144
Vajon meddig lesz elég egy általános nextgenes gép ?
  • Solt
    #144
    Attól szimulátor valami, hogy minél jobban szimulálja a valóságot. Ha a valóság pokoli nehéz, akkor a szimuláció is legyen az! :) ettől még élvezhető, sőt ettől élvezhető igazán, csak az átlag ettől elriad, ergo nem veszi meg! :)

    iRacingből direkt nincs demó, hogy ne legyen az mint LFS esetén. Elég csak benézni a két topikba, és a szellemi szintben máris látszik az alapvető különbség! :D

    No, de ennél közelebb úgysem kerül a véleményünk egymáshoz, tehát off off! :))
  • Istencsászár
    #143
    " A Simbim el akarja adni, ergo a tömegek számára akarja használhatóvá tenni..."

    ez a lényege, mivel a Simbin megveszi a liszenszeket és készít egy igényes játékot ő pénzt is szeretne belőle látni... egy szim nem attól lesz szim hogy pokoli nehéz, hanem hogy élvezetes és minél jobban hasonlítson a valódihoz. A Wtcc simán hozza azt a szintet amit a tévében látok, szerintem élethű és számomra ez a lényeg. Az nem hiba egy játéknál hogy a nehézség skálázható, ettől nem lesz jobb vagy roszabb, mert egyeseknek ez előny, azoknak akik nem "profik".

    iRacing, lehet tetszene, de ha egy demot sem késeket kiadni belőle akkor ezt nem tudom megállapítani, meg amugyis a garázsprojectekből nekem elegem van, én egy kerek játékot akarok, nem egy eszkábált valamit, hiszen játékokról beszélünk, akármilyen jelzőkkel is illetjük, ezek csak játékok halandók számára.
  • Solt
    #142
    "A RACE az rFactor motorra épül, szóval szinte ugyan azt tudja, a többi már a Simbinen múlik, rFactornál meg a moddereken hogy milyen paramétereket adnak meg a fizikához, szóval motorilag ugyan az, egyes elemeiben meg túl is mutat rajta, hiszen a Simbin mindent kihoz belőle, amit lehet."

    Tévedésben vagy... a modderek a fizika átírásával kezdenek! A Simbim el akarja adni, ergo a tömegek számára akarja használhatóvá tenni...

    "Én már 10 éve szimezek, most is aktívan. Minden szimpet kipróbálok amit lehet, az iRacingot nem lehet, hiszen nincs demo, de az a játék nagggyon kis rétegnek készült, ami már nekem is sok... nekem az rFactor tökéletesen megfelel, meg néha egy kis LFS demózás."

    Ehhez nem igazán tudok mit hozzá fűzni! :) Az iRacing fizikája az eddigi legélethűbb amit valaha próbáltam!

    "RBR konzolra is megjelent egy az egyben. Játszottam vele, de a rally nem az én stílusom, nézni szeretem, de játszani nem, amugy tudom hogy nehéz és hogy jó a az RBR, egy szakaszt sem tudtam benne végigmenni borulás nélkül:), de nem is erőltettem sosem, nem az én világom."

    NEM! Ég és föld, ez pedig személyes tapasztalat! Teljesen más a konzolos verzió irányítása!

    "Értem hogy az Arma milyen, azoknak csinálták akik ezt kedvelik, de ha már háborús játékra vágyok akkor CODozok:) vagy majd az OPF 2őt kipróbálom konzolon, no de ez az én izlésem."

    A COD arcade... tíz fejlövés egy halál... az ArmA-ban van ballisztika, lehet tájékozódni a csillagok alapján stb... ég és föld! Nem akkor jön az ellen, ha belépsz egy ajtón! :)))
  • Istencsászár
    #141
    A RACE az rFactor motorra épül, szóval szinte ugyan azt tudja, a többi már a Simbinen múlik, rFactornál meg a moddereken hogy milyen paramétereket adnak meg a fizikához, szóval motorilag ugyan az, egyes elemeiben meg túl is mutat rajta, hiszen a Simbin mindent kihoz belőle, amit lehet.

    Én már 10 éve szimezek, most is aktívan. Minden szimpet kipróbálok amit lehet, az iRacingot nem lehet, hiszen nincs demo, de az a játék nagggyon kis rétegnek készült, ami már nekem is sok... nekem az rFactor tökéletesen megfelel, meg néha egy kis LFS demózás.

    RBR konzolra is megjelent egy az egyben. Játszottam vele, de a rally nem az én stílusom, nézni szeretem, de játszani nem, amugy tudom hogy nehéz és hogy jó a az RBR, egy szakaszt sem tudtam benne végigmenni borulás nélkül:), de nem is erőltettem sosem, nem az én világom.

    Értem hogy az Arma milyen, azoknak csinálták akik ezt kedvelik, de ha már háborús játékra vágyok akkor CODozok:) vagy majd az OPF 2őt kipróbálom konzolon, no de ez az én izlésem.
  • Gerygrey
    #140
    Lassan költözünk. Új szobámba első egy Full HD TV + PS3 meg egy kanapé.

    A HD TV és a kanapé nálam is adott, de én közéjük egy PC-t tettem a PS helyett. Pontosabban a meglévő PC-hez (a munkám és a hobbim - videóvágás és egyebek - miatt egyébként is kell egy erős pécé, ha játszom, ha nem) vettem 8.000 Ft-ért egy 10 méteres DVI-HDMI kábelt oszt' jónapot.

    Ha arra szottyan kedvem, magamhoz veszem a wireless billentyű+egér kombót, kibontok egy sört és ledobom magam a kanapéra. 3 gombnyomás a távirányítón és a 127-es tévé átváltozik 127-es monitorrá, amin tudok játszani, HD filmet nézni (x.264 kódolásút szoktam, ezt viszi a PS3?), de ha olyanom van akár még dolgozni is.

    Szóval nekem a konzol pénzkidobás lett volna, a fíling mégis megvan.
  • Solt
    #139
    G25 van, de csak azért, mert nincs pénzem jobbra. Tudásban ez közepes.

    "Mit nevezünk szimulátornak? a Race WTCC kimeríti ezt a fogalmat, mindent tud ami egy szimbe kell, a maga módján. Kiválóan skálázható a nehézsége igy bárki tud élvezetesen játszani vele, persze látszik hogy kicsit könnyítettek rajta hogy mindenki számára emészhethő legyen, de még mindig szim... de ettől függetlenül még mindig rétegjáték hiába a liszensz a sok autó, pálya stb..."

    A szimulátor ott kezdődik, hogy nem skálázható! :) iRacing, LFS, rFactor egyes modjai, RBR, stb... Attól szimulár egy szimulátor, hogy külön fizikai motor számolja a felfüggesztést, a tapadást a gumikopást, a kaszni súlyát, stb... a WTCC ennek a közelébe sem megy! :)

    "az "önszopatás" a játék velejárója?:) én is gyűlölöm ha szívok valamivel, de ez is skálázható... aki izgalmakra vágyik és szenvedni akar az játszik hard fokozaton, aki nem az játszik casual fokozaton... vagy belővi megának optimálisra, minimum 3 lehetőség mindig akad."

    Nekem az a mániám, hogy a lehetőségekhez képest, adott játék, nehézségben minél közelebb álljon a valósághoz. Az ArmA-hoz van egy mod, ami a keretein belül full realisztikus.. van, hogy 30 percet lopakodsz egy erdőnem anélkül, hogy találkoznál ellenséggel, majd amikor tűzharc alakul ki, 30 perc után egyből kiszednek, ha hibázol... lehet előröl kezdeni... nincs mentés...

    "a Gmotor 2 ( ami a Race alatt van ) kiválóan skálázható, minden segítség ki be kapcsolható, és kis túlzással még billel is el lehet vele játszogatni ( élvezeti értéke 0 de el lehet ). Namost konzolon ott a kontroller amivel gázt, féket, kormány is lehet fokozatosan adagolni mint ha egy kormány lenne, szóval el lehet játszani majd vele kontrolleren, de ott a kormány ugyan ugy konzolra is."

    Pont ez a bajom... ezért áll távol a valóságtól... én ezt nem szeretem... :(

    "Forza 2ővel játszottál már? kormány erősen ajánlott hozzá azoknak akik komolyabban játszanak vele, hiszen a kontrollernek is vannak határai. Egy 500 lóerős autót már igen nehéz irányítani kormány illetve elektronikai segítségek nélkül... de be lehet lőni hogy lehessen és be lehet lőni hogy ne lehessen, ahogy majd a Racéban is be lehet lőni ugyan ugy mint pécén."

    Még nem, de próbáld ki az iRacinget, vagy az RBR-t... Az iRacingben egy 130 lóerős hátsókerekes autóval is bizony birkózni kell... Az RBR PC-n!!! meg a rally szimek királya... egy 3-4 perces pálya végére folyik rólam a víz a koncentrálás miatt... én ezt szeretem! :))
  • Istencsászár
    #138
    Egy átlag játékosnak de még egy szimesnek is a plafon egy G25... ami ennél jobb az már dupla, tripla ennyi vagy a csillagos ég, csak is megszállottaknak... neked ilyen van amugy?

    Mit nevezünk szimulátornak? a Race WTCC kimeríti ezt a fogalmat, mindent tud ami egy szimbe kell, a maga módján. Kiválóan skálázható a nehézsége igy bárki tud élvezetesen játszani vele, persze látszik hogy kicsit könnyítettek rajta hogy mindenki számára emészhethő legyen, de még mindig szim... de ettől függetlenül még mindig rétegjáték hiába a liszensz a sok autó, pálya stb...

    "mert a konzolos nem szenvedni és küzdeni akarnak valamivel, hanem egyből élvezni"

    az "önszopatás" a játék velejárója?:) én is gyűlölöm ha szívok valamivel, de ez is skálázható... aki izgalmakra vágyik és szenvedni akar az játszik hard fokozaton, aki nem az játszik casual fokozaton... vagy belővi megának optimálisra, minimum 3 lehetőség mindig akad.

    a Gmotor 2 ( ami a Race alatt van ) kiválóan skálázható, minden segítség ki be kapcsolható, és kis túlzással még billel is el lehet vele játszogatni ( élvezeti értéke 0 de el lehet ). Namost konzolon ott a kontroller amivel gázt, féket, kormány is lehet fokozatosan adagolni mint ha egy kormány lenne, szóval el lehet játszani majd vele kontrolleren, de ott a kormány ugyan ugy konzolra is.

    Forza 2ővel játszottál már? kormány erősen ajánlott hozzá azoknak akik komolyabban játszanak vele, hiszen a kontrollernek is vannak határai. Egy 500 lóerős autót már igen nehéz irányítani kormány illetve elektronikai segítségek nélkül... de be lehet lőni hogy lehessen és be lehet lőni hogy ne lehessen, ahogy majd a Racéban is be lehet lőni ugyan ugy mint pécén.
  • Solt
    #137
    A többesszámú ragozás elég gyengére sikerült... vehemens vagyok, elnézést! :)
  • Istencsászár
    #136
    GH 3 és az újabb részek "kiegészítők" is vannak pécére, gitárral együtt, az más kérdés hogy ez az a játék amit Hdtévén 5.1 v 7.1ben konzolon érdemes és azon a leg élvezetesebb játszani, főleg többen.
  • Solt
    #135
    Lényegében pofozzuk a kakit! :) A G25 messze nem a top, max a középkategória teteje! ;)

    A Race Pro már PC-sem nevezhető igazán szimulátornak, de biztos vagyok benne, hogy lényegesen könnyebb lesz az irányítása konzolon! Mégpedig azért, mert a konzolos nem szenvedni és küzdeni akarnak valamivel, hanem egyből élvezni! Ha valami nem sikerül elsőre, akkor az a játék szar! ismerem a mentalitást! :) Ergo, ha csak azzal a fizikával dobják piacra, ami most is van, akkor megbukik, mert a konzolos igen kis részének van kormánya, azzal a nyomogatós bigyóval meg irányíthatatlan ezzel a fizikával! ;)

    Továbbra is azt mondom, hogy aki bohóckodni akar, annak konzol, aki szimulátorozni annak PC, és pont ez a lényegi különbség az, ami miatt nem lehet őket összehasonlítani! Az egyikhez több a lehetőség, a másik olcsóbb! Értelmetlen a hasonlítás...

  • Solt
    #134
    Mondjuk ne feledd, hogy konkrétan zenéket szerkesztenek PC-n! :D Stúdiók működnek PC-ről... ;) A billentyűzetek tárháza meg végtelen! :)
  • Istencsászár
    #133
    Értjük hogy nem teheted meg, ezen mit cifrázni. De értsd meg hogy ezek a "luxus" kiegészítők csak megszállottaknak van kitalálva, egy átlag játékos aki komolyabban foglalkozik szimezéssel vesz egy DFP vagy Momot vagy mostanában egy G25öt, ez a plafon... ( PS3 támogatja a g25öt meg a DFPt ami elsősorban Ps2-Ps3ra lett kifejlesztve, de pécés körökben is igen népszerű kormány ).

    "Egy konzolon nem tudsz megoldani 10, 32, vagy éppen 70km-s látótávot"

    Most őszintén, ez kell nekem?:) miért akarnák én el látni 10 kmerre? egy játékba? Armába lehet hogy kell, Rep Szimbe kötelező másba NEM kell... még a Battlefileldben sem szükséges...

    Fifa van, butított verzióban. Top Spin 3 nincs pécére, ami az egyetlen tennis szim a piacon, és igencsak jó.

    Il2 új része ami konzolra is jön, ha jóltudom nem az eredeti fejlesztőktől származik, de teljesen mindegy lesz konzolra is és lehet h nem lesz olyan hardkór a lényeg az élvezet... aki profi remszimekre vágyik az játszon pécén FSXet vagy Lock Ont.

    Race Pro szebb lesz mint a pécé verzió, de ugyan azt kapod majd amit a pécés Race, semmivel sem kevesebbet, miért is kapnál kevesebbet? semmi olyan nincs benne amihez pécé kellene, ugyan ugy tudod egy az egyben élvezni majd 360on mint pécén.

  • examinee
    #132
    Jó akkor tudsz a PC-hez venni mini billentyűzetet amit a kontrollerre lehet szerelni és ahhoz még Headsettet csatlakoztatni?
    Ha jol tudom a Gitar Hero sorozatok de legelábbis az utóbbiek PC-re nem jöttek ki, tudsz hozzá dobot venni meg gitárt. Ezt Pc-re tudod?
    Ezért mondom hogy énis ugyanugy feltudom sorolni a hardwareket és a softwereket:)
    Amugy értelek én téged hogy mit akarsz mondani csak kicsit szélsőséges helyzetek:)
  • Istencsászár
    #131
    Megvetted 2005ben a gépet az kiszolgál ma is és pég pár évig... hozzá sem kell nyúlni, és minden új játékot tökéletesen tudsz rajta játszani a megjelenés pillanatában, arról nem is beszélve h a játékok elsősorban konzolra jönnek egyidőben a pécével, vagy majd később pécére, vagy arra sem. Egy gémer számára az a fontos hogy ne magát szívassa, hanem a játékokat élvezze, egy játékra kitalált gépen... a pécé nem játékra van kitalálva, a kettőt össze sem lehet hasonlítani. Persze lehet mondani h pécén is lehet játszani, lehet, de nem úgy mint egy konzolon...

    Mindenki azt vesz amit akar, aki olyan játékokkal játszik ami csak pécére van akkor pécén kell játszani, de hogy konzol átiratokra, populáris játékokra pécét fenntartani a konzollal szemben az pazarlás.
  • Solt
    #130
    Ez egy program lehetősége, amiről én beszélek meg hardverek sokasága... nem ugyan az...
  • Solt
    #129
    "Te azt írod hogy ami nem Arma, iracing, Lock On, OPF, FSX, rfactor, LFS stb... azok már hülyéknek való játékok és ugy mondod mintha alanyi jogon járna ezekhez TrackIR, 100 ezres ( vagy drágább ) csodakormány, csodabotkormány stb... a francokat, ezeket egy pici réteg veszi csak meg, ami annyira de annyira nem számít ebből a szempontból."

    Na azért nem túloznék, mivel én is játszom vele, magamat meg csak nem hülyézem le! Pont az a lehetőség a lényeg, ami viszont nagyon is számít. Ezeket a dolgokat nem teheted konzolal, és ez faktum! Teljesen mindegy hányan veszik, erre a konzol nem képes, vagyis kevesebb! A Ferrarit is elég kevesen veszik, mégsem lehet egy átlag autóhoz hasonlítani...

    "Nem kell túlmisztifikálni a dolgokat... a mai technikával mind a kettőt meg lehet oldalni szépen, az más kérdés hogy a szim készítők a rosszabbik esetben garázsprojectek, ami egyenlő az igénytelenséggel a másik meg hogy valami kis kiadó fejlesztő ami egyenlő szintén az igénytelenséggel meg a többi ami fel tud valamit mutatni, bár a szim olyan játék amit kidobnak egyszer és sok évig játszhatod, de már mikor kijött akkor is elavult volt, persze van 1-2 kivétel."

    Egy konzolon nem tudsz megoldani 10, 32, vagy éppen 70km-s látótávot úgy, hogy közben ehhez még fizikát is számoljon! Innentől kezdve meg megint nincs miről beszélni! :)) Lényegében más egy konzol mint egy PC, ezért eleve blődség az összehasonlítás! ;)

    "Mi is sokat játszunk Xboxal, másfél éve megvan a 360 és azóta Fifa-zunk online ( tudod foci szim ), Top Spin-ezünk online ( tennis szim ) online stb... most mondhatom hogy ez pécére nincs, valóban nincs, és akkor mi van?"

    Mi nincs PC-re? Van Fifa is, és van tenisz játék is! Egyébként pedig ezeket a legnagyobb jóindulattal sem lehet szimulátornak nevezni. Max külsejükben...

    "Vannak olyan játékosok akik játékokkal is játszanak és nem szim megszállottak... én pl mostanában Fable 2, Dead Space, Gears of War stb... az egy dolog hogy neked ez nem tetszik, nekem sem tetszik az Arma."

    Nincs is ezzel semmi gond, az ilyen játékosnak való a konzol! Aki ezekkel játszik, és több százezres PC-t vesz, az megérdemli! De ettől még mindig lényegileg más a kettő... nem összehasonlítható!

    "Szóval ne próbáld a saját piciny izlésvilágodat kiterjeszteni világméretekre mert nem fog menni. Mindenki tudja hogy egyes játékok min érhetőek el. Pécé való szimekre, MMOra, RTSre... minden másra jobb egy konzol, aki meg pl nem akar garázsproject autós szimekkel szórakozni annak ott van konzolon a GT vagy Forza sorozat de januártól a Simbin Race Pro is elérhető lesz a 360 tulajoknak."

    Eszem ágában sincs, semmi humorom a vérstefánokkal küzdeni ezekben a topikokban! :D Figyelj, értsd már meg, hogy a konzol nem jobb, csak olcsóbb! Nem attól jobb valami, hogy mennyibe kerül, hanem attól, hogy mit tud! Azért van lehetőség olcsó konzolon szép grafikát kapni, mert a hozzáírt játékok butítottak! A grafikája gyönyörű, de a játék tudása kevesebb! Lásd IL-2, amit nem tudom milyen néven kaptatok most meg. Egyébként a simbim-s "szimulátor" a büdös életben nem lesz olyan konolon mint PC-n. Szebb lesz, mert valamivel hódítani kell, de a szimulációs világa a nullával lesz egyenértékű!

    Továbbra is azt mondom, hogy aki bohóckodni akar, annak konzol, aki szimulátorozni annak PC, és pont ez a lényegi különbség az, ami miatt nem lehet őket összehasonlítani! Az egyikhez több a lehetőség, a másik olcsóbb! Értelmetlen a hasonlítás...
  • examinee
    #128
    Ez igy teljesen világos.
    De erre azt tudom mondani hogy fifába pc-n tudsz játszani 10 vs 10? Nem akkor ennyivel több a box??? Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai.
  • Solt
    #127
    Nem értitek amit mondok! Ez nem annak a kérdése, hogy én réteg játékkal játszom vagy sem! Egyszerűen, ugyanezt nem tehetném meg konzolal, vagyis egyértelmű innentől kezdve, hogy pont ennyivel több a PC. Akkor lenne értelme az összehasonlításnak, ha egyforma lenne a PC és a konzol tudása! Ha ilyen ár mellett, ugyanazt tudnám tenni vele mint a PC-vel, akkor egyértelműen a konzol lenne a király!

    De nem tudom ugyanazt tenni, és ezért a többlet tudásért többet kell fizetni. Ez ilyen pofon egyszerű. Az már megszállottság és hobbi kérdése, hogy hajlandó vagyok-e többet adni érte...
  • CroftManor
    #126
    Helyesbítek: Attól függ milyen vastag a pénztárcád
    Amúgy meg jelenleg még minden mai játék elmegy a 88gtmen full grafon.
    (kivéve Crysis)
    Crysis warhead fps: 40-45
    TR Underworld: 50-60
  • examinee
    #125
    Nem gép jön ki hanem game:)
  • examinee
    #124
    De pont ez a lényeg... hogy nálad nem akad de fél év mulva kijön egy gép és nem fogod full grafon tolni mert már akadni fog. És akkor költened kell rá. Tehát fél év alatt elvaul a géped. Ez a topic lényege.
    A konzol meg nem avul el, mert nem akad rajta semmi és fullon megy minden.
  • w77d
    #123
    attól függ milyenek az igényeid.. ha nem bánod a kompromisszumokat, akkor sokáig..
  • CroftManor
    #122
    Az én konfigom kb meddig lessz elég a mai játékokhoz?
  • w77d
    #121
    ezek mind anyagi vonzatok amiket emlegettek... ezt már rég kikötöttem hogy a pc drágább. De a konzol nem jobb.... Dead Space meg egyebek gyönyörűen futnak.. akadozás? pénz kérdés, nálam például nincs akadozás... a konzol nem több, az csak egy játékport....
  • examinee
    #120
    erról nem is beszélve hogy a pc-sek mit kapnak és a konzolosok mit: lásd pl: fifa.
    A másik az hogy konzlonon sosem akad a gém. Nem kell fejleszteni fél évente.
  • Istencsászár
    #119
    FPS + egér = pixelpontos célzás, ettől nem jobb, csak pontosabb. 30 ezres konzolon ( 360 ) tudsz játszani minden új játékkal Dead Space, Fc2, Fallout 3, Gears of War 2, Fable 2 stb... ( amximum ellenérv az lehet hogy nem tudod felrakni nagyobb felbontásba ) meg amik jönnek, melyik 30 ezres pécé alkalmas erre? és persze a szituáció hogy berakod és megy.
  • w77d
    #118
    minden másra jobb egy konzol? miért lenne jobb?? Egérrel a legjobb az FPS pl. DE minden stílust tökéletesen lehet PC-n játszani, szóval miért lenne konzolon jobb??
  • Istencsászár
    #117
    Ép ezt írtuk hogy ne keverd a kettőt.

    Te azt írod hogy ami nem Arma, iracing, Lock On, OPF, FSX, rfactor, LFS stb... azok már hülyéknek való játékok és ugy mondod mintha alanyi jogon járna ezekhez TrackIR, 100 ezres ( vagy drágább ) csodakormány, csodabotkormány stb... a francokat, ezeket egy pici réteg veszi csak meg, ami annyira de annyira nem számít ebből a szempontból.

    "szimulátornál kompromisszum kell! Vagy grafika, vagy a háttérben zajló számítások!"

    Nem kell túlmisztifikálni a dolgokat... a mai technikával mind a kettőt meg lehet oldalni szépen, az más kérdés hogy a szim készítők a rosszabbik esetben garázsprojectek, ami egyenlő az igénytelenséggel a másik meg hogy valami kis kiadó fejlesztő ami egyenlő szintén az igénytelenséggel meg a többi ami fel tud valamit mutatni, bár a szim olyan játék amit kidobnak egyszer és sok évig játszhatod, de már mikor kijött akkor is elavult volt, persze van 1-2 kivétel.

    Mi is sokat játszunk Xboxal, másfél éve megvan a 360 és azóta Fifa-zunk online ( tudod foci szim ), Top Spin-ezünk online ( tennis szim ) online stb... most mondhatom hogy ez pécére nincs, valóban nincs, és akkor mi van?

    Vannak olyan játékosok akik játékokkal is játszanak és nem szim megszállottak... én pl mostanában Fable 2, Dead Space, Gears of War stb... az egy dolog hogy neked ez nem tetszik, nekem sem tetszik az Arma.

    Szóval ne próbáld a saját piciny izlésvilágodat kiterjeszteni világméretekre mert nem fog menni. Mindenki tudja hogy egyes játékok min érhetőek el. Pécé való szimekre, MMOra, RTSre... minden másra jobb egy konzol, aki meg pl nem akar garázsproject autós szimekkel szórakozni annak ott van konzolon a GT vagy Forza sorozat de januártól a Simbin Race Pro is elérhető lesz a 360 tulajoknak.
  • examinee
    #116
    Jó mert te a több millió gémer közül abba az 1000-be tartozol akinek csak ezek a játékok a gémek.
    Ezek azok a dolgok amik neked kelennek, mert annyi időd van ilyenekkel szorakozni és megszállott vagy. De ne menjünk már el a szélsőséges esetek felé mert igy értelmetlen a beszélgetésünk.
    Most ennyi erővel irhatnám hogy a konzolnak olyan kezelőfelületete van a géming részhez ugyebár ami szinte "soha" nem lesz pc-n vagy akármit kitalálnék de ez igy nem érdemleges beszélgetés.
  • Solt
    #115
    Látom elolvastad amit írtam!

    Konkrétan leszarom a csak konzolra megjelenő játékokat, mert a szememben mind egy fos! Szimulátort pedig a büdös életben nem fognak konzolra írni, mivel egy szimulátornál kompromisszum kell! Vagy grafika, vagy a háttérben zajló számítások! Ha pedig olyan konzolt csinálnak ami mindkettőt tudja, akkor a büdös életben nem veszitek meg, mert a tízszerese lenne a mostani árának! A ti csili-vili világotok pedig nem enged a látványból! Mindegy mi az, csak szép legyen!

    Még egyszer leírom a kedvedért... a büdös életben nem lesz TrackIr konzolhoz, és nem lesznek Hotas rendszerek, és nem lesznek high tech pedálok sem. Vagyis, a PC-nek ez az előnye mindig is meg fog maradni! A konzol egy átlag pc, olyan játékokkal, ahol a max látótáv 1000 méter, így nem nehéz szépet csinálni. A szemeben ostoba külső nézetes, célkeresztes, életerős, 10 fejlövéses arcade nulla! Játszanál egyszer az ArmA-val sírva fakadnál 5 perc után! :D

    És szintén még egyszer leírom... rengeteget játszom Xbox-al... hétvégente a haverokkal pár sör mellet elbaromkodunk, jókat röhögünk rajta! Ez a célja, és erre tökéletesen megfelel! Erre találták ki, beteszed a lemezt, leülsz, a grafika elvakít, elfogadható az ára, nem kell gondolkozni, kész is a tömeg termék! Milliós a tábor... ennyi!

    Soha nem fog a PC közelébe érni abból a célból amire én használom a PC-t. Mégpedig azért, mert mind a lehetőségei, mind a tudása korlátolt. A #101-ben ott van pár példa...
  • examinee
    #114
    Konzolra sok olyan gém kijön ami pc-re nem ráaudásul amit pc-re kaptok játékot annak a nagyja egy lebutitott szar elavult, mig külön fejelsztenek. Szval ha már összehasonlítassz akkor tedd normálisan.
    És énis irtam a simre meg fps-re még jobb a Pc, de lassan jönnek a jó autos szimek konzolra és egy kormánnyal meg van oldva, szval nekem ne mond hogy több a PC mert egy baromság.
    És mégeccer leirom, amig nincs konzolod össze se tudod hasonlitani mert elfogult vagy. Ha már lesz akkor tudsz különbséget tenni illetve összehasonlítani. Így csak a Pc-t favorizálod.
  • Istencsászár
    #113
    Valóban többet... videóvágás, excel táblázat készítése stb, ezekhez elég egy filléres pécé is.
  • atomkrumpli
    #112
    Az egyik legfontosabbat nem írtad le hogy mihez kellene a gép, mert akár 10 évig is elég lehet pl. internetezéshez.

    "a konzolok mindig tovább bírják" - pl. a sütőben ?
  • w77d
    #111
    én is azon az állásponton vagyok, hogy valóban drágább a PC mint a konzol DE!! A PC sokkal többet tud! Bármelyik PC-t konzol szintre lehet fejleszteni, sőt könnyen még a fölé is, nincs mese..
  • Solt
    #110
    Tudásról van szó, és összehasonlításról ár alapon! A PC mindenben jobb, szélesebb körű, viszont jóval drágább. A kérdés kinek mire kell, viszont konzol szempontból azzal az érvel fikázni egy PC-t, hogy szar mert drága, na az a szűklátókörűség!
  • Solt
    #109
    ???

    Ki mondta, hogy ez elterjedt dolog? Azt hangsúlyoztam, hogy mire alkalmas egy PC és mire nem egy konzol! Ennyi! Továbbra is azt mondom, hogy értelmetlen a kettő egymáshoz viszonyítása ár alapon, mivel egy PC minden tekintettben több! Maximum azt lehet a rovására írni, hogy drága... a többit leírtam.
  • Istencsászár
    #108
    Amikor gémingről van szó nem pont a rétegjátékokról van szó, most sem... én is szimezek pécén, csak is kizárólag ott mert azon vannak meg azok a lehetőségek, de minden mást konzolon játszok... tudni kell a dolgokat hova rakni.
  • Istencsászár
    #107
    Most öszintén szerinted minden 3. játékosnak van TrackIr + 100 ezres kormány stb... ezeket CSAK azok veszik akik szimulátor "őrültek" ez a hobbijuk, egy átlag játékos nem vesz ilyeneket mert nincs rá szüksége... ehhez megszállotsság kell, amivel nincs is gond, de ezt felvetni mint normális elterjedt dolgot naívság...
  • Solt
    #106
    Íííígy van! :) Én az összehasonlítás tényét vitatom! Teljesen értelmetlen, mert eleve más célt tud kiszolgálni mindkettő! Egy biztos, aki COD szintű játékokkal játszik csak, annak anyagilag valóban jobb választás egy konzol, ez tény! De ettől még az nem lesz jobb! ;)
  • Istencsászár
    #105
    Szép, szép, de egy HD tévéhez mérten minden lcd monitor ramaty, amint játékot kell megjeleníteni:) de használható mint alternatíva tökéletesen.