek alkották.
A fehér szavazók a közvélemény kutatások és egyéb hasonlók alapján a programok meghallgatása után gondos mérlegeléssel szavaztak, míg a fekák csak lementek ikszelni egy Obamára, mert mégis csak tesóról van szó, még akkor is, ha az anyai ágon fehér.
McCain megpróbált mindent. ("Nem is USA-ban született, hanem Kenyában, stb.") Sarah Palin előbányászása nagy húzás volt, kicsit később kellett volna elsütni, akkor talán meg van neki a Fehér Ház. Utólag persze okos az ember. -
#11 Rahatasunk nincs, de mivel Amcsi politikai-, gazdasagi- es katonai nagyhatalom, igy nem mindegy, hogy odaat kikivel van;) Sot, mivel a legkissebb nemzetkozi, es egy nagyobb belpolitikai, gazdasagi dontesuk erosen kihat mas nemzetekre, igy talan azis logikus lenne, ha meg mi is szavazhattunk volna, ki legyen ott az elnok:DDDDDDD -
#10 Azért a média elég sokat foglalkozott a 2 jelölt programjával ami alapján már ki lehetett alakítani a szimpátiát. Ami meg számomra nem meglepő, a jobboldali/konzervatív jelölt (McCain) ugyanolyan mocskos kampányt folytatott Obama ellen, mint ami kis hazánkban ment a 2006-os választásokkor. Úgy látszik ez jobbos hagyomány. -
#9 Te valami fizetett idióta vagy itt a fórumon? Vagy csak rasszista.... -
#8 Valamit félreértesz szerintem. -
#7 Internetcenzúra ? Jöhet ! -
#6 Mondjuk azt én sem értem, amikor idehaza az amerikai kampányról beszélnek, hogy ki kinek szimpatikus, kinek kéne nyernie, stb. Hát kérdem én, van egy fikarcnyi ráhatásunk is az amerikai választásokra? NEM. Akkor meg? Nem tehetünk mást, mint rábólintunk, ami ott történik. (Ezt még a választások előtt találtam ki, csak most jutott eszembe.) -
#5 Azt még elfelejtettem közzétenni, hogy szerintem nem választják meg újra. Egyszeri lehetőség volt az Internettel előnyt szerezni, illetve itt van a gazdasági válság, és koránt sem biztos, hogy Mr. HopeForChange és stábja kezelni tudja majd.
Még egy érdekes gondolat. Rengeteg pénzt tettek Obamába. Nem volt még ilyen költséges választási kampány az amerikai történelemben. Felmerül a kérdés, hogy miképpen hozza majd el a nagy megújulást, ha a mostani támogatói majd benyújtják a számlát cserébe a belé ölt pénzekért? Vajon nem csak egy újabb - ezúttal fekete márványból faragott - bábuval állunk szemben? -
#4 Hát igen magyarországon nem éppen divat sikeresnek lenni, ha valaki mégis az inkább ne ismerjük el, titkoljuk el, vagy ha már az sem megy, terjesszünk róla hazugságokat.
Én már a vodkára is rászoktam. -
FoodLFG #3 És már meg is érkezett a South Park legújabb epizódja a választásokhoz..
http://www.southparkstudios.com/guide/1212/
Összeesküvés elméletek rulez :DD
Érdemes megnézni hozzá a beszédeket is.
baracké:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/us_elections_2008/7710079.stm -
#2 Nagyon szívesen lennék én is ilyen szakértő, aki csak úgy szakért, és nem mellesleg elég jól keres. Szívesen állapítanék meg evidens dolgokat, amivel mindenki tisztában van.
Egyébként egy dolgot nem emeltek ki nekünk a kedves szakik, mégpedig azt, hogy Obama fekete. Sokkal kevesebb tesó ment volna el szavazni, ha csak két fehér csóka gyűrte volna egymást a végkifejletben. -
#1 eleinte szimpatikus volt , de arra semmi szükség hogy itt nyomorult, válságokkal küzdő kishazánkban is folyamatosan sztárolják