47
  • BlueX
    #47
    Nem olyan rossz a Vista, bár nekem szebben fut a Windows 7,érezhetően gyorsabb....
  • vajon kiki
    #46
    zárjuk rövidre a dolgot: a júzert nem érdekli a microsoft szemszöge sem a fejlesztés sem a rizsa, lesz*rja vastagon a programozók nyomorát, egy érdekli mikor egy üres gépet lát, hogy legyen rajta jó oprencer , ezt pedig kétféleképp éri el a gyakorlatban , vagy xp-t tesz fel, mert :

    - a szomszédnak is az van, a szomszéd is ezt ajánlja, a haver is azt ajánlja és a rendszergazda is azt ajánlja,
    -a cégnél mindenki azt használ ezért ő sem használhat mást

    vagy feltesz inkább egy linuxot és sz*rik bele a microsoft összes nyomorába jó ízesen.
  • bvalek2
    #45
    Nézzük a dolgot a Microsoft szemszögéből:

    A Vista gyengeségei alapvetően a fejlesztési modellből adódnak, a katedrális modellben a programozók számának növelésével hatványozottan nő a koordinációs személyzet. A Microsoft-nál a régi elveknek megfelelően megpróbálnak mindent belegyömöszölni a termékbe, hogy minél nagyobb piacot fedhessenek le, csak nem tudják kezelni. Az a funkcionalitás amit megálmodtak, iszonyatos tudásmennyiséget igényel, és olyan szintű fejlesztési koordinációt, ami hatványozottan növekvő adminisztrációt igényel.

    Ha a Vistával+MSOffice-szal ekvivalens szoftvert 7-8 cég/alapítvány hozza létre (Kernel+GNUtools+Xorg+Ablakkezelő+Disztrib+Firefox+OpenOffice), akkor az összes fejlesztési költségük nagyjából ugyanannyi mint a Vistának, a járulékos költségeik viszont elenyészőek. A szoftverfejlesztés természete nem szereti a monopóliumokat, ez egy klasszikus önszabályozó rendszer. A Microsoft a hatalmas bevételeinek túlnyomó többségét az óriási vízfejének a fenntartására vesztegeti el, ha a céget két részre osztanák, a két utód együtt sokkal kevesebb befektetésből érne el ugyanakkor együttes nyereséget.

    Mit tehet Ballmer István ebben a helyzetben? Ott spórol ahol csak tud, ki kell gazdálkodni a prémiumot. Az egyes behatárolható fejlesztéseken nem lehet spórolni, mert a dolog vagy működik, vagy nem, félmegoldás nincs (max nem tesztelik olyan sokáig). A koordináción, rendszertervezésen spórolnak, ami nem is lenne ekkora feladat, ha nem vállalták volna túl magukat.

    Ha engem kérdeznének, egy azonnali profiltisztítást javasolnék, mint a Nokia esetében annak idején. Az irodai alkalmazásokat ki kell szervezni egy vállalatba, amiben a Microsoft többségi tulajdonos maradna, a veszteséges üzletágakat szanálni, és a két utódcégben újra kell szervezni a menedzsmentet, a döntéshozási szintek számát közel a felére kell csökkenteni, különben a cég nem fogja túlélni a következő világszintű technológiai váltást.
  • vajon kiki
    #44
    valamire biztos jó a pista : így van ! arra tuti jó hogy megfigyelje a használót .
  • tacsaby
    #43
    Igazából a Vista kapcsán sokaknak a picipuha üzletpolitikája, vagy marketingje az ami kivágja a biztosítékot, és emiatt eleve előitéletekkel fogadják az új fejlesztéseket. Elég dühítő az, hogy a 7 évvel ezelőtt megjelent nagy rakás kakából (merthogy az xp sem volt több annak idején) mára végre sikerült össze toldozni-foldozni egy stabilnak mondható használható rendszert, és ez előbb-utóbb megy a levesbe, és most minden kezdődik elölről. Én már próbáltam nem egyszer, nem kétszer a pistát, de valahogy nem sikerül megemésztenem. Az egy dolog, hogy működik úgy-ahogy egy jó gépen, végül is a feladatát ellátja, de tényleg mi a szarnak kell egy ilyen rendszernek alapból 10-15 giga? A kedvenc linux disztróm, amely helyből biztonságosabb mindenféle vírusvédelem nélkül kb 3 gigát eszik meg úgy, hogy teljeskörű rendszerkörnyezetet kapok irodaprogramokkal, játékokkal, 3d desktop-pal! Nos ez nem fikázás akar lenni, valamire biztos jó a pista, sokat dolgozhattak rajta, hogy ekkora lett, csak hát ez elgondolkoztató...
  • vajon kiki
    #42
    pontosan. nem én vagyok elfogult, hanem a windows és ezen belül is a viszta sztárolók , én vettem a fáradságot és annak ellenére hogy előitéleteim vannak máig az összes microsoft termékkel kapcsolatban, tanulmányoztam őket , megismertem őket, és bátran állítom, hogy egy olyan ember aki ma ül először a gép elé sokkal szivesebben ajánlok neki egy akármilyen linux disztrót mint bármilyen windowst...
    Palinko nagyon szépen fejezted ki magad hogy a beépített programok "elég gyengék" és a pidgin mellett még ott a gaim meg vagy egy tucat multilogin IM program Linuxra, amik közül a legkarcsúbb is vagy 10 olyan zártkódú rendszerbe tud becsatlakozni mint az MSN -Bullshit troyan- messenger

    De az élet majd' minden területén még a professzionálisabb szoftverekből is sok alternatíva van Linuxra, és a legnépszerűbb alkalmazásokat megcsinálják Linuxra is. Még a Microsoft is fejleszt Linuxra : lásd a SilverLight Linuxos verzióját a MoonLight-ot ...

    az pedig hogy ki mit kezd először tanulni openoffice-t vagy Microsoft Office-t .. mindenképpen az openoffice-t ajánlom... nem beszélve arról hogy aki ma elkezd linuxot tanulni az egy szép napon azon kapja rajta magát hogy linux fejlesztő lett belőle, a nyílt forráskódnak nem lehet ellenfele egy zárt forráskódú rendszer, különösen akkor nem ha az említett dolgokkal (beépített trójai stb.) visszaélnek a programozók és ezzel alapjaiban vesztik el a bizalmukat .
  • Palinko
    #41
    "de egy windows feltelepítése után, tényleg csak egy két programot kéne telepíteni!"

    persze hozzá tartozik, hogy kinek hogy, mert szerintem legtöbb felhasználónak igen csak nagy programkészlete van amiket szokott használni mert a beépített programok háát, elég gyengék az alternatívákhoz képest.
    még egy CD ubuntuban sincs minden program benne szerintem pedig ott azért más szintű programokkal találkozhatsz pl a "paintet" gimp nek hívják amit ha összehasonlítunk nem kérdéses a gimp előnye, és az open office irodai csomag is beépített, sőt egy igen jó cd író is be van építve ami képfájlok kiírására is alkalmas a windowsos beépített író úgy tudom nem tud képfájlokat kiírni, aztán azonnali üzenetküldő is beépített a pidgin...
  • vajon kiki
    #40
    shaq pont azért írtam hogy mi a lóf*sznak KÖVETEL 15 GIGÁT, ha egyszer "csak" 8-10-et foglal le ? a másik pedig hogy mindek foglal-le 8-10-et is , amikor van az egész ráférne maximum 2-3 gigára , mert nehogy azt mond hogy olyan hűde sok minden van benne ! és egyáltalán , minek van benne? ezt is írtam: minek tuszkolják tele minden sz*rral, miért nem inkább a lényeg , a DRIVEREK vannak inkább benne?

    a trójais dolgot nem fogom szájbarágósabban elmagyarázni, ha valami piros és lufinak néz ki , az egy piros lufi és itt pontosan erről van szó, semmiféle bíróság nincsen, profin van kiépítve harmadik, nóném fél programja aktíválja az előaktivált trójait, amit előaktívált állapotban NEM LEHET rájuk bizonyítani.

    Gabesz84: csak egy dologra válaszolnék , mert a többit még arra sem tartom méltónak: egy átlagos linuxban 5-6 féleképp döntheted el hogy melyik/milyen remote control programmal óhajtod távolról BIZTONSÁGOSAN vezérelni az otthoni gépedet, SSH-n, RDP-n , VNC-n, vagy anyámkínja féle távvezérlővel.
  • Gabesz84
    #39
    - amit írtál abban 1 azaz egy darab észérv nincs. Mielőtt észérveket akarsz, te is azokat írj.

    - NTFS-ből ugyanazt a verziót használja mint az XP, csak más alapján azonosítja a partíciót a boot loader. Ez az azonosíta, a partício ID-ja MINDEN partíció törléskor, és újra létrahozáskor megváltozik. Ezért a régi ghost-ok nem tudják működőképesre visszarakni a Vistát, de ghost után bebootolsz az eredeti Vista CD-ről, és nyomsz egy Javítást, az automatikusan kijavitja ezt.

    - Legjobb tudomásom szerint nincs benne beépített másolásvédelem, én már másoltam vele copy protected dvd-t, és ment.

    - a szóvicceid elég fosok, az angolnyelv meg ilyen, ha rövidítésket találsz ki valaminek, de gondoloom te sem szeretnél 200 karakteres fájl és mappaneveket...

    - milyen kémrendszert akarsz te kiirtani????

    - remote registry elárulom hogy defaultbol nem elérhető, mert 1 darab usernek sincs hozzá joga, és a céges távoli management kezelésének könnyítéséhez van (ilyen ugye a FOS linuxodban nincs)

    - UAC tényleg könnyen kijátszható, de ahhoz elkell a felhasználói hülyeség is, de egy mezei usernek, akinek nincs rendszergazda joga annak nem ugrál fel az UAC, mert ugyse tudna jogosultsági szintet emelni...
  • shaq
    #38
    15 giga:) annyit követel! friss telepítéskor, 8-10 gigát foglal! és ebben nagyon nagyon sok program van már, az egy dolog hogy te alternatívákat használsz esetleg! de egy windows feltelepítése után, tényleg csak egy két programot kéne telepíteni! a rendszervisszaállítással nemtudom mi a baj, egyáltalán nem gagyi, de ha pl az nem tetszik, próbáld ki a complete pc backupot, tizenakárhány gigát kiírt nekem egy dvd-re, 7-8 perc alatt visszatette a rendszert ugy ahogy akkor volt!

    a winfs-t énis sajnálom, hogy nem lett beépítve!

    Ez a "trójais" dolog, már eléggé lejárt lemez.. olvasd el a felhasználói szerződést, aztán ha vmi mást is csinál a géped, akkor nézz utána hogy miaz, pereld be a microsoftot;)

    a driverek.. bocs, de drivert írni a hardvergyártók dolga! sajnos eleinte tényleg sok driver kompatibilitási probléma volt! egyébként a legtöbb xp-s drivert elfogadta ha vki rányomott, hogy xp kompatibilis módban indítsa a telepítőt!

    "brutális tudású Linux Disztrib-ek amik már-már csillagászati egységekre hagyják le maguk mögött MINDEN TÉREN a winfost , de különösen a visztát"

    ezzel meg kb azt mondod, hogy az xp tudásban is jobb mint a vista, ami már nevetségesen hangzik azért!

    UAC.. kapcsold ki ha idegesít! egyébként nem csak a felhasználószint emelést jelenti, hanem az UAC végzi a file és registry virtualizációt is! Gagyinak nagyon nem nevezném, bár gondolom Te is tudod, hogy működik!
    ja és az UAC naponta egy-kétszer jelenik meg max! és akkor mivan? plusz egy kattintás.. egyébként hogy játszható ki?:)
  • vajon kiki
    #37
    már csonttá rágtuk a témát , igaz bár korábbi cikkekben, ezért mégegyszer összegyűjtöm azokat a pontokat amik nem tetszenek:

    -15 giga partíciót KÖVETEL már rögtön az elején,

    indoklás: nos ez manapság nem sok, a minimum 160-250 gigás winyók korában, de ha történetesen én nem az ULTRAGAGYI rendszervisszaáMítást akarom használni, hanem third party szoftvert (pl: ghostot) , akkor egy-egy rendszer lementése és visszaállítása súlyos fél-órákat vesz igénybe még egy üres rendszer esetén is.

    -elvileg kompatibilis visszafele az NTFS verziója mégis rápofátlankodik olyan dolgokat a Boot sectorba (ráadásul mindezt tök feleslegesen), olyan ocsmányul összerondítja, hogy még egy kezdő programozó bugja is megirigyelné,
    ennyi erővel már tényleg igazán fejleszthettek volna egy tök új, gyorsabb, jobb fájlrendszert (pl: winFS-t amiről szó is volt még Longhorn stádiumban) , de nem ezt tették, hanem a legrosszabb köztes megoldást választották, hogy még véletlenül, se lehessen a régi jól bevált particionáló és tükörfájl készítő programokat egyszerűen, vagy éppen egyáltalán használni.

    - beépített , kernelszintű (!) DVDmásolásvédelem... áhá szóval ezért kell neki az 512 mega ram, meg a gigaherces proci ! hogy arra vigyázzon, már kernel szinten, hogy én nehogy DVD-ket másoljak(!!) hát meg a kisf*omat ! egy DVD-másoló programtól még elvárható, de nem az oprencertől. az oprencer elsődleges feladata az lenne hogy táptalajt biztosítson a fejlesztők szoftvereinek (pl. dvd-másoló programnak) és nem az hogy teleintegrálják mindenféle hasukraütött gagyi sz*rral és ezt (v)etessék meg aztán emberek (?) tízmillióival.

    -beépített kernelszintű trójai megfigyelőrendszer , amiket csak tovább tökéletesítettek a windows 2000 vonalon, az xpben is próbálták már tökéletesítgetni az egyes szervízpakkok között, de sehogy nem jött össze,
    ezért 'harmadik fél által megírt'-nak feltüntetett populáris programok szerte
    a neten (pl.: Skype) azok amik beaktíválják a gyárilag szándékosan csak félig nyitva hagyott -divatos szóval élve- biztonsági réseket, hátsó ajtókat.
    Azért hagyták nyitva félig, hogy ember ne tudja rájukbizonyítani a sunyiságot a bíróságon, a gyári CD alapján. A megfigyelőrendszert elég viccesen SAM-nak hívják Security Access Management (Biztonsági Kezelő) néven, viszont ugyanez a rövidítés jelenthet Stealth Activity Monitoring-ot (Lopakodó Aktivitás Jelző) is. Ügyes crack-erek azonban nLite és hasonló verziókból viszont rendesen kicsonkolták ezeket a sz*rokat, szoval egy rendes kalóz XP-ben ezek már nincsenek.
    (Ja a Távoli Rendszerleíró adatbázis módosítása (szolgáltatás) az pl.: már a pofátlanság teteje, nem is titkolják, alapértelmezettként automatikusan FUT minden telepített XP-n !!!) de humorérzékük azért van mert pl.: a júzermenedzsment modul kezelőjének neve : lusrmgr azaz
    lúzermenedzsment, tehát csípőből lenézik a júzert (a lúzert) de akad még itt szójáték pl. az AppPatch nevű könyvtár (Apache , ipi-apacs )
    Visztában viszont már olyan szinten integrálva van ez a rendszer hogy egyenlőre senkinek nem sikerült kiirtani, szóval ezért kell minimum 512 mega ram és erős proci, hogy a lúzer gépe sose fagyjon, legyen lassú, hanem mindig minden körülmény között rendesen meg lehessen figyelni (ha kell)

    -driverek... hát igen, a régi jó öreg xp sokkal, de sokkal kevésbé volt kompatibilis a még régebbi win98-cal mégis sokkal könnyebben "megette" (elfogadta) a drivereit, de az hogy a microsoft és a nagy gyártók nem tudnak kiegyezni egymással az kizárólag az ő egyéni szociális problémájuk ne a júzerekkel fizettessék meg a szándékos inkompatibilitási csatározásaikat, ha mégis megteszik akkor az lesz a végkifejlet ami: a többség nem fogadja el a Visztát, mint utódot , ha tetszik, ha nem, a sznob , makacs , nagyorrú kisebbségnek, megmarad egy kihalt holtvágányként és ha a Microsoft nem rázza gatyába magát a Windows7-re akkor talán végleg le is húzhatják a rolót, mert egyre-másra jönnek ki a nagyon brutális tudású Linux Disztrib-ek amik már-már csillagászati egységekre hagyják le maguk mögött MINDEN TÉREN a winfost , de különösen a visztát.

    -UAC : mintha csak szándékosan akarták volna még egy lapáttal megtoldani a fent leírtakat... no comment, egy gagyi GUI-s macróprogrammal egy gyorstalpalón végzett számítógép-kezelő (!) kijátsza.. viszont a júzertől kezdve a rendszergazdáig, de szerintem még magát a fejlesztőjét is az őrületbe kergeti ... igaz lekapcsolható, de akkor meg minek ?? főleg alapba.. és ha meg bármit is lekapcsolsz akkor ugye magadra vess ! (pl. ha vírust kapsz) és persze hogy vírust kapsz, ha lekapcsolod (ha nem akkor is) mert a microsoft erről már kernel szinten (is) gondoskodott ...

    sajna meguntam az érvek felsorakoztatását majd ha még valami eszembejut akkor megírom

    Most viszont itt kérnék meg én is minden kedves válaszolót, hogy ők is hozzám hasonlóan észérvekkel próbáljanak meg magyarázatokat adni a fent leírt relytélyekre és kérdésekre , nem csak egymondatos, "ennek elment az esze" típusú
    válaszokat várok, mert abból nem fog senki se okulni.
  • vajon kiki
    #36
    nekem pedig olyan érzésem van hogy a te "aktívan szidó ismerőseid" valójában egy kettősbetű felcseréléséből születtek , hogy mindig a legújabb, legtrendibb cuccokat vásárolják meg a magyar nép összesanyargatott pénzéből

    de hogy a tárgyra is rátérjek, igen használtam a visztát sőt még össze is hegesztettem egy vlite verziót ami hajlandó legalább megmoccanni 256 mega ramos gépen is 233 MMX proci fölött, mondhatni alaposan ismerem , legalábbis bizonyos részeit, szóval a véleményem, alapos és átgondolt, ezenkívül , ha nekem nem hiszel, miért nem hiszel a Microsoftnak, hiszen ők maguk is beismerik, milyen "gyenge lett a legújabb operációs rendszerük" (hű de finom és nőies voltam), ezek után igazán nem értem hogy te és a hozzád hasollók miért ragaszkodnak hozzá tűzzel-vassal?

    bevallom viszont hogy eleinte valóban nem ragaszkodtam az xp-hez, és máig talán az egyetlen valós ok amiért néha mégis használom a natív transzparenszi a deszktopon , mert amúgy máig jó a win98se is, csak nem fejlesztenek rá pont az olyan buzgómócsingok miatt mint te vagy (és a hozzád hasollók), fikázni viszont nem fikáztam sosem az xp-t (kivéve a beépített, de még lekapcsolható trójai-megfigyelő rendszerét)
  • mobile85
    #35
    SRY a dupláért az le maradt hogy nekem azokkal semmi bajom akik megtudják értelmesen fogalmazni hogy konkrétan mi a problémájuk az adott rendszerrel és nem csak annyit böfögnek hsz be hogy szar!
  • mobile85
    #34
    Mennyi begyöpösödött ember van.. vagy pedig csak 1xrűen buta user, már több helyen írtam le véleményem a vista fikázókkal szemben vagyis azokkal akik kipróbálás nélkül csak hobbiból meg divatból mondják hogy a vista sz*r,
    fourgee val teljesen egyetértek.. a 98-XP átállás matta ugyan ez volt csak arra már nem emléxik senki sokan meg 98 at nem is használtak csak XP-t és már xéve az van neki és nem akar mást..
  • Ferrer
    #33
    Kipróbáltam a Vistát, és már soha nem tudnék visszatérni RÁ! :)
  • fourgee
    #32
    Ugyanaz játszódik le mint 7-8 évvel ezelőtt. Akkor divat volt szidni az XP-t és a fikázók mondták hogy maradnak a Win98-nál mert hogy az XP-hez túl erős gép kell... Van egy olyan érzésem, hogy most ugyanazok fikázzák a Vista-t :).

    A notebookomon Vista Home Premium volt előre telepítve. Egy T8100-as processzor, 2x1GB ddr2 667Mhz ram, egy 4200-as fordulatszámú hdd, meg egy 8600-as mobil Geforce van alatta. Semmivel sem érzem lassabnak, mint az XP SP2-t az asztali gépemen (Asus P5B, E6300, 2x1GB 800MHz Kingmax, ATi 1900GT, 7200-as WD), sőt, az egész dinamikusabb. Ha valamit meg akarok nyitni, akkor nem szöszöl annyit, hanem egyből ott van. Qrvára nem érdekel hogy mennyire erőforrás igényes, mert mondom, gyorsabbnak érzem, dinamikusabbnak, és eleve kevesebbet fogyaszt mint az asztali konfigom.

    Mivel szeretek tájékozott lenni, ezért mindig kikérdezem a Vista-t aktívan szidó ismerőseimet. Róluk azt kell tudni a közvéleménykutatásom adatai alapján, hogy vagy még életükben nem használták 1x sem, vagy valami ősi konfigurációra erőltették fel, amin még az XP is szarakodik, vagy pedig valami feltört verzióval próbálkoztak, ami elszállt párszor...

    Pl. most nagyon kíváncsi lennék, hogy "vajon kiki" használta-e már a Vista-t, ha igen akkor milyen gépen és legális változatban-e vagy kalóz példány volt. :)
  • Ahoy
    #31
    neki kötelező 8 hsz-ben kifejteni az MS utálatát
  • DjDano
    #30
    vajon kiki

    Mindenkinek állampolgári joga hogy hülye legyen, de légyszíves a bizonyítékokat 1 hozzászólásban közölni, mert 20-ra nincs szükség. 1-ből is látszik a szellemi színvonalad. THX
  • NintendoGC
    #29
    Palinko!

    Köszi az érdemi... és NORMÁLIS hangvételű hozzászólást!

    Ilyennek kellene lennie eminden HSZ-nek!!

    Mellesleg az SG-ről mint "hír-portálról" nekem is ugyan ez a véleményem.... én is hiányolom a Linuxos híreket... bár sajnos úgy érzem, hogy ott is csak a fikázás menne... mert ez már kezd az SG fórumainak a védjegye lenni... tudni illik a fikázás, és az emberi hangnemhez még csak nem is hasonlító (egymást gusztustalanul hülyéző) postolók közössége... :S
  • Palinko
    #28
    nekem még ubuntu nem töltött olyan csomagot amivel kiütte magát, ellenben vista mikor próbáltam csinált olyat hogy majd ő talál neki megfelelő drivert azt kiütte magát következő indításnál kék képernyő fogadott, és nem elvakultságból mondom ezt elolvasva számomra is hihetetlen lenne de így volt.

    a 4 esben azért van igazság modor az tényleg jobb kéne legyen


    meg kezd unalmas lenni, hogy az sg minden napra 1 windows hír portál lett persze mindben win7 eznek. miközben az ubuntu itrepid megjelenése estéjén küldtem mail, hogy ugyan tegyenek már ki róla is hírt küldtem egy kevésbé jó anyagot, mondták, hogy ha kapnak egy nem csupán tehnikai adatokat felvonultatót ki fogják tenni. elküldtem nekik a magyar közösség sajtóközleményét ami szépen meg volt írva, persze azóta nem rakták ki és válaszolni sem válaszoltak, ennyit az sgről.
  • Turdus
    #27
    Én speciel nem divatból szidom, hanem mert mindig gondom van vele. Nem állítom, hogy mindig legális verzióval próbálkoztam, de a munkahelyen igen, és OEM-ként mindig fizettem is érte. Nem várok el csodát a picipuhától, de azért annyit igen, hogy működjön az alaprendszer. Pontokba szedve egyébként a következők a bajaim:

    1) elhitették, hogy egy programnak rossznak kell lennie. előtte ismeretlen volt az a fogalom, hogy production rendszer bugos is lehet.

    2) tojnak a szabványokra, mindig, mindenben fel akarják találni a spanyolviaszt, nem kicsit megnehezítve ezáltal a crossplatform fejlesztők dolgát.

    3) az sulykolják az emberekbe, hogy bárki érthet a szgéphez, nincs szükség szakemberekre (ez leginkább ott nyilvánul meg, hogy átlag felhasználó elér olyan funkciókat, amit csak rendszergazdának lenne szabad, aztán hív a haver, hogy te, ez nem megy, az nem megy, én meg vakarom a fejem, h mit csináltál?!?)
    Egy TV esetében tudod kezelni a távirányítót, mégse jut eszedbe, hogy szétszedd, belenyúlj, és TV-buherátornak nevezd magad. Ezzel az amatőr-rádiós szintre degradálják a szakmát a közvélemény szemében (nem mintha bajom lenne az amatőr rádiósokkal).
  • NintendoGC
    #26
    Én azt nem értem, hogy aki rühelli az MS-t és utálja a Vista-t, annak miért kell minden egyes MS vagy Windows témájú topicba beírni egy jó nagy adag fikázást.??

    Ez olyan, mint pl a dohányosoknál a nikotin-függőség, csak ők éppen MS fikázástól függenek és meg kell lenni mindenképpen a napi fikaadagnak, különben jelentkeznek az elvonási tünetek vagy mivan?

    Áh.. nem értem én ezt!
  • Ahoy
    #25
    Azon röhögök, hogy a Vista meg Microsoft fikázók, meg flamelők kb 80% szerintem SOHA nem fizetett eredeti XP-ért vagy Vistáért...mégis használják, kipróbálták fikázzák. Nekem megvan eredetiben XP, office, Vista...így úgyérzem jogomban áll minősíteni a terméket. Most lényegtelen szidom-e vagy nem.

    De aki lekalózkodta, az szerintem fogja be. programozó tanulóként, tudom mennyi munka van egy egyszerű rém egyszerű programban is.

    Szóval aki itt pattog, és mégcsak nem is fizetett a termékért, annak javasolom csináljon jobbat! fogjon egy linuxot azt fejlessze!
  • Inquisitor
    #24
    Lol. Index, meg az IT cikkeik ...
  • Hoho
    #23
    MS okosan kihasznalja az emberek vista utalatat, es igy a vista sp2-t kiadja uj neven, termeszetesen nem ingyenes update-kent.
    Ha valakinek nem tetszik a vista nem fog ez se.

    A csicsarol meg annyit, hogy az ezt fikazok nem vesznek metal fenyu autot se, inkabb matt feheret, mert ugye az is csak csicsa.
  • Rexhawk
    #22
    "ugyanazt tudja, de valamivel azért többet is, támogatja a legújabb hardvereket (core-2duo 4 mag, x-mag , 64 bit-stb) és esetleg, ha tényleg indokolt akkor DVD-n van, de csak azért mert hogy a DRIVEREK ráférjenek"
    neked és más technikai analfabétáknak mondom, hogy a core 2 duo csak is 2 magos a core 2 quad a 4 magos...
  • Ravkin
    #21
    Mit akatsz ezzel tulajdonképpen mondani ? Hogy ne használjunk windows vistát se windows 7 et maradjunk a win xp nél ? Megnézlek majd pár év mulva hogyan villogtatod a már eleve a szarba sülyedt IQ-dat hogy te még mindíg xp-t használsz. Vagy neked az sem jó ? Bocsánat akkor nem tudtam hogy seggtörlésre használod a gépedet, szerintem erre egy wc papír tökéletesen megfelel, nem fontos százezrekért konfigot összeállítanod.
  • Gabox01
    #20
    "Windows could not finish configuring the system.To attempt to resume configuration, restart the computer."

    Nálam ezzel száll el a telepítő
  • NEXUS6
    #19
    Kicsit túlreagálod a dolgot xerintem!;D

    Amúgy mindenki maga választhatja meg, hogy milyen faxt xopik, ez az emberi jogok nagyon fontos része.;DDD

    (Zárójelben megjegyzem, hogy amellett, hogy a Linux nagyon sok mindenben messze a Win elött van, hajlamos arra hogy a teljesen automatizált szoftverfrissítésének hála, olyan frissítést töltsön le, amivel gyak megsemmisíti magát. Ezzel ami időt megspóroltunk addig, utána a rendszer visszaállítására fordíthatjuk.;)))
  • Muraton
    #18
    Nem kötelező Windows Vista-t használni. Akinek nem tetszik annak ott van a Linux vagy az Apple.
  • NintendoGC
    #17
    vajon kiki!

    Tudod a modorod csillagos 5-öst érdemel.
  • vajon kiki
    #16
    ja és akkor erre épül a win7 is.. hát kösz ebből nem kérek.. még testelgetni se fogom sz*pjon vele az aki akar !
  • vajon kiki
    #15
    Azoknak a hajthatatlan Vistazi monitorhuszárok kedvvért, akik tűzzel-vassal védik-féltik a sz*ros operációs rendszerüket, most itt egy cikk, amely részletesen azt taglalja, hogy még maga a Microsoft is elismeri, hogy mekkora egy rakás sz*r ez a Vista és nem győzik majd a hibákat kijavítgatni a következő verzióban, de váltig állítják és próbálják szépíteni amit még lehet, hogy az gyorsabb, jobb stb.. lesz annak ellenére , hogy Vista alapú lesz.
  • NintendoGC
    #14
    Ja igen... kipróbáltam a Win7 pre-beta-t... és ígéretes rendszer!
  • NintendoGC
    #13
    "Nagy az Isten állatkertje..." szokta mondani az egyik legjobb cimborám... de nagyon igaza van!

    Nem tagadom, lehet, hogy baj van a felfogásommal, de akkor sem értem, hogy miért kell leszólni azokat az embereket, akik használják és neagyj Isten még szeretik is a Vista rendszert?! Vagy mert fontos nekik, hogy DX10-ben játszanak a DX10 Ready játékokkal. Miért baj ez? Zavarja egyes emberek önbecsülését, vagy kevesebbnek érzik magukat páran emiatt... elképzelésem sincs.

    De, hogy manapság DIVAT fikázni, (mindegy mit) az hétszentség.

    Én használok XP-t (SP3) Vista-t (64bit SP1) és Linuxot (Ubuntu 8.10)... előnyben részesítem az XP-t és az Ubuntut, de a Vista-t is használom, miáta kiadták és nekem sem volt vele semmi különösebb problémám.. leszámítva a SoundBlaster Audigy kártyám driver problémáját, de hála néhány ügyes programozónak ez is megoldódott!

    Én nem vagyok elfogul taz MS irányába, de utálom, mikor a nagyokosok MicroFos-ozzák. A kúltúra fröcsög egyik - másik hozzászólásból különböző fórumokon, ahol az MS termékei a téma.... bakker miért nem lehet emberi hangnemben EGYMÁS VÉLEMÉNYÉT FIGYELEMBE VÉVE (neagyj Isten ELFOGADVA) normálisan beszélgetni a témáról???

    Komolyan nem értem!

    Aki igen világosítson fel.. kérem!

    Köszönöm!
  • szurka
    #12
    nem mondanám magam sznobnak, inkább konzol felejtős, 2 partíción van op.rendszer, a komoly dolgokhoz linux, a másikon meg vista játékhoz, jobb ötletem nincs. Nem vagyok Microsoft-buzi, de a win7-et pozitívan várom, a P1-emet pedig már sajna eldobtam :)
  • shaq
    #11
    hardwere?:D olyanról még nem hallottam:) van hardware vagy hardver ha nagyon magyarul akarod:D egyébként bármilyen windowsos cikk van, neked el kell mondanod, hogy mekkora szemét ez a microsoft! nem értem miért nem tudod meghuzni magad a linuxoddal vagy macOSsel, vagy amid van! meg utána kéne nézned egykét dolognak mielőtt összevisszaságokat írsz! ja és a superbarnak hívják a taskbar megújított változatát, és szerintem nagyonis használható lett, de ebben nem veszünk össze, ha neked nem tetszik, nem tetszik!
  • vajon kiki
    #10
    nagyon olcsó duma. ha ennyire sznob vagy hogy a legújabb pixelshader effektetet akarod bambulni akkor (túl azon hogy ezeket az effekteket már 10 éve megcsinálták pentium-1-es gépen mikor még 3d videókártyának híre sem volt..) ajánlok neked egy konzolt .
  • vajon kiki
    #9
  • szurka
    #8
    jaja, azt használtam, sp3-mal, csak a dx10 miatt tértem át vistára, mint gondolom elég sokan