Elkészült a Fennec Alpha 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel szemben a Fennec egy WinMo-ra, Linux Mobile-ra készített böngészõ, sok funkcióval, többlapos böngészéssel, az Opera Mobile ellenfele. Nem mélyültem bele, inkább idézem az Opera szövegét:
Opera Mini™
Opera Mini is the fast and easy alternative to Opera Mobile for low-end phones.
Opera Mobile™
Opera Mobile is a full featured mobile browser that lets you surf any Web site.
http://flickr.com/photos/zolika90/
a másik ok a sok közül, hogy JAVAban kis méretû lesz a file (jar) ,
díjazom a mozilla konzorcium igyekezetét de ez a Fennec idáig szerintem egy holt vágány, és elõröl kéne kezdeniük egy rendes nyílt forráskódú JAVA-s telefonos böngészõ formájában az egész fejlesztést, mert ha õk nem teszik hát elég nagy a konkurencia, a miniOperát csak azért hoztam fel példaképpen mert -ma még- az egyetlen igazán jó telefonos böngészõ, vannak más böngészõk is telefonokra (szintén JÁVÁban) de elég gyérek a miniOpera tudásához képest, viszont jól tudjuk a Microsoft és az Apple és millió más példából ha hagyunk egy céget monopol helyzetben sokáig akkor elkanászodik és azt hiszi mindent megtehet, ezért meg kell szorongatni a tõkét, hogy a versenyhelyzetben a fogyasztók a felhasználók is jól járjanak, a tényleg egyre jobb , egyre nagyobb tudású, de nem -feltétlenül- egyre nagyobb méretû programat használjanak.
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
TomcatIVD TYAN board,2xP1 Tillamook 166MMX,48MB RAM,Matrox G550 32MB VGA, 4.3 IBM SCSI HDD,Hitachi SCSI DVDRW,SB16+Gravis Ultrasound,Realtek8019 LAN, Adaptec PCI2SCSI2 card,XP Pirate,bootup: 33s
Értem én de azt nem értem hogy a PC az mitõl mobil? és attól hogy Egyetlen (!) típusú mobiltelefonon mûködik attól mitõl lenne mobil böngészõ? Mobil böngészõrõl mások az elképzeléseim , ilyen pl: a miniOpera ami testvérek között is min. 1500 típusú készüléken fut az 5 éves motorola c650tõl kezdve a legújabb nokiáig , java alapú .. és gond nélkül fut.
Nos én erre gondoltam.. Egy ilyen miniFirefoxra ha úgy tetszik.. de ez amit látok ez valami egészen más.. köze nincs ahhoz amilyen elvárásaim lennének.
De nekem tetszik 😄
Akinek zavarja a szemét az a koponyás logó, esetleg bele is nézett az oldalba, és most fel van háborodva (pl. kernerster), az biztosan az Indiana Jones szorikon is kiakadt, és buzgón hányta magára a kereszteket a legtöbb fantasy film láttán, vagy könyv olvasása közben. A fantáziálást az inkvizíció megszûnése óta nem bünteti a felvilágosult homo sapiens ha jól tudom. 😛
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
az antennákat háromszögeli és úgy becsüli meg kb merre vagy
Na ez az igazi fejlõdés, szoftveres GPS a firefoxba. <#wow1>#wow1><#eplus2>#eplus2><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#duhos2>#duhos2>
fagyni ugyan nem fagyott de a flicker azért megvolt még egy sima html lap esetében is.. amiben se javascript se dhtml se css se más .. a menüje több mint kezdetleges.. a javás miniopera4 kb. 100x több és hasznosabb funkcókat tud egy 128x128 pixeles telefonon , az is igaz hogy az már több éves fejlesztés és korántsem egy elsõ alfa, mindenesetre ígéretes csak azt sajnálom, hogy a kiskijelzõs régi javás készülékekre nem gondolnak, csak az új pdakra és nagykijelzõs telókra.. (merthogy az elõbbiekbõl még mindig sokkal, nagyságrendekkel több van a piacon , még egyenlõre)
remélem azért a végén majd átfordítják azokra is rendesen, mert csak így lenne értelme egy ekkora kaliberû fejlesztésnek. (nem mintha nem volnék tökéletesen megelégedve a minioperával )
nekem is küldhetttek privit mi a baj a képpel
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
Melyik részt nem értetted? Nem Java alapú és vagy Nokia N810-en futtatod, vagy a PC-den. Tudod, ez egy mobil böngészõ, miért is lenne másképp 😊.
Nem akarok kötözködni, de tényleg érdekel, hogy ugyan miért is sértene bárkit is egy egy koponya két kígyóval+ szárnnyal? Vagy csak elaludtam volna töriórán?
Kiváncsivá tettetek :-), priviben is mehet.
Sz
"Timeo Danaos et dona ferentes" ???? - annyit tesz : Félek a Görögöktõl, még ha ajándékot hoznak is.
Egyébként pedig idézet a Trójai falovas féle sztoriból.
hogy a témához is szóljak: nem tudja-e valakiki vagy bárkiki hogy ez a Fennec Java alapú-e?
mert akkor ki is próbálom legott a telefonomon..
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
De ennek ellenére aranyos ez a szárnyas róka. 😊
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
A képet azért tettem be, mert a Fennec logója szerintem hasonlít rá.
Ami meg azon az oldalon van ahhoz közöm nincs, mert nem hiszek ilyen agyszüleményekben, az oldalra meg egy másik oldal bannerén keresztûl bukkantam rá teljesen véletlenül és megnéztem.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Szerintem nem sért senkit. Illetve én nem tudok elképzelni olyan embert, akit sértene.
DE LÉGY OLY' SZÍVES KERESS FEL EGY ORVOST, mert amit ott, azon a site-on(vampire.com), olvastam az betegség. KEZELTESD MAGAD. Ez az én magánvéleményem.
A mennybõl az összes érdekes ember hiányzik
Sztem egy pár embert sért az aláirásod. Kérlek töröld.