HDR fotózás

Oldal 1 / 7Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CheAteR88
mutatósak lettek!

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

kovecses
Felesleges? ember, nézd már meg milyen gyönyörû lett az ég!
Az esetek 80%-ban nincs olyan, hogy felesleges HDR...

Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítõket!

norbre

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

sziasztok! Debrecen és környékén keresek fotóst, indie rock banda promo képekhez ha valaki tud ajánlani valakit kérem jelezze! akarszetaglenniKUKAClivePONTcom
Desiderata
<#eljen>
Nem nagyon szoktam HDR-t csinálni, mert pont a képek fotószerûségét teszi tönkre (mély árnyékok), de van olyan képem, ami érdekesebb lett tõle:

Ez egyetlen RAW-ból készült.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

CheAteR88
érdekel;)

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

greg benz
Köszi<#worship>
Egyébként megvan nagyobb felbontásban is,ha érdekel

CheAteR88
Ez nagyon bejövõs lett részemrõl:)
neu háttér thx;)

n3whous3
majd egyik héten én is kipróbálok valamit, csak kéne bnõm fényképezõje, a sajátunk bemondta az unalmast, nincs most zseton még bóvlira se (nem mintha nem bóvli lett volna az elõzõ is :ASSD:ASDASD:)

púúúúú

greg benz
Köszi:D

De azért jó lenne egy komolyabb gép,meg persze több tudás<#szomoru1>

n3whous3
5/5

púúúúú

greg benz
jó lesz nekem az iaro:D

Na ez az uccsó kép

n3whous3
onnan is menne talán, de akkor meg href-ezd a linket

púúúúú

greg benz
Ja most kapcsolok,hogy hülye vagyok,photobucketrõl hiába próbálom...

greg benz
harmadszorra csak sikerül...

n3whous3
fasza :)

púúúúú

n3whous3
töltsd fel imagerz.com-ra

púúúúú

greg benz

greg benz
Ja ez lemaradt:)

greg benz
Sziasztok!

Próbálkoztam ma egy kicsit,ez a kettõ lett talán jó,nekem a kukoricás jobban tetszik:)

RATCUSTOM
hát igen, sajna állvány nem volt, gépem meg RAW-ot nem tud :S

MikX
ezzel az a baj, hogy látszik is, h nemvolt állvány, és vanegykis elmosódás, plusz a sorozatkép valószínûleg jpg bõl van, szerintem 1000x jobb hatást lehet elérni raw képpel, persze aabból is úgy lenne a legjobb, hogy állvány, és ott is 1ev+- meg alap, de én egy raw ból csináltam, utólagosan ps-ben manipulálva az ev-vel

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

CheAteR88
ezt az EV-t tuddnád nekem részletezni?:$

RATCUSTOM
én sorozatképet szoktam csinálni (3kép, 1 EV különbséggel)
majd azt Photomatix-al "összerakom" és a csúszkák segítségével beállítom, hogy mennyire erõs HDR legyen

Aquir
Ps-el vagy mivel érdemes megtenni a hdr-t? A gépben lehet állítani hogy raw legyen a kép, összeillesztem jóra, kis igazítás azt annyi? :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hellhammer
Itt az én próbálkozásaim egyike: klikk.
Nem akartam képként belinkeni, mert 1280-as felbontású, és nem tudom nem cseszné-e szét a fórumot.
Nemtom nektek hogy tetszik, de én eléggé meglepõdtem rajta, hogy mit ki lehet hozni ezzel a HDR módzserrel akár egy nagyon alap kompakt gépbõl is (Canon Digital Ixus 40-el készült). A HDR tone mapping beállításoknál lehet kicsit túllõtem a célon, meg tettem még rá másik effektet is, szal ha nagyon gagyin csináltam valamit (a kompozíció az ilyen, az ablakból erre van lehetõség, idõm meg sajna nincs másra :S), akkor írjátok meg, abból tanul az ember :)

Üdv.
Most kezdtem el fotózgatni. Van pár képsorozatom nekem is. Honlapom is van, de nem ismerem az ide vonatkozó szerzõi jogokat, ezért nem publikálom a saját képeimet. Az lenne a kérdésem, hogy ráírhatom-e az általam készített képekre, hogy "szerzõi jogvédelem alatt", és utána a weboldalam címét? Esetleg ezt meg tudná nekem mondani valaki?

RATCUSTOM
köszi :D
nekem annyira nem tetszik, kicsit bemozdult, mert kézbõl csináltam és a földre nem tehettem mert akkor eltakart mindent a fû, úgyhogy ilyet sikerült csak :S

Aquir
dekirály:)

RATCUSTOM
na egy kis saját HDR :D
véleményeket várom :P

norbre
szerintem nem hdr-hez keresi de lehet tévedek..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Szerintem a Photomatix lehet. Annál be lehet jelölni, hogy a képeken lévõ változásokat (emberek, kocsik, ilyesmik) ismerje fel és korrigálja. Ha jól emlékszek.

norbre
sztem PS-ben is lehet ilyet csinálni, de ha van konkrét progi az engem is érdekelne..

johphunter
Üdv mindenkinek!
Tudom nem ide tartozik, de megpróbálom:
Segítséget kérnék, egy programot keresek.

A probléma a következõ:
Fotóznánk pl. egy épületet, de emberek (pl. turisták) állnak elõtte.

Láttam már a programot de a neve nem jut eszembe, a következõ megoldást kínálja:

Több fotó készítése ugyanarról az objektumról, a program egymásra illeszti a képeket és az elmozgó embereket kiretusálja, a fix pontokat, az épületet pedig meghagyja.

Ha valaki megtudná mondani a program nevét , ezer köszönet.

http://www.jointoperations-hungary.comuf.com

MikX
No így értelek, csak így elsõre nemvolt túl világos ;)

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

n3whous3
elsõ nagyon fasza

púúúúú

Eloldeszka
Igen, itt a lényeg, hogy a kép még "hihetõ" legyen, természetes, ne valami mû dolog. Szerintem. Is.

M@TriX
én is gondoltam már felszóllani, én a HDR-rel kapcsolatban, hogy nem azt jelenti a HDR kép, hogy minden csúszkát maxira húz az ember és hûûû, hanem megtalálni azt a pontot amikor még "hihetõ" a kép még is ad egy kis plusszt az alapképhez...

valami ilyesmi (nem az én képeim, de ott voltam amikor készültek, ezek spec tetszenek és nem az internet bugyraiból van valahonnan ;) )

az utolsót ki is emelném, hogy ott minimális nagyon a HDR szinte fel sem tûnik, mégis ad plusszt a képhez a kis adagolás.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

norbre
nem is a te képedrõl beszéltem és nem is a természetességrõl:) a tiéden látszik a tudatosság és a kompozíció :) én azt tartom értelmetlennek hogy egy amúgy összecsapott képbõl próbálunk optikai tuninggal varázsolni..
én ha már fotózok akkor mindig próbálok értelmes témát, beállítást keresni ahhoz is amit akár csak gyakorlás miatt csinálok, legyen az bármely "technika" is, mert szerintem a "technika" nem önmagáért való, az csak a fotó mondanivalóját teszi valamilyen hatásúvá.. viszont ha eleve nincs semmi tudatos témája a képnek, akkor azt sem lehet értékelni hogy az alkalmazott technika erre milyen hatással van..
ezt én így látom, de senki nem mondta hogy hozzám kell igazodni :)

MikX
Igazából semmi nincs ebben amit írtál, én személyszerinte ugyanúgy vagyok, én fotózom elégsokat, elégsokmindent, dee lényegében ennél a képnél nemvolt tényleg sok cél, csakhogy kipróbáljam,ésha esetleg majd valamikor még késõbb alkalmasnak találok egy adott témát, akkor újra megcsinálom, állvány függvénye a dolog, most pl az sem volt nálam,ezért készült 1raw képbõl...
De ami még lényegesebb szerintem, furának tatom, hogy ezt írod, hogy csak egy program képességeit mutatja be, szerintem szükség van gyakorlásra, és pár dologra, mikor csinálsz egy iet, az én képem közelsem csak egy 3 kattintás photoshopban, szóval remélem érted, mire gondolok...
Nem beszélvearról, hogy egy HDR kép, az soha nemlehet természetes, ez egy program(ok) által manipulált kép,valóság alapja semmi nincs...
És így igazán engem nem vonzez a dolog különösképp, csak ki akartam próbálni

Aquir
Nincs számottevõen negatív tartalom abban, amit kifejtettél, csupán érdemes toleranciát gyakorolni mindkét irányban.

norbre
csak ismétlem magam.. nem a profizmus, nem a tökéletesség és nem elvárás.. fõleg ne nekem vagy miattam.. de igérem hogy ezentúl <#kuss> amíg konkrétan valaki engem meg nem kérdez..

Aquir
persze lehetnek tökéletes képek, bár a topik elsõdleges célja, hogy az emberek tudják, hogyan és mivel érdemes minél jobb HDR képet készíteni

norbre
mint mondottam nem vagyok én senki ahoz hogy megmondjam ki mit rakjon be ide, uh kár volt kivenni a képedet.. elmondtam a véleményemet és kész, az hogy ki mit kezd vele a maga dolga.. lehet velem vitatkozni vagy csak simán átsiklani fölöttem..

Oldal 1 / 7Következő →