110
Azaz a bolygónké...
 • Fresh Duke
  #110
  Remélem az, hogy minnél előbb megdöglesz.
 • High end PC #109
  sztem jönnek a földönkívüliek és mindenkit seggbeba..nak
 • Sné Zsuzsa
  #108
  es ez csak egy ucso,h teljes legyen a kep es kis *ocsok szepen aludjanak


 • Sné Zsuzsa
  #107
  en nagyon azt szeretnem, h ne eljem meg a 3. vht, ha persze lesz...na meg a gyerkoceim sem

  remelem nem lesz :(
 • Sné Zsuzsa
  #106
  koszonom szepen, h kedvesen reagaltal
 • Sné Zsuzsa
  #105
  mi van, itt ennyi a p*cs?

  megtanultam,h hasznaljak csillagot
 • Balumann
  #104
  Néhány idézet wikipedia-ról, a Globális felmelegedés -ről (nagyon hosszú, úgyhogy csak pár dolgot idézek be, akit érdekel jobban az olvassa el az egészet! :)

  [...]
  Az IPCC által elfogadott éghajlatmodellek szerint a Föld felszíni hőmérséklete 1990 és 2100 között feltehetően 1,1–6,4 °C-kal nő majd.
  [...]
  A globális hőmérséklet-növekedés környezeti változásokhoz, a tengerszint emelkedéséhez, a csapadék mennyiségének és térbeli eloszlásának megváltozásához, szélsőséges időjárási viszonyokhoz vezet. Várhatóan változik a mezőgazdaság termelőképessége is. Mindez komolyan hathat a gazdaságra, mérsékelheti a fejlett országok GDP-jének növekedését.
  [...]
  A globális felmelegedés okozta jégolvadás miatt hatalmas tömegű édesvíz kerülhet az Atlanti-óceánba, aminek következtében irányt változtathat, lelassulhat, vagy akár meg is szűnhet a Golf-áramlás. Emiatt több mint 10 °C-ot is csökkenhet Észak-Európa téli középhőmérséklete [...]
  Például januárban Norvégia tengerparti területei átlagban mintegy 30 °C-kal melegebbek, mint az azonos szélességi fokon fekvő észak-kanadai kontinentális területek.[...]
  Egyes vélemények szerint a Golf-áramlás délebbre tolódása a következő néhány évtizedben már éreztetni fogja a hatását Észak-Európában, a nagy lehűlés pedig 200 év alatt következhet be.
  [...]
  Egyes becslések szerint, ha Grönland összes jege elolvadna, hat méterrel nőne meg az átlagos tengerszint, ami azt jelentené, hogy Floridát és Hollandiát elöntené a tenger, Pekingből 20 millió, Sanghajból 40 millió, Kalkutta és Banglades területéről 60 millió embert kellene kiköltöztetni. Az Antarktisz jegének teljes elolvadásával 61 méterrel nőne meg a tenger szintje.
  [...]
  Ha 5 °C-ot sikerül emelni a bolygó hőmérsékletén, akkor felolvad az összefüggő jégtakaró a föld alatt Szibériában. Az ott található jég 10%-ban metánt tartalmaz; a vízmolekulák csapdába zárják a metánmolekulákat (klatrát-szerkezet). Ha mindez felszabadul (a jelenség Nyugat-Szibériában már zajlik), akkor összesen 450 milliárd tonna metán jut a légkörbe, ami rövid távon annak felel meg, mintha 23-szor annyi CO2 jutna ki, azaz amikor ez megtörténik a légköri viszonyok annak felelnek majd meg, mintha a CO2 sűrűsége 3900 ppm lenne.
  [...]
  A magyarországi átlaghőmérséklet növekedése majdnem másfélszer gyorsabb a globális klímaváltozás mértékénél. A hirtelen lezúduló eső nagyobb károkat fog okozni a jövőben. Az árvizek erősödésének orvoslására a magyar tudósok az Új Vásárhelyi-terv megvalósítását szorgalmazzák. Magyarország világszinten az üvegházhatású gázok kevesebb, mint 0,5%-ának kibocsátásáért felelős, ugyanakkor Magyarországot erősen sújtja a felmelegedés, egyre szárazabbá válik az éghajlat.
  Európában Magyarország a legveszélyeztetettebb a csapadékmennyiség csökkenésének szempontjából.

  Nah, további érdekességek és részletek a wikipedián.
 • Gray Wolf
  #103
  Az Én véleményem szerint:
  a kőolaj elfogy 50 éven belül--> meglehet oldani vannak napelemmel, vízzel működő kocsik
  földgáz elfogy 50 éven belül--> ez már bibis, mert ugye fűtünk, főzünk, de nem a világvége.
  A mostani gazdasági válságból nem lesz 3. világháború. Gratulálok ennek az okos Zsuzsának, aki néha beült a töri órára és ezt a következtetést vonta le.
  Az ózonpajzs képes magát regenerálni. Talán a tudósok is 1 idő után képesek lesznek vegyi anyagokkal visszaállítani az ózonlyukat.
  A föld alatt is lehet élni. Bár elég szar lehet és senki nem akar gondolom. Talán 1 idő után kénytelenek leszünk a föld alatt élni.

  Olvad a sarki jég, megemelkedik a tengerek vízszintje. Elfogja önteni az alacsonyabb fekvésű országokat. De ez minimum 100 év addig kilehet találni, hogyan is oldjuk meg a feladatokat x]

  Ez a metános történet, gondolkozzál már ha 2 év múlva ilyen történne akkor mért nem tud senki semmit? Én nem is hallottam, tv-ben se láttam, nem is olvastam róla. Nem lehet 2 év múlva max 100 év múlva.

  Meteorok becsapódhatnak- most még nem tudunk ellenük védekezni de 100 éven belül nincs kilátás meteoritbecsapódásra. Addig már fejlettebb lesz a technológia, szóval vmi lézersugárral eltéríthetik a pályáról az ilyen meteoritokat.

  Népességnövekedés: Őszintén szólva Európa az fogy, Ázsia és Afrika nagyon növekszik. Ez elég nagy baj, kordában kéne ott is tartani a létszámot. Persze próbálják is mint Kínában azok a családok kapnak kedvezményt akiknek 1 gyerekük van.


  Nagyon idegesít ez a pesszimista hozzáállás, itt mindenki azt hiszi hogy úgyis végünk lesz.
  Ne úgy nézzünk a jövőbe, hogy jaj hülye emberiség kiírtja magát.
  Te is ember vagy. Gondolkodj el magadban és cselekedj^^.
  És a rasszista hozzáállás itt néhány embernél kiábrándító.

 • ElectricalTech
  #102
  Aham. A hőmérséklet kb. 100 évente emelkedik +1 fokot.
 • moralosan
  #101
  Öcsém ezen felröhögtem.
 • Magnumrolcsi
  #100
  Alakul valahogy. :)
  TÉK :)
 • Hedic
  #99
  CAL-EL megment minket!
 • The Garrett
  #98
  "katonáék" jól elvannak kis helyi konfliktusokkal.

  Egy világháborúnak ma- következő 50+ évben semmi értelme nem lenne, hiszen azokat az embereket kéne ölni, akikkel szoros gazdasági kapcsolataid vannak, és akik nélkül nem tudnál mit kezdeni a saját eladnivalóiddal.

  Az a baj hogy történelemórákon megállt a világ a hidegháborúnál, és aki nem tanul mellé aktuális gazdasági ismereteket, annak szörnyű tévképzetei lesznek a mai világ működéséről. lásd ez a topik is.
 • magus
  #97
  kiterjed az eu-ra, de az eu vállalja a garanciát, hogy nem enged csődbe jutni bankot az eu-n belül. szóval bankok nem mennek tönkre (az aig-t megvette az állam, 80+ %-ban állami tulajdon, állampapírnál nincs biztonságosabb), biztosító meg ha megfigyelted nem ment tönkre a válság alatt, mert többszörösen keresztbe vannak biztosítva, ha egyik tönkremegy, bekebelezi egy másik. frankot meg dehogynem lehet kapni, az mkb és az otp szüntette be a devizahitelt, az mkb azért mert 100% külföldi tulajdon és be vannak szarva, mert hülyén szórták ki a hiteleket, az otp meg azért, mert ha megfigyeled a hitelek 40%-a bedől az otp-nél (nem véletlen van saját ingatlanközvetítő irodájuk, annyi ingatlan maradt rajtuk, hogy nagy üzemben értékesítik). a bankok nagyrésze ugyanúgy ad ki devizahitelt. és amúgy ha egy ici-picit jobban belegondolsz, ha hitelt akarsz felvenni, akkor most érdemes a hullámvölgy alján, amíg olcsó, ez később fel fog menni, és akkor csak simán átmentél egy lehetőség felett.

  a vilaghaborurol meg annyit, hogy amig nem erdeke valakinek kirobbantani, addig nem fog. usa nem fog lovoldozni, kinda szinten nem, hisz epp most veszik at a penzpiac felett az iranyitast (illetve meg nem, nem veletlen ol usa annyi penzt abba, hogy ne keruljon azsiai kezre a penzintezetek nagyresze). Ha már ki fog törni akármikor, az azért fog, mert egy idő után az oroszok rájönnek, hogy maguknak kell a gáz (most nem zárják el, a sok ruszki paraszt csak ebből a szarból él, ha nem fizetünk nekik beszopják ők is).
 • w77d
  #96
  hát remélem igazad van, és tényleg nem lesz itt semmi, de az elmúlt napok eseményei, a tőzsde állása és a forint romlása nem ezt mutatják....
 • b1t3gr1ff
  #95
  tanultál törit?

  fórumszabályzatot is megtanulhattad volna.....
  4hsz-t írni egymás után..........

 • Rundstedt17
  #94
  jah igen mennyire igaz!elfelejtkeztem arról a tényről:Emlékszek Kanada és Magyarország között nem tudtak dönteni de végül a zsid.k Magyarországot választották.büszkék lehetünk hogy mi vagyunk a kiválasztott új hazájuk.ennek ellenére a népességcsökkenés kell ugye?elvégre valakiknek szüksége van erre a területre nem?
 • Sné Zsuzsa
  #93
  te hogy ertelmezed, h tonkremennek a bankok meg nem lehet kapni pl frankot Mo-n?

  baszki, ha csak egy helyre lenne hatasa megertem, h leoltasz, de tudtommal kiterjed eura is

  nem vagyok szakerto de sztem te sem (de meg, ha az is vagy leszarom)

  szal stilusosan reagalj okoska
 • Sné Zsuzsa
  #92
  nos mivel kedves zsid* tarsaink ratelepedtek Mora igy valaszeg mi nem leszunk nagy geb*szban

  tolunk nem messze felvasaroltak egy falut...jo mi?
 • Sné Zsuzsa
  #91
  ok

  nem tudom...az emberiseg eleg gyakran all haboruban (igaz napjainkban is mindenfele van, csak minket nem ugy erint)

  viszont

  nem tudhatjuk mit talaltak ki katonaeknal, amit ki akanak probalni...eleg egy kis alibi aztan mehet a sakkozas
  mindig gazdasagi okokbol van haboru..ki legyen a nagy fonok

  en nem latom at ezeket a dolgokat csak annyit tudok, amennyit toribol tanultam es az alapjan tudok kovetkeztetni
 • Sné Zsuzsa
  #90
  nem olvastam sehol...


  tanultam torit
 • Fbn Lx
  #89
  öngyilkossági ráta 40% fölött lenne
 • magus
  #88
  hol van gazdasagi valsag uristen...

  attol meg hogy az usa tokeje atvandorol kinahoz mert a bankok a texasi parasztoknak is adtak hitelt, es most beszoptak meg a kozeleben sem vagyunk egy gazdasagi valsagnak

  olvassunk mar egy icipicit utana
 • Balumann
  #87
  Ez az, ami tényleg soha nem fog megvalósulni, és nem is biztos, hogy jó lenne :P
  Nem biztos, hogy ugyan azt szeretnénk csinálni életünk végéig, amit fiatalként is szeretnénk.
 • ZilogR
  #86
  nem! egyre öregedő fiatal!!! mennyit kell azért gürizni, hogy lássam, jobb lesz pár év múlva :P
 • b1t3gr1ff
  #85
  kommunista vagy?
 • Atomreaktor
  #84
  hát ez tényleg lol:)))
 • Mirk
  #83
  jól hangzik csak ebben a világban nem fog megvalósulni
 • ZilogR
  #82
  1.) Minden ember születésekor kiszámítják mennyi ideig él, ennek megfelelően megkapja előre a teljes élete alatt előteremtett fizetését, amelynek 98%-ához csak 23 éves kora után juthat hozzá.
  2.) Hasonlóan feltételezik, hogy egy lakást és három gépkocsit is fog vásárolni, így ezek alanyi jogon járni fognak.
  3.) Mivel az emberek anyagi biztonsága biztosított, így mindenki sokkal nyugodtabb és kevésbé agresszív életet fog élni.
  4.) Mindenki kötelezően iskoláztatva lesz, ebben az egyetemi képzés is beleértendő.
  5.) Mindenki folyamatos életvitel követés mellett a számára leginkább testhezálló pályát választja, de azt kötelező jelleggel.
  6.) Mivel mindenki olyan pályát választott, amivel foglalkozni szeretne és a tehetsége alapján került az kiválasztásra, így örömmel fogja ledolgozni azt a munkát, amiért előre ő már megkapta a fizetését.
  7.) Minden fiatal vagyonos és legteljesebb egészséges korban nyugodtan élhet, teljes anyagi biztonságban - nem pedig azért kell küzdenie, hogy idős korban éljen jobb körülmények között.
  8.) Az anyagilag már nem motiválható fiatalságot jobban motiválja a munkából adódó újabb kihívások, így sokkal hatékonyabb gazdaság építhető fel.
  9.) Akik ezek ellenére kerülik a munkát, azoktól megvonnak támogatásokat, bezárhatják és testileg is bántalmazhatják a törbények által szigorúan rögzített formában.
  10.) A példaállítás alapja a nyilvános megszégyenítés, a szabadságjogok csökkentése, a javak megvonása és a fizikai fenyítés.


  Na, kb ilyen egy működő társadalom...


  :D LOL deberúúúúúúgtam...
 • n3whous3
  #81
  1. De, tuti volt, ami felszabadult
  2. Az utóbbi pár száz millió évben ilyen felmelegedés nem nagoyn volt, ellenben az állatok ugye döglöttek, döglöttek, ahogy elöregedtek, a tengerek alja tele lett metánnal...
 • n3whous3
  #80
  Nem pár száz és alatt, elég lesz, ha egy nagyobb adag metán felszabadul, akkor láncreakció indul be és kész, ennyi.
 • Balumann
  #79
  A hőmérséklet emelkedés az emberek számára nem nagy probléma, a környezet számára viszont nagy. 2-3 fokot emelkedik az átlaghőmérséklet (tengerek hőmérséklete), és minden felborul, elpuszulnak a krillek, a korallok sem képesek megmaradni, és előreláthatatlan, hogy mi fog tudni egyáltalán megmaradni, alkalmazkodni a változásokhoz, mert minden felborulhat ami nem pár év alatt alakult így ki.
 • Mirk
  #78
  az egy jó szar film
 • mama 2
  #77
  Ez a rohamos felmelegedés már volt a TV-ben is és ott azt mondták hogy lesz majd, de még nem most hanem pár száz év mulva. És ha lesz, akkor a föld alatt fogunk élni, és csak este jövünk ki a felszinre amikor már "hűvösebb" lesz. Na most ez azért bibi, mert reggel van 70 fok, este meg 30! Szóval pár száz év mulva annyi celziusz fok lesz kint este, mint most reggel...
  Hát igen... Az ebmberiség tönkreteszi a földet:(.
  Valahol azt is olvastam, hogy ha 5 évig visszatérnénk a kőkorszakba(szóval se telefon, se áram ellátás, se füst, semmi), akkor a bolygó begyógyítaná önmagát és a keletkezett ózonlyukak eltünnének.
  Kb szerintem úgy történne mint a Mag című film végén:D!
 • High end PC #76
  2026-ban ideérnek az ufók hugykő csillagképből, seggb***asznak mindenkit, létrehozva evvel a tökéletes hibridizációs fajt, majd leigáznak minket, és a Föld egy kozmikus sztráda melletti Toi toi WC-ként funkcionál majd tovább.
 • degenerator
  #75
  ok, de már voltak felmelegedések az évmilliók során, akkor nem szabadult fel?
 • Mirk
  #74
  én azt mondom várjunk türelmesen, úgyis kiderül mi lesz a vég előbb utóbb
 • n3whous3
  #73
  Kiszabadul a metán

  Az egyik legriasztóbb folyamat csak most kezd kibontakozni. A jelentés szerint a tengerfenékről nagy mennyiségben tör fel a jég fogságából kiszabaduló metán, amelynek üvegházhatása gázhalmazállapotban hússzor erősebb, mint a szén-dioxidé.


  Ez egy részlet volt egy index.hu-s cikkből, felmelegedés az északi sarkon. Nos a fenti dolog "csak" azért riasztó, mert hihetetlen gyorsan láncreakcióba megy át a folyamat, aminek hatására, még több és még több metán szabadul fel, tehát lesz egy "kis" meleg nemsokára. Mondjuk olyan 20-30 fokos emelkedés, vagy több, ezt konkrétan nem tudom hogy jósolták a számítások alapján. Mindenesetre vége a világnak lassan és 1-2 év, mire tennének valamit, de az is csak mérséklés ugye...

  Kiszabadul a metán, felmelegszik a sark (most pl "csak" 5°C-al van az átlag felett, az utóbb napokban (?)). Több metán szabadul fel, több meleg. Stb. A tenger alatt egy elég érdekes formációban annyi metán foglal helyet, mint amennyit eddig az emberiség élete alatt elhasznált, beszorozva minimum 10-el...
 • Balumann
  #72
  Ezzel az a probléma, hogy akkor olyankor is valami Isteni beavatkozásra gondoltak, amikor igazából nem volt ok (csak nem ismerték az adott jelenséget).
  De a felelőtlen technikai fejlődéssel beleszóltunk a természetbe, elkezdtünk megváltoztatni, és tudásunkal látjuk, tapasztaljuk hogy lehet nem lesz jó vége ennek. A vészmadárkodás már nem hiten, tudatlanságon alapul, hanem pont az ellenkezőjén. Tudomány, tapasztalat.

  De, nyugodtan bombázzuk le egymást atomfegyverekkel, hisz az emberek már 10000 meg 1000 éve is féltek a kipusztulástól, mégsem halt ki.
  Csak akkor még kevésbé írtottuk az erdőket, hoztunk létre a bolygó rendszerébe káros anyagokat, gázokat, és szennyeztük környezetünket.

  Meglátjuk párszáz év múlva (illetve sajnos mi nem vszínű hogy meglátjuk :( ), hogy hová jutunk.
 • Fbn Lx
  #71
  mekkora poén már, hogy az ember már 1000 évvel, 2000 évvel, és 10000 évvel is világpusztulás-emberkipusztulás globális méretű katasztrófák képével izgatta a fantáziáját.
  ez most sincs másképp, csak mivel már fejlettebb az agyunk, fejlettebb a technológiánk, másféle katasztrófáktól tartunk.
  ahogy az ember 1000 éve még biztos volt benne, hogy a sötét mocskos bűnös középkorban Isten rendet tesz, az ember mostanra materialista lett, és úgy gondolja nem Isten, hanem a természet fog rendet tenni... a lényeg ugyanaz, vészmadárkodás.
  ha túllépünk rajta párszáz évvel, úgyis minden félelemről kiderül, hogy faszság.