Filmre vették a rejtélyes "holt víz" effektust
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy tuti a srác valami mérnökpalánta lehet. tavaly még nekem is az ördög találmánya volt a statika 😊
Hehe, ezen nagyon jól mulattam... mondhatni ROTFL. Megnézném, mikor tudsz 1 nap alatt pákával olyan összetett, távolról programozható mikrokontrollervezérlést öszerakni, mint ami a legoban van! <#taps>#taps>
ha meg nem, akkor ezexerint a víz is az ördög találmánya, ebbõl kifolyólag az ember testének 70% vegytiszta gonoszság... Várjunk csak, ha ebbe belegondolok, nem is mondhat hülyeséget<#banplz>#banplz>.. illetve most már értem, miért vagyok olyan, amilyen, napi 4 liter folyadékot iszom 😄
Méghogy ördög találmánya... Blaaaaaaaahh.<#banplz>#banplz><#levele>#levele><#falbav>#falbav><#gun>#gun><#violent>#violent>
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Kara kánként folytatom tanításom.
- legalul nem lehet geotermikusan melegített réteg, mert ott 10-11 a hõ, azon a mélységen. A Föld hõje csak jó mélyen kezd érvényesülni. Tehát legalul van egy hideg, sós vízréteg.
- középütt van az alatta lévõvel kémiailag megegyezõ sós vízréteg, csak épp meleg, ill. az átmenet folyamatos a lenti hidegtõl a fenti melegig.
- fent van a csapadékvíznek köszönhetõen kevésbé sós, a napfényt jobban átengedõ, emiatt hidegebb vékony (1-2 méteres) vízréteg, de ebben is több a só, mint a tengervízben, mert lebegni tudsz a vízben.
"A tó heliotermikus tulajdonságát 1901-ben Kalecsinszky Sándor kolozsvári fõvegyész állapította meg, aki az elõzetes feltételezésekkel szemben arra a következtetésre jutott, hogy a vizet a napsugarak melegítik fel. Mégpedig úgy, hogy a beömlõ patakok kis fajsúlyú édesvize vékony réteget képez a tófelszínen, mely átengedi a napsugarakat, melyek aztán fölhevítik a mélyebb, sóban dús vízrétegeket."
"A Medve-tó vízhõmérséklete az elmúlt évtizedek során fokozatosan csökkent. A legmelegebb rétegekben a - heliotermia kialakulása után - 80 fokos hõmérsékletet is mértek, majd a víz hõmérséklete 1902-ben 61, 1910-ben 51, 1965-ben pedig 33 Celsius fokra csökkent. A hõmérséklet csillapodása a beömlõ édesvízzel, valamint a fürdõzõk számának növekedésével hozható összefüggésbe. A tó sótartalma a mélységgel fokozatosan emelkedik, míg el nem éri a 220-300 g/l koncentrációt. (Összehasonlításként: a tengervizek sókoncentrációja 34 g/l körül mozog.)"
(hidrodinyamikka)
Miért nem pousse-café-effektus? 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Ezt még gondold át.
"Imadom amikor olyan a kiserlet hogy kis jatekhajoval kell jatszani. Ez olyan amikor az egyetemen robotika oran elkezdunk legozni. (mindstorm)"
Azt lehetne komolyabban is csinalni, de ahhoz mernokok kellenenenek. Ha a tanarok nem villamosmernokok, akkor nem sok esely van ra, hogy barmi olyat ossze tudjanak hozni, ami a legonal fejletebb. (pedig par ezer forintbol kb. 1 nap munkaval es egy forrasztopalkaval lehet teljesen hazikeszitesu oktatorobotokat gyartani, amik hozzak egy lego robot tudasat, csak teljesen sajat tervezesuek)
A kiserletrol pedig annyit, hogy erdekes es jol latszik, hogy a hatas kialakulasa fugg a hajo meretetol, geometriajatol es a retegek vastagsagatol.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM