56
  • bvalek2
    #56
    - Ez a fórumszál a bitperfekt hanglejátszásról szól Linuxon: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=66159
    - CAD alkalmazások, van vagy 30: http://www.tech-edv.co.at/lunix/CADlinks.html
    - Kiadványszerkesztés: http://www.linuxjournal.com/article/8098 (lámáknak, mert LaTeX-nél kezdődik a könyv és cikkírás)

    Eláruljam hogy szereztem őket? Beírtam Google-be, hogy "bitperfect music playback on Linux", "CAD for Linux", "publishing on Linux". Nagy szakértelem kellett hozzá...

    Nyilván az Industrial Light and Magic is azért használ Linuxot, mert nem jó semmire. Meg is látszik azon az ócska sztárvárszon, milyen gagyik lettek a trükkök
  • Toncsi47
    #55
    Én szeretem a linuxot, de azért sorolom...
    Mi nem ment nekem linuxon:
    házi félprofi audio/video mastering (az ALSA egy rakás ***)
    bitperfect hanglejátszás
    CAD alkamazások 0
    kiadványszerkesztő alkalmazások 0
    stb...
    Amúgy Gentoo-m van és imádom. De ha dolgozni kell akkor win, vagy mac...
  • precision
    #54
    hát nem egészen :)
  • bvalek2
    #53
    Pl. jót tesz a Microsoft részvényárfolyamának, egy újabb alkalom szerepelni a hírekben, újra be lehet szedni a licenszdíjakat, stb. Miért, nem ilyen "előnyökre" gondoltál?
  • precision
    #52
    valaki írja már le röviden h ez mitől jobb mint a vista?
    mert olvastam asszem indexen v. origon egy cikket erről a windows7ről, de majdnem meghaltam a röhögéstől mikor a cikkíró olyan dolgokra mondta hogy a windows7 _végre_ tudja ezt meg ezt, amiket már a vista is simán tudott

    szal, mi a különbség? most nem a guira gondolok mert az lényegtelen egy bizonyos szint felett, hanem működés szempontjából... mert az a gyanúm hogy egy újraskinezett, picit gui terén felturbózott vistaról van itt szó

    vagy tévedek?
  • Krisztiam #51
    éljen a windows 3.1 :DDDDD
  • Palinko
    #50
    nincsenek kötelezve, de én azt hittem az a céluk, hogy minnél szélesebb érdekeltséget lefedjenek, ne aggódj megvannak nekem a hagyományos linuxos helyeim, de fontosabb híreknek szerintem itt is meg kéne jelenniük.

    win7 van a középpontban, tudjuk volt egy konferencia meg ez a bejelentés, de a 3.11 támogatás megszűnésekor is ment a reklám hogy ilyen jó lesz, bejelentik az SDD gyorsulását erre win7 ben gyorsabbak lesznek az SDDk, ez érzésed szerint nem sok?
    tudom nincs meghatározva, és nem is azt mondom mindég legyen linux hír, de a fontosabbak jöhetnének szerintem.

    #46
    "Ennyi erővel a Win meg sok szempontból jobb, mint a Linuxok... Ugyanolyan hülye kijelentés."

    akkor írom úgy, hogy számomra sokkalta több érv szól az ubuntu mellett mint a vista, xp vagy más egyébb windows op rendszer mellett.


  • vajon kiki
    #49
  • bvalek2
    #48
    Nono, azt nem teheted meg, hogy nyilvánosak fikázol, aztán felteszed a kezed hogy utálod ezeket a vitákat, meg csak privátban. Itt nyilvánosan sorold fel tételesen hogy milyen munkára nem alkalmas szerinted a Linux, én pedig minden egyes pontot részletesen, internetes hivatkozásokkal meg fogok cáfolni. Hajrá.
  • GG
    #47
    Na a microsoft jó szokását újfent fenntartja. Egy félkész OP rendszer kidom a piacra. Rám ne számítsanak a második servicepakig :S
  • FlyingV
    #46
    sajna még mindig nem lehet szerkeszteni, de:

    "Mi nem mondtuk, hogy egy jövőbeli linux mennyire jó lesz, csak azt említettük, hogy a mostaniak sok szempontból jobbak mint a windows."

    Ennyi erővel a Win meg sok szempontból jobb, mint a Linuxok... Ugyanolyan hülye kijelentés.

    és írtad, hogy Appleékről is kevés a hír: látod erről beszélek: olvasom a beszmacet. Mellesleg a winportalt is... :)
  • FlyingV
    #45
    várjunk csak! itt sehol sincs kiírva, hogy linux portal (igaz az sem, hogy win portal/Mac OS X portal), szóval szerintem nincsenek kötelezve arra, hogy meglegyen a linuxos tetraédereknek is a napi betevő hírük.. Amúgy is a nagy utánajárásotokról vagytok híresek, hát akkor go másik portál.

    De nincs értelme ezen agyat kaparni. Jól van ez így. Most a Win7 középpontban van, mert történtek bejelentések. Van egy nagyon egyszerű módszer, ne olvasd el a híreket (pl Szekeres Viktor jóvoltából lényegében én már a filmes részét nem is olvasom az SG-nek), ne húzd fel magad. Még egyszer mondom, hogy arról viszont szó sincs, hogy meg van határozva az SGnek, hogy minden oprendszerről x időnként y hírt le kell adni. Szóval jöhet akár napi 22 Linuxos hír is, most napi 1 Win7 van. Holnap lehet máshogy lesz, lehet nem. wááá..
  • Palinko
    #44
    Mi nem mondtuk, hogy egy jövőbeli linux mennyire jó lesz, csak azt említettük, hogy a mostaniak sok szempontból jobbak mint a windows.

    Egyébként nem tudom, hogy feltűnt-e de még tényleg 1-2 naponta jöttek a win7 hírek linuxosat évente olvashatsz akkor nagyon jó...
    PL: itt lett volna a lehetőség, írtam amikor megjelent az ubuntu, csak elősször rossz anyagot küldtem el csak tech információsat, mondták ez nem lesz jó akkor kerestem és megtaláltam a magyar sajtóközleményt az új rendszerről mondták ha olyasmit találok kiteszik. Elküldtem és láthattad hogy nem tették ki...

    Vagy mostanában a német külügyminisztérium váltott linuxra mert olcsóbb fenntartani, arról sem látom a hírt...

    szóval még ez nem változik addig biztos találsz a win hírekben más célú bejegyzést, persze azután is valószínűleg lenne aki beírna máshová, de legalább lenne linuxos hír is :D persze a macOS ekkel sem törődnek többet mint a linuxos táborral.
  • Benedicht
    #43
    Koszi.
  • FlyingV
    #42
    te szemét, evvel is bájtokat veszel el az életéből! TŰŰŰNÉÉÉS INNEEEEN!!
  • lokko
    #41
    Úristen !!! ha már az abszolút semmire is ugrasz, akkor mi van ha azt mondom hogy fülpiszka?
  • vajon kiki
    #40
    nagyszerű akkor végre azt is megfogadhatnád hogy hülyeségeket sem írsz be többet mások legnagyobb örömére !
  • vajon kiki
    #39
    szó sincs 10 megabájtról ! 10 GIGAbájtról van szó , illetve 15ről hogy pontos legyek. hova tűnik el ez az iszonyú mennyiségű adat a winyómon????!!! 1000szer ráférne az a nyomorult sz*ros windos média pléjer ! aminél 1000szer jobb a Media Player Classic, egyetlen single fájl 5 mega telepítés és mindenféle kernelszinten preintegrált sz*r nélkül is elfut akármilyen windowson.
  • lokko
    #38
    sokszor megfogadtam, hogy nem olvasok kommenteket, ha operációs rendszerről van téma egy cikkben ...
  • FlyingV
    #37
    én igazság szerint utálom már ezeket a vitákat, mindenki használjon azt, amit akar. az ilyen szövegeket is utálom, amilyen az előző mondatom, de így van.

    viszont csak egy kérdés: vajon kiki, egyetértek avval, hogy szükség lenne egy moduláris telepítőre, viszont az lenne a kérdésem, hogy mekkora a vinyód/mivel tömöd tele, hogy 1 bit se mehet kárba? és használod is napmintnap/hetente legalább a programjaid? Csak mert ez szerintem kicsit gáz/kocka/önelégült szöveg..

    Mellesleg ha jól tudom a WMP és az IE is csak egy szkin és a motorok be vannak ágyazva a rendszerbe (lásd Apple-nél a kviktájm és a szafari). Most nem tudom, hogy az a kb 10 megabájt, ami a felületet tartalmazza az milyen szinten sérti a kis tetraéder lelkedet...

    És még valami: kicsit unalmas a Linuxról olvasni egy windowsos hírben. Úgy értem, nyilván helyenként összehasonlítjuk a két OS-t (sőt, és akkor még elő szokott kerülni - többnyire általam?:) - a Mac OS X), de kicsit unalmas mindig a Linux jobb aki wint használ hülye hsz-eket olvasni... Ó, és akkor lejjebb írták: "hát látom sokan úgy gondolják, hogy ha jó sokszor olvassák az emberek, hogy a win7 milyen jó lesz akkor az is lesz, hát ez nagyon nem így van :D" .. Ennyi erővel a Linux sem lesz jó attól, hogy itt próbáltok téríteni. Már félprofi munkára is alkalmatlan. Irodaira még csak-csak jó, de nem éri meg. Igen, ingyé sem. De ez az én véleményem, most pl emiatt sem kell flémelni, privátban írhat akárki, de zárjuk már le.

    Az meg, hogy jövőre érkezik a win7, az 1 jó hír. Kérdés, hogy megint elrontják-e a dolgot? Mert 1 év szűkös nekem, igaz nem láttam a kiszivárgott verziót. Nehogy megint az legyen, hogy inkább félig befejezetlenül hagyják, csak karácsony előtt jelenjen meg..
  • barii
    #36
    persze, amig supportálják
  • vajon kiki
    #35
    mindennapi népbutító , népparáztató, "megtalálták a szupervisszafejtő algoritmust", "mindenkit meg tudnak figyelni a szupertitkosszolgálatok",
    "mindenkit lehallgatnak a titkosszolgálatok", "mindenkinek fizetnie kell a titkossszolgálatoknak", "mindenki csak egy csicska, kivéve a nagyorrú titkosszolgálatok"

    hírünket add meg nekünk ma ...

  • mrzool
    #34
    És ki mondta, hogy mindenkinek mindenhova Vistát kell telepítenie? Célhoz az eszközt, ha mond ez vmit...
  • strogg
    #33
    Mindnnapi m$ hírünket add meg nekünk ma...
  • Hierogli
    #32
    Nekem van egy 2 gigas CF kartyam, XP-t kellett installalnom ra, mert nem fert fel a Vista. Pedig a gep birna.
  • Sanyix
    #31
    jaj a birkafogyasztó magatartás... kitérdekel hogy ennyit foglal, úgyis ócsó veszünk még. Kit érdekel, hogy 20l fogyaszt a kocsink, van még benzin, veszünk még!
  • tomcsa4
    #30
    Hallod, akkor az XPt is gyökereknek írták, hisz ott sem tudod testreszabni (csak külön progival).

    Amúgy nem zavar, hogy amiről beszélsz, azt az MS is elismerte? Csak burkoltan. Azt mondták, kiveszik a user kezéből a dolgokat, mert ők és a programok balfaszok. Ergo user azért, mert mindenre rányom, ezáltal terjed a spam, vírus stb. Felugró figyelmeztetéssel kis félelmet akartak hozni a felhasználónak, de mára már a legfélősebb is nyomogatja az igent (kivéve, ha ki van kapcsolva). Szóval ez a része sajnos nem jött be.

    A Win7-nél beszéltek valami villámgyors setupról. Ez már azt jelenti, hogy testre szabható a telepítés? Nem igazán olvastam erről, nem találtam infót.
  • mousee
    #29
    Amúgy erre megoldás lenne a moduláris telepítő... Tényleg, nagy kihívás lenne ha telepítéskor lenne egy olyan lépés hogy "Mely összetevők legyenek telepítve?"

    Itt lenne egy "Tipikus" lehetőség, ami felrakja úgy a rendszert, mint ahogy most telepíti. És lenne egy "Egyedi", ahol mindent ki tudsz választani, amit szeretnél... media player, muviméker...sötöbö... Szerintem nem annyira halálosan bonyolult dolog, határozottan szimpatikusabb lenne ez a windows dolog. Ettől függetlenül engem már nem érint :P
  • mousee
    #28
    Szerintem igazából az a baja, hogy mi a francnak pakol fel a gépére olyan dolgokat, amit soha a büdös életbe nem fog elindítani. Szerintem ez tök jogos, engem is idegesít, ha felesleges dolgokkal van megtömve a gépem...
  • mrzool
    #27
    Miről beszélsz? Lehet még vinyót kapni 200 giga alatt? Milyen 200 MEGÁRÓL beszélsz?
  • vajon kiki
    #26
    nem beszélve az olyan maximalistákról mint amilyen pl. én is vagyok akinek egy BIT nem sok, de annyival nincs több a vinyóján/ramján , mint amennyivel KELL, hogy legyen !
  • vajon kiki
    #25
    de képzeld el hogy ez a baj.. mert a világ nagyobbik fele az csóró és különösen ez a kelet európai tömb, ugyhogy nemhogy 2 giga helypocsékolás de 200 mega is sok az átlagos skót felhasználónak és ez egyik legfőbb nyomós oka a viszta világméretű BUKÁSÁNAK, dhága kis bahátocskám.
  • Radi
    #24
    Jaj, Istenem
    Kikapcsolod a felhasználói fiókok felügyeletét, ami kb 30 másodpercet vesz igénybe és a vista soha többé nem kérdez vissza.
    És ha nem kérsz mediaplayert? Akkor ne használd. Ennyi. Most nehogy az legyen már a probléma hogy az 500as vinyódról 6 helyett 8 GB-ot foglal el a vista mert feltesz pár olyan cuccot ami neked pl nem kell.
  • barii
    #23
    Ez mire jó? Van, akinek nem jön be a Linux, van, akinek bejön. Akinek bejön, az hülye? Vannak, akiknek azok a szolgáltatások kellenek, amit a Linux tud. Van, aki sok év Windows használat után áttér Linuxra, de olyat nem sokat ismerek aki sok év Linux használat után áttér Windowsra. Ezek szerint ezek mind idióták? Bizonyára Te kipróbáltad a Linuxot, Neked nem ez kell, rendben van, de miért kell minden Windowsos vagy néha linuxos hírt hasonlókkal kezdeni? Vannak nagyon jó szakemberek, akik Linuxot használnak, vannak nagyon jó szakemberek, akik Windowst, nem hiszem hogy a személyeskedésnek bármi értelme van.
    üdv
  • vajon kiki
    #22
    gratulálok!
  • vajon kiki
    #21
    miért használsz ilyen új oprencert? mi bajod volt az 1.0-val?
  • Palinko
    #20
    hát látom sokan úgy gondolják, hogy ha jó sokszor olvassák az emberek, hogy a win7 milyen jó lesz akkor az is lesz, hát ez nagyon nem így van :D inkább fejleszteni kéne mint reklámhadjáratokkal küszködni.

    az sg meg külön katasztrófa ezzel a minden nap 1 win7 hírrel (na jó ha nem is minden nap, de ha lecsúszik a főoldalon a win7 hír jön a következő most pl 2 nap volt), mikor a 3.11 támogatásának beszüntetése volt a cím ott is írtak a win7 ről, szánalom...
  • vajon kiki
    #19
    egyetértek, az xp-nél ez úgy működik sok éves tapasztalatom szerint, hogy ha letiltasz egy-két szörvájszt nemcsak találomra, hanem okosan meg áttúrod a grúpp-polájszit is okosan és beállítod, akkor az XP "észreveszi" hogy nem egy lém lúzerrel van dolga, és meghőköl... lekapcsolja az alapban félnyitottra beállított trójai kapukat amik tárva-nyitva epekedve várják a már említett "nyitókat" (pl.Skype, DiVX kodek vagy ilyesmi, nem feltétlenül ez de hasonló kaliberű populárisabb programok , legelsősorban a nagy vírusirtók NOD32, Norton stb.)

    Visztánál már annyira vastag a Mikroszoft pofáján a bőr, hogy akárhogy konfigurálgatod, lesz*rja hogy mennyire értesz hozzá Ő márpedig csakazért is keresztülviszi az egyetlen dolgot amit rendesen meg tud valósítani: megfigyeli a használóját.
  • Mr Manson
    #18
    I LOVE VISTA!
    és Windows 7 is tuti jó lesz!
  • Sanyix
    #17
    És akik dolgozni akarnak nem is vindózt használnak. Hátigen :)