346
Megmagyarázhatatlan fájdalmak topicja
-
eliza99 #66 Mekkano, figyelek rá, hogy ne legyek az.. Csak egyelőre a fájdalom győzedelmeskedik.. -
#65 Azt azért túlzásnak tartom, hogy nem lehet pszichoszomatikus, de más vizsgálatokból ki lehet deríteni. Szerintem arra jó lehet az íriszdiagnosztika, hogy mutat egy irányt, hogy merre érdemes tapogatózni.
Csak ugye maga a módszer tudományosan nincs megalapozva, nincs egy olyan sablon, ami megmutatja hogy milyen elváltozás pontosan milyen betegségre utal. Az írisztérképek is arra jók, hogy a diagnoszta tudja, melyik szerv melyik részhez tartozik. De hogy kitalálja, hogy milyen elváltozás milyen betegségre utal, azt már csak a sok év tapasztalatából tudja. Nem árt, ha profi belgyógyász minél szélesebb körű ismeretekkel. Ez a véleményem. -
#64 Csak nehogy munchausenes legyél a végén!! ;))))) Najó, drukkolok, h helyrerakjanak! Tényleg szörnyű lehet... -
#63 Többiektől bocs, h offolok, csak ráugrottam a témára :) -
eliza99 #62 Nem egy helyen.. Reggel mikor rám tör, akkor hirtelen berobban a fejem belülről.. És elkezd zsibbadni az egész fejem, nyakam, majd lassan átjön a gerincemre... Néha nem is tudok mozogni, le kell ülnöm.. Tisztára rosszul vagy már ettől, és elegem van.. De holnap egy egész napot rászánok, ki is vettem szabit, hogy végigjárjam a várost, és felkeressem az összes dokit :).. -
#61 Ízületi problémákat a bal oldalán! Azt nem lehet szimulálni ;) (ezért írtam, h biztosan nem pszichoszomatikus) Meg visszamenőleg is megmondták a bajait (vese stb.), és nem mondtak olyat, ami nem igaz! Sztem simán működő dolog az íriszdiagnosztika, nem valami ezoterikus izé; olyan, mint az akupunktúra, amit már a modern európai orvostudomány is tényként kezel és használ :) -
#60 jaok, nem szóltam :| -
#59 egy helyen fáj a fejed? (mittomén pl a homlokodnál csak bal oldalon) -
#58 miket jósoltak neki? -
#57 Bocs, most csak az íriszesre válasz: Anyámnak bejött a "jóslat"!!! Mindegyik! És nem pszichoszomatikusan ;) -
#56 Mindig szerettem volna kopasz lenni. Csinálok hozzá egy narancs színű rucit, aztán háleluja. -
#55 Pécsen a Baranya Megyei Kórházba járok.
Bár a vérkép össze-visszaságot mutat, szerintem mégis más a probléma. PEr pillanat csak a vérnyomásomra szedek gyógyszert, de sürgősen el lettem küldve fül-orr-gégészhez, és fogászatra góckutatás miatt.
Ami eddig megvan: Másfél hónapon belül 3 vérvétel (már tisztára hozzá leszek edződve a tűhöz); mellkasröntgen; nyak, hasi ultrahang; ekg; holter vérnyomásmérés; ingyom-bingyom.
A tököm kivan a fogászattal, 5 hónapja úgy vésték ki (szó szerint, véső-kalapács) az álkapcsomból az egyik fogamat. Szerintem megint húzni kell majd.
Amúgy pár hete kíváncsiságból elmentem íriszdiagnosztikára.
Nem vittem semmi leletet, direkt nem panaszkodtam semmire, a nő azt mondja a végén fél óra nézelődés után: Krónikus góc van valahol a testemben, ezért az immunrendszerem túlműködik, a vegetatív idegrendszerem is gőzerővel dolgozik +a beleimben van valami gombás fertőzés.
Azt mondja: 2 héten belül három helyre kell elmennem: tüdőszűrő, fogorvos, fül-orr gégész. Egyből a kezembe is nyomott három beutalót.
Aztán végigjártam a "hagyományos utat" is. Mi a vége: Mellkasröntgen, fül-orr gégész, fogorvos. És ez a doki is ugyanazt mondta: nyomul a vegetatív idegrendszer, krónikus góc valahol. Ultrahangon meg megállapították, hogy kicsit "gáz"-osak a beleim. Mondom: Pedig ma még nem is ettem. Válasz (nevetve): Azt jól is tette. :)
Amit olvastam az íriszdiagnózisról, hogy ugyan nincs tudományos tesztekkel megalapozva, mégis létezik összefüggés az írisz, és a belső szervek állapota között. Én inkább azok között vagyok most, akik hisznek benne. -
alexandra232 #54 Értjük mi mit szeretnél mondani :| -
#53 ...kapcs.ford. -
#52 ...Mármint nem Szabolcs haja a legkevesebb, hanem a hajhullás problémája a chemoban... :') -
#51 A haja a legkevesebb... :( De sztem már lelépett :) -
eliza99 #50 Arra én is kíváncsi vagyok Szabolcs :D.. Reméljük a legjobbakat, meg hogy nem fosztanak meg a hajadtól! Hova mész helyileg? -
Matte #49 írj majd hogy mi volt drukk ;) -
#48 :)) Látom, Ti is a dizájnra kattantatok rá :) Én is így kezdtem :) -
eliza99 #47 Köszönöm Mekkano! Tök jól néz ki az oldal.. Majd megnézem este, ha hazaértem munkából.. Láttam a lokalizált orvoskeresőt is, majd szemezek..
Szjuca, nem rossz a szemem még hála az égnek, bár egész családom szemüveges már, én még jól bírom :).. -
alexandra232 #46 Elég durva dolgok történtek veled,remélem rendbe jösz.
Az oldal amit mondtatok látványilag nagyon szép.. :) -
#45 Uh morbid... :S Drukk mindenesetre! -
#44 Gondoltál már arra, hogy esetleg rossz a szemed? Ez is okoz fejfájást(legtöbbször!).
Vagy netalán magas a vérnyomásod? Attól is fájhat a fejed.
Menj el dokihoz mindenképp!
-
#43 Na megyek is, viszem a leleteket, már lehet, elkészült a vérvétel eredménye, aztán majd kiderítik, hogy kell-e kemo, vagy sem. :) -
#42 Jaja, (hiteles) orvosos gyűjtőoldalakon érdemes körülnézni, vagy ha még specifikusabb kell, a szorongok.hu-n tudnám ajánlani az orvoskeresőt ("Felfelé" menüpont). -
#41 Amúgy doki mondta, hogy a neten már minden betegségről lehet olvasni, az emberek sok mindenre gondolnak, kis részük be is jön, de nagyobb részt nem. Jobb olyanra hagyni a diagnózist, akinek tapasztalata van. A tapasztalat itt döntő fontosságú. -
Matte #40 EJJ.....hát az már nem vicc.
eliza: én azért megpróbálkoznék egy jó kávéval..
u.i: algoflexre nem lehet rászokni, egyszerűen ha fáj beveszed, az nem vitamin :) -
#39 fájd. csill. amúgy is csak tüneti kezelés. -
#38 Szerintem bárhol laksz, közelebb is találhatsz jó orvost.. csak keresni kell. -
eliza99 #37 Jesszus, addig nem szeretnék eljutni :S.. Elég csúnya, amit leírtál.. Pécs nekem messze van, de ha minden kötél szakad, akkor elmegyek a jó orvosodhoz :).. Volt már olyan a környezetemben, hogy aprósággal indult, és durva dolog lett a vége.. -
eliza99 #36 Lehetséges, hogy alacsonyan van, és intenzívebben érzem a fájdalmat :S..
Vérnyomásom két számjegyű :), kávét ritkán iszom, viszont dohányzom.. Arról szeretnék leállni, de nem megy..
Félek a fájdalomcsillapítóktól, hogy rászokom, azt nem szeretném.. -
#35 Nekem van. A háziorvosokról nincs túl sok jó véleményem, van itt egy új fiatal nő házidoki, akihez épp egy szakítás után mentem valami bajommal (testileg is megviselt), azt elküldött pszichiátriára.
5 hónap múlva újra mentem hozzá, hogy szarul érzem magam, meg minden izületem fáj, rutinból gyógyított ...elküldött pszichiáterhez.
2 nap múlva 39 fokos láz, mozdulni nem bírtam, csak szédelegtem.
Aztán észrevettem, hogy meg van duzzadva egy rakás nyirokcsomóm, elmentem egy ismerős normális orvoshoz, aki továbbküldött mindenféle vizsgálatra.
Vérkép nem lett teljesen rózsás, a nyirokcsomók többféle antibiotikumra sem reagáltak, az egyik beutalóra a doki ráírta, hogy "...non hodgkin ?"
Lehet, hogy nem kellett volna elolvasnom. :)
Amúgy ezzel az orvossal maximálisan meg vagyok elégedve, belgyógyász, kardiológus. (Pécsi.) -
#34 Elsőnek lehet érdemesebb a legegyszerűbb dolgokkal kezdeni, ahogy Matte is írta.
Ha ezek nem válnak be, akkor érdemes felkeresni egy jó háziorvost.
(több helyen elérhetőek speciális rendelések, mint például fejfájásambulancia, fájdalomambulancia 8vagy neveztessék bármilyen néven), de ilyen problémánál célszerű sorba járni, nem kell azonnal a legnagyobb puskával lőni...) -
Matte #33 hmm.. vérnyomásod? nem írtad mit mutat, pedig fontos.
kávét / cigit / teát kerüld.
Ha pedig alacsony (mondjuk két számjegyű) akkor kávé.
De lehet stressz/front. Ha voltál kivizsgáláson akkor gondolom komolyabb baj nem lehet. CT? Bár azt nem dobálják csak úgy.
Persze te érzed mennyire elviselhetetlen az a fájdalom. Nekem a hét 7 napjából 3-mon biztosan fáj a fejem, ilyen vagyok, megszoktam. Nem vagyok stresszes, vérnyomásom inkább alacsony mint normális.
próbálj ki valami egyszerűbb fájdalomcsillapítót (mondjuk ne cataflammal kezdj), mondjuk try algoflex. Ha az segít, akkor nem olyan vészes a dolog.
(ki tudja milyen a fájdalomküszöböd, erre próbálok rávilágítani) -
eliza99 #32 Tudom, sajnos :(.. De utánanéztem, és nem lehet aszpartám.. Szóval vagy vérkeringés, vagy stressz :S.. Lehet mégis csak orvos kell nekem.. Most google-n rákeresek, az nem jelenti azt, hogy találok is jót.. Van saját tapasztalatotok orvosról? -
#31 majdnem mindenbe benne van édesítőszer néven -
#30 Jaja valami vérkeringésdolog lehet, de én a helyedben megreszkíroznám a dokit, tudod, mennyit szajkózzák, hogy Mo-n évente érrendszeri megbetegedésekben stb. stb. ... -
#29 nekem gyakorta fáj és teljesen elzsibbad a csuklóm meg úgy általában a felső végtagjaim... vérnyomásprobléma lehet talán, de nem akarok orvoshoz menni vele mert még nem érzem annyira súlyosnak, nem szeretném ha véletlenül félrekezelnének... -
alexandra232 #28 Igen-igen :), orvos rengeteg csak tudni kell választani. -
#27 "Egészségügyi állapotod feltérképezésére" létrejött egy speciális hivatást követő embercsoport, egyes kultúrákban orvosoknak nevezik magukat :) Netes öndiagnózisban sok a csapda.