43
  • fflx
    #43
    Hat persze... es akkor ne legyen velemenye senkinek. Viccesen fogod fel egy forum kereteit.
  • bakagaijin
    #42
    Ez érdekes per lesz. Tekintve, hogy a kínai állam sem igazán szereti a Microsoftot. (Pl. saját fejlesztésű os, saját dokumentum formátum, saját videoformátum lemezformátummal, stb.)
  • rigidus
    #41
    Vagyont kizarolag rablasbol lehet felhalmozni. Ez forditva is igaz es masra is.
  • Epikurosz
    #40
    Leszarom a kínai törvényeket.
    A kínai fizetési mérleg hatalmas többletet mutat - hát így könnyű. Rablásból könnyű vagyont felhalmozni.
  • rigidus
    #39
    > A fent említett update nem számít illegális behatolásnak, ugyanis az EULA-ban leírtak szerint történik minden.

    Ha Veled elhitettek, hogy az EULA torvenykonyv azt meg nem teszi azza, legfeljebb csak elhiszed. Az EULA nem torvenykonyv hanem szerzodes.

    Pelda kedveert ha a MS EULA-ja kimondja, hogy ha illegalisan feltelepited akkor az ugyvedeik kijohetnek hazhoz fobe loni az attol meg nem ugy van. Mivel ez utobbi buncselekmeny, az EULA-nak az a resze ervenytelen - akar odairta Nagy Es Mindenhato Microsoft gyemantkoves, felszentelt tolla akar nem. Ha a kinai torvenyek szerint buncselekmenynek minosul az amit a MS tett akkor az EULA-nak a buncselekmenyt fedezni probalo zaradekat szep vastagon athuzzak, Redmondban pedig bebarnithatjak az ujjukat a felelosok.

    Egyebkent olvastad mar a kinai windows valtozatok EULA-jat?
  • gopher
    #38
    A kínai törvények valóban kimondják, hogy illegális behatolással a számítógépek normális működésének megváltoztatása bűncselekménynek minősül.


    A lényeg: "illegális behatolással". A fent említett update nem számít illegális behatolásnak, ugyanis az EULA-ban leírtak szerint történik minden. Aki telepíti a Windows-t a gépére, elfogadja az EULA-t. Ha a kínaiknak nem tetszik, hogy ez a dolgok menete, akkor két dolgot tehetnek:

    1) megveszik és legálisan használják a szoftvert
    2) alternatív megoldást keresnek
  • rigidus
    #37
    Szerintem ezt a kerdest ne az erintettek helyett valaszold meg, hagyd meg nekik ezt a lehetoseget, hogy maguk iteljek meg.
  • kadar1
    #36
    Ha én megbirtam venni az eredetit akkor ezek is megbirják!!!!!!!!!!!!!!!
  • rigidus
    #35
    > Ettől persze te még bizonygathatod, hogy nem lopás, még el is hiheted, de ettől függetlenül a világ nagy részén, ha kellően nagy értékben csinálod, akkor leültetnek érte aztán bizonygathatod az orkoknak, hogy hárombólegyazkettő...

    Kezded erteni, hogy mirol beszelek: a Microsoft nem iteloszek.
  • rigidus
    #34
    > igazad van, a szellemi termékek értékének felfogásához túl kell lépni az általános iskola alsó osztályán. Van aki túljutott már ezen, van aki nem.

    Igy van, kerlekeszepen, szintek vannak... Sot meg ezutan is van egy fokozat ahova ha eljutnak egyesek akkor meg fogjak erteni, hogy az internet - mint egyfajta informacios autopalya - jelenlete mellett informaciot ertekesiteni arucsere alapu uzleti portfolioval kb. olyan mint belvarosi taxikkal konkuralni szamarfogattal; ami ha serti az uzleti portfoliot akkor nem elgondolkodni azon, hogy a megvaltozott piaci korulmenyekhez illene alkalmazkodni, hanem akar adott orszag torvenyeit is serve vagy kijatszva eroltetni a regit.
  • rigidus
    #33
    > nee inkább ne probáljuk meg már igyis ideges vagyok.
    [...]
    > Áh annyire feldühitettek hogy elkeztem egy nagyon hosszu szöveget irni de aztán kitöröltem mert bant kapnék.


    Andaxin a te baratod.
  • rigidus
    #32
    > Windows Vista Home Premium 7800 forint eredetibe magyarul supportal cdvel könyvecskével.

    Kinarol volt szo, kinai torvenyekrol nem Magyarorszagrol vagy rolam.

    > Ha te ennyit nem áldozol rá az szerintem már gerinctelenség mi lenne ha te munkádat lopnák el?

    Hat mi lenne? Ebbol elne'k. Es nem en lennek az elso vagy egyetlen:

    http://www.openoffice.org/
    http://www.mozilla.org/
    http://www.fsf.org/
    http://www.gnu.org/
    http://www.kernel.org/
    http://www.debian.org/
    http://www.freebsd.org/
  • rigidus
    #31
    > Khmm tisztázzunk valamit..az hogy kényelmesebbé,gyorsabbá és egyszerübbé teszi a tanulást,életet stb, még nem jelenti hogy elengedhetetlen....

    El kellett volna olvasni az utolso mondatomat.
  • Kheller
    #30
    igazad van, a szellemi termékek értékének felfogásához túl kell lépni az általános iskola alsó osztályán. Van aki túljutott már ezen, van aki nem.

    Ettől persze te még bizonygathatod, hogy nem lopás, még el is hiheted, de ettől függetlenül a világ nagy részén, ha kellően nagy értékben csinálod, akkor leültetnek érte aztán bizonygathatod az orkoknak, hogy hárombólegyazkettő...
  • KasztnerTokman
    #29
    http://devportal.hu/content/manifesto.aspx ezt muszály volt belinkelnem remélem tudnak az emberek angolul, vagy már az angol tudás is luxuscikk xD
  • KasztnerTokman
    #28
    "de semmiképpen sem elengedhetetlen a tanuláshoz"

    "Gyozz meg errol egy informatikus hallgatot. "

    nee inkább ne probáljuk meg már igyis ideges vagyok.

    " a számítógép mióta megélhetési cucc ?? luxuscikk legjobb tudomásom szerint, de legalábbis szórakoztató-elektronikai eszköz"


    Áh annyire feldühitettek hogy elkeztem egy nagyon hosszu szöveget irni de aztán kitöröltem mert bant kapnék.
  • KasztnerTokman
    #27
    "Tehat a megoldas, hogy tavvezerlessel behekkelunk x millio csalad otthonaba az eppen hatalyos torvenyeket is leszarva. Veletlenul se az, hogy olyan aron adunk valamit amit kenyelmesen ki tud fizetni."

    Windows Vista Home Premium 7800 forint eredetibe magyarul supportal cdvel könyvecskével. Ha te ennyit nem áldozol rá az szerintem már gerinctelenség mi lenne ha te munkádat lopnák el?
  • cateran
    #26
    Khmm tisztázzunk valamit..az hogy kényelmesebbé,gyorsabbá és egyszerübbé teszi a tanulást,életet stb, még nem jelenti hogy elengedhetetlen....
    Mert diákok tanultak már a történelem folyamán computer nélkül, idősek is éltek enélkül, na a programozok/informatikusok akiknek mondjuk gebaszosabb,de pl én annó úgy tanultam Pc AT-n, hogy otthon nem volt csak C64...
  • rigidus
    #25
    > Hát amikor megkaptam a pcmet, akkor eléggé romlott az átlagom, mert az csak játékra lett véve, és kb mindenki csak játszott rajta...

    Erre vonatkozott az elso mondatom: "Mikor, hol es kinel?". Amit Te hoztal fel peldanak az momentan a Te konkret esetedre vonatkozik.

    > de semmiképpen sem elengedhetetlen a tanuláshoz.

    Gyozz meg errol egy informatikus hallgatot.
  • zola2000
    #24
    Hát amikor megkaptam a pcmet, akkor eléggé romlott az átlagom, mert az csak játékra lett véve, és kb mindenki csak játszott rajta, de semmiképpen sem elengedhetetlen a tanuláshoz.
  • rigidus
    #23
    > a számítógép mióta megélhetési cucc ?? luxuscikk legjobb tudomásom szerint, de legalábbis szórakoztató-elektronikai eszköz

    Mikor, hol es kinel? Egy diak otthonaban lehet elengedhetetlen tanfelszereles, egy freelancer otthonaban elengedhetetlen munkaeszkoz, egy nyugdijas otthonaban akar gyogyaszati eszkoz is. Nyugat-Europaban pedig a TV sem szamit luxuscikknek. Egyes orszagokban ha vegrehajto bacsik jonnenek, hogy elvigyenek ezt-azt, a TV-t es szamitogepet akkor se vihetik el ha mar mas mozdithato nem maradt.

    Szoval viszonyitas kerdese.
  • vajon kiki
    #22
    a számítógép mióta megélhetési cucc ?? luxuscikk legjobb tudomásom szerint, de legalábbis szórakoztató-elektronikai eszköz, de semmiképpen sem a megélhetéshez elengedhetetlenül nékülözhetetlen háztartási eszköz mint pl: egy hűtőszekrény ...
  • rigidus
    #21
    > Nem másik xp felhasználó vert pofán, hanem a cég gyártója, a saját termékét korlátozta mikor rájött, hogy lopod.

    Ha en "lopom" el akkor vissza se viszem. Magyarul egyel kevesebb lesz belole a polcon Microsofteknal.

    > Ha autós példát akarsz, akkor a gps-es nyomkövető-riasztókat lehet párhuzamba hozni, ott is, ha ellopod az autót, akkor távolról letiltják az elktronikáját és megáll az autó.

    Ami ugye a tulajdonodban levo auto elvesztesevel jar. Az erre alkalmazhato matematikai kepleteket egy altalanos iskolas kisdiak is megerti. Ha van harom almam es abbol kettot ellopnak akkor maradt egy almam. Ha van egy almam es abbol egyet ellopnak akkor maradt nulla almam.

    Na kerlekszepen ez a lopas. Ami meg a Microsoftot erinti az legfeljebb bevetelkieses. Ez pedig abban bontakozik ki nala, hogy Nyugat-Europai arakon akar valamit ertekesiteni egy Kelet-Azsiai orszagban. Ezt hivjak ugy - ahogy mar magad is kivalloan megfogalmaztad - "te is el vagy tévedve...", vagyis, hogy Microsoftek Kinaban el vannak tevedve.

    A masik meg ha Kinaban elektronikus uton vegrehajtott buncselekmeny a maganszferaba ilyen modon betorni ES ha ebben a vadpontban a birosag a Microsoftot elmarasztalja akkor ez az igyjaras esete. Nem rank tartozik.
  • rigidus
    #20
    > De ott később engem is elítélnek, míg az illegális másolatokat használókat (gondolom nem 3 emberről van szó) a mennyiség miatt nem (max. elvben). Gondolom Kínában sem fognak pl. hatmillió embert börtönbe küldeni, vagy a nyílt utcán főbelőni.

    Tehat a megoldas, hogy tavvezerlessel behekkelunk x millio csalad otthonaba az eppen hatalyos torvenyeket is leszarva. Veletlenul se az, hogy olyan aron adunk valamit amit kenyelmesen ki tud fizetni.
  • Munemori
    #19
    Fel kell tenni egy háttérkép cserélgető progit, ami mondjuk 1 percenként beállítja a hátteret.
  • muttley00
    #18
    Nekem alapból fekete a hátterem. :D
  • Carbuncle
    #17
    Akkor sztem ne válasszák a Microsoft -t, ha ez ennyire nem tetszik nekik. Bár szerintem a Linux -szal se járnának jobban, mivel azon meg feleannyi szoftver se fut. Kezdjük ott, hogy a bűnözők csak ne forduljanak a bírósághoz, hanem vegyék meg a szoftvert az üzletből, ne pedig kalózkodjanak, és akkor nem fogja ezt a szöveget írkálni a gép, meg megváltozni bármi benne, és ha ez az eredetiségvizsgáló szoftver sikeresen lefut XP -telepítéskor, akkor már nem nyúl hozzá a termékhez a mamutcég. A saját termékével, mindaddig azt tesz egy cég, amit akar még utólag is, amíg a felhasználó nem fizeti ki az árát, akkor is, ha már a felhasználó gépén virít.
  • JL666
    #16
    nem kell bekapcsolni az auto update-et
  • tar86
    #15
    Merthogy megélhetésiek.
  • tar86
    #14
    Cigányoknak állítólag szabad illegális xp-t használni(már hogyha tudják hogy kell bekapcsolni a gépet)
  • Kheller
    #13
    te is el vagy tévedve...

    Nem másik xp felhasználó vert pofán, hanem a cég gyártója, a saját termékét korlátozta mikor rájött, hogy lopod. Ha autós példát akarsz, akkor a gps-es nyomkövető-riasztókat lehet párhuzamba hozni, ott is, ha ellopod az autót, akkor távolról letiltják az elktronikáját és megáll az autó. Na most kb emiatt próbálják beperelni a riasztógyártót. Néhány elmeháborodott meg még bólogat is hozzá, ehhez mondjuk csak gratulálni lehet
  • Csaba42
    #12
    De ott később engem is elítélnek, míg az illegális másolatokat használókat (gondolom nem 3 emberről van szó) a mennyiség miatt nem (max. elvben). Gondolom Kínában sem fognak pl. hatmillió embert börtönbe küldeni, vagy a nyílt utcán főbelőni. ;)
  • globint
    #11
  • globint
    #10
    Van még egy Kínai Windows XP-m eladó.
    Nagyon jó áron adom!
    Skype:konczferenc
  • rigidus
    #9
    > Még a végén a törvény megvédi az illegális másolatok használóit az illegális másolatok visszaszorításáért kialakított folyamat ellen, na neee.

    Teged is megved a torveny ha gyorshajtassz majd a kovetkezo benzinkutnal autostarsaid pofanvernek a megkerdezesed nelkul.
  • Kheller
    #8
    "Background Intelligent Transfer Service (disabled)/még a nevében is benne van hogy sunyi a microsoft nem is leplezi"

    LOL

    És akkor még van aki csodálkozik, hogy a winfikázókat körberöhögik egyre több helyen...
  • Csaba42
    #7
    Hát basszus ez nem semmi, ezek az ipsék no commentek (pláne az ügyvéd). :) Még a végén a törvény megvédi az illegális másolatok használóit az illegális másolatok visszaszorításáért kialakított folyamat ellen, na neee. :D

    vajon kiki: sokkal egyszerűbb DOS-ban egy format parancsot lefuttatni a Windowst tartalmazó partíción, na, az mindent biztosan "kikapcsol". ;) Vagy egy low level formatot végrehajtani.
  • Narxis
    #6
    Te beteg vagy baszki.
  • vajon kiki
    #5
    ajánlok nekik egy rendes kalóz xp-t amiből GYÖKERESEN ki van irtva a windows update lehetősége is, ha ilyenük nincs akkor jobb híján le is kapcsolhatják maguknak a következő futó folyamatokat ha beírják a Futtatásba : services.msc

    Automatic updates (disabled),
    Background Intelligent Transfer Service (disabled) /még a nevében is benne van hogy sunyi a microsoft nem is leplezi/ ..
    "Error" REPORTING SERVICE (disabled),
    Help And Support (manual),
    IPSEC services (manual),
    Messenger (disabled),
    Remote Registry (!!!!!!!) (disabled),
    Security Center (disabled),

    ha ezzel megvannak még nincs vége, eztán be kell írni hogy a futtatásba: gpedit.msc
    nyissuk le a User Configuration>Administrative Templates>Windows Components>Windows Messengert-t

    Do not allow Windows Messenger to be run : Enabled

    utána Configuration>Administrative Templates>Windows Components>Windows Update

    Remove access to use all Windows Update features : Enabled

    utána Configuration>Administrative Templates>System

    Windows Automatic Updates : Disabled

    Fontos ezenkívül, hogy semmilyen vírusirtót NE használjunk, mert az összes vírusirtó egy rakás sz*rt se ér és ab ovo illogikus feltenni, mert a legnagyobb vírus maga a vírusirtó a gépen. Viszont a tűzfalat feltétlenül kapcsoljuk BE, és alaposan gondoljuk át milyen programban bízunk meg amely az engedélyt kér egy port megnyitására kifele a tűzfalon keresztül ! NE telepítsünk külön túzfal programot mert a Windows beépítettjénél nincs jobb és nem is kell... ha valami program mégis ezt állítaná akkor az tuti hogy valamiben sántikál.

    A fentebb leírtaktól egy fokkal gyorsabb lesz a windowsunk túl azon, hogy messzemenően nagyobb biztonságban leszünk. Ha ezen kívül még egy jó nagyot szeretnénk gyorsítani, akkor végezzük el a következőket : Kapcsoljuk ki a System Restore-t (Rendszervisszaámítás) helyette használjunk Ghostot egy Boot CD-ről .. (az valóban visszaállít mindent) és helyezzük át a PageFile-t (lapozófájl) egy másik particióra (tehát ne a C:-re, hanem pl.: D:-re)

    Jó kalózkodást !
  • Vorpal
    #4
    Igen vonatkozik - a drogcsempészt is védi a jog - pl. nem lehet febelőni.

    Elolvastam - értelmeztem az utolsó mondatot - de nem igazán látom mire akarsz rámutatni Dark - a windows a microsoft szellemi tulajdona, amit úgy próbál védeni ahogy tud - mitől lenne ez más mint ha SP2t telepit magára ami szintén megváltoztatja - tulajdonképpen ha a kinainak igaza lenne a windows update úgy ahogy van jogellenes - és ez nevetséges.

    Egyszer a kinaiak is meg kell hogy tanulják, hogy a jogokkal kötelezettségek is járnak - fél világ iparát lelopták már - na most beszóltunk.