26
  • Justil
    #26
    na így már egyet tudok érteni :)
  • eM82
    #25
    túl szentimentálisat akartam írni, meg vmi bölcseletet, holott tkpn. egy egyszerű: 'olcsó húsnak híg a leve' is megtette volna.
    Arra gondoltam, hogy aki esetleg gyanúsan olcsó dolgot akar venni neten keresztül (s nem eBay-re gondolok, hanem ) az készüljön fel a fenti "oknyomozó riport" végeredményére...

    "meg kell válogatni hogy honnan vásárol az ember... "
    való igaz.
  • Justil
    #24
    "Remélhetőleg sok ("netes vásárlásban" tapasztalatlan) ember fogja ezt a cikket olvasni, hogy ők is okuljanak a fenti példából..."

    hallod ember, te miről beszélsz??!
    a cikk arról szól, hogy ezek a tagok szándékosan rendeltek kínából 1 fost, mert tudták hogy minden bizonnyal hamisítvány, és akartak erről írni 1 cikket. ezt lécci ne keverjük már össze a netes vásárlással, mint általános fogalommal. rengeteg mindent vettem már neten, monitort, laptopot, kisebb dolgokat is, de eddig még soha semmi gondom nem volt...meg kell válogatni hogy honnan vásárol az ember...
  • eM82
    #23
    van még egy előnye a hamis Phone-nak... mini-USB-n keresztül lehet tölteni :)
    ahhoz legalább már van otthon pár kütyü (mobil, psp)...

    a forrásoldalon lévő egyik képen látszik a multimédia menü képe... :) (kicsit retro...).. gondolom azt már nem volt kedvük plagizálni.
    http://www.heise.de/bilderstrecke/bild/500/10

  • eM82
    #22
    "és a gyártó mellékel is egy kiegészítő akkut"
    1, ha nem felváltva használja, akkor tudomásom szerint az akku élettartama folyamatosan csökken (attól függetlenül, hogy használja-e v. sem)
    2, ha felváltva használja, akkor meg egy idő után gyönyörű lehet a készülék "masszivitása" (illesztése)... kicsit recseg-ropog majd, de mienk :)

    "Fejhallgató-csatlakozót viszont hiába is keresne az ember, miként nincs hangerő-szabályozó sem" & "Van azonban videófelvételi lehetőség..., MP3-lejátszó és integrált ultrarövidhullámú rádió. "
    Magyarán az ember kap egy telefonálni is képes, de valójában érintőképernyős rádiót... mostanság ez nagyon menő a fiatalok körében (bömböltetik a dobozhangú telefonjukat...).

    Ilyen (és ennél nagyobb) összegnél (nálam) csak személyes átvétel játszik.

    Remélhetőleg sok ("netes vásárlásban" tapasztalatlan) ember fogja ezt a cikket olvasni, hogy ők is okuljanak a fenti példából...
  • Tinman #21
    Vetté egy amcsi xart? Így jártá' :-DDDD
  • LaPalma
    #20
    hihi

    egy másik iphone teszt
  • passatgt
    #19
    van havidíjas csomag, amiben adott gb adatforgalom van, vagy sima forgalmi díjas:)
  • kriszwells
    #18
    Nem teljesen ide tartozik, de más témát nem találtam neki, újat meg nem akarok nyitni...
    De valaki meg tudná mondani, hogy a 3G és HSDPA használatáért mennyit kell fizetni? Azaz havidíjat vagy forgalmi díjat? mert akárhoyg keresem bármely szolgáltató oldalán nem lelem, lehet én vagyok hülye hogy megtaláljam!
    Kösz!
  • Balea
    #17
    Melamin, mérgező gyerekjátékok, stb. Made in PRC.
    Elég csak kinézni a Józsefvárosi piacra, lehet, hogy már ott is lehet kapni ilyen telót kapugaranciával, 10 perc hűségidővel...
    A kínaiak mindent másolnak, miért pont az ájfón lenne kivétel.
  • FlyingV
    #16
    "Igen én amúgyis naív vagyok"

    gonosz mód on:

    nem mondod :D el se hittem volna, az örökmozgós és ufos sztorik meg igazak! :D

    gonosz mód off.
  • roliika
    #15
    Igen én amúgyis naív vagyok bár kicsit több mint 18. :) Szanaszét teszteltem...4 gigáig vissza is lehet olvasni, e a valós mérete, de a particiós táblát hexaeditorral sem tudtam módosítani. Sőt...töröltem a particiót(nagy nehezen), másik gépben létrehoztam a particiót, és megint 16 gigás lett belőle.
  • kvp
    #14
    "Mivel formáztad jóra? 200 megás fileokkal sem tudom feltölteni."

    Le kell torolni a filerendszert, a particios tablat. Majd kezzel megadni egy akkora particios tablat, mint amennyi a memoria merete. A kartyarol kiolvashato meret, amit magatol detektal az os ugyanis hamis. Ezutan mar le lehet formazni a tenyleges meretig. A te esetedben vagy 256 vagy 128 megas keszulekrol lehet szo. (meg ha 16 gigaskent arultak is) A lenyeg, hogy a valodi memoria nem lehet kisebb mint a (legalabb 1 darab) particios tabla merete es a gyokerkonyvtar hossza. Igy a rendszer felismeri es amig ures, addig egy read only scandisk-en is atmegy. (egy read write teszt pedig tobbnyire adatblokkot bad sector-nak jelez) Ha a hamisito okos, akkor akar a rairt kapacitas 10-20%-a is jelen van, hogy a vasarlonak ne tunjon fel a gond, csak amikor ezeket mar feltoltotte.

    ps: Mondjuk az sg olvasoi kozzul szerintem csak 18 alatti kozonseg lehet annyira naiv hogy ilyenbe belefusson. Vagy en vagy optimista...
  • kvp
    #13
    "És kiderült ,hogy én voltam a béna csak szarul volt formázva (formátum)."

    Gyakran van az, hogy pl. 16 GB-osra formaznak valamit, pedig nincs mogotte tarhely. Tehat ha tobb adatot akarunk rairni, mint amennyi a tenyleges kapacitas, akkor a tobbi a 'csak irhato memoriaba' kerul, azaz elveszik. Elso hasznalatkor viszont a gyarilag serult filerendszert nem veszi eszre az operacios rendszer, felteve hogy a tarolon legalabb a vizsgalt vezerlo informaciok (fat tablak, gyokerkonyvtar) elfernek.

    "És 4 gigánál nagyobb filét nem volt hajlandó elfogadni."

    Ez a fat32 limitje, es azert szoktak erre formazni meg a nagyobb gyarok is, mivel ez szinte minden operacios rendszerrel mukodik. Ha ntfs-t kapna, akkor jopar usb-s szorakoztatoelektronikai keszulek nem tudna mit kezdeni vele, sot lehetoseg lenne ra, hogy olyan jogokkal es formatumban masoljanak fel ra adatot, amit utanna a masik gep nem tud elolvasni (mert a digitalis kulcs a masik gepen maradt a felhasznaloi fiokhoz kotve). Ha meg mondjuk ext2-o lenne rajtuk akkor alapbol meg a windows-ok sem latnak.

    A kinai arukrol meg csak annyit, hogy haverom is mutatta a 16 megapixeles sony kamerajat, amig ki nem deritettem hogy aruljak jvc markajelzes alatt is, es csak egy 2 megapixeles (effektiv 0.66) kinai termekrol van szo. Az hogy a sony weboldala nem ismer ilyen termeket, hogy a legtobb felirat ontapados matricazott es hogy a sony kartyaformatuma (memorystick) helyett sd-t hasznal a sracnak nem tunt fel.
  • roliika
    #12
    Mivel formáztad jóra? 200 megás fileokkal sem tudom feltölteni.
  • willcox
    #11
    Burkolt ájfón reklám.
  • rudymester
    #10
    Egy ember felmondott, lesz helyette kett. Vagy ez fog más néven dolgozni. Nem baj, ha kínai a teló, de legalább ne írnának hülyeségeket...
  • ElectricalTech
    #9
    Hazavágja az eredetit bázze.
    Multitáccs is van? ^^
  • FlyingV
    #8
    Ez a hozzászólás meg a nem beetetett, intelligens és precíz, több forrásból értesült személy, sok tapasztalaton alapuló konklúzióját tükrözi. Ja, nem.
  • GHOST7
    #7
    Sajna a 16 Gigásba én is beleszaladtam :D
    És kiderült ,hogy én voltam a béna csak szarul volt formázva (formátum).
    És 4 gigánál nagyobb filét nem volt hajlandó elfogadni.
  • 5c0rp330n
    #6
    " Van azonban videófelvételi lehetőség (MJPEG formátum, 176×144 pixeles maximális felbontással),"

    most mit akartok? jobb, mint az eredeti :)
  • szily3
    #5
    "...szerkesztői kíváncsiságból rendeltek egy iPhone 3G klónt, majd összefoglalták tapasztalataikat." - szal itt nem az volt a lenyeg, h valakit raszedtek, s most keseru a szajiz, hanem inkabb a felvilagosito es leleplezo jellegen a hangsuly.
  • NEXUS6
    #4
    Hát ja. Nem értem én sem, hogy mit kell hisztizni, mint aki most tudja meg, hogy az angol arisztokraták a bombázások alatt nácipartikat szervezett.

    Kínai és ráadásul olcsó is, mit vár?:)))
  • roliika
    #3
    265 dolcsi egy független dupla hátlapos érintőképernyős szép telefonért miért rossz?

    Én meg vettem kínából szintén eredeti 16 gigás pendrájvot...csaképp 4 gigás volt a drága. 10 darabot vettem. De kis huzavona után a pénzem felét visszakaptam, és így egy 4 gigás pen 2000ftomba van, és szép fémházas bőr borítású.

    Meg vagyok vele elégedve, noha hasmisítvány, de olcsó volt, és ennyit ilyen minőségben megér. És az eladó is korrekt volt miután megtudta hogy megtudtam hogy hamis. :D Semmi bajom az ilyen termékekkel...ha valaki harmad meg negyed áron vesz valamit számítson erre, és ne háborogjon.
  • Tinman #2
    Iphone? A beetetett buta vásárló választása, méregdrágán.
  • akyyy
    #1
    kár vót ilyet venni, ha