30
  • Hoz_Hun
    "Arculatátvitel"-lel én sem értek egyet. Akkor már inkább másodvonalbeli értékesítés vagy valami hasonló, de inkább maradjon merchandising. 20 év múlva úgy is mindenki angolul fog beszélni... vagy kínaiul (kivéve nálunk, itt mindenki cigányul fog beszélni).
  • CaptainRumi
    sikerült kigugliznod ? :D

de legalább megjelölöd a forrást...
    egyébként azzal a névvel, hogy arculatátvitel nem értek egyet, szóval maradjon merchandise
  • cateran
    kávé?:D ha nem esett volna le KV-Kis Vuk:D
    Másrészt hiába böfögsz,a merchandising elfogadott kifejezés...jó 12-15 éve használják..
    "Az AIPPI az alábbi fogalmi megközelítést dolgozta ki. „A merchandising szimbólumok védjegyek, szerzői jogi alkotások részei, valódi vagy képzeletbeli személyek külső megjelenésének felhasználását jelenti abból a célból, hogy az áruk értékesítését, szolgáltatások nyújtását ösztönözzék, feltételezve, hogy a kérdéses megjelöléseket nem eredeti funkcióiknak megfelelően, mint a meghatározott áruk és szolgáltatások megjelölésére alkalmas megjelölésként, hanem más áruk és szolgáltatások értékesítésére használják fel a kérdéses figurák általános ismertsége, vonzereje alapján.”"
    Forrás: Dr. Tattay Levente:A merchandising és a szellemi alkotások

Te ezt minek írnád magyarul? Arculatátvitelnek szokták, ha muszáj....
  • dzsagon
    Szerintem is el mehet a picsába az ijen idóta.
  • Aldo Moro
    Nem, csak ebben a nagy sznobizmusban már azt hiszik az emberek, hogy ha idegen szavakat használnak, attól hitelesebb lesz a mondandójuk. kávé, meg merchandising. Ennyi erővel már lehetne mondjuk mindeg igét angulul irni, de én javasolnám helyette a változatos izlandi nyelvet, azt sokan beszélik mifelénk.
  • Laza
    Ennek a béna 'KV'-nak nehogy már legyen folytatása ... az már belefér az emberiség ellenes bűnök kategóriába!
    Nem csak a gagyisága miatt, hanem még velünk fizettetnék ki azt a szemetet.
  • Laza
    Ugye most nem a saját hülyeségedet akarod reklámozni? :)
  • CaptainRumi
    valószűleg a cikkíró elvár egyfajta alapismeretet az olvasóktól a média terén...
  • bippo
    Nem ez a szar készült 1.4 milliárdból, aminek a nagy része állami támogatás volt? Abból ez a 75 milla csak egy kis szelet.
    Amúgy HA azt a 20milliót erősen alulbecsült értéknek vesszük, legyünk nagyon nagyvonalúak, meg legyen kerek szám, 100millió-ból meg lehet csinálni. De nem másfélMILLIÁRDból?!?!
  • Aldo Moro
    Nekem két dolog nem tetszik: 1, "mi is a helyzet a KV folytatásával" 2, "merchandising". Már magyarul sem beszélni? Elhiszem, hogy nagyon művelt a tisztelt cikkíró és érti is a saját rövidítéseit, de nem kellene gondolni esetleg azokra is, akik olvassák a cikket?
  • valamit
    Az a baj, hogy ezzel a Kis Vukkal sikerült is nekik egy népszerű Vuk figurát lejáratniuk... :/
  • bmw
    Amilyen ronda lett nem csodalom, hogy nem nezte szinte senki..
  • Sance231
    "Pedig, ahogy a producer is elmondta, a merchandising segítségével a mozibevételek dupláját tudja majd megkeresni."

Ez egy király kis gúnyos megjegyzés a cikkírótól :D. Gát György pedig emberi mértékkel kifejezhetetlen tehetségtelenségével gátat vetett saját sikerének :D. Szar szóvicc, de megérdemli, nem? :)
  • CaptainRumi
    merchandise a másodlagos értékesítés...
    azaz a polók, kütyük, happy meal menük, bla bla bla

• bm823
    Amúgy ez 1 magyar oldal? "merchandising"
  • entreri
    Néhol az iskolák szervezetten viszik az osztályokat a "film"-re. Ezért láthatták ilyen sokan. Melyik gyerek akar inkább suliban ülni, mint moziban? :-) Bár később lehet, hogy megbánták...
  • CaptainRumi
    érdemes megnézni ezt az interjút, hogy védi Gát ezt a szart:

http://www.origo.hu/vendegszoba/filmklub/20080509-gat-gyorgy-megcsinaljuk-a-vuk-3at-chatinterju-a-kis.html

Jómagam is feltettem pár kérdést, de természetesen rendesen működött a cenzúra így nem mindegyikre mert válaszolni a Gát úr...
  • Dömsödi
    És nem tudunk semmit se tenni ellene, hiszen számlával igazolnak mindent.
    Persze lehet venni tiz DVD-t (amire mondjuk archiválnak) 2000 forintért, és lehet vennni 40.000 ért... Számla van róla, csak az számit. Persze lehet a 10 DVD mellé adnak ajándékba egy 25000 forintos vásrlási utalványt, és akkor mindenki jól jár. :-)
  • Dömsödi
    60.000 néző??? 400 forintos jegyáron... mondjuk.
    Beültett annyi iskolást, még a jegyet is kifizeti nekik+ kezükbe nyom egy kolát.
    He he he az is csak 30 milla. még igy is nyert az ipse 45 milliot.
    Döbbenet mik mennek, és ez csak a jéghegy csúcsa
  • Dömsödi
    Annyi pénzért, én is készülnék a folytatásra... :-)
    Sajnos egész Magyarország azért tart ott ahol, mert minden szinten ez megy... :-(
    És jöhet akármilyen kormány, nem lesz változás vagy 15-20 évig...

Tessék már nekem megmondani, hogy minek kell annyi pénz???
    Mondjuk 5 grafikus havi 200.000 ezres fizú (ami azért nem rossz) 1 év alatt meg lehet egy ilyen filmet csinálni
    az 12 milla + software hardware 5x800.000 számitógép+software(4 milla) + egyébb eszközök 3 milla + felszinkronizálás + zene 1 milla
    az 20 millio. És nagyon bőven számoltam.

Meg mi az hogy támogatják 1 film elkészitését? Felháboritó!
  • spR
    Eleg csak megnezni a trailer-t, hogy az ember lassa, mennyire gagyi.
  • winnie
    megnézted és ennyire nem tetszett?
  • spR
    Ja, a pofam leszakad. Gyurika szepen lenyulta az adofizetok penzet. Inkabb bevetelhez kene kotni a tamogatas visszafizeteset.
  • Hoz_Hun
    Engem is ez a "támogatás" vissza nem fizetése háborít fel.
  • Chocho
    Hihetetlen... ennek a szemétnek még folytatást akartak??? Van bőr a pofájukon, szó se róla!
  • Sir Quno Jedi
    Jaja. Csökkentett jegyáron, ergó ha ingyen adják és így sok szerencsétlen megnézi véletlenül, akkor nem kell visszafizetni a "támogatást", amit MI fizettünk. Vicces-e a bácsi.
  • nessboth
    Ebből az egész bukásból gát Gyugyó jött ki jól...ez volt a cél. Elérte amit akart. Francokat szólt ez a Kis Vuk-ról. Pénzmosás volt, meg mutyizás a javából...
  • cptkilljoy
    Az egészben csak a cikk utolsó mondata felháborító. Egyszerűen döbbenet, hogy erre a szemétre az én zsebemből is vettek ki pénzt.
  • cSuwwi
    Nem is baj...