2
  • redfish
    #2
    Lehet, hogy ez az orvosoknak és a TB-nek jó, de én (mint beteg) tiltakozom az ellen, hogy bármely vizsgálati leletem vagy zárójelentésem, vagy bármilyen egészségügyi SZEMÉLYES adatom az interneten bármely orvos számára hozzáférhetővé legyen téve!!!
    Úgy gondolom, hogy bármilyen egészségügyi problémám CSAK ÉNRÁM és a kezelőorvosomra tartozik, szeretném én eldönteni, melyik másik orvosnak teszem hozzáférhető bármelyik leletemet.
    Gondoljunk csak bele : sok nagyvállalatnál is van üzemorvos, aki ezekhez az anyagokhoz ugyanúgy hozzáférhet, mint a kezelőorvosom... Kovács Margitka majd nem tudja, miért mondtak fel neki hirtelen a cégénél, naná, mert a Főnöke értesítve lett K.Margitka 1 hetes terhes-leleteiről...
    VAGY: sokan a vidéki 1 db háziorvos (és 1 pletykás adminisztrátora) miatt inkább a közeli nagyvárosba járnak orvosokhoz, hogy ne tudjon minden apró bajukról az egész falu... Ezután hiába mennek Battonyáról Sopronba kezelésekre, a battonyai háziorvos 2 perc alatt minden lakos leleteit lehívhatja a számítógépén (vagy akár az adminisztrátora is).
    Millió dolog van, ami személyes magánügy, erre találták ki az orvosi titoktartást, ez pedig nem kezelhető attól a pillanattól, hogy a beteg személyes leleteit felteszik egy számítógépes hálózatra!!!
  • V1G3C
    #1
    Jobb lett volna úgy mondani hogy British Telecom fővállalkozásában.