1623
Samsung i900 OMNIA
-
#1583 Több samsung modellnél működő LCD teszt:
Hívószámoknál: *#0*# have fun -
#1582 nekem gyári ROM van fent de més sose volt ilyen problémám -
#1581 Ez előfordul, a beállításoknál (Settings->Personal->Buttons) állítsd át a kamera gombját valamire, okézd le, lépj vissza és állítsd vissza a kamerára, utána működni fog. A probléma okát nem tudom, én úgy vettem észre, hogy ha nem is teljes mértékben, de valamennyire azért ROM-függő a dolog, az OCK Eclipse Lite például nem nagyon csinál ilyeneket. -
wwikk #1580 amikor a külsö gombal szeretném inditani a fényképezögépet akor azt irja ki:error opening the shortcut or locating the target filename !
ez miért van??:s
-
wwikk #1579 köszi az oldalt. -
#1578 ez egy jó oldal sok hasznos infó van ott jól érthetően leírva. Szerintem fogadd meg a tanácsait. -
wwikk #1577 nah szét néztem kicsit és aligha h igy kellene kezdenem?
http://www.i900.eoldal.hu/oldal/programok-telepitese
légyszi nézétek meg!köszi :) -
wwikk #1576 sziasztok!
nekem lene pár kérdésem lehet hülyén hangzik de elöször wan win mobilom és nem nagyon értem ezeket az insatláciokat se a rom ujrarakást!az elsö amit szeretnék megtudni h a pda memoriára másoltam és amikor megszeretem volna nézni(kiprobálni a játékot) akkor nem mutatta ki sehol,mintha nem is lett volna benne :Sszowal kezdö vok ara rájöttem lenétek ojan rendesek h elmagyarázátok h mit tegyek fel vagy h csináljam meg ezeket a dolgokat?
elöre is köszönöm -
#1575 Hehe. Erre ilyen is volt? Én soha nem találtam. Bár nem is kerestem... Van viszont egy mobilism.org nevű oldal, az szerintem jó lesz SamsungApps-pótléknak ;) -
Petike125 #1574 SamsungApps vagy ApplicationStore még elérhető valahogy i900ra? Sehol sem találom :( -
lsebestyen #1573 köszi a gyors választ, az én gépemen win7van, de majd a közös géptől lerúgok vlkit:DD -
#1572 Íme a megoldás :) Legalábbis ha XP-d van, a későbbi windowsokkal már máshogy kell ügyeskedni, ahhoz itt talán találsz valamit... -
lsebestyen #1571 hello! bocsi ha már olt kérdés, akár linkelhettek is, de nekem kéne leírás ahhoz, hogy hogyan tudnám felrakni pl ezt a romot? mert htc-m volt, arra egy hardspl-t kellett rakni, h rárakhassak bármilyen romot. erre kell vlmit rakni? -
#1570 Ööö... Igazából nagyon frissíteni nem tudsz. Nincs olyan menüpont, hogy hopp, húzzuk le gyorsan az újabb verziót! Felteszel egy 6.1-es vagy 6.5-ös (ezen belül is van mindenféle, 6.5.3, meg ilyenek) Windows Mobile-t, aztán abból építkezel. Persze bele lehet nyúlni a rendszerbe és lehet tuningolni, de ezek nem gyári megoldások (ahogyan már a 6.5-ös WinMo sem az).
Én azt javaslom, hogy eleinte egy darabig ne a különböző ROM-okra koncentrálj, hanem ismerd meg az operációs rendszer felépítését, a benne rejlő lehetőségeket, és amikor már rájöttél, hogy mi az, ami neked fontos, akkor kezdd el próbálgatni más-más szakácsok ROM-jait. Mert hiába mondják egy ROM-ra, hogy hű, meg ha, milyen eszméletlenül gyors, ha te igazából teszel magasról a sebességre és inkább hosszú akksi üzemidőre vágysz. Meg van még egy csomó dolog, az alap programok is gyakran eltérnek, semmi hasznát nem fogod venni egy előre telepített TCPMP-nek vagy Total Commandernek, ha te inkább a Core Playert és a Resco Explorert használod. Szóval először kísérletezz programokkal, beállításokkal, párszor úgyis fogsz olyat telepíteni / olyan beállítást alkalmazni, ami után akár jöhet is a HR (hard reset, formázás).
Eleinte kitartás kell az egészhez, én is többször éreztem úgy, hogy itt a vége, feladom, eladom, én ebből nem kérek, mostanra viszont eljutottam oda, hogy sajnálnék megválni tőle. És most már örülök annak is, hogy egy hónap után nem hirdettem meg én is a Vaterán, ahogy az előző tulaj, helyette ROM-okkal molyoltam, új programok felfedezésén és működésre bírásán örömködtem... -
HeCki #1569 Vissza olvastam es atnezegettem mar ezeket az oldalakat. Tehat ha formatalom akkor gond nelkul indulnia kell es frisithetem ujabb verziora a ROM ot? Vagy inkabb hagyam ami van es azt frisitsem miutan leszedtem a programokat amire nincs szuksegem? -
#1568 Formatálni nagyon egyszerűen tudsz: a készülék menüjében is le tudsz nullázni mindent (ilyenkor teljesen "gyári" állapotú Windows Mobile-t kapsz), és ROM-ot (operációs rendszert) is tudsz cserélni újabb verziójúra vagy azonos verziójúra, de eltérő tudásúra / sebességűre (nem vagyok jártas a Linux világában, de ha hasonlítanom kéne valamihez, akkor talán a Linux-disztribúciókat hoznám fel példaként).
Programokat itt is találsz rengeteget néhány hozzászólással lejjebb, de én ajánlom még figyelmedbe az i900.eoldal.hu-t és a PDA Fan Club Omnia fórumát. -
HeCki #1567 Akkor mar csak az a kerdesem,hogy lehet formatalni vagy hasonlo? szerintem celszeru volna mindent eltuntetni ami volt es akkor elkezdhetem en szepitgetni es csak azt felrakni ami szukseges :) persze itt akkor felmerul a kovetkezo kerdes. milyen programok kellenek,mik a legfontosabbak es a legjobbak? :) -
#1566 Szerintem a kijelző kalibráláson és a fizikai szemrevételezésen kívül mást nem nagyon tudsz megnézni. A használt elektronikai sikk sajnos mindig zsákbamacska:(
Nem tudhatod hogy nincs e kimelegedve benne valami alkatrész ami tartos terhelés esetén okozhat hibákat. Extrém esetben akár a készülék tönkremenetelét is. Sajnos ettől többet szerintem senki nem tud mondani de cáfoljatok meg:) -
#1565 A teljesség igénye nélkül megpróbálok összeszedni pár dolgot.
Először is: a Settings>System>Screen>Align Screen menüpont alatt próbáld meg kalibrálni a kijelzőt. Ilyenkor kis kereszteket kell böködni, hogy belője a rendszer az érintőképernyőt. Összesen öt pontra kell bökni, ha egy-két kör után még mindig böködni kell, az annak a jele, hogy fárad a kijelző (kb. 5000 Ft a kicserélése). Persze az is intő jel lehet, ha félreérzékel...
A külső hibákat nyilván te is észrevennéd, nálam az előlapi híváskezelő gombok néha akadva, szorulva jártak, meg persze ott van a jó kis omniás hibajelenség, a samsungos csatlakozó takarójának elhajlása, eltörése...
Talán még a fülest érdemes megnézni, az enyémnek már kicsit kivan a hangerőszabályzója és nagyon érzékeny arra, hogy hogyan áll, úgyhogy sokszor csak a fél fülembe kapom a muzsikát. Meg ha esetleg valami kontakthiba van, a fülessel arra is fény derülhet, bár ez szerintem inkább Sony Ericssonokra jellemző.
A többi meg eléggé zsákbamacska, igazából kevés egyéb hibája van a készüléknek, amit ne lehetne a szoftverre fogni. Lassan talál jelet a GPS, fagyogat a rendszer, nem azt csinálja, amit te szeretnél, gyorsan merül az akku... Annyit tudsz csinálni, hogy megkéred az eladót, hogy rakja fel OCK valamelyik ROM-ját, mondjuk a 23118 Eclipse-et vagy a 23129 Premiumot (meg mellé még esetleg egy DXIF1 phone részt), de igazából bármelyik jó. Ezek már elég kiforrott ROM-ok ahhoz, hogy ha a nyomkodás közben nagyon merülne az akksi vagy sokat fagyna a gép, akkor ne lehessen azt mondani, hogy valószínűleg egy jobb ROM-mal orvosolható a dolog. Van, akinek pl. nem hajlandó rezegni a telefonja híváskor. Úgyhogy szerintem egy-egy próbahívást is érdemes lenne lebonyolítani, kimenő-bejövő hívásokkal egyaránt.
Hát így hirtelenjébe' ennyit tudok mondani, ha bármilyen kérdés felmerül, tedd fel nyugodtan, a többiek meg bővítsék csak tovább a listát :) -
HeCki #1564 Udv.
Egy kis segitseget szeretnek kerni. Szeretnek venni egy hasznalt Samsung i900 omnia 16gb. Mit kellene atneznem rajta,milyen problemak merulhetnek fel? Milyen bugok lehetnek amiert esetleg le akarna passzolni?
Elore is koszonom -
#1563 a lényeg hogy kapcsold ki az xtra adatok letöltését.
ezt elvileg az készüléken a beállítások/ system/ speciális gps beállítások alatt tudod megtenni.
azért akar kapcsolódni az internetre mert onnan akarja beszerezni a legfrissebb műhod pályaadatokat. ha azt kikapcsolod akkor nem lesz ilyen problémád -
Zaicev #1562 Üdv!
Nem tudom, hogy volt-e már erről szó itt, ezért elnézést ha igen.
Szóval nekem is i900-as Omniám van, és amikor elindítom a navigációt, akkor kapcsolódni akar az internetre, és felugrik egy ablak állandóan, hogy "sikertelen kapcsolat-felépítés".
Ezt játsza három percenként, és a navigációból szinte semmit nem látok, viszont működik rendesen a gps, csak ezek a felugró ablakok idegesítenek.
Fel telepítettem már ezt a MoDaCo szoftvert is, de semmi eredménye.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Dreaming #1561 Sziasztok
követkeőz a bajom omniámmal volt valamikor hangposta üzenetem, és lehalgattam,de azóta mindig kijelzi hogy van hangposa üzim és nem tudom eltüntetni, fent egy végelen jel jelent meg az óra mellet de sehogy nem tünik el valakinek vna valami hasonló tapasztalata? -
#1560 Megértem, én is elmondtam már sok mindennek az Omniát, de mostanában egész jó komák lettünk :) -
dragonforce #1559 kedves segito forumozo!
koszonom szepen segitseged, sajnos nem sikerult a kepernyom kalibralasa.iaz lassan fel eve csereltem rajta erintokepernyot es azon meg vedofolia volt tehat nem hinnem hogy azzal lenne gond.vigyaztam is ra es tenyleg mielott kicsereltem volna a hatlapjat/kpzepet es a femkeretet tokeletesen mukodott.furcsa na...hala a Fennvalonak hogy tovabbadtam igy ahogy van igy remelem hogy uj tulaja szerencsesebb lesssz....
koszonom szepen a segitseget megegyszer( nem kicsit voltam ideges mikor irtam a delutan...) -
#1558 A lentebb olvasható, meglehetősen kedves hangvételű kérdésre igyekszem egy fokkal még kedvesebben válaszolni (már ha ez lehetséges...). Szóval: valószínűleg elfáradt és csereéretté vált a kijelződ. Ha két órája nyomkodod, akkor nem mondom, hogy nyomogasd még egy pár órán keresztül, annyit megpróbálhatsz, hogy félrenyomod, mondjuk 5-10 mm-re arrébb, és viszonylag erősen, ha ez se jön be, akkor egyelőre keress egy olyan ROM-ot, ahol ezt alapból kihagyták (ilyenek OCK alkotásai is). Ezek után két lehetőség van: az OCK ROM-mal megjavul a kijelződ, pontos lesz, működik szépen, vagy jól félreérzékel majd mindent, és ha a jegyzetben húzol a cerkával egy egyenes vonalt, akkor az szép girbegurba lesz. Előbbi esetben örülhetsz, mert csak a ROM-mal volt valami gáz, utóbbi esetben pedig kezdhetsz azon gondolkozni, hogy kb. 5 rugóért megjavíttatod-e a kijelzőt vagy ugyanennyivel olcsóbban, hibásként hirdetve adod-e el a gépet. -
dragonforce #1557 sziasztok ,
lassan 2 eve van Omnia i900, most ujratelepitettem neki a windows rendszert,d e van az a kibaszott ALIGN SCREEN, az a kepernyobeallitas.hat eskuszom, lassan 2 oraja nyomogatom de kurvara nem tudom elinditani a telefont.csak ugral az a kis kereszt...hihetetlen.mar ott tartom hogy ugy foldhozb..om hogy 3 telefon lessz belole.tudja valaki ezt a szemetet hogy lehet kiiktatni a telefonbol?elore is koszonom. -
#1556 Édes komám, ez most nagyon szívenütött... Fél éve omniázom, és erről egészen eddig nem tudtam :D Esetleg itt találsz egy kis infót. Sajnos nem sokat tudok mondani erről az FPSECE-ről, Omnia 2 fórumokon nézz körül, hátha tud róla valaki valamit. -
#1555 fpsece játékok i8000- en is mennek, mert leginkámb i900- on láttam?
Pl ilyen:
Clin McRae Rally
Gran Turismo
Driver 2
Válaszokat előre is köszi mindenkitől. -
#1554 Jaj. Miket kell itt olvasnom...
Valahol ott kezdődik a dolog, hogy az Omnia 2 még mindig komolynak mondható hardvereket vonultat fel: 800 mhz-es processzor, 256 MB RAM és 512 MB ROM kapott helyet, szemben az Omnia 624 MHz-ével, 128 MB RAM-jával és 256 MB ROM-jával. Ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy az i8000 rendelkezik 3D-s gyorsítóval, ami játékoknál baromi jól tud jönni (komolyabb, szebb játékok az i900-on sokszor el sem indulnak).
A kijelző valóban rengeteget fejlődött, mostanában még a csapból is az AMOLED folyik, úgyhogy talán nem is lenne szükséges bemutatnom, de azért néhány szó róla: a kijelző nem rendelkezik külön háttérvilágítással, maguk a pixelek világítanak, így vékonyabb és energiatakarékosabb tud lenni a hagyományos TFT kijelzőknél, ráadásul sokkal élénkebbek a színei is. No meg az sem hátrány, hogy ez nem a leginkább csak az i900-ra jellemző WQVGA (240x400) felbontást használja, hanem a jóval elterjedtebb és támogatottabb WVGA (480x800) megjelenítéssel virít.
A szabványos csatlakozók is gyakran jól tudnak jönni. Az i900-nak nagy hibája a samsungos csatlakozó és annak fedele. A gond az, hogy a fedél két részből áll: egy alsó, hajlékony, átlátszó műanyagcsíkból, ami alulról fixen rögzítve van a telefonhoz, a tetején pedig egy kis pöcök ugrik be a megfelelő helyre, így lehet bezárni a csatlakozó "ablakocskáját". A felső réteg egy jó vastag, és egyáltalán nem hajlékony, fekete műanyag, ami előszeretettel hajlik, majd reped, végül pedig törik el és válik le az alsó rétegről, ha a telefont tok nélkül zsebben tartva, fülhallgatóval használjuk. Nálam ez megtörtént, és hát mondanom sem kell, nem örültem neki. Az Omnia 2-n a fülesnek alapból nincs ilyen takarója, meg úgyis a készülék tetején vannak a csatlakozók, így ez a veszély kevésbé áll fenn (meg hát ritka az olyan alkalom, amikor a zsebben hordott telefonból egy microUSB csatlakozó lóg ki...).
A kamera környékén is történtek változások: a segédfény immár egy helyett két LED-del villant, az i900 240x320-ban is elég gyatra videói helyett pedig az Omnia 2 már 720x480-as felbontásban rögzíti a kisfilmeket.
Az akksija 1440 mAh-ról 1500-asra hízott, bár én még csak nagyon kevés ideig tartottam ilyet a kezembe, sokaknak vannak meglehetősen pozitív emlékeik a két-háromnapos üzemidőről, de állítólag a navigálást is rendkívül jól bírja a telep.
Ehhez vedd hozzá még azt a néhány pozitívumot, amit lentebb is írtak és azt, hogy az Omnia 2 néhány milliméterrel és pár grammal nagyobb kiterjedésű/súlyú gépezet, de a növekedés egyértelműen betudható a mindenképpen pozitívumként említendő 3,7"-os kijelzőnek, ami azért gyakran jól jön (az Omniáé 3,2", ez kb. 1,25 centivel kisebb képátlót jelent).
Amit az Omnia tudott, a 2 pedig nem tud, az az optikai egér, bár szerintem ezt nem lenne nehéz nélkülözni az utód fent említett előnyeinek fényében.
A szoftverről pedig szándékosan nem beszéltem, i900-ra sokkal több főzött ROM-ot találsz, de az i8000 tulajoknak sincs okuk panaszra, ők is rengeteg színvonalas alkotás közül választhatnak, a programok meg az esetek többségében úgyis mindkét gépen elfutnak a Windows Mobile-nak köszönhetően, viszont a sebesség jóval élvezetesebbé teszi az Omnia 2 használatát.
Úgyhogy ha nem nagy érvágás, én mindenképpen az újabbikat ajánlanám, de ha hozzászoksz az i900-hoz és megtanulsz együttélni a kompromisszumaival, az is a szívedhez fog nőni :)
(Még talán annyit, hogy míg egy 50 ezres i8000 a korából adódóan talán nem annyira lestrapált, és még akár garancia is van rá, addig az i900-asoknak a 25000 pízbe kerülő a legalja, ezek általában nem a legszebb darabok, talán valami hibájuk is van, garanciáról meg álmodni se nagyon érdemes. Olyat 35000 környékén lehet szerezni, de akkor már inkább rádobnék 15-öt, hogy egy jóval komolyabb PDA tulajdonosává váljak. Bár az is igaz, hogy i900-ból a legkisebb tárhellyel rendelkező is 8 GB-os, ez azért gyakran elegendő, míg az eléggé gyakori 2 GB-os i8000-hez valószínűleg még 4-5 ezerért szükséged lenne egy 8 gigás karira.) -
#1553 azért nem teljesen igy van a dolog. Apró bosszantó dolgok vannak benne javítva. pl hogy nem a spec samsung csatlakozo van rajta hanem rendes micro usb ill a fülest is normál 3,5 colos jacken lehet rátenni. valóban a kijelző az végre qvga és viszonylag gyors jobban látszik napfényben stb. másik lényegesnek tekinthető dolog hogy végre a memoriakártya nem az aksi alatt található. a technikai specifikációkat most nem néztem és nem hasonlítottam össze de szerintem azért abban is van lényeges különbség. de hát valóban azt kell eldönteni hogy kinek mit ér meg az a +25k forint. Én mindenesetre alaposan átolvasnám mind a két készülék tesztjét és az erősségek illetve gyengeségek figyelembevételével döntenék. -
#1552 Én úgy tudom, (Nekem is i900 van, 8000-et csak láttam) hogy a kijelző a különbség. Napsütésben is jobban látni, és a felbontása is nagyobb. Más, gyakorlati különbségről nem tudok. Hogy ez megér-e +25 ropit, azt neked kell eldöntened. -
#1551 olvasd el ezt a teszte és döntsd el magad hogy neked mire van szükséged. Nekem i900 vanés alapjában véve meg is vagyok vele elégedve. Sajnos i8000-ről nem tudok nyilatkozni mert nem használtam, és a cikket se olvastam végig. -
#1550 mi a különmbség omnia 1 és 2 között? megéri 50ér a 2 mint 25ér az 1?
-
szantogab #1549 Igyekszik az ember :) -
#1548 Áhá! Látom, mindenre gondoltál :) -
szantogab #1547 Az end gombbal (jobb also piros gomb) ki lehet lepni, ill az omnia jobb felso oldalan van egy kis menu gomb, amivel a menube lehet visszalepni. Ott is ki lehet lepni. Az optikai egert ha megnyomod akkor szunetelteted a jatekot. Ja es a settingsbe ketfele iranyitas van: az abszolut, amivel nem lehet kimenni a kepernyorol csak ha nagyon oldalra dontod, de akkor is ott van szelen a labda csak nem latod. Relativ iranyitassal pedig at tudsz menni az oldalakon. -
#1546 Nem rossz :D Ha még azt is megoldanád, hogy normálisan is ki lehessen lépni belőle, és hogy a figura ne menjen ki a képernyőről, akkor egész jó kis játék lenne :) -
szantogab #1545 Ja és a játék futtatásához szükség van a Samsung Windows Mobile SDK 2-re () link és a DirectDraw-ra ami elméletileg a Windows Mobile 6-ban alapból megtalálható. -
szantogab #1544 Sziasztok!
Készítettem egy labdajátékot (először kifejezetten Samsung telefonokra, de már van más winmo-s készülékekre is) amit a gyorsulásszenzor segítségével lehet irányítani. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mit lehetne fejleszteni a játékban és mi az ami tetszik benne, ezért közzéteszek egy béta demot. A játékot ezen a linken tudjátok letölteni.
Igaz, hogy egy kicsit lebutított, de remélem azért tetszik:)