India is elindult a Hold felé

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mûhold csókolom. Olcsóért összerakják, fellövik, oszt onnantól van nekik is, és kérhetnek érte elég brutál pénzeket. Internet, idõjárás, navigáció, VIP adatforgalom...és még iszonyat sok területen lehet használni ezeket a napelemes vackokat. És ugye mind mind pénz...sok pénz.

Épp most állok át koax kábeltõl mûholdas adásokra. Mert ez digitális és ingyen van, és a jel is erõsebb bármilyen furcsán hangzik(hasznos jel).

Amit a fatáv...ööö t-offline ad kábele digitális akármit, és kûzdenek vele, mert multiplexelt adást azért nem lehet bárhol adni, hát ez mûholdon át már évek óta adott.

Veszel egy beltéri egységet, nagyságrendileg 9-15000Ft között, egy antennát fejjel max 6000ért...és ennyi. Megdöbbentett mikor rájöttem, hogy 20 000ft-ból függetlenítettem magam a kábeltõl úgy, hogy jobb minõségben több csatornát nézek ingyen, mint ami a kábelen valaha is jönni fog.

Bennem még az volt, hogy drága a mûholdas adást fogni....most pedig úgy áll a történet, hogy 4 hónap alatt behozza az árát. Vannak kódolt adások mint HBO-k és egyéb adások...ebbõl a szolgáltató szép pénzt kap...más kérdés, hogy használtan már nehéz olyan digitális beltérit venni, amit ezeket a kódolásokat ne törné. :)

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Nem teljesen világos a kérdés Epi. :) Nem tudom hova mászott. Miért tudnám. Hát mégiscsak rossz gazda ha a mi pénzünkkel segít a bankokon...nem? Najó persze máshonnan meg honnét legyen pénze az államnak.

Mondogatják néha emberek erre-arra, hogy milyen piszkok a bankok...háh nade, ha nem lenne bank rendszer, akkor nagyon nagyon sok ember kerülne nagyon rossz anyagi helyzetbe.

Ugye hitelt max 20%os THM-el nem kapna senki. Lenne szép uzsorakamat. Diákhitel megszûnne...szóval ezek a dolgok nem biztos, hogy mókás dolgok lennének legalábbis pár 100 000 vagy 1-2 millió ember számára...itthon.

Hogy jó-e a jelenlegi bankrendszer, nem tudom. De jobbat se nagyon lehetne kitalálni.

Kicsit megtévesztõ csak a hír. Ha felmegyek egy emeletes ház legfelsõ emeletére akkor én is elindulok a hold felé, csak hamarabb megállok mint a mûholdak.
Nem tudom, hol térül meg egy ilyen kutatás. Persze, fedeznek fel közben technológiákat, de nem állnak anyira jól, hogy megengedhessék maguknak. Esetleg ezel is etetni akarják az 1 milliárd szegény sorban tengõdõ népet, hogy ezt is elérték...<#wow1>

Retrofaktor - régi játék bemutatók és végigjátszások youtube.com/retrofaktor - retrofaktor.blog.hu

Bakkker...

Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"

Roliika, kérdezek tõled 1 nagyon OFF-ot:
Most, hogy nyakig vagyunk a gazdasági válságban, hová tûnt el BlackRose, aki szerint az állam rossz gazda, de bezzeg most arra jó, hogy a becsõdölt bankokat, az adófizetõk pénzével, kisegítse??

Kara kánként folytatom tanításom.

Az ûrrepülés komoly pénzeket hozhat nekik. Nemcsak visz. Nagyon jók matekból, nagyon újszerû meglátásmódjuk van sokszor, és programozásban is a szeren vannak elég keményen.

Kopogd le, mert már végeztek rakétakísérleteket. A Fekete-tenger fölé lõtték a rakétát. Volt már itt szó errõl.

Embeeeeer...legközelebb azt olvasom hogy Románia is kilépett a világûrbe és "Hold-terjezkedési" szándékai vannak...

Nietzsche mondja: \"Isten meghalt\" Isten mondja: \"Nietzsche halt meg :)\" \"Kerülgeti mint ateista macska a templom egerét\"

babajaga,
Akkor most rálépek a tyúkszemedre, mert amúgy imádok tyúkszemekre is lépni. :-)
Egy társadalom szemétségét megállapítani nem nagy kunszt, de figyelembe kell venni, hogy apránként változnak ott a viszonyok.

Ha már kasztrendszer, akkor vegyük az izraeli viszonyokat: falak, szegregáció, rasszizmus, apartheid, fegyveres erõszakszervek általi elnyomás - minden, amit akarsz. Persze ennek történelmi elõzményei vannak - mondanád te - és teljesen igazad van. Õszintén szólva, ha zsidó lennék, én sem tudnám elképzelni az együttélést azokkal a „barbár” palesztinokkal, de ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni. Azt se feledjük el, hogy Indiában a helyzet javul - legalábbis én ezt látom - Palesztinában meg csak romlik.
Na, semmi okosabbat nem tudok mondani ennél.

Ha esetleg indiai lennél és nem lenne pénzed a továbbtanulásra akkor itt találhatsz bankot, aki hitelt ad neked:
http://www.indiaedu.com/education-loans-india/index.html

hitelt veszel fel, amibõl tanulsz -> használható tudást kapsz -> jó állást szerzel -> kiemelkedtél a szegénységbõl

Remélem sikerült rávilágitanom az összefüggésekre, ismerek ilyen indiaiakat.

A demokrácia pedig kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása. A politikai kérdéseket a nép közvetlenül népszavazáson vagy közvetett módon választott képviselõkön keresztül parlamenti választáson kifejezett többségi döntése alapján határozzák el. No ez van Indiában.

Kasztrendszer már csak nyomokban, max falukban, ugyanis az 1950-es indiai alkotmány törvénytelennek minõsiti (amúgy fõleg csak a hinduk alkalmazzák/alkalmazták).

Ettõl függetlenül tényleg elgondolkodtató, hogy a világon a legtöbben ott éheznek, több mint 200 millióan. A gazdasági fejlõdés pedig nem a kizárólagos megoldása a problémának.
És Indiában hamarabb volt demokrácia mint itt. Õk is normálisan elmennek választani, még nõi elnök is volt. A demokrácia nem egyenlõ a jóléttel. A közép-amerikai országokban például régóta demokrácia van, mégis elég rossz az életszínvonal. Ez persze jórészt a Bretton-Woods-i rendszer következménye. Érdekes, hogy a hasonló adottságokkal rendelkezõ, állandóan embargó alatt lévõ Kuba hozzájuk képest nincs rosszabb helyzetben.
Nálunk is egy elég kis rész kezében van a vagyon nagy része. Csak nálunk még egy normális méretû "kizsákmányoló elit" sem alakult ki, mert a GDP jó részét szépen kiviszik a multik. Ez még rosszabb. Különben sem lehet egy 1,2 milliárdos országból 20 év alatt jóléti társadalmat csinálni. Sõt talán soha. Elég naív dolog azt állítani, hogy ott 150 millió tudatosan zsákmányol ki egy milliárdot és ezért van olyan sok szegény. De egy indiai-kínai jóléti társadalomba talán a bolygó is belerokkanna.
Miféle demokráciáról és miféle diákhitelrõl beszélsz?
Demokrácia van ott is és mint ilyen, egyáltalán nem tökéletes.
Ha valaki okos, ott is fel tud venni diákhitelt és kiemelkedhet a mocsokból :)

Nagyon helyes, hogy végre beszállnak az ûrkutatásba, erre persze számitani lehetett, mivel 2 évtizede évenként több, mint 5%-kal nõ a GDP-jük ;)
Persze folyamatosan reformokkal küzdenek, de nem szabad elfelejteni, nehéz megregulázni egy olyan országot, ahol több mint 1 milliárd ember él.

Instant chicken tikkát a holdra!
Aligha.
"147 millió jól él, az európai színvonalnál is jobban"

A többiek rovására. Egy szemét társadalomban.Mert az a társadalom szemét amely születésétõl fogva páriáknak degradálja a társadalom jelentõs részét. Nem emberhez méltó társadalom ez. Ahol a társadalom egy szûk rétege éli fel a társadalom vagyonának legnagyobb részét. A társadalomért végzett munka meg semmit se számít.
Ez a nagy számok törvénye. Lehet, hogy 1 milliárd ember nyomorog ott, de 147 millió jól él, az európai színvonalnál is jobban. Tehát Indiában 14-szer annyian élnek jobban, mint amennyi Magyarország lakossága, vagy az itteni vagyoni különbségeket is figyelembe véve ott 147 millió ember él jól, itt meg csak 3 millió.

Én úgy tudom, hogy a kasztrendszert felszámolták.

Lehet becsmérelni a kínai, vagy indiai termékeket, sokszor tényleg elég rossz minõségûek. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a csúcs termékek esetében is silányat csinálnak. Ez a rakéta eljut a Holdhoz és az ESA és a NASA is fel mer rá pakolni pár mûszert.
Tudnak õk jó dolgokat csinálni, ha muszály, csak közel sincsenek náluk olyan minõségi szabványok mint az EU-ban. Ezért sok esetben nem is csinálnak olyan minõséget. Így is el tudják adni.
Egyébként pl Kínát 15 éve még csak lesajnáltuk, most - hogy sok területen számolni kell vele - már amolyan USA ellenességre hasonlító érzelmek alakulnak ki vele szemben egyes emberekben. Ez Indiát sem kerüli el :) Ez a nagyság átka.
Az nem dicsõség hogy valakik azt mondják hogy mi úgy csináljuk mint 2000éve. India meg a legélõbb példa a begyöpösödésre a kasztrendszer az emberi értelem megcsúfolása, a legnagyobb butaság, a hold helyett inkább a saját országukban kellene körülnézni.Volna mit észszerûsíteni.Érdekes hogy a múlt század közepén mintha elindult volna egy társadalmi fejlõdés ami aztán megrekedt és szabályos hátraarcot csináltak.
a nyomort és éhezést nem lehet megoldani egy ûrprogram likvidálásával. nem egy nagyságrenddel nagyobb pénzbõl jönne csak ki. ellenben véletlenül feltalálnak egy jóval nagyobb hatékonyságú napelemet, vagy olyan fémet ami erõsebb a többinél és kevesebb kell a felhõkarcolókhoz, akkor annak gazdaság élénkítõ hatása lehet.
mondjuk ez könnyen belátható, ha egy átlag európainak 14 gyereke lenne, akkor nem lehetne mindegyiknek külön számítógépe a szobájában, szobája sem lenne, mert pénzügyileg nem bírnák. a Föld sem bírná kiszolgálni. így inkább vissza kéne fogniuk magukat. valamit ki kéne találniuk egy nyugdíjrendszer érdekében, mert ezért nagy a szaporulat, hogy az idõseket ellássák a fiatalok. ha így folytatják sokasodnak majd mint a fibonacci sorozat, amivel önmagukat fogják megfojtani.

\"The voices are back... Excellent.\"

Nem véletlen írtam "esztelen" hagyománytiszteletet. Az egyház pont erre példa- abortusz, meg egyebek.
(OFF: Csak egy helyesírási javaslat: az angollal ellentétben a magyarban a népneveket kisbetûvel kezdjük: angolok, magyarok, japánok, busmanok, hottentották, de persze az országneveket nagybetûvel kell indítani: Anglia, Japán stb.)

A hagyománytisztelet az én szememben egy pozitív tulajdonság. Ez persze mélyebbrõl fakad, mégpedig a forradalmi erõszak elutasításából. Soha nem hittem, hogy lehet úgy építkezni, hogy teljesen leromboljuk a múltat. Persze, a hagyománytisztelet nem jelentheti a megkövesedett eszmékhez való ragaszkodást. Mondok két példát:
1. Én tisztelem a magyar pálinkákat, de hetente nem vagyok hajlandó féldecinél többet meginni, néha még ennyit sem, és úgy egyáltalán alkoholt fogyasztani. Különben is, a pálinkafõzés nem egy régi magyar hagyomány, tõlem aztán csõdbe mehetnének a szeszgyárak.
2. Itt van a vallás, pontosabban vegyük például a keresztény egyházakat. Én nem vagyok egy vallásos ember, de minden tiszteletet megadok úgy az egyháznak, mint a vallásnak, és a vallást gyakorlóknak. Elfogadom, hogy az egyházi ingatlanokat akár állami támogatással is meg kell óvni, és a hívõknek lehetõvé kell tenni a szabad vallásgyakorlást. Eszembe nem jutna olyan mocskolódásokat megereszteni, mint amilyeneket szokott elkövetni például Tóta W. az indekszen, de Gusztustalan Péterke szadeszos képviselõ támadásai a parlamentben a keresztény egyházak ellen szintén gusztustalanok.
Na, de meredeken megyek az OFF felé, és be is fejezem, épp csak annyi tudományelméleti tanulságot szerettem volna levonni, hogy a folytonosság sokkal jobb, mint a mutációk, és a hagyományok tisztelete nem zárja ki a haladó gondolkodást. A kettõ együtt jól megférhet egymással.

A Japánok egy tekintetben a világ legbutább emberei közé tartoznak, mégpedig az esztelenségig fokozott hagyománytiszteletben. A Leica megalkotásának 50.évfordulójára a Németek kihozták a Leica elsõ változatának másolatát és hirdették hogy ez egy totál hagyományos gép. A Japánok úgy vitték mint a cukrot a gépek 80%-át õk vették meg! Annak ellenére hogy a világ legjobb gépeit csinálták, egy távmérõs gépet majd szétszedtek mikor meghallották hogy ez egy hagyományos gép
korr: zászlóshajói

Amúgy a házi atomreaktor nekem kéne!<#taps>

Bezzeg a japánok!
Miután a sogunok idejében bezárkóztak és elutasítottak mindenféle jót, amely Európából mehetett, a 19-20. századok fordulója körül szemléletváltáson mentek át, és elkezdték a masszív ipari kémkedést fõleg Németországban, de Angliában és Franciaországban is.
Az eredmény az lett, hogy ma õk a tudományos és mûszaki fejlõdés egyik zászlóhajói.
Olyan megoldásaik vannak, hogy az embert jólesõ borzongás fogja el.

Az a bajom hogy az elmúlt években kezembe került jópár indiai ipari termék. A minõsége egyetlen szóval jellemezhetõ: szemét! Ahol ilyen munkakultúra van mint ott azok jobb lenne hogy elõször egy lepedõt tudnának elfogadható minõségben megcsinálni nem holdszondát. Nem is beszélve hogy a lakosság legnagyobb része csak szaporodni tud pedig állati sorban élnek. Volna azt a pénzt másra is elkölteni, mint megalomániás törekvésekre, Ez Kínára is érvényes.
A kínai mûködik. Voltam már Kínában és kérdezõsködtem a helyieknél ezzel kapcsolatban. Azt mondták kb. 2020 körül fog tetõzni a kínai lakosság és utána kezd majd csökkenni, a jelenlegi növekvés egyik oka pedig az, hogy növekszik a várható élettartam. A helyi újságok egyébként sokat cikkeztek az ebbõl a szabályzásból adódó gondokról mint pl. a "kis császárok" problémája (elkényeztetett gyerekek).

te még mindig itt okoskodsz?
joebacsi
Korlátok azért vannak, hogy átlépjük õket.
Csak vágy kell hozzá.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Isten õrizzen, hogy az emberiség, a jelenlegi moráljával nekimenjen a világûrnek.
Különben, megnyugtatlak, nem is menne.
A majom sem tudna mit kezdeni egy képtárban, legfeljebb teleszarná a márványpadlót.
Be vannak építve a korlátok ide, ne félj te attól.<#ejnye1>

Narxis
Az a baj, hogy semmilyen népességszabályozás nincs Indiában, ami pedig Kínában van ez nem mûködik mert hiába mondják, hogy családonként 1 gyerek ha már milliárd felett van a jelenlegi népességszámuk. Ezt a bolygót kéne rendbe tenni, mert ha nem akkor amire költözünk(?) is elõre halálra van ítélve. Olyan ez mint más gyepére szaratni a kutyát, nem látjuk így nincs vele gond. Siralmas.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

joebacsi
Sok ember, akinek nincs vesztenivalója, legalább nem lesz gond az önkéntestoborzás :)

Amerikát is a elnincstelenedett nemesek, bûnözõk gyarmatosították az elsõ hullámban, akiknek ugyancsak nem volt vesztenivalójuk. Oda is veszett jó sok, de aztán csak összehoztak egy durva országot :)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Nekem nincsenek ilyen elõítéleteim, tökmindegy kicsoda költ ûrkutatásra, az jól teszi.

Ha a nyugati világ töketlenkedését kihasználva inkább az ázsiaiak lesznek a húzóországok az ûrkutatásban, hát legyen.

Ennek a sárgolyónak a mérete erõsen korlátozott mind életteret, mind erõforrásmennyiséget tekintve így egy meghatározott emberszám fölött vagy kicsit kiirtjuk egymást (mint a 2 db vh-ban), vagy durván népességszabályzunk (ami felé hajlunk manapság) vagy nyitunk a világûr felé.
Szerintem az utóbbi a legszimpatikusabb alternatíva.

Narxis
Nem sokat tévedtem. Magyar Ûrkutatási Iroda Szép az Iroda szó a végén, merjünk nagyok lenni. :)) Ha jól látom a Környezetvédelmi Minisztérium berkein belül mûködik.

Narxis
Úgy tudom van Magyar Ûrkutatási Hivatal. :) Persze javítson ki valaki ha tévedek...

Nameg MO!
MÛP - Magyar Ûrkutatási Program <#crazya> Nem hangzik rosszul... XD

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Narxis
Lehet nemsokára Etiópia, esetleg Zimbabwe is csatlakozik az ûrkutatáshoz. Hihetetlen....

persze a GDP/fõt és a személyi jövedelmet nem szabadott volna kevernem.

Ott kint verekedjenek, azt nem bánom. :-)
na, utánanéztem: 1,147 mrd lakosa van, és kb. negyede él a szegénységi küszöb alatt.
Amúgy eszméletlen GDP-je van, bár fejelnként évente alig több, mint 2600 dolcsi, vagyis 520 ezer Ft körüli, de nálunk is vannak sokan, akiknek az éves jövedelme, legalábbis papíron 70k x 12 = 840 ezer Ft, tehát nem kell annyira elbizakodni.

Már látom, hogy a 3. VH-t az esti égbolton fogjuk figyelemmel követni, ha értitek mire gondolok...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Szépen kezdenek felzárkózni õseik tudásához :P

Ne viccelj már!
Indiának kb. 1 milliárd lakosa van, ebbõl 10% él európai színvonalon, ami ugye 100 millió. Van még kb. 300 millió ember, aki olyan albániai szinten éldegél, kb. 300 millió, aki szerényen, de még él, és a maradék 300 millió, annyi mint USA lakossága nyomorog.

Nem tízmilliókról beszélünk itt, hanem százmillókról.

Indiának inkább a több százezres ha nem milliós nagyságú nyomort, éhezést kéne megoldania nem repkedni az ûrbe.

Kés, villa, olló nem gyerek kezébe való.

nem helyes

joebacsi
helyes