1748
City of Abandoned Ships
-
sztipán45 #868 Olvastam én is, de kurva nehéz rajta kiigazodni. Most ezt a hülye fogadóst keresem valami pincébe.:D:D:D:D -
erebosz #867 Én lementettem az angol fórumról a teljes CoAS köldetést. 9 oldal. Angol mondat alatta a Google-os fordítás. Bemásoljam ide? -
sztipán45 #866 Sziasztok. Valaki le tudja írni a Coas-os küldetést pontosan, hogy mit kell csinálni? Már ott vagyok. Eddig van egy térképem, meg egy gyertyás küldetésem, egy férjes küldetésem, meg valami Esmeraldas küldetésem. -
#865 Nem tudom pontosan, hogy hogyan vesztettem el, szerintem egy harcosomnál maradt, aki talán meghalt egy harc során, vagy csak kirúgtam. Azért gondolom ezt, mert a neve a totemnek nagyon ismerős volt. -
sztipán45 #864 Én nem ismerem a béta módot. De amit a többiek mondtak, hogy ha emberednek(de nem harcosodnak) adod a totemeket, akkor meg lehet őket szerezni újra. Én így össze is gyűjtöttem még plusz kilencet a kereskedőknél, csak a többihez már nem volt türelmem, mert már igen nagyon meg akartam csinálni a Tenochtitlnanos küldetést is. És különben hogyan vesztetted el? Eladtad? Vagy betetted valami ládába? Vagy elsüllyedt a hajód? Különben szerintem akkor újra meg tudod venni kereskedőnél, csak türelem kell hozzá, meg kb. 20-szor körül kell járnod a Karib-Tengert.:D:D:D:D -
#863 Ezt az oldalt én is ismerem. Én is innen tudom, hogy hol lelhetőek fel a totemek. Én egyet ELVESZTETTEM. Nem lehet azzal a beta test moddal újra berakni, v szabályosan újra megszerezni? -
sztipán45 #862 Amúgy nagyon jók a harcok. A kardozások, meg a puskás katonákat egy kicsikét megpuhítom, kifárasztom, aztán meg lelövöm őket. Ez is eléggé látványos lett. Valamikor a lőporfüst nagyon jól sikerül.:D:D:D:D
Igazából szerintem egy ilyen játéknál, ahol ekkora nagy szabadságod van meg mozgástered, örüljetek neki, hogy ennyit is kihoztak belőle. Különben én még régen játszottam a Port Royallal, nem tudom, hogy mennyire ismeritek. Ez nagyon hasonlít hozzá, csak ebben a játékban benne van, aminek a Port Royalban örültem volna. Közelharcok, kardozás, lövöldözés, partraszállás. Nem csak egy kereskedelmi stratégiai játék. Úgyhogy nem értem, hogy sokan miért fanyalognak ennyire. Szerintem jól megcsinálták. -
sztipán45 #861 Erebosz kapitány. Még én is csak keresem.:D:D:D:D
AB kapitány.
http://translate.google.hu/translate?prev=hp&hl=hu&js=n&u=http%3A%2F%2Fforum.piratesahoy.net%2F%2Findex.php%3Fshowtopic%3D13513%26st%3D0%26start%3D0&sl=en&tl=hu&history_state0=
Ez egy angol nyelvű fórum fordítóval. Itt elvileg le van írva, hogy hol vannak a totemek, de hogyha járod a városokat, akkor kis türelemmel, és szerencsével össze tudod gyűjteni mind a 13-mat. Meg majd még kell egy pluszba, de azt majd csak ott tudod megszerezni Tenochtitlanban csak. -
#860 Csá!
Mi van akkor, ha nekem meg volt az az egy a tízből, ami hiányzik, de valahogy elvesztettem? Amugy rájöttem, melyik nincs meg: valami Mixcoatl.
NEm tudja vki, hogy újra meg lehet-e szerezni vmi úton-módon? -
erebosz #859 Van 13 totem. (+1) 10 totem ad valamilyen pluszt. (vitorla kezelés, ect.) Ezek kellenek a két templom öt-öt ajtaja mögött. A három a bejárat töltésének két végéhez. A +1 pedig Tenochitlanban a vízalatti labirintos végén egy ládában. Ez kell a henger alakú templomhoz. (A kő áldozati késért cserébe itt lehet megszerezni a shotgun-t.)
A bétáról meg lentebb írt valaki. Olvass vissza! Én nem használtam, bocs. -
#858 Üdv!
Az lenne a gondom, hogy a tenochtitlan küldit csinálom, és van 9 totemem, meg egy tizedik, ami a visszaúthoz kell. Nem tudom, hogy melyik a tizedik, és ki szeretném deríteni. Hallottam vmi beta modról, azt hogyan lehet előhívni? -
erebosz #857 Az elátkozott falunál kíváncsi lennék, hogy hol találtad meg a hajót? -
erebosz #856 CAS-be menet előtt egy nem kis túrát kellett megejtenem, mire minden tisztemet letettem egy hajóval valamelyik kikötőbe. Ugyanis ha jólemlékszem csak három hajót tudsz eltárolni kikötőnként. + Arra is vigyázni kell, hogy az alacsony hűségű tisztek kapitánykén ott hagyják a flottádat. :( A pénzt meg talán célszerű lenne az egyik megbízható tisztnek odaadni, mivel a kolóniát - amelyik bankjába berakod - ha elfoglalják akkor fuccs a pénznek! -
erebosz #855 Na erről nincsenek értesüléseim :( -
sztipán45 #854 Köszönöm Erebosz kapitány. A fedélzetről való tüzelésre arra rájöttem még a legelején, csak ezt a kibebaszott távcsövet nem tudtam, hogy hogyan kell használni. Ja, és megcsináltam a Tenochtitlan küldetést, most az elátkozott falut fejezem be, és amikor minden szálat elvarrtam, akkor leteszem a hajóimat, meg a pénzemet, és megyek COAS-ba.:D:D:D:D
Ja, és tényleg, az Inka templomba nem lehet bemenni? Vagy majd ahhoz is lesz egy kaland, mint az Aztékokhoz? -
erebosz #853 Tenger nézetben ott úszik a hajód. TAB, és a fedélzeten vagy. CTRL távcső, Jobb egérel mozogsz a fedélzeten, Bal egér, ha van célkereszt akkor tűz. Ha nem akkor a SPACE az. Bele kellene rázódnom megint. :) -
sztipán45 #852 Már játszok ezzel a fasza kis játékkal egy pár hete, de én még a távcsövet nem használtam. Pedig már próbáltam, de nem tudom, hogy hogyan kell. Betettem az itembe, csak azt nem tudom, hogy melyik gombbal tudom használni, meg azt hogy milyen nézetben. Hogyha valaki tudja, akkor segítsen legyen szíves. Köszönöm. -
erebosz #851 A fegyverek: sebzés súly
Heavy: Macuahuitl 45/140 15,0 Azték fakard, obszidián berakásos pengével. Leghamarabb Thenochitlan-ban megszerezhető.
Medium: Haudegen 25/70 4,4 Nehéz vívótőr. Kincses ládában találtam.
Light: Morgan's rapier 18/65 2,9 CAS-ban megszerezhető.
Pisztoly: Shotgun 100/300 9,0 80% pontosság 52s újratöltés 4 lövetű Thenocitlan-ban megszerezhető.
Páncél: Expensive cuiras 35% védelem 17,0 súly. Fekete, arany díszítéssel. CAS-ben megszerezhető.
Távcső: Exclusive spyglas Minden látható a hajóról: Tapasztalat, sebesség, ágyúk mérete, lőszer tipusa, ect. -
#850 Egyébként nem tudja valaki, hogy melyik a játék legeslegerősebb fegyvere? -
sztipán45 #849 Amikor a madam megkér, hogy vigyetek el pénzt a helyi papnak, akkor átmentek a templomba, és kiválasztjátok azt a módot, hogy adományt szeretnétek adni. Ott a legalsót választjátok(az 5000-es adomány alatt csak ilyenkor jelenik meg még egy lehetőség, hogy valaki pénzt küldött), és akkor a pap megkérdezi, hogy ki küldte. Hogyha kiválasztjátok azt, hogy a madam, akkor nem fogja elfogadni, de teveled nem lesz bunkó, hanem csak szépen visszaküldi. Hogyha azt választjátok, hogy nem tudjátok, csak valaki adta, akkor vagy elfogadja, és akkor megcsináltad a kis küldetést, vagy pedig akkor a pap a véres pénzről kezd beszélni, és nagyon begorombul, és akkor aznap már nem is akar téged látni. Nekem fordult már elő mind a kettő. Remélem, hogy érthető voltam.:D:D:D:D -
sztipán45 #848 Erebosz kapitány!
Ez nem a Sharpos küldetés, hanem ezt Morgan adja nekem Port Royalban, hogy tud egy tutkó jó bulit, valahol Turks-nél lesznek kis Tartanok tele gyöngyökkel. Szerezzek gyöngyöket, és felezünk. Na, én levadásztam az összeset, megszereztem minden gyöngyöt, de kiraktam a zsákomból, mert nem mentem rögtön vissza Morganhoz. Amikor visszamentem, akkor meg arról beszélt, hogy az informátorai neki azt mondták, hogy 1800 kicsi, és 900 nagy gyöngyöt szereztem, nálam meg ugye ennyi nem fért el, és nekem támadott. Ő persze sebezhetetlen. Próbálkoztam teljesen kiüríteni mindent, de így sem fértek el. Az embereimnek is adtam belőle, de ők meg nem jönnek oda be velem. Úgyhogy egyenlőre nem tudom befejezni ezt a kalandot.:D:D:D:D -
erebosz #847 AB Capitaine!
Kikötsz a város melletti öbölben. (Világítótorony, közeli, vagy távoli parton, a lényeg, hogy meg tudd közelíteni rólla a várost hátulról.) Éjfélkor az ellenséges város (ha nem az de te mindenféleképpen ki akarod rámolni, akkor kikötés előtt válts ellenséges nemzet lobogójára) hátsó kapujánál fedobja a támadási lehetőséget. Itt nem tudom, hogy az erőd helyőrségét s ki kell-e iktatni. Normál ostromnál (a tengerről), elintézed az erődöt (addig lövöd amíg ki nem írja, hogy megsemmisült), közelebb lavírozol és feldobja az invázió ikonját (Iránytű mellett). Ezután az erődben kezdődik a harc. Ha kiírtottad a helyőrséget, utánna a város utcáin megint le kell számoni a katonákkal. Ezután irány a kormányzó. Beszélsz vele. Vagy ad pénzt vagy nem - erre nem emlékszem -, majd feldobja a kereskedőnél található vásárlási képet. Itt az árukat szépen berakod a hajóidba, kilövöd a vásárlási képet, kimész a mólóra (máshová nem is tudsz), vitorlátbontasz, és Adieu!
Ha nem került a könyve bele a párbeszéd akkor vagy nem is fontos, vagy bug. Én még nem talákoztam ezzel.
Egyszer sikerült a madamot is elvinni egy körre. Valami "szörnyes" dumával fűztem meg az agyát. :D
Érdemes vele beszélgetni, de vigyázat! Van hogy megkér vigyél el a helyi plébánosnak X összeget. Nekem nem sikerült mert a plébánosnál nem volt semmilyen erre utaló szöveg, utánna a madam meg nem ált velem szóba, következésképpen az éjszakai pillangói sem. Pedig egy madam írányított elősször Sharp nyomára. < Elszúrt küldim. :( > -
#846 Ja, és még valami! Egyszer beszélgettem egy utcalánnyal, miután közösen "eltöltöttünk negyed órát egymás társaságában", de nem ez a lényeg, hanem hogy mesélt valamilyen ürgéről, aki mesélt neki valamilyen mesés kincsről, és mondta, hogy valamilyen öbölben találom meg, asszem caratrasca lagoon-ban talán. El is mentem, de sehol sem találtam senkit. Amúgy az volt a furcsa, hogy be sem került az útikönyvembe a megjegyzése.
Egyébként a nőt, aki a kurvákat futtatja, azt nem lehet megdönteni? Tudom, hogy olykor-olykor feltesz ilyen fura kérdéseket, de sosem sikerült ebben a témában sokáig eljutnom. Tud ebben a két dologban nekem valaki segíteni? -
#845 Erebosz kapitány!
Köszönöm szépen a segítséget, viszont az a része nem tiszta az ostromnak, hogy most akkor szárazföldön meg vízen is el lehet foglalni a városokat, vagy mindkettő szükséges hozzá? Tudom, hogy ha magamtól megkérdeztem, hogy el akarom-e foglalni az adott helyet, akkor mond valamit, de ha van elég emberem, akkor csak elég szárazföldön támadnom? A Manowarral és a lőszerrel nem lesz gondom, megpróbálom messziről lőni az erődöt. Mégegyszer köszönöm. -
erebosz #844 Sztipán Capitaine!
Te most melyik küldetéshez szeretnél gyöngyöket?
Nem a Bolygó Hollandihoz?
Ezt fejdsd ki kérlek bővebben?
(Már csak azért mert volt egy Sharp-os küldi amit elszúrtam, és az valami titkos gyöngyvásárról szólt.) -
sztipán45 #843 Lehet, hogy kevesebb gyöngyöt kellett volna szereznem, igaz?:D:D:D:D -
sztipán45 #842 Aha, köszönöm Erebosz kapitány. Csak az a baj, hogy 900 nagy gyöngyöt, és 1800 kis gyöngyöt zsákmányoltam kb. Ennyi tutkó, hogy nem fog elférni nálam, és az a hülye kéri az összeset mert különben nekem támad. Valami olyat írnak, hogy két tulajdonság határozza meg a teherbírásodat. Azt hiszem a power, és az endurance, vagy valami ilyesmi. Ezeket nem lehet növelni? -
erebosz #841 Most írtam volna az előbb egy jó oldalt, de túl sok szmájli miatt nem rakta be és elveszett. Most újra:
Sztipán Capitaine!
A gyöngy súlya 0,1. Az én teherbírásom 219. Ez 2190 db gyöngy (-kard súlya).
A főküldetést nem találtam meg a játékba, így nem tudom kell-e a Morgan-os küldi.
Beszélsz az öreg indiánnal, semlegesíted a csapdát majd a két templom 5-5 ajtaja mögött lerakod a totemeket, miután kinyírtad az indiánokat. Ezután bemész a White Forest nevű templomba, és lefelé haladva kinyírsz minden indiánt. Az oltár előtt van a jáde koponya. Ha felvetted akkor megküzdessz egy halott indián főnökkel, majd beszélsz vele. Ha szembe állsz az oltárral a hátad mögött (a bal oldali kijáratoknál) van egy totem hely. Azt hiszem, cak ekkor nyillik ki a láda az oltár bal oldalánál hátul. Abban van egy áldozati kő kés. Ezután kint az oszlopos csarnokoknál lemész a vízalatti labirintusba (előtte ments). Itt a végén van egy láda benne egy totem. Ha nincs akkor a templom másik oldalánál lévőbe menj, ott van. Ez a totem nyitja a kör alapú templomot. Itt a közepén megkapod a kőkésért cserébe a shotgun-t. Majd vissza és a töltés végén megölöd az öreg indiánt is.
A jádekoponya feléleszti a halott testőröket: a halottól elveszel mindent amit tudsz és átrakod a koponyát. Majd másik helyre mész (A lényeg hogy töltsön a játék. Pl.: hátsókapu dzungel-->város) És ott lessz a tiszt. A "Vérfarkasos" küldetés végénél a jádekoponya töri meg az átkot, és ezután lessz egy női tiszted.
AB Capitaine!
- Az elenséges várost a szárazföldröl hátulról közelíted meg 00:00 tájban. Ha van 600 fő legénységed akkor már indulhat is a támadás.
- Az erődöt addig lövöd a tengerről míg meg nem semmisűl. Ezután közel lavírozol és kezdődhet a harc.
Pár tanács: A Man-o-War 42 fontos ágyúi ha jól emlékszem az erőd lőtávolságán kívülröl is eléri az erődöt, főleg ha dőlöngél a hajó. Ha rosszul emlékszem, akkor is jó távolságot tartani mivel akkor csak a nagyobb kaliberű ágyúk lőnek rád. (Azt nem tudom, miért nem lőnek a társaid, mivel én mindíg egyedül hajóztam.)
Te célozz és ne a gép. Te arra az ágyúra öszpontosítod a tüzet ami a legveszélyesebb, így hamarabb kiiktatod az ágyút. (Közelről egy sortűz elég is egy ágyúnak.)
Mozgó célt kevesebszer találnak el, még akkor is ha közel van. (Kissebb hajó nagyobb sebesség. Már egy korvettel is semmisítettem meg erődöt, csak nem foglaltam el, mert csak az XP-re volt szükségem, és a legénység is kevés hozzá.)
A szél változik, ha térkép módból tengermódba váltogatsz. (Megfelelő szél sokat segít.)
06:00 és 18:00 körül csendesedik a szél.
A kapitányoknak legyen meg a desszant szkiljük, különben csak a saját hajód legénysége vesz részt a szárazfődi csatában. (Erőd 2000 fölött is, Man-o-War 1100 körül.)
Bármelyik taktikát követed (messziről, vagy közelről gyorsan mozogva), legyen a hajódon 4-5 ezer ágyúgolyó.
A hajókat pedig fejleszd fel Bermudán a hajóroncsban lévő hajóáccsal.
-Ha elég nagy a flottád (Pl.:5 Man-o-War fullig) akkor az erőd meg is adhatja magát harc nélkül. Térképmódról az erőd mellett váltasz tenger nézetre, vagy közel hajózol. Ezt én is csak olvastam valahol.
Újraírva, dióhélyban ennyi.
Ha tévedtem valahol valamiben akkor előre is bocs. -
sztipán45 #840 Erebosz kapitány!
Dehogy nem próbáltam. Csak a kardom volt velem, mert ugye azt nem lehet visszavonni az itemből. Azon kívül semmi. És így is csak kb. a 2/3-a (vagy lehet hogy még annyi sem) gyöngyöt tudtam vinni. Amikor megszereztem őket, akkor automatikusan nálam volt mind, de aztán kipakoltam őket egy szekrénybe, és nem tudom azóta mindet magamhoz venni. Az elmentésem már nincsen meg, és hogyha ez a Morgan-os küldetéssorozat nem szükséges a kipörgetéshez, akkor nem kezdem el elölről. A Tenochtitlanos questet meg kurvára nem vágom. Jó, oké, az igaz, hogy mínusz egy totemmel mentem oda, de még így is csak két templomba tudtam bemenni. Ott leraktam 1-1 totemet(meg ugye 2+1 a tűzcsapdák ellen), de utána akármikor mentem vissza azokba a termekbe, azok a hülye indián harcosok mindig feltámadtak. Ja, meg valami víz alatti terembe úszkáltam, de fingom nem volt, hogy ott mit kell csinálni. Valaki le tudja írni ennek az egész Aztékos kalandnak a végigjátszását, onnan, hogy átmegyek Tenochtitlánba?
Na, valaki kipróbálta a reptation növelést az általam leírt módon?:D:D:D:D -
#839 Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni? Hogyan kell egy erődöt elfoglalni? Nekem egyszerűen nem megy, pedig van egy manowar-em, és három híres tisztem, akik csatahajót irányítanak, és ezek a balfaszok nem csinálnak semmit, ha azt mondom, hogy támadják meg az erődöt. És ugyan rengeteg ágyút szétlőttem az erődből, de még így is el tudott süllyeszteni, valakinek van ötlete, h mit csináljak? -
erebosz #838 Ja a totemeket 2 kivételével az árusoknál vettem meg. -
erebosz #837 Sztipán Capitaine!
A teherbírásod szerintem elérte a maximumot. Azt nem próbáltad, hogy a nem létfontosságú dolgokat belerakod a hajó kabinjában található ládába? (Nagyobb hajón kettő is van. ) Nem kell aggódni miatta, mert ha cseréled a hajót a láda tartalma átkerül az "új" hajóra. (Ha tatran-ra cseréled akkor nem biztos, mert ha jól emlékszem azon nincs kabin. Én csak a CAS-re bemenetelkor használtam.) A Revenge-ről meg nem tudok. Szerintem ha sima kalózflottában támadott, akkor nincs jelentősége.
Charly Capitaine!
A hívatalos magyarosítást lefújták, mert kb. mostanra lett volna kész. A fórum elejének környékén még ködösített valamit Y2K, hogy lessz valami meglepetése de azóta nem jelentkezett. Röviden ennyi. -
sztipán45 #836 Én itt vagyok. Megnézem minden nap, hátha valaki aktív. A Hispaniolai világítótoronynál lévő totemet nem találom. Az Inka templom mellett lévőt sem. De az Azték város mellett találtam egyet, szerintem a nagyokos amcsik a fórumukon összekeverik az Aztékokat, meg az Inkákat. -
#835 Sehol senki?:)
-
#834 Sziasztok készül hozzá magyarisittás? -
sztipán45 #833 Ja, és megtámadott egy kalózflotta, azt hiszem, hogy 4, vagy 6 hajóval. Persze szétbaszcsiztam őket. De egy hajót megtartottam. A Queen Anna's Revenge-t. Ez ugyebár Edward Teach, vagyis Feketeszakáll, egy létező kalóz létező hajója. Ennek lesz valami szerepe? Vagy ez csak egy véletlen név? -
sztipán45 #832 Viszont megtaláltam a legjobb módját, hogy hogyan lehet növelni a reputációt, meg a nemzetekkel szembeni rokonszenvet. A papnak ki kell nyírni a barlangokban a csontvázakat. Amikor visszamész hozzá, akkor mondjad meg neki, hogy végeztél. Ekkor vagy a nemzet rokonszenve nő, vagy pedig a titulusod(shark, scroundel stb.) Na, akkor eddig még oké is, de utána még egyszer mondjad neki, hogy végeztél. Akkor is nő valamelyik, mindig felváltva. Ezt addig csináljátok, amíg mindenből max nem lesz, hero, meg valami admirality. Én megcsináltam a kezdő nemzettel, Angliával, meg a spanyolokkal is. Remélem, hogy érthető voltam. Különben szerintem ez is valami hiba lehet, vagy bug, vagy hogyan mondjátok.:D:D:D:D -
sztipán45 #831 Sajnos már nincsen meg az az elmentésem, amikor megkezdem megszerezni a gyöngyöket. És nem tudom, hogy hogyan lehetne fejleszteni a teherbírásomat. A plusz 30(vagy hány) százalékos abilityt meg már kértem. 219 a teherbírásom. -
scyn #830 Újrakezdtem akkor már van kulcs :) -
scyn #829 Elkezdtem a játékot és már az elején elakadtam. Hiába nézem meg a csávót a beteg ágyán és ledob utána az irodába.,mikor kimegyek a hallba,nekem nincs kulcs az asztalon hogy kinyithassam a ládát a teraszon. Most akkor mi van?