HDR fotózás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)
Az esetek 80%-ban nincs olyan, hogy felesleges HDR...
Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítõket!
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Ez egyetlen RAW-ból készült.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)
neu háttér thx;)
púúúúú
Próbálkoztam ma egy kicsit,ez a kettõ lett talán jó,nekem a kukoricás jobban tetszik:)

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
majd azt Photomatix-al "összerakom" és a csúszkák segítségével beállítom, hogy mennyire erõs HDR legyen
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nem akartam képként belinkeni, mert 1280-as felbontású, és nem tudom nem cseszné-e szét a fórumot.
Nemtom nektek hogy tetszik, de én eléggé meglepõdtem rajta, hogy mit ki lehet hozni ezzel a HDR módzserrel akár egy nagyon alap kompakt gépbõl is (Canon Digital Ixus 40-el készült). A HDR tone mapping beállításoknál lehet kicsit túllõtem a célon, meg tettem még rá másik effektet is, szal ha nagyon gagyin csináltam valamit (a kompozíció az ilyen, az ablakból erre van lehetõség, idõm meg sajna nincs másra :S), akkor írjátok meg, abból tanul az ember :)
Most kezdtem el fotózgatni. Van pár képsorozatom nekem is. Honlapom is van, de nem ismerem az ide vonatkozó szerzõi jogokat, ezért nem publikálom a saját képeimet. Az lenne a kérdésem, hogy ráírhatom-e az általam készített képekre, hogy "szerzõi jogvédelem alatt", és utána a weboldalam címét? Esetleg ezt meg tudná nekem mondani valaki?
nekem annyira nem tetszik, kicsit bemozdult, mert kézbõl csináltam és a földre nem tehettem mert akkor eltakart mindent a fû, úgyhogy ilyet sikerült csak :S
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Tudom nem ide tartozik, de megpróbálom:
Segítséget kérnék, egy programot keresek.
A probléma a következõ:
Fotóznánk pl. egy épületet, de emberek (pl. turisták) állnak elõtte.
Láttam már a programot de a neve nem jut eszembe, a következõ megoldást kínálja:
Több fotó készítése ugyanarról az objektumról, a program egymásra illeszti a képeket és az elmozgó embereket kiretusálja, a fix pontokat, az épületet pedig meghagyja.
Ha valaki megtudná mondani a program nevét , ezer köszönet.
http://www.jointoperations-hungary.comuf.com
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
valami ilyesmi (nem az én képeim, de ott voltam amikor készültek, ezek spec tetszenek és nem az internet bugyraiból van valahonnan ;) )
az utolsót ki is emelném, hogy ott minimális nagyon a HDR szinte fel sem tûnik, mégis ad plusszt a képhez a kis adagolás.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.
én ha már fotózok akkor mindig próbálok értelmes témát, beállítást keresni ahhoz is amit akár csak gyakorlás miatt csinálok, legyen az bármely "technika" is, mert szerintem a "technika" nem önmagáért való, az csak a fotó mondanivalóját teszi valamilyen hatásúvá.. viszont ha eleve nincs semmi tudatos témája a képnek, akkor azt sem lehet értékelni hogy az alkalmazott technika erre milyen hatással van..
ezt én így látom, de senki nem mondta hogy hozzám kell igazodni :)
De ami még lényegesebb szerintem, furának tatom, hogy ezt írod, hogy csak egy program képességeit mutatja be, szerintem szükség van gyakorlásra, és pár dologra, mikor csinálsz egy iet, az én képem közelsem csak egy 3 kattintás photoshopban, szóval remélem érted, mire gondolok...
Nem beszélvearról, hogy egy HDR kép, az soha nemlehet természetes, ez egy program(ok) által manipulált kép,valóság alapja semmi nincs...
És így igazán engem nem vonzez a dolog különösképp, csak ki akartam próbálni