71
  • babajaga
    Egyet elfelejtesz. Egy egészséges agyú ember a tragédián túl tudja tenni magát, kezelni tudja. Ha nem tudja akkor azzal mert kitörölnék az adott információt az agya nem lenne egészségesebb.
  • DonCaron
    lemaradt:
    Sztem ez a csávó isten :Dcsak most japán skin-je van:D
  • DonCaron
    Hy valaki lent kérdezte hogy ki hisz ezek után istenben itt a válasz:
    "dr. Joe Z. Tsien"
    ís dr.=N. =Názáreti :D
    A Joe Z.= fogalmam sincs :D
    Tsient=ha jol kevered a betűket kijön hogy ISTEN-t :D
    Vagy csak tul sok filmet nézek ;)
  • torreadorz
    "Az ilyet fel kell dolgozni, másként nem lehet..."
    Igen? És fel lehet dolgozni? És mennyi időbe kerül? És Neked volt már ilyened?...

Itt nem az a lényeg hogy ne tudd meg hogy mi volt, hanem hogy ne legyen ott az emlékezetedben minden nap. Ha pl. a szüleidet a szemed előtt nyirják amikor 10 éves vagy, na azt garantálom hogy sohasem felejted el, és sohasem leszel túl rajta. De azt sem ha csak autóbalesetet szenvedtek és látod hogy anyukád agya ott van a kocsiban... (most csak mondtam néhány sokkoló képet).
    Ilyenkor ha az illető memóriájából kitörölik ezeket a képeket sokat segithetnek. Nincs azzal gond hogy megtudja hogy mi történt, igy is ugy is fel kell dolgoznia (és még ez sem lesz egyszerü), de nagyságrendekkel egyszerübb mint amikor filmszerüen ott van a kép a fejedben hogy mi történt...

Az meg hogy rossz célra is lehet használni, tény. De mit nem? Lásd atombomba. Ennek ellenére ha nem lenne atomenergia nem tartanánk ott ahol sőt.
  • krysz89
    Lehet h nyomoz és kideríti h mivolt, de ha nem emlékszik rá képszerűen, élethűen azér az már sokkal jobb nem? :P megtudom h pl "megerőszakoltak" hát ledöbbenek meg nem is tom mire gondolok de nem fog kisérteni életem végéig...
  • Gundark1234
    Hmm erről a Felejtés bére című film jut eszembe. Csak ott asszem hőkezeléssel irtották ki az emléktároló sejteket az ember agyából. Legalábbis mindig azon paráztak hogy az agy hőmérséklete ne menjen egy bizonyos szint fölé. Már tényleg csak a jövőbelátó gép hiányzik.
  • Gerygrey
    Az állatvédőket kurvára nem érdekli néhány szaros kísérleti egér, de még a libák sem. A francia libamájtermelőktől kapnak jó sokat azért cserébe hogy tönkrevágják a magyar libamáj-ipart, abban van a biznisz.
  • Rena11
    igen pont erre gondoltam miután leírtam
    az emberi természet miatt utána mindent megtenne az alany hogy kiderítse mi az amit nem tud
    de tényleg vannak olyan események miket nem lehet feldolgozni és az egész további életedre kihatással van
    csak amíg nem történik veled vagy velem, ilyen el sem tudjuk képzelni mennyire rossz is az
  • Déta
    Aha, aztán furcsa lenne Neki, hogy "Hoppá, valami hiányzik. Vajon mi történhetett akkor?" és elkezd nyomozni és...
    Az ilyet fel kell dolgozni, másként nem lehet...
  • Rena11
    vannak emberek akiket elraboltak megerőszakoltak esetleg és ettől egész életükben szenvednek
    rajtuk lehet hogy segítene ez a dolog
    sok szorongás és kényszerbetegség egyetlen eseménytől alakul ki lehet hogy annak az emlékének a törlése segítene embereken
  • Adenoma
    nem tudom elképzelni a "jó" célú felhasználását, hogy ne emlékezz valamire, csak a rosszat...
  • rigidus
    > Inkabb azon kiserleteznenek, hogyan lehetne drasztikusan megnovelni a tanulas sebesseget minden kockazat es mellekhatas nelkul.

Vitaminokkal + nyomelemekkel tisztesseges mennyisegben (nem tesco gazdasagos multivitamin) + gyogynovenyekkel + rendszeres es egeszseges taplalkozassal.

Ugy fog vagni az agyad mint a borotva 25-tel beszorozva.
  • rigidus
    > Lehet ezt jóra is meg rosszra is használni. Szerintem egyértelmüek a jó célok is (néhányat fel is soroltak).

Hat persze, hogy egyertelmuek, kerlekszepen. Ha ez kiforrott lesz lehet majd evtizedeken at is ugyanazokkal a katonakkal allat modra meszaroltatni anelkul, hogy egyaltalan felfognak mi a fraszt muvelnek. Meg teged is gyonyoruen at lehet programozni, hogy kussoljal ha valami nincs inyedre.
  • s2rk2ny
    Írni akartam valamit...
    De már nem tudom mi volt az.

• Déta
    Sziasztok!!!! Hallottaták már a Windows XP-ről??? Forradalmian új operációs rendszer!! Vegyétek meg. Nekem nagyon bejön...
    -
    -
    -
    Sziasztok!!!! Hallottaták már a Windows XP-ről??? Forradalmian új operációs rendszer!! Vegyétek meg. Nekem nagyon bejön...
  • Pluskast
    Hát most szívesen jelentkeznék önkéntesnek. Lenne is kérésem, hogy milyen emlékeket töröljenek ki az agyamból....
  • KasztnerTokman
    Nah ezután ki hisz istenben? :))
  • Reggaester
    Kitörölték az emlékeiket ^^
  • vajon kiki
    idióta amerikai állatkínzók ! hol vannak ILYENKOR az állatvédők ?
  • Broafka
    reménykedsz, mi? :D
  • Pintyőke
    Inkabb azon kiserleteznenek, hogyan lehetne drasztikusan megnovelni a tanulas sebesseget minden kockazat es mellekhatas nelkul.
  • endrúdí
    Ivóvízhálózatba bele lehet borítani esetleg néhány hordóval és reggel nézni az embereket, akik nem emlékeznek rá, hogy hogyan kell wécézni, beszélni és menni....
    Mint egy ujjászületés .... a kutatás további részében arra keresnek választ, hogyan lehet kihagyni az ivóvízhálózatot és integrálni a törlőrendszert a GSM átjátszó állomásokba, a hosszú és rövidhullámú rádióadókba és a GPS műholdas hálózatba. .... kicsit később egy laborbaleset alkalmával elfelejtik a kutatók, hogy mit is kutattak és hová tűnt a sok millió támogatás
  • torreadorz
    Lehet ezt jóra is meg rosszra is használni.
    Szerintem egyértelmüek a jó célok is (néhányat fel is soroltak).
  • bmw
    Ez minek kell...
  • Turdus
    Eddig csak aggódtunk. Most már van okunk félni.
  • Broafka
    és ez miért jó az egérnek? :D

egyébként ez ilyen nem is tudom, egy csomó film foglalkozik ezzel (nem kifejezetten ez, de nekem a 6. napon jutott az eszembe, mondjuk ott az emlékeket másolták, nem törölték)
    de előbb utóbb elfogunk jutni egy iylen szintre, hogy jhaj bárcsak ne emlékeznék rá... oké, megvan, mi történt?
  • rigidus
    Eleg szomoru ez, emberek.
  • Balumann
    Miért ne lenne...?
  • dzsagon
    nehogymár ez egérnek emléke legyen
  • Skynet85
    Ez kell a népnek vmit ,,elqrnak" oda fenn aztán csak kiradirozzák...