107
  • nilsholgersson
    #107
    MIÉRT HIÁNYZIK A FICKÓ LÁBÁBÓL?

    Mert kitakarja a kütyü. Egyébként, ha megnézitek ezt a nagyfelbontású felvételt a NASA oldalán, akkor látszik, hogy a lábat nem tükröző felület takarja ki, hanem egy kialló valami + a szonda szerkezete, a fickó pedig terpeszben áll: a lábfeje látszik a szonda mögött.

    http://grin.hq.nasa.gov/IMAGES/LARGE/GPN-2000-001147.jpg
  • Locotus
    #106
    Persze a legfontosabb kérdésekre még mindig nem válaszoltak és gondolom nem is fognak:

    bvalek2 től idézek: Azt mond meg, hogy az oroszok annak idején miért nem reklamáltak, hogy az amerikaiak nem is jártak a Holdon? Nekik pont jól jött volna propaganda szempontból így lejáratni az ellenfelet.
    Pont erre gondoltam ahogy megláttam a szerencsétlen kommentjét, de legalább nevettem egy jót főleg amik utána jöttek SG 4ever


  • uwu
    #105
    .
  • Epikurosz
    #104
    Oké, a szándék mindenképp értékelendő.

    Az űrben, mármint a Föld mágneses pajzsán túl az űrhajósokat a következő sugárzások érik:
    - kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás: ez infravörös sugárzás, tehát veszélytelen. (Wiki: "Technically, the CMBR has a thermal black body spectrum at a temperature of 2.725 K, thus the spectrum peaks in the microwave range frequency of 160.2 GHz, corresponding to a 1.9mm wavelength. The CMB's discovery in 1964 by astronomers Arno Penzias and Robert Wilson[2] was the culmination of work initiated in the 1940s.")
    - nagy energiájú kozmikus sugárzás (Ennél főleg a gammakitörések a veszélyesek, de ezek ritkák, mert nem mindennap robban fel egy szupernóva)
    - napszél: ez a fentiekkel ellentétben nem elektromágneses sugárzás, hanem protonok, amelyeket napkitöréskor lök ki a Nap, amely persze elektromágneses hullámokat is sugároz
    - a nagybolygók közelében veszélyes még ezek saját sugárzása is (a Jupiter erősen sugároz mindenféle hullámhosszon elektromágneses hullámokat, de protonokat is)

    Érdekes módon, régen azt hitték, hogy a veszélyesebb a napszél. Ma már tudjuk, hogy a baj elsősorban a kozmikus gammasugarakkal van, amelyeket a napszél éppenséggel leárnyékol, tehát napkitöréskor az űrhajósoknak jobb, mint napcsend idején.

    A napszél ellen jól véd az űrhajó fémburka, a gammasugarak ellen már kevésbé, ezek ellen vízpajzsot ajánlanak, de ezzel is van azért baj, mert a becsapódó gammasugárzás gerjeszti a vízmolekulákat, amelyek aztán káros sugárzást kezdenek kibocsátani. Szóval, valami szendvicsszerkezetre lesz szükség, valószínűleg.

    Pontosításokat örömmel látok.
  • Pharaoh
    #103
    Lol, te mindent elhiszel amit az interneten találsz? Persze a nasanak nem hiszel el semmit, ilyen netes videókat meg azonnal bekajálsz.
  • bvalek2
    #102
    Azért roliika és Dzson érvei elgondolkoztatóak. Végül is honnan tudjuk, hogy jártak emberek a Holdon? Hát az iskolából, ott mondták azt is, hogy Kolombusz járt Amerikában. Úristen, Amerika felfedezése is egy hoax

    Méghogy a "bolygó" túloldalán fejjel lefelé vannak az emberek, na ne nevettessenek. Miért nem esnek le a semmibe? Egyszerű kérdés, nemigaz? A Föld lapos, és aki nyugatra hajózik, leesik a világ szélén ezt mindenki tudja, aki gondolkozik egy picit. Nem kéne minden maszlagot bekajálni

    Most komolyan, ki járt itt Amerikában? És ha ott voltál, honnan tudod hogy elhagytad a kontinensünket? Rá volt írva a fűre? Beültél egy repcsibe, amit felreptettek a felhők fölé, tettek néhány kört, aztán letették, ennyi. És ha hajóval mentél? Miután elhagytátok a szárazföldet, honnan tudod, hogy egyáltalán mozgott? Ésszel emberek, ne higgyetek el mindent!

    Mindenféle képeket mutatnak, nagy ügy. Manapság számítógépes animációval nemlétező városokat kreálnak, meg elmennek kamerával kevéssé ismert óvilági országokba, aztán mint amerikai utazást tálalják nekünk. Amikor állítólag "élő" közvetítés jön az állítólagos "újvilágból", valahogy sosincs rendben a napszak, hol éjjel van, amikor nappalnak kéne lennie, hol fordítva. Mindenki tudja, hogy a lapos Földön mindenhol egyszerre van nappal és éjszaka! A felvételek rendszerint több órásak, idő kellett a háttér hamisításához! Erre bárki rájön, aki mer gondolkozni!

    A TV, a filmek, az Internet, minden hazudik nekünk, a világ valódi urainak markában vagyunk, és azt hitetlek el velünk amit akarnak! Ki az aki ilyesmire képes? Hát a Jezsuiták! Ne engedjetek az inkvizíció elnyomásának! Az egész Amerika hoax a Vatikán műve, harcoljatok a pápai elnyomás ellen! Brüsszel is folyton transzatlanti kapcsolatokról hablatyol, az egész a mocskos belgák ötlete! Befurakodnak mindenhová, kezükben a gazdaság, tudtátok hogy Amerigo Vespucci valójában belga volt? Nem verik ám nagy dobra

    A romlott lelkű katolikusok kitaláltak egy képzeletbeli országot, aminek a nevében megfertőzhetik a tiszta puritán családjainkat! Megmérgezik hazugságokkal a gyerekeink elméjét az iskolában! Álljatok ellen, támogassátok és olvassátok az igazság bátor megmondóit: hugenotta.info! Megakadályozzuk a belga-jezsuita összeesküvést a világ ellen!
  • mrzool
    #101
    Bocs minden fórumozótól a személyeskedés miatt, de ez egyszerűen minősíthetetlen. Hihetetlen amit egyesek művelnek, ahogy megerőszakolják a tudományt, a történelmet és a józan emberi észt. Sose feledjétek, hogy az ilyeneket időben meg kell állítani, mert ha csak néma szemlélők maradunk, akkor gyorsuló ütemben fog elbutulni a népesség!
  • mrzool
    #100
    Te akkora szerencsétlen hülye vagy, hogy az hihetetlen... Itt mantrázod a "pár rövid videót meg 1-2 retusált képet" szöveget évek óta(!), miközben 4 kattintással eljutottam ide:

    Apollo Image Gallery

    Első blikkre is több EZER nagyfelbontású fotó található az oldalon + ki tudja mennyi az alábbi szekcióban: Apollo Hasselblad Magazines (full magazines only, scanned by JSC from original film rolls)

    Itt pedig több órányi videoanyag: http://www.hq.nasa.gov/alsj/alsj-video.html

    További szinte végtelen mennyiségű eredeti hang, kép és videofelvétel, transcriptek: Apollo Lunar Surface Journal

    Te szánalmas kis senki...
  • bvalek2
    #99
    roliika, a csillagászati ismereteid szánalmasak. A dómokról még nem hallottál? Nézz utána hogy mik azok, és szégyelld magad. Képzelődés helyett menj könyvtárba, ha esetleg az internetes angol szöveget értelmezése gondot okoz.

    Ahányszor itt égetted magad a butaságaiddal, általános iskolai fizikai ismereteid sincsenek, pont te írsz a gondolkodás luxusáról? Olyan vagy mint egy laboratóriumi majom, aki az egyetem rektorának képzeli magát, komolyan...
  • roliika
    #98
    A Holdon NINCS vulkanikus tevékenység! Buktad.

    Retusált NASA képek
    Azért volt ott valami, és nem szerették volna, hogy lássuk. Furcsák kicsit ezek a "képhibák".

    Szóval még, hogy nem titkosak a felvételek...

    És láss csodát...

    Valaki mutasson nekem egy oldalt, ahol le tudom tölteni a TELJES utazás anyagát! Ja, hogy ilyen nincs...akkor most melyik a hoax?

    Miért nincsenek nagy felbontású Hold képek, járt ott pár szonda pedig. Ezek a dolgok csak nekem hiányoznak?

    Bekajáljátok egyből amit a NASA széthint, pár rövid videót meg 1-2 retusált képet, elfogadjátok feltétel nélkül valóságnak, kérdések fel sem merülnek, és nekem nincs realitás érzékem...ja végülis ti vagytok azok akiknek el lehet adni a TV shopos rácsos műanyagdarabot multifunkcionális eszközként, mert gondolkodni luxus.
  • Soundmaker
    #97
    Oké... valamivel jobban heviti a csillagközi űrt a napszél.. amit írtam az a kozmikus háttérsugárzás hőmérséklete... én kérek elnézést.
  • Soundmaker
    #96
    Mellesleg ha megnézitek a fél lábas képet, erős nagyításban látszik, hogy horizontális csíkokból vágták össze a képet, és egyes sávok el vannak tolódva. A féllábú fickó törzsénél van egy kitüremkedő rész aminek balra kellene esnie akkor lenne a helyén... És csodálkoztok hogy nincs lába... Persze mert az eltolódás miatt úgy látszik ha normálisan lenne összeillesztve a kép akkor a jobb lába pont a szonda takarásában lenne...

    Ennyit a féllábú asztronautáról...
  • Epikurosz
    #95
    "A Napszél nem egy léngtenger, hanem tölött részecskék áradata... ezek nem rendelkeznek hővel (vagyis igen azzal a 2,7 K-s hővel amivel kb. -272 Celsius fokra hevítik az űrt.), csak töltéssel,"

    Ezen még dolgozz egy kicsit.
    A szándék persze dicsérendő.
  • Soundmaker
    #94
    Gyerekek... ezek a hoaxok fel tudnak húzni, mert semmi tudományos elmélet nem áll mögöttük bizonyítékként, csak mutogatnak egy-egy fotóra (amit akár én is tudok retusálni 2 perc alatt) - mint hiteles forrásra -. Mint a bazári majmok, komolyan. Értelmes cáfolatuk nincs, a fizikai törvények és a reális tények sem zavarják őket.

    Ha már itt tartunk... még nem dobták be a nem egyező árnyékokat. Ezt is egyből megcáfolták (a Földön sem egy irányba tart minden árnyék. és függ a terepviszonyoktól is)

    Erős távcsővel lehet látni az otthagyott űreszközöket a holdon, ott a tükör is. Persze erre jössztök majd azzal hogy automata vitte fel. Aha... és gondolom a ezt a törékeny rakományt csak belelőtték a holdba az meg kicsomagolta magát mint egy zip fájl.

    Keréknyom valószínűleg azért nem volt mert, indulás előtt készíthették a képeket a kerekeket ellenőrizendő.

    A Kitakart láb pedig szintén egyértelmű.

    750 km túl minden megsül.. ez mekkora lol... Az űrben kurva hideg van, még a Földet körülvevő űrrészben is. Ha 750 Km felett minden elégne, akkor a Föld miért nem?? A Mágneses erőtér miatt??? Keveritek a szezont a fazonnal. A Napszél nem egy léngtenger, hanem tölött részecskék áradata... ezek nem rendelkeznek hővel (vagyis igen azzal a 2,7 K-s hővel amivel kb. -272 Celsius fokra hevítik az űrt.), csak töltéssel, ami akkor alakul energiává amikor érintkezik a föld légkörével, illetve akkor amikor a Föld mágneses pajzsa eltéríti az részecskék zömét.

    A wikipedián olvasható hogy a Föld mágneses mezeje védi a holdat is, igaz ki-és belépked a napszél erősségétől folyton változó mágneses mezőben. a Föld Mágneses mezeje a lapultabb oldalán 15 földátmérő a hosszabb oldalán 25 földátmérő méretű.

    Ja igen a Holdra eljutott űrsétát végzők, fűtött, szigetelt ruhákban mászkáltak, de mivel a Nappali oldalon voltak az összes űrsétán így nem fagytak meg.

    Kihagytam valamit?


  • bvalek2
    #93
    Magyar amatőrcsillagászok is rendszeresen megfigyelik őket. Mivel ritkák, sokáig nem örökítette meg űrszonda, ezért régebben az ufó-összeesküvők kedvenc vesszőparipája volt. Aztán több NASA és orosz szonda is készített felvételeket, illetve földi nagy obszervatóriumok is lefényképeztek egyet-egyet. A Holdról készült újabb geológiai térképek alapján kizárólag holdi aktív területeken fordulnak elő, valószínűleg gázkitörések, a felemelkedő kénes gázfelhőt megvilágítja a Nap. Néhányszor 10 méteres felhő az egész, ennyire jó felbontással tudjuk pásztázni a felszínt. Ezeken kívül felvillanásokat is lehet néha megfigyelni, ezek meteoritbecsapódások, erre pl. az a bizonyíték, hogy a Holdon járt űrhajósok által kihelyezett szeizmométerek a villanással egy időben apró rengést jeleztek (ennyit arról, hogy állítólag ott sem jártak... ).
  • Sanyix
    #92
    Milyen holdfény?
  • bvalek2
    #91
    1. Azért mert holdfények évente néhányszor fordulnak elő, az űrhajósok pedig összesen kevesebb mint másfél hetet voltak a felszínen
    2. A holdfények vulkanikus eredetű gázkitörések, és a NASA direkt olyan leszállóhelyeket választott, ahol ilyet még nem figyeltek meg, biztos ami biztos

    De ha nem is vagy képes rákeresni a neten, ezekre egy kisgyerek is képes magától rájönni. Súlyos gondok vannak a realitásérzékeddel, ne kezdjél el üzletelni, mert átvernek mint sz@rt s palánkon
  • uwu
    #90
    Ne szóljál, be!
    Had égesse már magaát, neki is jó, nekünk is jó, nem ér elrontani
  • Epikurosz
    #89
    Rolika, ne égesd magad.
  • roliika
    #88
    Nemadom a láb. :D

    Jó persze voltak holdon...dehogy nem mind eredeti felvétel és van ott stúdiós is az fix.

    Vannak ama nevezetes holdfények ugyi. Rendszeres jelenségek. Ők meg semmitsem láttak? Hogyhogy?
  • Doktor Kotász
    #87
    A Holdon elhelyeztek egy tükröt, amit a világon rengeteg tudós időnként lézeres távolságmérésre használ. Innentől nincs miről vitatkozni, hogy ki járt a Holdon, meg ki nem, mert ott hagytunk objektumokat, amik innen a Földről is bemérhetők.

    Viszont ez a Dzsoni gyerek még nem reagálta le a több embertől kapásból adott választ a "hiányzó" lábra.

    Egy tükröződő felület takarásában volt a láb.
  • mrzool
    #86
    Ugyanmár, ne hagyd magad megtéveszteni a tények által! Minden igaz összeesküvés-elmélet hívő tudja, hogy az elveszett atombombát gyártó cég éjszakai takarítójának unokatestvére ismeri a KSC egyik kertészének unokáját, aki elmondta, hogy nem is volt semmilyen kilövés! Most te meg itt cáfolni akarod ezt a napnál is világosabb, szemtanúk által alátámasztott bizonyítékot.:))))))))
  • Doktor Kotász
    #85
    Te ez az elveszett atombomba mióta cáfolja a Holdutazást?
    Amúgy nem egyet veszítettek el, hanem sokat, több különböző balesetben.
  • bvalek2
    #84
    Képzeld, még matematikailag sem, hahó, valószínűségszámítás!. Sem szubjektíve, sem objektíve. Ha ezt egy ovisnak kell magyarázni, az rendben van, de te gondolom valamivel idősebb vagy. Ennyire nincs realitásérzéked? Ha már az általános iskolai fizikaórákat átaludtad...
  • roliika
    #83
    Matematikailag mindenképp. A többi meg teljesen szubjektív vélemény.
  • bvalek2
    #82
    Ha valaki azt mondja hogy benézett egy krokodil az ablakon, egy másik pedig azt hogy nem, akkor nem tudsz dönteni igaz-e, mert az érvek és ellenérvek száma megegyezik?
  • WoodrowWilson
    #81
    Dzson, arra a kérdésre is válaszolhatnál, hogy ha ezeket a képeket egy stúdióban készítették, akkor a stúdióban miért nincs keréknyom, és miért egy féllábú embert öltöztetnek be űrhajósnak? (Mellesleg ez a kérdés felvethető az összes, állítólag stúdióban készült képekkel kapcsolatban.)
  • roliika
    #80
    Pont annyi az érv mint az ellenérv.
  • uwu
    #79
    Van akit ez szórakoztat.
    Nem a tények érdeklik az ilyen embereke, hanem az, hogy jól érezzék magukat.
    Ezért felesleges őket győzködni, nekik az jó, ha sok-sok ember röhög rajtuk.
  • Sanyix
    #78
    szerinted föld körüli pályán hány fok van? És ott milyen kamerákkal filmeznek? Mellesleg mi köze a külső hőmérsékletnek a kamerához, főleg hogy nincs semmi hővezető közeg?

    Milyen 2 óráról beszélsz?

    A többit meg nem fogom megcáfolni 3634645645646szor.
  • mrzool
    #77
    Na már csak rolika hiányzott, LOL.:) Hogy ezek az arcok semmit sem tanulnak az évek alatt... Pedig hányan hányszor elmagyaráztuk már nekik, de ők csak felteszik a régi lemezt...
  • bvalek2
    #76
    Te is aztán hozod a formád. Az Internet nem csak sg meg pornó! Van ám Wikipédia, Youtube, keressél rá a moonhoax busted szavakra, meg hasonlókra, tele van tényfeltáró szövegekkel, videókkal a net. Néhány percbe telik megtalálni az összes kérdésedre a pofonegyszerű magyarázatot.
  • roliika
    #75
    Azért így felsorolás nélkül tényleg van pár olyan dolog, amire nem adtak értelmes magyarázatot a Hold kiruccanást illetően. Pl hogy a zászló azért lobog mert a tartókeret berezonált. Meg ugye azért gyanús, hogy olyan kamerával vették fel amiben nem volt fűtés...múzeumban meg lehet nézni. Namost ott azért eléggé -200fok körül volt a hőmérséklet.

    Ugye milyen szép pillanat volt mikor az első ember a Holdra lépett, és milliók nézték ahogy a létrán letipeg aztán ugrik 1 kicsit...de ha ő volt az első, ki vette őt filmre kintről?

    A háttérben miért mindig ugyanaz a háttérkép, ugyanaz a domb? Ennyire unalmas a Hold felszín? Ez a Holdas mókát nagyszerűen meg lehetett régen is csinálni drótkötelekkel és lassított filmmel és ma is.

    Titkosítva van az anyag nagy része ma is. Nem mondom, hogy nem történt meg, csak azt állítom, hogy azok a részek amit mutattak, nem mind a Holdon készültek.

    Mellesleg 2 csatornán folyt a kommunikáció a sugárzás ideje alatt, a 2es csatorna szinte teljes anyaga titkosított. Gondolom, ott szóltak a stúdióba, hogy 2 perc múlva vágás stb....

    Leszálltak a Holdra. Aztán vártak 2 órát! Mire? Állítólag pihentek. Csak tudnám mibe fáradtak el, mert ez nem olyan út volt hogy hopp 2 óra alatt ottvagyunk, kiszállunk körülnézünk, hanem váltották egymást.
  • Gaudi
    #74
    Dzson...
  • Sanyix
    #73
    Várom már a válasz: Az oroszok is összeesküdtek az amcsikkal, az egész világ összeesküdött a moonhoaxerek ellen :)
  • Sanyix
    #72
    húha, akkor az olyan hülyék mint te, titkos képeken keresgélik a szerintük "hibákat". Jólvan...

    Olvass kicsit. Azt írtam, hogy egy lezuhant bombázó is elég égő ott, nemhogy egy elvesztett bomba. De nyilván az amcsik legjobban mosolyogva szerették volna átadni az oroszoknak a bombát, hogy "nesztek itt elvesztettünk egyet, keressétek meg, tanulmányozzátok a felépítését, és az elektronikáját, hogy ellenünk majd felhasználhassátok". Az amcsik akármilyen hülyék is, a katonai vezetőik akkor se annyira sötétek mint te, így nem tették meg amit te tettél volna: hogy ezüsttálcán kínálod az ellenségnek a technológiát.

    Köszi hogy istennek szólítasz, de nem szeretném, hogy ilyen híveim lennének mint te :) Egyébként óra alatt írkálok, ott van a falon egy falióra, na az alatt van a gépem.
  • bvalek2
    #71
    Látom nagyon akadnak a fogaskerekek. Az oroszok számtalan űreszközt küldtek a Holdra és Hold körüli pályára. Az orosz radarok végig követték az összes amerikai küldetést, ahogy az amcsik is figyelték az orosz aktivitást (ez ugyanaz a rendszer, ami a ballisztikus rakétákat követi). Nincs rá szükségük, hogy az USA bármit bevalljon, látták a saját szemükkel hogy mit csinál a másik. A kérdés tehát változatlan:

    Azt mond meg, hogy az oroszok annak idején miért nem reklamáltak, hogy az amerikaiak nem is jártak a Holdon? Nekik pont jól jött volna propaganda szempontból így lejáratni az ellenfelet.
  • Dzson
    #70
    "Egyébként a holdraszállás anyagai nem titkosak, és nem is voltak azok soha."

    Érteleme van egyáltalán írni neked ezek után? Még az utánajárható dolgokkal sem vagy tisztában. Titkosak még jópár évig. Vagyis nem lehet tanulmányozni, maximum amit a Nasa a köznép elé tol.

    A bombázó lezuhant NEM AZT TAGADTÁK, az tagadták hogy egy bombát nem találtak meg.
    A holdkomp felszállt a hordozón és földkörül keringett. Az internet meg tele van anyagokkal, amik hirtelen kerültek elő, amikor fejlődött a képhamisítási technika. Holdat és felszínt pedig bármelyik robotszonda fotózhatott.

    Istenem... Mikor lesz vége a szünetnek? Óra alatt csak nem írkálsz önmagad ellen.
  • Dzson
    #69
    Gondolod hogy a hidegháborúban majd bevallják hogy emberrel nem jártak a Hold közelében sem, amikor az is elég gáz nekik, hogy egyáltalán a ruszkik először küldtek embert az űrbe?
  • Sanyix
    #68
    te szerencsétlen. Gondolod hogy a hidegháborúban majd bevallják hogy elvesztettek egy atombombát, amikor az is elég gáz nekik, hogy egyáltalán arra felé járt egy bombázójuk? OMG neked a történelem tudásod is 0. Szóval szerinted, a háborúkban mindenkinek mindenkivel(ellenséggel) meg kell osztani hol vannak a csapatai, mert az jó :D

    Egyébként a holdraszállás anyagai nem titkosak, és nem is voltak azok soha. Azt internet is tele van velük, az ilyen anyagokon található nagyon egyszerűen, logikus megmagyarázható, de tudatlan embereknek rögtön feltűnő marhaságokat magyarázzák a moonhoaxerek, mert hülyék mint a segg.