109
A Radon Labs játéka
 • Was
  #109
 • Calver
  #108
 • Carmageddon
  #107
  Már kijött.
 • darkling
  #106
  Nemsokára jön a kiegészítő
 • csgj
  #105
  Ja, már tegnap rájöttem egyébként, rögtön a kérdésem után. X'D Jobban körül kellett volna néznem. :P De köszi!! :D
 • SaGa Jr
  #104
  Beszélj a generdához kikötözött manussal. Akkor megy majd tovább a játék. Elég jól látható a delikvens és vele kell foglalkoznod nem a lánnyal aki a társa elvesztésén sopánkodik.
 • csgj
  #103
  Amikor legyőzöm a gólemet, minek kéne történnie? (Még eléggé a játék elején.) Mert a csaj siránkozik a hulla fölött, én meg semmit se tudok csinálni. A terem zárt, beszélgetni nem lehet, nem történik semmi. Bug?? Mert már kétszer futottam neki emiatt, de ugyanez volt... -.-
 • Haversrác
  #102
  Szasztok, van egy kis problémám, a v-sync miatt d3doverrider-el indítom a játékot, tökéletesen fut. De ha egymás után kétszer vagy többször belépek az inventory-ba , journal-ba stb. és aztán visszalépek a játékba aZ FPS érték a felére zuhan. ALT-TAB-bal kilépve majd vissza újból 60FPS-en fut. Rohadtul unom már az 5 percenkénti ALT-TAB-ozást. Tud valaki erre a problémára valami megoldást, valahol azt olvastam, hogy windowed mode-ban játszva nincs ilyen probléma. A kérdés már csak az, hogy lehet ablakos módban indítani a játékot, mert a menüjében nincs ilyen opció. Ha tudtok valamit, írjatok!
  Előre is kösz.
 • SaGa Jr
  #101
  Az egyikük ugye az, aki a feladatot adja. A másik ott lesz mellette (vagy az a páros aki ott ácsorog mellette vagy a csajszi lesz aki az első szint erdejében bóklászik, már nem emlékszem pontosan), a harmadik meg egy szinttel fentebb található. A lényeg, hogy a keresendő egyének nem mászkálnak el messzire a helyükről, így nem nehéz megtalálni őket.

  Amennyiben meg nem elf a karaktered, úgy sokra nem mész majd a fegyverrel amit elkészítesz, mert a csúcs változat csak elfek kezében működik jól.
 • Tibbor
  #100
  Időközben megtaláltam azt a valamit(nem voltam elég alapos korábban) és már nálam van a másik izé is, amivel megoldhatom a problémát.Egyelőre szándékosan nem olvastam el a segítő spoileredet, de nagyon köszönöm, hogy segítettél.Viszont sehol sem találom az egyik ritual mastert az elfek fáján, akikkel beszélnem kellene a fegyverfejlesztésről.Majd később még körülnézek.Pedig a küldihez még a nevüket is megadták...:(
 • SaGa Jr
  #99
  A dolog viszonylag egyszerű.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  A fa harmadik szintjéről kinyúló ágról lehet elérni a helyet ahol a szennyeződést okozó dög a vízben fekszik (a második szintről a romokhoz tudsz menni, az elsőről meg a sprite területre lehet elcsámpázni).
  A lényeg, hogy a vízparton lesz egy döglött óriásgyík (zsebsárkány) ami oszlik és mérgezi a vizet (de úgyis leszólít az egyik fa (miniatűr ent szerű lény) mikor elég közel érsz. Mikor odamész és ráböksz a testre a program kiírja mi a megoldás (amőbákat kell szerezned amik lebontják a testet).
  Ha végiggondolod kinél lehet érdekes, szokatlan dolgokat kapni (a városban a templom mögött található kisállat kereskedő) akkor könnyen megvilágosodsz. Elmész hozzá, megveszed a cuccost, visszaviszed és használod a hullán. A többi meg majd jön magától.
  Szappan és/vagy elfek által használt tisztálkodáshoz szükséges növények legyenek nálad, mert a dög környéke bűzlik és ha odamész büdösek lesznek a népek, így más nem fog szóba állni velük míg le nem csutakolják magukat.
 • Tibbor
  #98
  Okés, természetesen nem vitatkozni akartam, csak imádom az RPG-ket és ez most kellemes meglepetésként ért.
  Mellesleg tényleg gratula, hogy nem lőttél le poént a mérgezett folyóval kapcsolatban azok előtt, akik még nem jutottak idáig, ezzel együtt tökéletes homályban maradtam, ui. semmiféle megoldást nem találtam a folytatásra.:)
  Kinyírtam a megvadult állatok közül, amit ki lehetett, de azon túl lövésem sincs.Talán nem néztem szét eléggé, de majd este otthon folytatom.
 • SaGa Jr
  #97
  A nem nagyon játszottál eddig ilyenekkel kitétel arra vonatkozna, hogy olyannal amiben folytatni lehet, na olyanokkal nem játszottál sokat.

  A kimondottan sztorira épülő és csak annak cselekményét levezető, a világot nem túlságosan kidolgozó játékokban ez valóban nem szokásos (mint pl.: Venetica, Witcher, a DD sorozat), de kivételek akadnak persze.
  Mondjuk a ME sorozat speciel pont hogy folytatható a vége után (már a sztori után). A KotOR valóban nem ilyen (de az kimondottan sztori orientált játék ami csak a történetre koncentrál), a NWN esetében nekem rémlik hogy folytatható volt a játék (NWN 2 és küldetéslemezei esetében elég biztos vagyok benne, az első részre nem merem ugyanezt teljes bizonyossággal kijelenteni), Oblivion speciel igazán csak a sztori után kezdődik el az igazi játék(a sztori eszement rövid).

  A DLC-k elterjedése óta pláne ez a trend, mivel a plusz tartalmak érdekelhetik a játékosokat de korántsem biztos hogy csak emaitt teljesen előlről kezdenék a játékot.
 • ratgab
  #96
  Maximális tisztelet és megbecsülés érte, hogy egy grammnyit sem lőttél (nem volt spoiler) le a történetből!

  Még mindig nem telepítettem mióta megvan a játék... Mostanában az időt számomra arany árban mérik!
 • Tibbor
  #95
  Bocsi, de az hogy nem nagyon játszottem eddig ilyenekkel, enyhe túlzás:
  KotoR sorozat, Mass Effectek, Witcher, Icewind Dale, Drakensang TDE, Two Worlds, Risen, Venetica, Divine Divinity I-II., Divinity II - Eco Draconis, Oblívion(még mindig folyamatban), Sacred 1-2(tudom, nem igazán RPG), Neverwinter Nights sorozat...a teljesség igénye nélkül.
  És ezekben az outro után egyáltalán nem volt általános a folytathatóság.
 • SaGa Jr
  #94
  Igazából nem ritkaság, sőt nagyjából a RPG-k felében ez a helyzet. Már hogy a vége boss után is folytatható a játék. Legfeljebb nem nagyon játszottál ilyenekkel eddig. :)

  Amúgy ha lelövöd a credits listát akkor is folytathatod.

  A mérgezett folyós feladathoz meg ugye egyrészt felderíted mi a fene mérgezi a vizet. Ott megtalálod a probléma forrását. A megoldást a program megadja, csak meg kell venned a megfelelő eladótól a szükséges cuccot, majd visszavinni és alkalmazni. Ezután lejelented hogy kész a feladat, amiért cserébe jön egy letolás, hogy nem gondoltad végig a cselekedeteidet emiatt újabb problémákat okoztál. Visszamész megint a helyszínre és leszámolsz az új problémával, majd megint jelentesz és vége is a feladatnak.

  A sprite-okkal nem kell foglalkozni. Lényegtelenek, csupán van egy hely ahol van egy kőkör elf megfelelője ami mögött egy fatuskóból begyűjthető egy spec tárgy amivel majd az elf fegyverek közül egyet maxra lehet fejleszteni.
 • Tibbor
  #93
  Milyen szerencse, hogy olvastam itt a fórumban, várjam végig a Credit listát, ha végeztem a játékkal, mert lesz egy kalózos videó.Meg is néztem, de ami sokkal jobban meglepett, hogy a videó után egy kérdés jött:
  Kilépek vagy folytatom?
  Még egyetlen szerepjátékban sem találkoztam olyannal, hogy a főboss megölése után tovább játszhatok és befejezhetem a félbehagyott küldiket.Sőt!Vadiúj küldiket vehettem fel.Nagy piros pont ezért a készítőknek.
  Apropó: az elfek erdejében hogy lehet befejezni a mérgezett folyó-megvadult állatok küldetést?Vannak arrafelé "sprite"-ok, de azokhoz még lopózva se lehet közel menni, mert "elteleportálnak".
 • Calver
  #92
  Treat Poisons teljesen felesleges, Clarum Purum varázslat 0 ponttal ugyanazt teszi.
 • Fasiszta
  #91
  Treat Poisons-t a fő karakternek érdemes kifejleszteni legyen bármilyen kasztú.
 • Nos
  #90
  Ez jó kör volt:
  Felraktam a TROT-ot. Már nagyon vártam, hogy megjelenjen angolul. Végre!!!!
  El is indítottam a játékot, de basszus, nem működött az egér. No para, sokmindent lehet tenni. A mutató nem mozdult, de vakon tudtam kattingatni.
  Ok, van ilyen, majd a video options.
  Csakhogy ott nem sok mindent lehet állítani. Próbáltam a felbontást, grafikai beállításokat, semmi. Windowed mode nincs és a hardwaremoust sem lehet állítani. Ok, lássug a konfigurációs fájlokat. Ott se.
  Na itt kezdődött a hosszú fórumnézegetés. A játéké, a wn7-é, az ATI-é, a google . . . szóval mindenféle hely, ahol hasonló probléma fellelhető és esetleg megoldás is akad. Javaslat volt bőven, nem részletezem. De ezeket próbálgattam végig:
  -egérbeállítások saját softwareban
  -egérbeállítások windowsban
  -egér sajátsoftware töltése
  -friss dx
  -friss 10.11 ati driver
  -aztán a 10.7
  -10.4
  -10.11 vissza
  -a másik egér
  -HD tv képernyő
  -normál monitor képernyő (ezek resolutionja különböző gameresekkel)
  -néhány reinstall
  -lehet, hogy más is, csak nem jut eszembe.

  Persze semmi hatás.

  Aztán egy Demigodos, vagy milyen fórumon olvastam, hogy egy pár konfigon ott sem működött az egér, ha a wondows fontsize nem 100% volt, hanem nagyobb.
  És nekem 150-re van állítva!!!

  És kipróbáltam és működik :) :) :)

  Most már ajánlom, hogy nagyon jó játék legyen.
 • yesname #89
  Hát igen, nagyon figyeltek az apró részeltekre. Hangulatos.
 • Tibbor
  #88
  Észrevettétek már, hogy ha hagyjuk a Főmenüt "pihizni", akkor lassan beesteledik és az éjszaka sötétjében néha(nem mindig) még egy tündeszerűség(vagy elf lány?) is átoson a fák között?!Nagyon szépen megcsinálták.De a távolban - egy fedélzeten - kardpárbajozók, valamint a vízen sikló hajók látványa is nagyon ott van.
 • yesname #87
  Én meg széttörtem a deszkákat, ami mögül folyt a víz, azt hittem lesz valami köze hozzá. Na onnan kezdve nem járkált sehova csapdákat javítani. (Valami olyasmit írt, hogy a deszkák széttörésével nem lesz utánpótlása javítgatni.) Így viszont nem tudtam ellógni sehova sem, mert csak ott téblábolt, nem ment messzebb.
  Törpét bírom, jó dumái vannak :)
 • SaGa Jr
  #86
  A kutyát én is csak legyilkolni tudtam, de a nagy melákkal nem volt gond. Csak felszedtem a csapdákat és csapattal együtt berongyoltam és meglapultam azon a keresztfolyosón amin ő is előjön. Aztán míg ő azon vacakolt hogy helyreállítsa a csapdákat, addig a csapatta legyetemben elosontam mögötte és mentem tovább. A kutyába belefutottam de rongyoltam tovább, kinyitva az útba eső ládákat és amint elértem az ajtót és szólt a program hogy okés, na akkor vertem le a bandával a kutyát és léptem be a tovább vezető ajtón.

  De szerintem saját csapdákkal, mondjuk a felbuktatóssal is meg lehetne oldani a dolgot.

  Ettől függetlenül a törpe megoldása valahogy pörgősebb (másodjára azt az utat választottam) és van benne pár poén.
 • yesname #85
  Valaki elárulná nekem, hogyan kell Onthot elcsalogatni a kutyájával, hogy ne kelljen legyilkolnom? Nekem nem sikerül sehogy sem :(
 • darkling
  #84
  Kapható a Cd Galaxisban
 • Blondy
  #83
  jaja végig olvastam én is és ez volt nekem is a kedvenc viccem :D
 • Tibbor
  #82
  Most jut eszembe: beleolvastatok a kocsma vendégkönyvébe?Szétröhögtem magam a bejegyzéseken.De a kampókezű kalózról mesélt vicc is tetszett.Na, én az ilyen apró részleteket is nagyon tudom értékelni a szerepjátékokban!
 • Tibbor
  #81
  Kösz a segítséget, ezt a platformos dolgot benéztem.Arról a teremről van szó, ahol már 3 platform világít, de nem olvastam el figyelmesen a szöveget, miszerint itt már nincs más dolgom.Végre megnyugodtam.:)
 • SaGa Jr
  #80
  Ennél az "egyik teremben lévő platformokkal" dolognál azért több infó kéne (ha nem tévedek az elf erdőben lévő romról van szó).

  Mert ugye van egy hely ahol amazonok voltak és már világít a 6 lapból 3. Itt az egyik csajszitól elvetted a nagy gúlát és a program is jelzi neked hogy itt nincs több dolgod mert a hölgyemények már megoldották a puzzle-t. Itt semmi dolgod.

  Egy másik helyütt súlyokkal kell játszani (itt ládák vannak). A harmadik helyen meg ahogy belépsz, megjelenik szemben, egy mély árok másik felén (ahová nem tudsz átmenni) egy csonti. Előtted sok (3x valamennyi) kőlap van ami a túloldalon is megfigyelhető. A túloldalon látszik vörös színnel hogy mely lapok csapdásak. Na azokra nem szabad rálépned mert a csonti pont arra mozog amerre te és így ha belesétál kezdheted előlről a megfejtést. A megoldás leírása ott van a kis állványon lévő könyvben (a trükk hogy neked nem onnan kell kezdened ahol a csonti "áll", hanem egy másik pontról kell indulnod).
  Ha jól csináltál mindent megkapod az újabb gúlát és mehetsz a bejáratnál lévő részhez beállítani a megfelelő kódot a szerzett kövekkel (szintén ott a megfejtés az ajtó melletti könyvben).

  Vagy platformon mást értesz? Mert vannak tekergetős lapok is (az egyik ajtót is így kell kinyitni emlékeim szerint, bár az elehet hogy a városban van a varázslónál).
  Ha arra a teremre gondolsz ahová két lépcsőn is fel lehet menni, majd felül vannak körbe amolyan állványszerűségek egy jókora rajzolat körül, akkor ott kell a démont megidézni. Csak a megfelelő módon össze kell állítanod az alakzatot és megjeleni ka démon akit leverhetsz. Ha az állványokra felpakoltad a köveket amit a zsintet bejárva gyűjtöttél, úgy a démon nagyon gyenge lesz. Ha nem teszed be a köveket akkor a démon mocsok erős ellenfél lesz, igaz több pontot is kapsz ebben az esetben érte, meg a varázsló akivel találkoztál párszor a kövekért jutalmat fog majd adni (már ha nem használtad fel azokat).
 • SaGa Jr
  #79
  Tibbor:
  Mivel eleve leszel már bizonyos szinten mire eljutsz oda, hogy a templomot teljesíthessed (tehát meglesz már mindkét mozaik darab, bár a takarítást előtte is elvégzheted amint kinyitottad a templom bejáratát) így azon a szinten már teljesíthető a templom egésze. Ha akarsz várhatsz még de nem kell emiatt tovább erősödni. Erre értettem hogy nem szintfüggő a dolog. Nem hozzád igazítottak az ellenfelek, azok fixek és ha megy a ráverés akkor nagy gondod nem lesz csak a legvégén.

  Megjegyzem a rákok leveréséhez elég ha magas a védelem (hogy ők ne nagyon tudjanak eltalálni), mert eltalálni nem kunszt azokat. Ha ez teljesül, akkor csak egy megfelelő fegyver kell (mondjuk egy 25%-os wound esélyű), esetleg csapdák és a dolog egyáltalán nem kivitelezhetetlen egyedül sem, de csapattal nem szabadna hogy nagy gondot jelentsen.
  Trükkökre költeni nem kell (ezek a leginkább pontigényes tanulható dolgok), mert mindenki leverhető normál harcban is trükkök nélkül, de van ami jól jöhet ha költött rá az ember (ilyen például a tripla támadás, ami a leírással ellentétben nem jelent biztos találatot vagy háríthatatlanságot de mindegy).

  A félelf leányzó Feyris. Vagy őt mented meg a játék elején vagy a csatamágus Jaakon-t. Én nem szimpatizáltam a harci varázslóval így a lány mellett döntöttem. Most is ő a második tag a törpém mellett és lövész tudományával elég jól elboldogul, a kis bicskájával meg ha kell bunyózik, mondjuk emiatt van nála pajzs is).

  A dzsinn idézés úgy enbloc bármi ellen javallott (de ugyanez igaz az elementálra is). :) A tengeri kígyóhoz vezető feladatot meg az egyik elf leányzó adja az elfek táborában, miszerint keressed meg a tesóját. A célszemély a kalózok településén van a hídon túl (amit egy törpe őriz). Ő megbíz egy tárgy visszaszerzésével ami a nagy hüllő barlangjában lesz az egyik ládában. Na itt alaposan szét kell nézni mert a ládák és hordók között lesz majd egy lámpás amit felvéve kiszabadul egy dzsinn ami le is lép azonnal. Mikor elmenni készülsz a hajóval akkor újra megjelenik és megjutalmaz a dzsinn idézős varázslattal (holmi három kívánságról hallani sem akar és kijelenti hogy ő nem olyan dzsinn). Ha te nem tudod megtanulni akkor valamelyik társadnak adja aki képes varázsolni (ilyen meg úgysi csak 1 van).


  Calver:
  A varázslat valóban emberi varázslat és Feyris nem képes az emberi varázslatokat tanulni, de mivel a karakterem sem tanulhatot varázslatot így a dzsinn mondókája alapján ezért tanulta meg a lányzó az idézést (venni emg úgysem lehet ezt a varázslatot). Csak ő tudott ugyanis varázsolni a csapatból. Egyébként én sem tudtam neki emberi varázslatokat tanítani, de szükség sem nagyon volt rá, mert a villámos sebző varázslat amit bárki tanulhat elég volt harci varázslatnak az idézett lény mellé, plusz persze a védelem is jól jött).

  Majd kíváncis leszek ahogy a törpe karakterem megkapja vagy sem a varázslatot, merthogy ő sem tanulhat emberi vagy elf varázslatokat.
 • Tibbor
  #78
  Kösz.Az elf leányzóról már teljesen elfelejtkeztem.Sajnáltam, hogy döntenem kellett, de Jaakon képességeivel is elégedett vagyok.
  Apropó, vissza egy régebbi kérdésemhez:
  a romos templomban mit lehet kezdeni az egyik teremben lévő platformokkal?Ugyanis a kövekre nem lehet rálépni, holott némelyik még világít is!
 • Calver
  #77
  elf leány az Feyris, közte és Jaakon között kell még viszonylag az elején - amelyiket megmented, az lesz a csapattársad. ezek szerint gondolom te Jaakon-t választottad.

  kissárkányhoz - ahol Saga Jr írta h a Dzsinn van - pedig úgy jutsz el, h elfeknél felveszed egyiktől a küldetést h találd meg a tesóját. ő kalózoknál lesz, vele beszélsz, akkor feldobja térképre kissárkányt.

  viszont... Feyris akkor teljes értékű, embernek számító mágus? mert emlékeim szerint Dzsinn idézése ember teljes mágus specialitás volt még az első részben... ez változott, vagy kicsi Feyris akár tűzgolyót és hasonló finomságokat is tud tanulni, nem csak elf specifikus varázslatokat?
 • Tibbor
  #76
  Bocsi SaGa Jr, de azt írtad lejjebb, hogy szerinted a templom nem annyira szintfüggő, mint inkább harci ismeret függő.Ezt kétlem!Ha valaki tisztában van a DA 4.0 szabályainak alapjaival és ésszel osztja el a pontokat, akkor is el kell jutni egy bizonyos szintre, hogy a csapat lenyomhassa a rákokat.
  Gratulálok, ha te egyedül csináltad meg, mert nekem még csapattal sem sikerült a második szakasz.
  Írtad, hogy Te az elf tábor után(ahol Ardo-t kellett meggyógyítani) mentél a templomba.Utána megemlítetted, hogy egy bizonyos elf lány is a csapattagok között van.Én is befejeztem már az elf tábort, de nincs még elf lány tagom.Őt hol szerezted?
  Javasoltál a rákok ellen egy bizonyos dzsinn idézést, de ahhoz meg le kell győzni egy tengeri kígyót.Ezt a dögöt merre találom?Elég alaposan játszom, de ilyen küldikkel még nem találkoztam.
 • SaGa Jr
  #75
  Mondjuk geode törpicsekkel a templom szerintem lényegesen könnyebb lesz.
  Alapból van neki egész jó védelmi varázslata (ami ráadásul csapatra is hat), bár rövid ideig tart alacsony fokozatban, meg olyan védelmi varázslata ami sebzi a közelében tartózkodó ellenfeleket (nem kell nagy sebzésre gondolni, de adott időközönként benyom némi sebzést így a hosszabb harcokban szépen amortizálhatja az ellent). Idézni szerintem nem fog (max dzsinnt ha összejön), meg bunyóban sem a legjobb alapvetően de ezen legalább lehet segíteni. Azt még nem tudom kitől fog új varázslatokat tanulni (esélyes hogy a másik törpicsektől), mert az emberi és elf varázslatokat nem tanulhatja.
 • SaGa Jr
  #74
  Nem a harcok miatt szerzel pluszt, hanem mert egyedül csináltad végig az egész templom bejárását. Ekkor miután jót diskuráltál a törpicsekkel odalent és kijöttél (a nagy mutáns rák lenyomása után), kapsz egy adag plusz adventure point-ot is a bot mellé.
  Ezt csak véletlenül vettem észre (még odalent elosztogattam a pontokat kijövetel előtt aztán mikor felértem megint volt egy jó adag elosztható pontom de erről infó az nem volt, hogy mikor és miért kaptam, a tárasknál meg ez a plusz adag hiányzott csak annyival voltak előbbre mint amennyit odalent gyűjtöttem).

  De amúgy mitől volt nehéz csapattal?
  Egy 4 fős csapatnak, pláne ahol van varázsolni is tudó egyén, nem okozhat problémát az 5-6 fős rákcsapat sem (ennél nagyobb banda meg összesen 1 helyütt lesz).
  Idézel egy segítőt (elementált kifejezetten utálják a rákok meg minden egyéb célpont mert minden találata után lángolni kezd a célpont és folyamatosan sebződik, bár a dzsinn sem rossz csak ehhez előbb le kell nyomni a tengeri kígyót is), felnyomsz valami védelmi varázslatot, a harcimarcik meg gyepálnak.
  Amennyiben nem tud egy célpontot körbevennei 3-4 támadó, akkor nem lesz gond (ha még pajzsa is van és megfelelő harci ismeretei akkor aztán pláne elkerülhető a leverődés). Az egyik karaktert beállítod lövésznek és adsz neki mondjuk gyújtó nyilakat vagy használod a csigákból szedett mérgező lövedékeket akkor olyan plusz támogatást kapsz amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni az ellenfeleid a templomban. Mondjuk másutt sem.
  Az általános harci csapatom a félelf kiscsajból, ardo és a törpe manusból állt, ahol a lány idézett egy dzsinnt, majd lövöldözött, míg a két harcos pajzs és fegyver kombóval aprított, a karakterem meg besegített ahol kellett vagy távolról vagy közelről).
  A csapatodban ott lehet akár a tolvaj (adj neki egy megfelelő, wound-ra képes piszkavasat és nagyon szépen fog gyilkolászni) is aki alapból ismeri a bénítós képességet, de tud egyszerre több célpontot sebezni egy másik "csodával". Ez bizony életet menthet.
 • Blondy
  #73
  hát nekem nem volt könnyű még 4 fős csapattal sem :) Mondjuk én nem tudtam lebénítani a nagyot. Nem vágom miért kapok több xp-t ha egyedül nyomom le? Az egész csapat kapja az xp-t mindig. Mindenki ugyanannyit még az is aki a hajón maradt. Ha egyedül vagyok többet kapunk???
 • SaGa Jr
  #72
  Én tartottam magam ahhoz, amit a törpe mondott. Egyedül mentem be és úgy is megoldható volt, tehát csapat és még mágia nélkül is kitűnően elboldogul az ember. Az egész templom kimondottan egy személyre lett kihegyezve (így szerezhető a legtöbb pont amit fejlődésre költhet az ember). Csapattal túl könnyű lenne a dolog.

  A vége monster meg tényleg a legerősebb ellenfél a játékban. Senki nem ér a nyomába.
  Mondjuk nálam 4 segítő hullám volt de sebaj. Nem kellett a nagy döggel törődnöm míg az aprólékokat daráltam, mert azt lefogta az egyik "csoda" ami egy időre harcképtelenné teszi az ellenfelet.
 • Blondy
  #71
  az egész játékban messze a legnehezebb harcnak tűnt számomra. főleg a végén a fő szörnyike amikor sérülten odahív két hullámban még segítőket is. Amúgy nem kell ám ide egyedül menned. én a full csapattal csináltam meg de még úgy is nehéz volt
 • SaGa Jr
  #70
  Nem igazán szinttől függő a dolog, hanem hogy milyenek a harci értékeid és milyen harci manővereket ismersz. Oda úgyis mindig egyedül kell menend, így teljesen mindegy hogy a csapatod mekkora szintű.

  A legfontosabb, hogy a védelmed legyen magas (a dodge is jó, de ahogy haladsz lefelé a rákok már alapból el fognak találni akár 18-as dodge-al is, szóval sokkal jobb ha a parry értéked magas és van pajzsod mert így több táamdást háríthatsz), vagy ennek hiányában ice cold warrior spell legyen a karakter repertoárjában (ez megvéd a wound tömegtől amit a téged körülvevő rákok könnyedén elérnek, mondjuk az is igaz hogy apránként még így is el tudnak koptatni könnyedén ha sokan vannak).

  Én amint kinyílt a bejárat végigmentem (az elfek tábora után mentem vissza a törpéhez olyan). Nagyon észnél kellett lennem, mert burglar (iylen karakterrel nyomultam) az nem varázsol, így maradt a csigákból szedett lövedékekkel való lődözés, időnként futás, csapdázás és pajzs + rapír kombóval bunyó. A csigák nevettséges ellenfelek, így velük nem volt gond, csak a rákokkal. Az igazi nagy csapatuk meg még odébb van, majd a 2. teleport után közvetlenül lesz egy szívós nagy csapatuk. Beletelt így is egy órába, jópár gyógyteába meg kötszerbe és gyógylötyibe mire leértem az aljára, de a lényeg hogy a tápos varázslatok hiányában is megoldható a játék ezen része (a sztorihoz nem kötődik, csak mellékszál, de a geode karakterek itt egy egész jó bothoz juthatnak jutalomként).