2026
BattleForge
  • donatus13
    Hi
    Én marha sokat pvp ztem és pve eztem is de azt azért kevesebbet... a játék ötlete kiváló és egész jól meg is csinálták de a pénzes ember ellen nem lesz esélyed meg pl aki full upgradelt kártyákkal játszik sokkal erősebb nálad a booster packok teljesen elfogják szarni a játékot mert drágák is lesznek és biztos ,hogy erősebbek lesznek különben nem érné meg őket csinálni és mind ezekért ez a játék egy újabb kudarc lesz és nem lesz benne egyensúly így mindig az lesz a jó aki upgradelt és friss új kártyákkal játszik...
  • TGArtist
    Köszi szépen a leírást :)

Még nem játszottam ilyen kártyagyűjtögetős mókákkal, kíváncsi vagyok hogyan oldják majd meg, hogy ne csak a pénzes emberkék élvezzék majd hosszú távon a játékot.

Én még csak single-ben toltam a bétát, de most hogy írtad, hogy bugok vannak benne, és ezzel trükköznek, még jobban elhatárolódom a hús-vér emberek elleni harctól :)
  • Pio
    Ha játszottál már gyűjtögetős kártyajátékkal (HKK, Magic the gathering, Vampire, Doomtrooper, satöbbi, satöbbi, van egy rakás :) ), akkor könnyen meg fogod érteni. Igazából anélkül is. Annak ellenére, hogy hosszan fogom leírni, mert ha még nem játszottál gyűjtögetős kártyával akkor cask így fogod megérteni, hogy mi-miért-hogyan...

Nyilván észrevetted, hogy nem fix lapokat (lények/varázslatok/épületek) használhatsz csupán, hanem van elég sokféle és ezekből Te magad állíthatod össze teljesen véletlenszerűen a saját 20adat, amivel hadba indulsz.
    Ez meg is adja a játék bővíthetőségének egyik irányát: új lapokat tesznek bele, melyekkel új, eddig nem szereplő lények, épületek és varázslatok válnak elérhetővé a játékosok számára.
    Ezeket az új lapok pedig jelen állás szerint egyetlen módon kerülhetnek a játékba: booster paklik segítségével. Ez egy igen egyszerű koncepció: bekerül egy új kiegészítés, 20 új lap, melyből mondjuk 10 "common", 6 "uncommon", 3 "rare" és 1 "ultra rare". Ezekhez a megfelelő booster pakli segítségével lehet hozzájutni. A booster pakliban van mondjuk 7 lap, mely 7ből 4 mindig 4 véletlenszerű "common" lap a 10ből, 2 véletlenszerű "uncommon", 1 véletlenszerű "rare" és mondjuk minden századik boosterbe bekerül bónuszként az 1 "ultra rare" lap. Ha tehát meg akarsz szerezni egy adott lapot az új húszasból, mert nagyon jól illeszkedne a saját paklidba, akkor el kell kezdened ilyen boostereket vásárolni és reménykedhetsz, hogy a hőn áhított lapod épp benne lesz.

És itt jön a fő probléma: jelen állás szerint a boosterek egyetlen beszerzési módja az, hogy valós, IRL pénzen Battleforge tokent vásárolsz és ebből veszed az új booster paklikat. Battleforge tokent a játékban jelenleg nem lehet másképp szerezni. Tehát ahhoz, hogy a paklidat bővíteni tudjad mindenképp további pénzt kell majd költened a játékra és nem a teljesítményed alapján fogsz tudni új lapokat szerezni. És ez több problémát is felvet. A legjelentősebb talán az, hogy így egy veszélyes fegyver kerül a készítők kezébe. Mert lehet azt mondani, hogy "na bumm, nem veszem a boostereket, elvagyok az alappaklival". De simán lehet, hogy minden hónapban kiadnak 1-1 új boostert és minden boosterben olyan lapok lesznek, amik egyértelműen jobbak a korábbiaknál, tehát ha "versenyben akarsz maradni", akkor igenis muszáj lesz megvenned az új boostert, vagy nem lesz semmi esélyed pvpben és pve-re se fognak levinni előbb utóbb, mert gyenge a paklid. Tehát a legfőbb probléma tényleg a rendszer bizonytalansága. És sajnos a készítők bebizonyították, hogy visszaélnek ezzel, mert akik előrendelik a játékot azok a bétán kapnak olyan "ajándéklapokat", amivel ha valaki a bugokat nem kihasználva játszik nem tud versenyre kelni. Az IRL gyűjtögetős kártyajátékok is ugyanezen szisztéma szerint működnek és pont ez az, ami sokakat eltántorít tőle. Ráadásul IRLben valódi, kézzel fogható kártyalapokat kapsz itt pedig csak virtuálisakat, amik ráadásul a játék installálásakor elfogadott ászf szerint nem is a Te tulajdonaid. Nem tudhatod, hogy nem fognak-e kéthavonta kijönni új boosterekkel amikben sokkal erősebb lapok lesznek és nem tudhatod, hogy hány boostert kell venned ahhoz, hogy megszerezd az adott lapokat. Amúgy a hivatalos fórum általános részén szinte csak arról folyik beszélgetés, hogy mennyire nem kéne ez a rendszer a játékba, vagy ha ragaszkodnak ehhez a micropayment rendszerhez akkor is adjanak lehetőséget ingame battleforge token gyűjtögetésre és ne kizárólag pénzért lehessen erősíteni a paklidat.

Kár érte, mert a játék szerintem is egy mestermű, minden percét élveztem (na persze nem sokat játszottam még), pedig a négyszemélyes kooperatív pályákat még nem is próbáltam. Hát még a 12személyesek! :)

Boccs a wall of textért, remélem így már érthető a dolog.
  • TGArtist
    Nekem iszonyatosan tetszik, rég nem szórakoztam ilyen jót, már jó ideje nem volt játék amit öt perc után nem untam meg. Viszont erről a fizetős modellről nem hallottam még. Valaki mesélne róla?
  • Sanko
    install...majd sok letöltés....majd bejelentkezés....majd update.....play gomb, de egy idő után kilép minden zokszó nélkül, nem indul el a game...násnál nem volt ilyen? tipp?
  • Pio
    Megjegyzem tömegesen írják az emberek, hogy nagyon tetszik nekik a játék de ez a fizetési modell miatt nem fogják megvenni. Bízzunk benne, hogy elegen írják ahhoz, hogy az EA megváltoztassa az álláspontját ez ügyben. Na persze pénz szempontjából lehet, hogy a jelenlegivel járnak jobban még akkor is, ha a játékosok háromnegyede emiatt nem veszi meg a játékot, mert egyrészt negyedannyi szervert kell fenntartani másrészt az az egynegyed játékos is kitermeli idővel a kieső bevételt, szóval tartok tőle, hogy ez bizony így fog maradni :(
  • Pio
    Na, kipróbáltuk co-opban a játékot és az a része szerintem nagyon jól meg van csinálva. Ötletesek a pályák, nem annyiból áll a coop, hogy leb*sznak egy helyre kettőtöket azt gyakjatok, hanem tényleg látszik, hogy 2 játékosra gyártották őket.
    Ezek után nagyon kíváncsi lennék egy 4személyes pályára, de egy 12személyesre még inkább :D
    A pvp része is nagyon tetszett, valami gagyi arénára számítottam, de jól kidolgozott pályák vannak, amik tényleg lehetőséget adnak némi taktikázásra. A meccsek nagyon pörgősek, mozgalmasak, mivel bárhol tudsz idézni, ahol van egységed és a termelő épületek pillanatok alatt lerombolhatóak. Tetszett még, hogy nincs fog of war pvp-ben, ezzel szinte teljesen száműzve lett a szerencse.
    A paklik balanszoltságáról még nem tudok nyilatkozni, mert pvp-t csak egyet játszottunk, de majd nyüstöljük még, csak pont vizsgaidőszakban elég gyilkosak tudnak lenni ezek a bétatesztek :)

Singleplayert is megnéztem, igaz csak a legelső pályát. Azzal sincs semmi probléma, folyamatosan eventek vannak a pályán és a végén egy minimális taktikát is igénylő főboss volt, amit stratégiai játékban eddig még nem is láttam. Nem volt benne semmi ötletes, de számomra előrevetíti, hogy a későbbiekben is ötletes bossharcok lesznek a játékban. De a játék igazán a co-opban domborít szerintem (és első ránézésre a pvp-ben, de ezt még nem merem biztosan állítani).

Viszont a fizetési modell nagyon nem tetszik és ha így marad akkor szinte biztos, hogy el is tántorít a vásárlástól annak ellenére, hogy a játék teljesen okésnak tűnik. Játszottam már TCG-t IRL (HKK-t még jó régen) és tudom, hogy mennyi pénzt tud felemészteni, ha az ember erős paklit akar és olyanból még egyszer nem kérek :(
  • Facek
    Beta Friend Key 1: AMCS-GG7H-D8RW-NV52

Beta Friend Key 2: HJ62-9YQL-W38P-Q33P

Beta Friend Key 3: 2SEG-EMPB-4M3K-E64S

Bódóg karácsonyt . :P
  • Jericho19
    Ezer köszönet!
  • Pio
    privátban küldök egyet.

Facek Te is be tudsz dobni a "közösbe" kulcsot ha kérnek? Mert mostanában szerintem többen is fognak kérni és én hülye nem igényeltem valami sokat :)
  • Jericho19
    Üdv!
    Ha valakinek véletlenül van egy felesleges béta kulcsa, akkor nagyon szépen megköszönném hogyha átadná nekem.Az is jó lenne ha egy linket tudnátok adni ahol ingyen lehet béta kulcsot szerezni(A cseh oldalon már nem lehet).
  • Pio
    A youtubeon található tutorial videó alapján az egész játék online fog zajlani. Persze elképzelhető, hogy valamelyik crackercsapat kitalál majd valamit, de valószínűleg nem lesz belőle singleplayer. Annak ellenére, hogy ez egy gyűjtögetős kártyajáték-stratégia elegyítés a működését leginkább egy MMOhoz érdemes hasonlítani. Ugyanúgy lesznek benne instanceok, aréna, satöbbi, mint egy MMOban.
  • Pio
    Ezesetben felhívnám a figyelmet, hogy nem játszol, hanem bétatesztelsz. Bétateszt != ingyenjáték :)
    Nekem amúgy nem jelentkezett ilyen probléma szerencsére.
  • grebber
    Lesz ebben single player kampány is?
  • Facek
    Nem kellett volna ennyire törnöd magad, hisz nekem volt accom, ismerősömnek kellett volna. :P

Amúgy kb 10-20 szabad kulcson van már azóta mikor utoljára írtam :P
    Gondoltam nem fog senki se válaszolni elég kihalt volt a topik.
    De meg is untuk a játékot egyszerűen állandóan ujraindul mikor betölti a pályát :D bár mondjuk utolsó patch óra nem próbáltam.
  • Pio
    Szia!

IDE KATTINTVA lehet igényelni bétakulcsot amíg a készlet tart alapon. 500 van nekik. Igaz, hogy cseh oldalról van szó, de szerintem lezán elnavigálod Magad rajta.
    Ha esetleg mégse:

1. lejjebbgörgetsz és az EMAIL mezőbe megadsz egy létező mailcímet, majd rányomsz az "Odeslat" feliratú gombra.
    2. vársz
    3. kapsz egy mailt (nekem 10 másodpercen belül megjött), amiben a cseh rizsán kívül két link van. Ezekből a felsőre kattintasz (a http://betakeys.playzone.cz.... kezdetű).
    4. a beugró oldalon ott lesz a kulcsod illetve közvetlenül alatta egy "Klienta si stáhnìte ZDE." felirat, ahol a ZDE-re kattintva letöltheted az installert.
    5. itt csehül részletes, képekkel illusztrált leírást kapsz arról, hogy hogyan kell accountot kreálni, de igazából ha futtatod az installert onnantól már minden egyértelmű, a lényeg, hogy:
    6. ...létre kell hoznod egy EA accountot (régifajta elvileg nem jó, tehát olyan kell, amelyiknél nem felhasználónév+jelszó van, hanem email+jelszó). Ehhez amúgy angoltudás se kell, a folyamat elvégezhető ITT magyarul.
    7. ha megvan az acc be tudsz jelentkezni az installer által feltelepített cumóba, ami elkezdi letölteni a majdnem 10 gigás játékot közepes tempóban, egyszóval ellesz egy darabig.
    8. Ha letöltötte a play-re nyomsz, amire elindul a játék és cask itt kell majd megadni az elején szerzett passwordöt (Serial ID néven kéri a játék).

Tovább nem írom, innentől kezdődik a móka :) Bár a szerver nem a leggördülékenyebb :(

Itt amúgy kérhetsz haveroknak is accot, csak kell hozzá több emailcím. Már amíg el nem fogy az 500.

Jó szórakozást!
  • Facek
    akinek esetleg van fölös béta kulcsa ill. accountja és szeretne adományozni kérem írjon rám egy pm-et lenne pár ismerős akivel játszanék csak nincs kulcs/acc. köszi
  • donatus13
    Nah elmondom a véleményemet és a játék élményemet.

A pvp rész nagyon tetszik az első nap destroyer lettem lvl 15 el eddig kb 6 szor kaptam ki de sajnos egyre rosszabb lett a játék megjelentek olyanok akik az eredeti játékot előre megrendelték így jobb paklit kaptak és olyan egységekkel támadnak hogy az én nature os lerohano taktikám semmit nem ér mert lerak egy olyan egységet és egyszerűen 3-4 csapatot legyap vele:( ez nagyon elrontotta a játék élményt mert ha ilyen ellen játszól nincs esélyed a győzelemre mert nem tudod kivédeni az egységeit persze én csak nature al játszottam eddig komolyabban és azzal is fogok mert jól megy és azonnal letudom rohanni az ellenfelet és kb 4-5 perc egy 1 v 1 es pvp:) A grafika szerintem jó, viszont néha laggol a szerver és elég sűrűn van dc is a balance jelen pillanatban egyenlő a nullával fentebb említettek miatt... Sajnos a játéknak nem látok nagy jövőt hiába nagyon jó az ötlet és a megvalósítás is viszont venni kell majd a booster pack okat pénzért ezért valószínű ez a játék felejtős lesz mert ugyan az fog bekövetkezni mint most... nem rendeltem meg előre a játékot tehát nincs esélyem olyan ellen aki meg igen illetve jövőbe nézve nem vettem boostert akkor már te 50 % al több eséllyel indulsz...
  • dekraaa
    Nah nekem már szedi is le az uj patchet a játék.!

És lenne egy kérdésem.... elakadtam!
    Közel vagyok még az elejéhez amikkor az ellenség ·kapuját· kellet lerombolni! nah ez megtörtént és éppitetem oda egyet magamnak.... csak tovább nem tudok mit kell csinálni! aki tud seggiteni megkösznném!
  • dekraaa
    Aham várjuk a patch eket :D
    Elég jó játék ezz .... remélem majd több magyar megismeri.
  • Fenrir
    Új build jön ma este (amerikai idő szerint):

Beta Patch Notes 10-NOV-08

The following fixes will be patched in the game this evening:

* When sending mails the program will now check if you have Gold on your account, not BattleForge points
    * The player is now correctly awarded “Battle Tokens” after beating a map (not “Battle Points”)
    * There is now an auto focus on the serial code field
    * Pressing “i” on the serial key screen without having the focus on the entry field no longer leads to an error message
    * Paging is now active for auctions
    * Auctions can now be canceled and the content of the auction is delivered back per in-game mail. Attention: the player may only cancel auctions where nobody has placed a bid yet.
    * War Eagle changes: standard attack does no longer push back units and hit points reduced to 50%
    * BattleForge Points sent via mail do no longer get lost, also applies to money gained from auctions
    * The first page of the chronicle is now available, showing preliminary player statistics including the ELO score

13-án jön még egy majd.
  • dekraaa
    Nah majd holnap délután én is eljutok odáig hogy feltelepitsem... mert multkor leállitottam 20 perc mulva :D ugyis edzés lesz addig hagyom hagy csinálja :)

Remélem minden fog müködni....
  • Facek
    Hát sajnsos microzásra nem sok esély van viszont vannak kártyák amiket kijátszva, ha eddig nem nyomtad el őket , nagy előnyhöz juthatsz.

Mellesleg mi a fenéért van az hogy összeállítottam egy paklit, majd utána egy jobbat, nevet nem változtattam, majd ha egyszemélyesbe tolom akkor az újjabb paklit veszi elő, ha 2 vagy több , akkor meg a régit. :D
  • Facek
    Hát igen a 4 fős nem nagyon megy itt se.
    Nemtudom neked hogy állt le, de nekem feketeképernyő majd ujraindult :D
  • BEAST #42
    Igazabol nekem egyetlen bajom van egyelore a jatekkal. Ez a kartyas dolog nem rossz, viszont az rts resze nem az igazi... sok lehetoseg nincs az egysegekkel trukkozni. Egymasnak esnek es az nyer akinek tobb, erosebb cucca van. Igaz ha ezt elhagytak volna, akkor semmivel sem lenne tobb mint egy Yu-Gi-Oh jatek :D
  • Fenrir
    Eléggé sok benne még a bug, tegnap 4 fős pályán le is állt hibával a játék.
  • BEAST #40
    Egesz jo jatek lesz ebbol :o
  • dekraaa
    Én is kaptam bétát!! :D de hihetetlen lassan tölti.... 250 kbps - 300 kbps al jőn csak...! És jó nagy filt tölt le.. igy sztem 1 óráig tölteni fog... :S
  • Fenrir
    Nah nekem még nem jött :\
  • donatus13
    A játék részeit tölti de már elég rég ota már vagy leszedett 4gb t
  • Facek
    jaja jött nekem is :) irány teszt!
  • donatus13
    CSő srácok kaptam bétakulcsot :) teszek képet majd és leirást
  • kakaoskalacs
    naggyon coool :O
  • donatus13
    Hát nem tudom de úgy is nem sokára itt a teljes:)
  • dekraaa
    A hívatalos oldalon a forumba olvastam olyasmit, hogy beta -hoz kodot elsősorba az angolok fognak csak kapni.... nagyon remélem, hogy ez nem igaz..!
  • dekraaa
    Elnézést de hibásan irtam :D Tehát a BattleForge forum
  • dekraaa
    Első battleforge forum átköltözött másik címre!!! BattleForba fórum
  • Jimmyke
    MTG vizuális orgiával ékesítve, várjuk! :)
  • chilios
    hm..úgy látszik nem csak nekem jutott eszembe fansite készítése..
    link
  • donatus13
    Aki netán nem látta beteszem ide is:)

A kártyákról amit eddig sikerült megtudnunk, a kártyákon egyaránt lesznek épületek ,egységek, varázslatok,speciális egységek amik nagyon erősek lesznek , 4 típusú kártya lesz ,tűz,jég,természet, és végül az árnyék.Eddig még csak a tűz és a jég kártyákról kaptunk infókat.

Tűz:Ezek magas sebzéssel rendelkeznek majd főként támadó kártyák és erős varázslatok tartoznak majd hozzá.

Jég:Főként védekezésre szolgálnak majd erős páncélzatuk lesz.

Természet:Erről sajnos még nem mondtak semmit,de én arra gondolok hogy ez a kártya típus a támogatást fogja ellátni az egységek gyógyítását esetleg erősítését.

Árnyék:Erről a kártyatípusról se mondtak még sokat de feltehetően ez a kártya típus is támadószerepet tölt majd be de ez is csak feltételezés, amit kapunk infókat beteszem őket.

Ezen kívül 200 kártya lesz kezdésnek,valószínűleg mindegyik típusból 50-50 ezeket a kártyákat lehet venni majd pénzért, versenyeken,ligákon nyerni és persze kapunk a játékhoz is.Ezek használata egyszerű simán rákattintunk és elhelyezzük őket ahova szeretnénk.De energiát igényelnek majd amiket majd generátorok és emlékművek termelnek.A kártyák egy része pályánként csak egyszer használható.

A kártyák emellett fejleszthetők is lesznek nagyobb sebzés esetleg gyorsabb ütések vagy speciális képességek. A speciális képességeknek lesz újratöltődési ideje ezek a képességek természetesen levehetők is.

A kártya pakkunkból 20 kártyát kell össze tennünk ezeket használjuk a pályán rengeteg kombináció lehetséges :)
    FONTOS egy pakkban lehet 20 kártya ezt használhatod a pályán nincs megszabva mennyi kártyád lehet azért hogy rengeteg taktikai húzás lehessen :)

A kártyákat cserélhetjük egymás között, és majd vásárolhatók lesznek különféle erősítő csomagok is ezekről még nem sokat tudni.

Kinézetük: