322
HDR képek készítése
-
#42 ez os hdr, de ez itt van másik topikban:)
-
#41 sajátok -
n3whous3 #40 De itt nem(!) neten talált képekre gondolok meg stb. Olvasd el légyszíves az első hsz-t. -
#39 igen, olyasmit akartam :D
-
#38 mondjuk a "fotóink" topik is tele van hdr-el.. -
n3whous3 #37 fasza képek -
n3whous3 #36 ez a win xp alap képre emlékeztet :DD:D -
#35 subaru komoly -
#34 -
#33 nekem is van 1-2 :)
-
-
n3whous3 #31 Jut eszembe (ahogy mások is mondták), a nagy szelepsapka topikoddal te csak ne kritizáld, hogy milyen topikot nyitok -
#30 jó -
n3whous3 #29 Na ez lenne egy eltúlzó verzió, mindjárt még nézek 1 beállítást
-
n3whous3 #28 hjjjja
megtesztelem majd így is :) -
#27 dinamikában NEM akarok -
#26 nemtom, én úgy csinázom hogy betöltöm a 3 képet 3 layerként egy fileba, mondjuk legalulra a helyes expót, fölé az alexpósat, aztán a túlexpósat, mindegy, bár valójában nem mindegy -.-
aztán a felső két rétegnél megcsinálom azt h a layert vágólapra rakom, kap egy layer mask-ot, amibe bemásolom magát a képet, ezt invertálom. lehet játszani a layer maskkal utána, kontrasztot pl érdemes rádobni, de ez mindig a képtől függ, aztán a két réteg átlátszóságával kell még játszani.
hozzáteszem hogy én nem a meseszerű, hanem a reálisabb hdr-eket preferálom, így dinamikában akarok vele annyit nyerni, mint a sok kamu képinfós meseillusztrációk alkotói.
ennél a fázisnál még lapos, élettelen, valószerűtlen a kép, alapvetően a hisztogramot érdemes figyelni hogy minél teltebb alakot öltsön, ezután szemre még ráadok kontrasztot vastagon hogy valamennyire fogyasztható legyen. -
n3whous3 #25 #Ð
Attól kezdve, hogy kész van a 3 vagy több expozícióval készített kép, hogy kell MANUÁLISAN készíteni HDR-t? -
#24 Photomatix-al, vagy PS-ben rakom össze manuálisan. Mintha kérdezte volna walaky -
#23 Néztem is hogy már van benne hdr, de nem próbáltam. -
n3whous3 #22 PTgui nevű progit használom most, panoráma fotózós + hdr is van benne, az első képemet mindjárt abban is megcsinálom és feltöltöm ide
-
#21 Szerintem a két HDR nem ugyanaz. -
#20 +fav
még infókat meg képeket!!! -
#19 Ez érdekes mert a valóságot játékprogram szerűvé teszi de ebből a szempontból szomorú, hogy erőltetek a játékokban az ilyen effekteket mert pont ezért nem lesznek valósághűek mert nem olyanok mint ahogy a szemünkel látjuk a valóságot. -
n3whous3 #18 kthxbai -
#17 Aláírást vasárnap este 19:30-kor a Sopron Plázában osztok, a könyvesboltban. -
#16 utánaolvastam kicsit, lehet majd lesz belőle valami... :) -
n3whous3 #15 Ja, mert érdekel a téma és szeretnék sok ilyen képet látni meg tippeket hallani. Szóval csináljatok ti is ilyenekt :) -
n3whous3 #14 Szerintem meg pont ez a raj benne, amelyikek nem valósághűek teljesen, lásd a linkelt képeim közt azt, amelyiken egy arc is van. -
#13 Ezt a Nagy Szelepsapka Topik nyitója kérdezi személyesen? :D -
#12 már végig toltam^^ GTA-7 -
#11 Én is probalom alkalmazni a technikát, és szeretem és szép és jó és minden:D de külön tápig?:S -
#10 ölég jó játék:D -
#9 Az a baj a HDR-el, hogy az emberek 90%-a nem tudja jól alkalmazni ezért születnek olyan képek mint amit egy játékból print screeneltek volna ki(lásd #4) -
#8 biztos nem :-) -
#7 Ezt te fényképezted? :O -
#6 igen, pistike -
#5 Na de ennek most tényleg külön topikot? -
#4 kedvenc hdr-es kép:
:) -
#3 Érdekes téma.