39
  • ploppy
    sok sok sóska és eszünkbe ne jusson nyomtatni :D Vigyázz meghalsz :D
  • Balazs15
    LOOOOOOOOL XDDDDDD
  • Mike at home
    ajaj, akkor a ikorót se kapcsold be, mobiltelefont dobk, gondolom tv-t sem nézel, és mennyi adalékanyag van a kajákban! költözz ki a természetbe, élj barlangban. bár az sem jó, azok alig éltek 30-40 évet

senkinek semmi baja nem lesz, mert nyomtatsz vele 3 oldalt
  • dez
    És ha valaki nem olyan idióta, hogy cigizzen?

Majd ha valamelyik családtagod meghal rákban akár fiatalon, nem fogod ilyen könnyedén venni... Akkor majd nem akarod készakarva halmozni a lehetőségeket, hanem amennyire csak lehet, ritkítani.

Nekem is van tintasugarasom is és lézerem is, ezután 2x meggondolom, hogy az utóbbit használjam. Nem csak magam miatt, hanem pl. kislányom. Ha használom is, csak amikor nincs itthon, akkor is nyitott ablakhoz közel, amikor egy kis szellő ki is viszi.
  • Mike at home
    tudod az a különbség, hogy mondjuk egy lézernyomtató festéke nem szárad be, a papíron nem folyik el a tinta, ha nedvesség éri, és gyors
    bekapcsolom és nyomtat, akár fél év kihagyás után
    erre egy tintasugaras alkalmatlan
    és ha azt vesszük egy fénymásológép sokkal jobban szórja a port, mint egy lézernyomtató

mitől lennék én kereskedő?
    minden szar rákot okoz, majd a lézernyomtatóktól fogok félni
    előbb haltok meg amiatt, mert már 14 évesen cigiztetek
  • dez
    Kérdés a mérték -- mint a "minden rákot okoz" esetén is...
  • dez
    Ennek a hsz-nek mi értelme volt? Lézernyomtató-szerelő, esetleg -kereskedő vagy? :P
    Bakker, ha lehet, én még pár évig nem akarok rákos lenni, nem erőltetem...
  • Mike at home
    széndioxid akkor is keletkezik, ha nyomtatott könyvet olvasol
  • chuky123
    Monitororrol olvasni is környezetszennyező mivel áramot használsz és az áram elöállitásával is co2 keletkezik (hőerőmüvek) szóval az se jobb
  • Mike at home
    jaja, mint anno 10 éve, amikor a cégnél bevezették a Lotus Notes-t
    még iktatták is :)
  • Mike at home
    a papírmentes iroda nem ezt jelenti, te is tudod
  • AgentKis
    Az is érdekes, hogy nagyon sokan azt hiszik, hogy egy könyvet (vagy bármi mást) monitorról elolvasni bunkóság. Hát szerintem kinyomtatni az, amikor van rá más kevésbbé környezetromboló módszer. Vagy akik az e-mail-jeiket nyomtatva is lefűzik... :D
  • AgentKis
    Sorolhatod. De amíg egy vállalkozásnak a könyvelő programon kívül a teljes könyvelését papíralapon is tárolnia kell évekig (mert az nagyon jól esik az APEH-nak), addig nem fog érdemben kevesebb papír fogyni.
  • Epikurosz
    Legalább tegyél fel pormaszkot.

Amúgy nálam megvalósult a papírmentes iroda, nagyon keveset nyomtatok, adóbevallásom is a neten intézem, a bankomtól nem kapok nyomtatott számlakivonatot, soroljam?
  • Mike at home
    ezzel együtt 100x inkább lézer mint a szar tintasugaras, még itthonra is
  • Mike at home
    ne idd meg :)
  • Mike at home
    a papirmentes iroda szép elképzelés volt már a 90-es évek elején is
    most már elmondhatjuk, nem valósult meg belőle semmi
  • Mike at home
    a tonerpor mellett még rengeteg mindentől rákot lehet kapni, elég csak kimenni az utcára
  • Glutamin
    A dízel motork füstjével is az a baj, hogy nagyon apró szemcséjű kormot állítanak elő, amit a tüdő már nehezen vagy egyáltalán nem tud kitsztítani magából. A lézernyomtatók ráadásul ózont is bocsátanak ki magukból, ami szintén nem egészséges.

A tintasugarassal való összhasonlítás meg elég röhelyes. A folyékony tintát, azért elég ritkán tüdőzzük le, de aki már cserélt párszor tonert lézeres nyomtatóban az láthatta, hogy bizony ott száll a festékpor ha akarod, ha nem.
  • lpmaskmancick
    huh megnyugodhatok, tintasugarsom van :D
  • rotaboy
    bocsi a (#16)-ra ment
  • rotaboy
    Végül is ha tüdőre kapod az utántöltő tintát, lehet hogy az is rákot okoz a tüdődbe, feltéve, hogy nem fulladsz meg tőle azonnal.
  • mikloss
    ezt most komolyan kérdezted?!
    Amúgy a kérdésedben ott a válasz.
  • kids
    ez a dolog a tintasugaras nyomatatókra nem vonatkozik, ha jól vettem ki ugye?
    itt igazából folyékony formában van jelen a festék
  • roliika
    Fogkefét is lenyeltek már ami szintén halálos.
  • Gaillard
    Remélhetőleg az elektronikus dokumentáció kezelés kiváltja majd ezt a sok felesleges nyomtatást. Hihetetlen mennyi felesleges nyomtatott papír (hulladék) keletkezik egy irodában. Persze tudom, hogy ennek annyira nem örülnek a papíriparban és a nyomtatásban/sokszorosításban tevékenykedő cégeknnél dolgozók.
    Mondjuk, ha egy kicst értelmesebben működnének a dolgok, akkor elég lenne, ha mindenki (közel teljes foglalkoztatás) minimális holtidővel heti átlag 20 órát dolgozna, legalább is a techológiai fejlődés és az optimális szükségletek kielégítése (azaz a gazdasági növekedés téves ideológia mellőzése) mellett ez kivitelezhető lenne. Persze a valóságot elnézve ez egyenlőre csak utópia.
  • Mynet
    És neked hogy kisebb lézerekben a tonerba van építve a rá nem égetett festékpor gyűjtője, a nagyobbakban külön tartály van? És kb 1/6 a festékpor tartálynak a mérete. Szerinted miért? Mert lehet hogy mégsem 100%-os a fixálás?
  • aDannyBoy
    http://www.sg.hu/cikkek/54059
  • Sir Quno Jedi
    tenorper
  • Faterx
    Link?
  • Nonix
    köszönjük, leülhetsz
  • Gundark1234
    Semmi sem halálosabb mint maga az ÉLET, hiszen születésedtől fogva mindenki attól retteg mikor fogsz belehalni :D
  • GiNKaSS
    A neten láttam 1 listát, amiben a nyomtatókat szennyező hatásuk alapján állították sorba.Kb. 1 1/2 éve készült...
  • Sir Quno Jedi
    Tudomén, csak keltem a pánikot-e, jó magyar szokás szerint! Vírólgonadáááj!!! Ááááá! :DDD
  • Tinman #5
    Nem. Fixáló mond valamit?
    Ha igen, akkor tudod, hogy ott ráég a festékpor a papírra, ebből te 0%-ot lélegzel be. Persze olyan fixálót is láttam már ami nem működött jól, és a festék nagyon könnyen levált a papírról, azzal nem szerencsés sokáig melózni, de ha ilyen van úgy is hívják a reszelőt, aki szerelő.
  • Tinman #4
    Tedd fel magadnak a kérdést?
    Jó-e nekem ha napi 8 órában /szervizesről van szó, aki tonert is utántölt!!!/ festéket lélegzek be respirátor nélkül? Mert a tonerpor ez, festékpor.
    Már rég köztudott, hogy a festékek 99%-a komolyan káros az egészségre... nem értem miért lep meg, az a szervizesek között "köztudott" tény, hogy a festékport az lélegzi be aki ártani akar magának.
  • Sir Quno Jedi
    Bameg, itt ülök szemben a lézerrel vagy másfél méterre és egész nap gyünnek rá az okosságok. Akkor végemvan-e?!
  • JTBM
    Ha tudjuk, hogy rákot okoz, akkor lehet ellene intézkedéseket hozni, pl. külön szellőztetett helyiségbe száműzni a nyomtatókat.

Amíg nem tudjuk, addig csak hullanak az emberek...
  • Vlala #1
    Lassan eljutunk addig a pontig, ahol gyakorlatilag és elméletileg minden halált okoz. Van, ami lassan, van, ami gyorsan. Az élet is halált okoz.
    Sőt, a halál is.

Elgondolkodtató, hogy mostanában nagyrészt azokról az eszközökről mutatják ki, hogy halált okoznak, amivel dolgozni kell...