1748
City of Abandoned Ships
  • Bohusek
    #1748
    Ahoy!
    Egyik szemem sír, a másik nevet - több szempontból is.
    Először is örülök, hogy van, aki még nyüstöli ezt a remek játékot, másrészről sajnálom, hogy már jómagam sem tudok segíteni, mert már szinte mindent elfelejtettem.
    Másrészről ugyanazért, amit a Black flag megjelenése táján írtam ide a fórumba amolyan összevetésképpen, miszerint megvan a lehetőség egy fantasztikus grafikájú játék elkészítésére (lásd az előbb említett AC játékot akár) - ez örömteli -, viszont nincs meg az affinitása a készítőknek, hogy az AoP játékmechanikájával, annak komlexitásával és realitáshoz sokkal közelebbi megvalósításával összevetve készítsenek el egy nagyszerű, valószínűleg az évtized nagyágyúja kaliberű játékot - és ez elszomorít.
    Rumra fel!
  • Ati76
    #1747
    Gof mód
  • Ati76
    #1746
    Sziasztok!

    Egy kis segítséget kérnék,mire végzek a tenochtitlan küldetéssel a piramisoknál,Humphrey Douglas eltünik mellölem, a hajón megvan a többiek közt,de ha berakom harcosnak akkor nem jelenik meg mellettem.
  • Jim Morrison
    #1745
  • grebber
    #1744
    Alap tartalmával sincs baj szóval graf tuning bőven elég lenne..
  • Although
    #1743
    Brutál grafikás remarkkal az a gond a tartalom hiányozna belőle. Csak csili vili lenne.
    Néztem ez a HD remastered is leállt. Egy orosz csapat kezdet egy új verziót csinálni Unreal 4-es motorral.
    Arról sincs nagyon hír.
  • grebber
    #1742
    Ezt vehetné meg valami nagy cég és kiadhatna valami mai brutál grafikás remake-et
  • Although
    #1741
    Ránéztem. Ez egy szolid bemutató anyag. De sokkal stabilabbnak tűnik pár fejlesztést amit a Hearts of Oakhoz fejlesztettek beletesznek majd a remastered verzióba.
    Hearts of oak fejlesztése befejeződött nincsenek elegen hozzá.
  • Although
    #1740
    Az van megjelent egy x64 verzió mint demo a New Horizonból.
    Remastered NH
  • Shevchenko
    #1739
    Sziasztok!
    gamepaddal lehet játszani?
  • Ati76
    #1738
    Sziasztok!

    Megcsináltam az angol küldetést,a többit nem tudom mert hiába veszek pátent akkor se adnak feladatot mert állítólag másodállásba angliának dolgozok,próbáltam a kalózoknál de jackman se ad feladatot,próbáltam ráállni a városfoglalásra de csak kifosztani tudom.Lehet valahogy tovább jutni?
  • Ati76
    #1737
    Sziasztok!

    Még egy kis segítséget kérnék, a ladder.gm a key fájlokra nem engedi rámásolni,hogy lehet?
  • Ati76
    #1736
    köszi,lehet újrakezdem és kihagyom ezt a küldetést,már vagy 15x végigmentem az összes hajón de nincs meg:(
  • grebber
    #1735
    Nekem már nincs fent. Anno amikor kijött 2009-ben akkortájt vittem végig sajnos már nem emlékszem :(
  • Ati76
    #1734
    681,683 bejegyzésnél olvastam valami gömbökröl,de nem tudom hol van az instalation így nem tudtam megcsinállni.
  • Ati76
    #1733
    ott csak valami csalást ír,de csak 1 sima kulcsot találtam az admirális hajója mellett,egy félbetört hajón,máshova nem vitt kulcsért,
  • grebber
    #1732
    Ez nem segít?

    City of Abandoned Ships Questline
  • Ati76
    #1731
    Szia!

    Az Elhagyott hajók városába nem találom az admirális kulcsát.
  • grebber
    #1730
    Mi lenne a kérdés?
  • Ati76
    #1729
    Sziasztok!

    Olvassa még valaki ezt a fórumot?
  • Bohusek
    #1728
    Üdv Csaba Kapitány!

    Most, hogy őjra feltelepítettem a játékot és elkezdtem foglalkozni vele, az ágyúk kérdésére az alábbiakat tudom mondani: F2 menü, fent kiválasztod a hajót, amelyikre ágyúkat akarsz helyezni/cserélni/elvenni, és a hajó képességlistájának legalsó sorára - ágyúk - Entert vagy dupla klikket teszel. Ekkor jelenik meg a hajótest felülnézetből és operálhatsz az ágyúiddal a mini listával, amit szintén felad a felület.

    Üdv!
  • Bohusek
    #1727
    Ahoy, Punkbuster Kapitány!

    A baj, hogy sokat akar a szarka... :) A hajókkal különböző műveleteket végrehajtani megfelelő tudás birtokában lehetséges. És itt nem csak a te, mint kapitány, de a toborozható tisztek skill-jeire is gondolok. Ugyan régen játszottam - van az 8 éve is -, de úgy rémlik az ágyúzáshoz, navigációhoz, csákjázáshoz, javításhoz is van tiszti képesség, de még hajóorvos is kelleni fog, aki segít megtartani a legénységet és megakadályoz legénységtizedelő betegség elterjedését a hajón.
    Ugyan eredeti lemezes változatban megvan a játék, de most megvettem a GOG oldalán is. Ez legalább már kompatibilis a mai win 8 oprendszerrel.
    Jó szelet!
    Bohusek Kapitány!
  • grebber
    #1726
    Az lenne az év híre ha mai valamenyik csúcs engine-el remake-elnék
  • dadario
    #1725
    Az év híre, hogy újra meg lehet venni:
    https://www.gog.com/game/sea_dogs_city_of_abandoned_ships
  • Punkbuster
    #1724
    nos sziasztok újra...utóbbi ittlétem után rájöttem már sok dologra és sikerült 5betöltés után "ellopni" egy 5 hajós flottából egy 1es szintű hadicsatahajót,amivel viszont néha az a problémám hogy nem tudok csata közben átmenni a másik hajóra hogy azt elfoglaljam,hiába kerülök közvetlenül mellé...nem hozza fel azt az opciót és ezt bármilyen típusú/méretű hajónál csinálja,de volt már h simán áttudtam menni kicsi hajókra is meg nagyobbakra is csata közben ha megfelelő távolságba kerültem hozzájuk...de nem értem hogy néha miért engedi és néha miért nem?
  • Although
    #1723
    A hajóknak szintje van ami viszonyul a te képességeidhez. Ha pl kezdet kezdetén elfoglalsz egy nagy magas szintű hajót akkor sok negatív érték lesz. Persze a vezetett hajók számától is függ ha jól emlékszem. Egyszerűen ki kell nevezni rá is egy kapitányt. a felvett tisztek közül. Persze össze is lehet állni híres kapitányokkal a kocsmában.
    A hajókat át is tudod alakítani növelni az ágyú mérethez szükséges helyet határokon belül persze.
    Igen elég reális lett a játék sok téren nagyon nagy flotta sokba kerül persze erre is vannak képességek amik csökkentik a fenntartást. De ezt érdemes célra törően csinálni nagy flottával nagy dolgokat :)
  • Csaba8888
    #1722
    előző kérdeseimre közben megtaláltam a választ! és még sok másra is... viszont az érdekelne, h a hajóképességek fejlesztésekor kimondottan az adott hajót fejlesztjük, vagy hajó csere esetén ezek meg maradnak e!? mert pl egy csata után hajót cseréletem, de aztán mégsem tetszett annyira és visszacseréltem, és után eléggé negativak lettek az értékek, az is fura h milyen gyorsan változnak a képességek értékei... a másik kérdésem valaki foglalt el már várost? kb hány hajó és ember kell hozzá? Egyenlőre gyüjtöm a hajokat a kikötőkben (igy az egyszeri kikötési díjon kivül nem kerül semmibe, késöbb kiveszem őket és rakok rá embereket) meg persze a pénzt is, mert gondolom 4-5 vagy esetleg mégtöbb elsőosztályú hajó fenntartása a havi 1 millába is belenyalhat simán... szóval ha van valakinek tapasztalata érdekelne vagy ha valaki rajta van a játékon szivesen sztorizgatnék vele privátban is... üdv mindenkinek ;)
  • Csaba8888
    #1721
    Sziasztok az lenne a legfőbb kérdésem, hogy hogyan lehet pótolni az ágyúkat ha kiesnek, javításnál nem történik semmi, akkor sem ha megveszem a megfelelő fajtájú és kaliberű ágyúkat, illetve az is érdekelne, hogy hogyan lehet fegyvert cserélni? megtörténik magától? látható is h más fegver van a karakterünknél? csak azért kérdem mert az alap fegyvert letenni nem tudom, a sebzések mértéke pedig gyanúsan nem emelkedik számottevően... iszonyat jó játék, de nekem nagyon sok helyen teljesen logikátlan... kösz a segítséget előre is!
  • Punkbuster
    #1720
    oh köszi szépen,utólag a csecsebecséket már észrevettem, de arra még mindig nem jöttem rá h h lehet átadni bármilyen tárgyat is a tisztjeimnek meg egy videóban láttam hogy partraszállásnál ott vannak a csávóval a tisztek is...őket h lehet kivinni magammal?
  • MarkBlade
    #1719
    Szia! A páncélt csak akkor viselhetsz ha a megfelelő skill megvan hozzá amit szintlépésből tudsz elérni. A csecsebecsék pedig automatikusan adják a bónuszt ha nálad vannak. javaslom töltsd le a GOF mod verziót is hozzá mert sokat javít!
  • Punkbuster
    #1718
    sziasztok!! játszik még ezzel valaki? mert én nemrég vettem elő mert vééégre van hozzá magyarosítás de pár dolgot nem értek pl.: hogy tudom felvenni a mellvértet? vagy azokat a csecsebecséket amik bónuszokat adnak? mert persze benne van a tatyómban de nem tudom úgy felvenni őket mint pl a kardot vagy a fegyvert..a másik pedig hogy hogy lehet átadni tárgyakat a tiszteknek? nagyon analfabalf@sz vagyok úgy érzem
  • Renegade
    #1717
    milyen oprendszer? mi a hibaüzenet?

    én utoljára win7 x64-en próbáltam, ott ment (eredeti)
  • crossy104
    #1716
    Sziasztok!

    Kérnék egy kis segitséget! Nem ment a játék, bármit csinálok. Sem alapjátékkal, sem GoF moddal, sem magyarositással.
    Próbáltam mindent de nem megy.
    Nem tudom elmenteni a játékot. Mi az oka? Mit csináljak hogy tudjak menteni?

    Előre is köszönöm.
  • fantomvampire
    #1715
    Sziasztok!

    Valaki tudna nekem vagy errol a mod-rol linket vagy ha nincs akkor csak a patch kene a sima alapjatekhoz meg a crack....
  • Hunor1
    #1714
    bocs van pár elütésem . GoF mod persze.
  • Hunor1
    #1713
    hali. (na basszus beírtam egy litániát az előbb és elszállt...)
    no mindegy akkor röviden:
    Játékot beinstalléltam + a GoG modot a patchokkal . működött is rendesen , viszont tegnap letöltöttem egy magyarítást hozzá ( a modot is lefordították, tehát kompatibilis elvileg)
    sajnos azonban a magyarítás után totál megváltozott -elbaszódott - az irányítás ! egérre szinte nem is reagál , csak a jobb klikkre. se nem fordul se nem támad a vívásnál stb. de a gombokat sem érzékeli a billentyűzeten .pl. a vitorlákat nem tudom felhúzni ,nem lehet "elindítani" a hajót . valakinek van ötlete hogy mit lehetne tenni? jó lenne ha nem kéne újrarakni a játékot . köszi a segítséget.
  • 1985miki
    #1712
    Köszönöm.
  • Bohusek
    #1711
    A szárazföldön való beosonást este lehet véghez vinni, ugyanis nappal a kapun belül az őrt álló katonák megállítanak és neked esnek. Az éj leple alatt, kb 22-24 óra között már be lehet menni. Ekkor a következőt teheted. a kihalt esti utcákon mászkáló őröket kikerülve eljutsz a kocsmáig. Ha véletlenül megállítanak és le is ölöd a katonákat, a kocsmában félni fognak tőled és nem tudsz velük szót érteni, tehát fontos, hogy konfliktus nélkül juss el oda. Aztán kérhetsz szobát reggelig. Reggel, szintén a katonákat biztos távolágban kikerülve eljuthatsz a vélállomásodig (pl. telepesi megbízás végett a templomba, hajóácshoz tervet lopni vagy épp leadni, stb.). Megjegyzés: kereskedőnek hajórakományt eladni, illetve szállítási feladatot vállalni reménytelen, hiszen a hajód nem lesz a település kikötőjében. Ügyedet elrendezve kerülgetve a katonákat vissza a kocsmába. Újfent kiveszel egy szobát estéig és irány a vétdelem nélküli kapuig való kiosonás ls a szárazföldön keresztül a hajóig. Kiosonás alól kivétel a tervlopás, akkor kaszabolás nélkül ki kell rohanni a faluból. De az már egy másik történet. Én a lobogócserés megoldást, de még az erőszakkal (ol.: erődtámadás útján) való bejutást még nem próbáltam.
    A fenti módszer eléggé idegörlő és sok visszatöltésre is esélyt adhat, éppen ezért az éjszakai kapubelépéskor egy mentés nem árthat.

    Sok sikert és kitartást!
  • Although
    #1710
    Ha igen akkor van lehetőség a kocsmában egy feketézőtől vásárolni papírt ami tisztára mos. De ez sokba kerül :) Vagy leülőd a dolgot. De azt nem tudom hogy adhatod meg magad. :)
  • Although
    #1709
    Nem süllyesztetted el a hajóikat korábban, esetleg többet is?