859
Elképzelt, tervezett, megépített gépek rakétahajtóművel, gázturbinával vagy anti-gravitációval
  • Molnibalage
    #859
    Egyszer csak eljön a kor, mikor ezeket meg lehet olcsóbban építeni kisebb technológiai és pénzügyi kockázattal. Ez viszont továbbra sem oldaj meg, hogy a repterek nem ilyen gépekre vannak beállva...

    Ha nő az üzemanyag ára, akkor nőnek a jegyárak is. Egyszerű. Nem fog boldog boldogtalan repülni. Főleg Európán belül, ha lesz valódi gyorsvasút. Minden ülnél gépre 1000 km-es távon? 2 óra a becsekkolás + felszállás + leszállás, ha nem szállsz át. 1 órát repülsz 700-800 km távon. A gyorsvasút meg megy óránkánt 200-300-zal.

    A repülés felfutott, mert amíg az üzemanyag olcsó drog volt, addig könnyű volt egyre több embert gépre pakolni olcsóbb jegyárakkal. Ez nem tarhat örökké.
  • polarka
    #858
    Mármint elképzelhetőnek tartod-é?
  • polarka
    #857
    De talán akkor majd megéri, ha eléggé megnő az üzemanyag ára, nem?

    Propfan motoroknál is, ha jól tudom csak a zajszennyezés miatt nem alkalmazzák széles körben. De valszeg ott is átértékelik ezen álláspontot, ha eléggé megszorulnak üzemanyag terén.
  • Molnibalage
    #856
    Lehetne, de miért venne ilyet saját pénzen n+1 reptér csak azért, hogy rohad kevés gépet tudjanak kiszolgálni...? A gép árába ezt beépítve tuti elhasalás az egész...

    Igen, nehéz ilyen geometriát legyártani. Rajzolni könnyű...
  • polarka
    #855
    A csőtörzsű gépekhez építettek kiszolgáló furgonokat, ugyanezt megtehetnék ezen gépekkel is. Nem tudnának olyan emelőállványt készíteni, amivel elérnék a motort?

    A brutál nehéz legyártáson azt érted, h sorozatgyártásba átültetni?
  • Molnibalage
    #854
    Mert burtál nehéz lenne legyárani egy csőtörzsű géphez képest. A mai repterek nem tudnák kiszolgálni a belső térbe bármit berakni kész horror, a csőformához képest. A hajtóműávek a földről nem elérhetőek, szervizelésük horror. Az aerodinamikai pozitívumok teljesen ütik az üzemeltetésit.
  • polarka
    #853
    "Én azt hallottam, hogy a székek elrendezése miatt (széles) kényelmetlen mikor fordul."
    Forduljon nagyobb íven :x

    "De biztos van még más oka is."
    Én is így vélem. Eddig mindig mindenhol csak a pozitívumait hallottam/olvastam. A history-ját nézve pedig úgy látom nem új keletű az elképzelés. De még nem találtam, h mi a bibi vele - azt leszámítva, h fejleszteni kell, mert nem egy kiforrott tech. az utasszállítás terén - ezért értetlenül állok a dolog előtt 1előre.
  • uwu 80
    #852
    Én azt hallottam, hogy a székek elrendezése miatt (széles) kényelmetlen mikor fordul. Azt nem tudom igaz-e vagy sem, lehet hogy csak valami fórumprofesszor terjeszti:)
    De biztos van még más oka is.
  • polarka
    #851
    enwiki: Blended wing body
    vki tudna mesélni arról, h mi a probléma az ilyen szárnyalakú gépekkel és miért nem ilyenek már a mai utasszállítók?
  • OKkultist
    #850
    Ha neked van igazad, akkor nagyobb sz*rban vagyunk, mintha nekem. (tehát, ha az összes szupertitkos Black Budget Area51-S4, Skunk Works, stb.. program CSAK ARRÓL SZÓL, hogy újabb és újabb HAGYOMÁNYOS repülőgépeket -amik nem képesek elhagyni a bolygót- meg fegyvereket gyártsanak, és tényleg semmi antigravitációs, dezintegráló sugárfegyver, és olajmentes energiatermelő technológia nincs , vagy csak nagyon gyatra, használhatatlan, kezdetleges, stb..)
  • [NST]Cifu
    #849
    A kulcsmomentum az, hogy "valószínűleg". Mert ugye a helyzet inkább az, hogy nem létezik ennél jobb technológia mégse a valóságban jelenleg az emberiség számára... :)

    Egyébként ha normális helyekről tájékozódnál, akkor feltűnne, hogy az orosz Holdprogram a jelek szerint az amerikai Holdprogram jelenlegi kitűzései után éri el a Holdat (2020 után, feltehetően).
  • OKkultist
    #848
    Természetesen Raymond akart lenni.
  • OKkultist
    #847
    Sok-sok Dykstra kérésére és okulására:

    Itt a teljes novella:
    Rajmond F. Jones : Zajszint (magyar)
  • Molnibalage
    #846
    Az oroszok mennek a Holdra, remélem ha találnak ott USA százlót, akkor azt felrúgják.

    Nahát, akkor mégiscsak voltak? Á, nem vagdalkozol összevissza, ahogy szoktad ugye?
  • mrzool
    #845
    Megint el vagy tévedve, nem kicsit, hanem nagyon. Ha nem csak holmi felkapott divatirányzat lenne nálad az űrhírek figyelése (hogy azokkal egészíthesd ki az ezer sebtől vérző összeesküvés-elméleteidet), akkor tudhatnád, hogy a SZU felbomlása óta a Rozkozmosz kb. évente jelent be ehhez hasonló nagyszabású terveket.

    Papíron már rég a Jupiter holdjait kolonizálják, a csupasz valóság ezzel szemben pedig az, hogy félévente indítanak egy-egy (mellesleg igen megbízható) Szojuzt. Szépek ezek az új képek, ám azok is csak a fiókban fogják végezni.
  • OKkultist
    #844
    MADE IN RUSSIA, az usákok megint ott vannak, mint az 1. szputnyik idején, szánalmas, de ez ugye csak a kirakat a népnek, az Area51-ben valószínű már fényévekkel előrébb vannak.

    Az oroszok mennek a Holdra, remélem ha találnak ott USA százlót, akkor azt felrúgják.
  • OKkultist
    #843
    HAHAHA, ez jó, tényleg megvan, most nézem, valahonnan ismerős is volt a történet, tehát olvasható magyarul is. Lehet fel is rakom valahova. (csak 28oldal)
  • Molnibalage
    #842
    Technorata nem lehet, mert ahhoz nincs tudása se esze.
  • sz4bolcs
    #841
    Kevés olyan dolog van, amit jobban utálok, mint azt a fajta technokráciát, amit néhol Okkultist írásai sugallnak számomra.
  • Molnibalage
    #840
    Ott van a polcomon.
  • Dj Faustus #839
    Szóval így
  • Dj Faustus #838
    "Kezdjük az elején: (ezt kellene meghallgatni, ha már elolvasni nem lehet magyarul, mert nem adták ki sajnos)
    Raymond F. Jones: Noise Level (zajszint) "

    Galaktika 17. szám, 1976 - Google 3. magyar találata a szerző nevére végzett keresésben
    Antikváriumokban fellelhető. Így néz ki:
  • mrzool
    #837
    Egyszerű vagy, mint egy faék. Teljesen jól felépíthető a személyiséged számunkra, külső szemlélők számára... Állandóan találsz vmi új témát, amin lovagolhatsz, most itt van ez a sci-fi és a zajszint mániád. Gondolom pár hét múlva ez is lecsendesül, addig meg boldogítod az SG látogatóit vele.

    Fogd már fel, hogy a sci-fi se nem tényközlő, se nem ismeretközlő irodalom, hanem szépirodalom. Másrészt szerintem meglepődnél, hogy a jelenlévők milyen nagy hányada kedveli a sci-fit, ám veled ellentétben mi a helyén tudjuk kezelni.
  • sz4bolcs
    #836
    Ahhoz, hogy valami sci-fi, vagy legalább ne legyen értéktelen, ahhoz degenerált robotok degenerált problémáiról kell szólnia.
  • Molnibalage
    #835
    Meg sehol egy MUHAHA... Vajon a város és a csillagok is degenerált emberek degnerált problémáiról szólt? Komolyan mondom eldobob okkultól az agyam.
  • Gundark 1 1
    #834
    Az igazi SciFi pont erre mutat rá. Hogy emberek vagyunk. Akár 1000 ben élünk akár 10.000ben.
    Vegyünk például egy degenerált irodalmat, mondjuk a Rómeó és Júliát. Nevezhetjük klasszikusnak irodalomnak. Ezek a degenerált emberek valamiért egymásba szeretnek.(férfi a nővel, mint az állatok) Amiről neked fogalmad sincs hogy mi. És a történetüknek negatív véget kell hogy érjen. Mert rá kell világitania hogy a harag, a düh, és az ellenségeskedés, könnyen megöli azt ami fontos nekünk. De nem baj ha nem érted, majd ha felnősz rájössz.

    Ez a zajszint dolog tetszik neked. Most láttad filmen? Mert ahogy észreveszem mindig van valami amit minden hozzászólásba be kell tenned mint hivatkozést, akár az Állatfarmot akár mást.

    Ahhoz hogy Asimovot meg Lemet nem sorolod a scifik közé, ahhoz csak gratulálni tudok. Lehet hogy kéne ezt azt olvasni tőlük.

    Egyébként mitől lesz szerinted degenerált egy ember? Mert nem ért egyet veled?
  • Garga Pitic #833
    Szathmári Sándor: Kazohinia
  • Molnibalage
    #832
    Modja az aki nagyjából 0 tényt és természettudományis ismeretet tud felvonulatatni.

    Jövőképen meg nem csak műszakilag kell felmutatni te tökelütött hülye. Nézd meg, hogy hol voltak az erkölcsök és kötelesség tudat 60-100 éve és nézd meg, hogy most hol vannak. Néz meg az olvasási szokásokat és állapítsd meg a korreálicót. Nem csak ez az egy ok van, de talán töprenghetnél ezen egy kicsit.

    Az első mondatot megint tipikus NWO. Innentől fogva meg le vagy szarva. Ez nem NWO topik. Menj oda szemetelni.
  • OKkultist
    #831
    Ahogy elnézem a zajszint túl magas nálatok, és még csak nem is tudtok róla. Az úgynevezett szépirodalom nem tud utópista-futurista POZITÍV jövőképet adni, tehát értelme és pozitív hatása nincs, hacsak a korabeli hülye szokások és viszonyok/divatok leírásait nem tekintjük annak. Egyszerűen az idő/műszaki lehetőségek meghaladták.
    Semmi olyan nincs az oktatatásban, amiből pozitív mintát tudnának felépíteni az iskolát látogató humanoidok, helyette valami értelmetlen pusztítás/rombolás, és az emberek pitiáner/kisstílű degenerált viszonyainak/problémáinak leírását kapják, az úgynevezett szépirodalom címszó alatt.
    Nem sorolom a scifi-be Asimov és Lem, és a hasonló nagyon sztárolt írókat, ill. csak néhány művüket, (Clarke pl. sokkal jobb, de ő ki is talált ezt azt, pl a műholdas távközlést) mert azok nagy része inkább szépirodalom, mint igazi scifi.
    (Az igazi Scifi rövid, és nemcsak azért scifi, mert pl. a Holdon játszódik, de ugyanaz a története, mint a baráttokközt, csak a Holdon, hanem valami olyan témáról kell szólnia, ami az egész emberiséget érinti, és ezek nagyrészt kapcsolódnak a technológiai fejlettséghez, vagyis valamilyen műszaki megoldásról is szólnak, nem a degenerált emberek degenerált viszonyairól/problémáiról)
    Gratulálok, hogy a tanárod megengedte, hogy egy NÉPSZERŰ (tehát nem igazi scifi) scifiről írj, (mi volt az?) de ez még messze van attól, hogy pl. a Noise Level novella kötelező olvasmány legyen, és értsék is a tanulók, hogy mit jelent.
    A kommunizmus elméletben sem jó, mert hiányzik hozzá sokminden, de ahhoz, hogy a futurista-utópista világ FELÉ menjünk, és optimalizáljuk azt ami van, ahhoz tényleg csak józan parasztész kell(ene).

    Kezdjük az elején: (ezt kellene meghallgatni, ha már elolvasni nem lehet magyarul, mert nem adták ki sajnos)
    Stan Deyo bemutatja: Raymond F. Jones : Noise Level (zajszint)

    Egyébként meg nem korlátozok senkit, akár reggeltől estig írhat verseket/hülye 6-800 oldalas regényeket és festhet képeket, de nem erre tenném az oktatás alapjait, és főleg nem tenném olyan magasra a jogász-közgazdász-bölcsész végzettséget, igazából ők azok akik semmihez sem értenek, de mindenbe belepofáznak.
    Az iskolákban pl. nem oktatják, hogyan kell vitázni, ezt legutóbb a görögök meg a rómaiak oktatták, (hahaha Tomcat pl. hogy leiskolázta a sokdiplomás Mérőt ezzel a római technikával) azt a vonalat kellett volna tovább vinni, a mai technológiával, az már közelít a futurista-utópista irányhoz. (szánalmas és nevetséges, de inkább tragikus, hogy 1990 után pl. az országot csupa történész, jogász és marxista oktatásban részesült közgazdász vezette, mind, mind józan parasztész nélkül, de az eredmények is olyanok)
  • mrzool
    #830
    A sci-fi nem szépirodalom? Akkor mégis micsoda? Én ugyan nem vagyok egy irodalomtörténész, sem semmilyen bölcsész (bár úgy látom te ehhez is értesz, mint mindenhez...) Szóval csak a wikiről másolom:

    Szűkebb értelemben az irodalom olyan történetek, költemények és színdarabok összessége, amelyek művészeti alkotásként határozhatók meg. Az ilyen irodalmat a tudományos és egyéb szövegektől a szépirodalom kifejezéssel különböztethetjük meg. Az irodalom másik nagy területét az ismeretközlő irodalom vagy tényközlő irodalom jelenti.

    Bár végül is el tudom képzelni, hogy a te degenerált elmédben a scifi-t tudományos műnek tekinted (voltak erre megnyilvánulásaid), ezért újra közlöm: nem az. Pl. az Active Directory 2008 könyv egy tudományos mű, míg az Alapítvány trilógia nem az.

    Nem oktatják és üldözik a sci-fit? Érdekes, nekem áltiskolában megengedte az irodalomtanárom, hogy egy népszerű sci-fi könyvől írjam a nyári olvasónaplómat.

    Szóval OKkultist, ismered: vadász, vadász, te szopni jársz ide...
  • uwu
    #829
    A kommunizmus is ugyan olyan szép elmélet, mint amiket te hangoztatsz.
    Az általad felvázolt rendszer nagyon sok edologban hasonlít a kommunizmusra.
    Többek között van egy nagyon fontos közös vonásuk: Egyiket sem lehet megvalósítani.
    Mire realizálódott, a kommunizmusból diktatúra lett. Szinte biztos, hogy az általad favorizált rendszer is erre a sorsra jutna.
  • Molnibalage
    #828
    Degenerált ember degenerált problémával? Mégis miért? Azért, mert esetleg érzelmileg sivár vagy?

    A sci-fi egy dolog, de az alapján jövőt tervezi a röhejes kategóra. Ha a te szemléletmódodat nézem degenerált emberek szánamlmas képzelgései arról, hogy ha nem tudnak valamit a jelenben megoldani - vagy nem tetszik nekik - akkor azt álmodják, hogy a jövőben vannak.

    Tuodod a való életben vannak érzelmi jellegő problémák, műszakiak stb. Valaki erről, valaki arról szeret olvasni. Attól még nem kell valakit degeneráltnak nevezni.

    Degenerált az aki hülyeséget beszél, lenézi a másikat, közben az állítólagos "szakterületén" egy nagy 0. Esetünkben valahogy ez rád illik Folyamatosan műszaki és tudományos összeesküvésről beszélsz mikor egy annyira természedttudományosan nulla vagy, hogy az már durva. És érdekes módon, nem én látom ezt egyedül így. Nem furcsa, hogy az összes komoly műszaki végzettségű ember vagy azon a szakterületen dolgozó (számítógép szerelést nem hasolnítsuk már a mérnöki munkához...) és itt fórumozó csak kiröhög, vagy teljesen hülyének néz? Lásd előző poszt. Ehhez pluszban még a mártírpóz már csak hab a tortán. Az elmeorvosi eset határád súrolod szerintem.
  • Gundark 1 1
    #827
    Khmm. Degeneráltnak nevezni a szépirodalmat azért mert neked nem tetszik... Ez okos gondolatnak tűnik. Jövőkép? Miről is beszélsz? Arról hogy pillanatnyilag hogy látod a jövőt? Az nem az, csak egy képzelgés. Mondok példákat.

    Mikor bizonyos Benz úr elkészitette az első "autót" ami inkább motornak nézett ki, szerinted hányan mondták azt hogy ez csak egy bolondéria?

    1980-ban megmondtad volna hogy 30 évvel később a PC mindennapos használati eszköz, a számitógépek pedig tucatjával vannak mindenhol?

    1903 ban mikor a vicces kinézetű "Flyer" reppent pár métert megmondtad volna hogy 15 évvel később a harci repülés (Tegyük hozzá a Wright fivérek meg voltak győződve az elején hogy elkészitették a gépet ami lehetetlenné teszi a háborút) önálló fegyvernemmé válik és a gépek stabilan bírják a 200 Km/h sebességet, és már többek mint "repülő drótakadály"?


    1979-ben megmondtad volna hogy összeomlik a Szovjetunió, és a fennálló világrend megbomlik és világméretű változások jönnek?

    1990 be megmondtad volna hogy a mobiltelefon annyira elterjed hogy ma már észre sem veszed, és külön iparág alakul rá?

    És persze a nagy lendület. 69ben eljutottunk a holdra. Akkor kiejelentettük (USA Szu) hogy a cél a Mars. Mégpedig a 80as években. 2000ben repülő autók lesznek és kilométer magas felhőkarcolók állnak sorban a városokban.

    A jó sci-fi elsősorban a társadalomnak tart tükröt. És közben megmutatja az embert. Szóval a költők feleslegesek szerinted. Rendben. Erre egy illetékest tudok idézni a forradalom (nagy októberi) idejéből "A repülőgép gyárak olyan felesleges luxust jelentenek mint az illatos vizet előállitó egységek. Minéle előbb át kell alakitani őket fafeldolgozásra. " Aztán jött Lenin elvtárs, és azt mondta hogy nem. Ami meg a versenyt illet nekem több mint 1500 könyvem van otthon. És olvastam is mindet, mert ezek csak az enyémek.

    Szóval csak óvatosan a ngy kijelentésekkel.
  • Molnibalage
    #826
    Szeegénynek nem esik le. Mint a viccben. Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter ugye?
  • Garga Pitic #825
    [quadruplefacepalm]
    Nem rosszból mondom, de műszaki-természettudományos téren nem egy és nem két retekklub-kompatibilis szart linkeltél be. Olyat, amit nemhogy egy mérnök, de akár egy jobb középiskolás is kiszúr, és nem azért, mert a rohadt fizikus-csillagászmaffia átmosta az agyát, hanem mert a napi gyakorlat, józan paraszti ész és tapasztalat mond merőben mást. Neked utóbbiakból is van valamennyi, vagy csak pampogsz (még ha tényleg ösztönző céllal is)?
  • OKkultist
    #824
    Akkor én egy kicsit többet olvashattam nálad, (több1000 könyvünk van, de mindet nem olvastam) és az zavar, hogy az úgynevezett szépirodalomba (ami nagyrészt a korabeli barátokközt csak írott formában, mert még nem volt TV) nem tartozik bele a scifi, és egyetlen egy (1sem!!!!) sem kötelező olvasmány! Ez is mutatja, hogy nem akarják, vagy nem engedik, hogy az utópista-futurista-ideális világról bármilyen elképzelése legyen a kisiskolásoknak. (én mondjuk magamtól olvastam scifit, de volt miből válogatnom, nincs mindenkinek otthon könyvtára, de ez megint a tudatlan tömeg probléma)
    Ajánlanék egy könyvet kezdetnek: (sajnos ez csak angolul elérhető)
    Stan Deyo bemutatja: Raymond F. Jones : Noise Level (zajszint)
  • OKkultist
    #823
    MESE????? Jövőképet kellene adni, nem pedig átörökíteni a degenerációt, a degenerált emberek degenerált problémáival, amit az úgynevezett szépirodalom ír le. (a költőknél nagyobb semmirekellőket nem ismerek, talán csak a festők azok, a zeneszerzők viszont megérdemlik ez elismerést) Ha esetleg a szerencsétlen iskolások legalább elméletben ismernének valami ideális vagy optimális társadalmat, (ezt talán legutoljára az ókori görögöknél oktatták) akkor megpróbálnának valamit javítani a jelenlegin, de ugye ez utópia.( a mai végzősökkel meg főleg) A kommunisták elmebetegek, mert mindenkire rá akarták kényszeríteni az ideológiájukat, én pont fordítva gondolom, akiknek ez a jelenlegi ideológia (fogyassz barom, és nehogy kritizáld a multikultit, vagy a bármit ami ehhez kapcsolódik, mert akkor rasszistanáci vagy, esetleg halott feltaláló) NEM TETSZIK, az kiléphessen, és lehessen választása, (jelenleg a bolygón nincs ilyen ország, csak technikailag elmaradott) pl. mint amit az NWO topikban kifejtettem, a 10-100ezres utópista-futurista miniállam, vagy valami hasonló. Ez jelenleg lehetetlen, mert úgy járnánk, mint Irak. (talán egy darabig hagynának, de csak mert túl kicsi lenne a 10-100ezres miniállam, de amint kiderülne, hogy sokkal jobban is lehet élni, csak nem a jelenlegi rendszerben, akkor végünk lenne, mert a tömegek is szeretnének jobban élni, de ez csak akkor menne nekik, ha az elitek már nem lennének többé kiváltságos helyzetben) Ha a komcsik is ezt mondták, akkor EBBEN (de csak ebben) igazuk van, de akkor is elmebeteg állatok, mert aki nem értett ezzel egyet, azt kiirtották. A komcsik egyébként egy degenerált elitista világállamot akartak, én negyon nem erről beszélek, de én pl. a kergebirkákkal és tarkamarhákkal (liberós multikultis degeneráltakkal) nem kalkulálok, mert velük csak ez a jelenlegi rendszer lehetséges, csak még szarabb változatban. (Idiokrácia, V-mint Vendetta, vagy az Állatfarm, ha valaki nem ismerné)
  • uwu
    #822
    Szerintem az azért van, mert téged mindenki utál.
    Kivéve azt a pár hívőt akikkel akár szektázhatnátok is, szerintem egy csoportos öngyilkosság jó lenne kezdetnek
  • uwu
    #821
    Egyébként nagyon kevés szépirodalmi műhöz volt szerencsém, de ami eljutott hozzám azt tudtam értékelni.
    Az érdeklődési köröm műszaki jellegű, de szeretem a történelmet is, de zavar, mikor az irodalmat a söpredék ennyire lenézi.
  • OKkultist
    #820
    Ittas vagy megint? A személyeskedést (nálam a neccesebb témákat) büntetőpontokkal jutalmazzák. (nálad valamiért nem, de vajon miért)
    Nem megy ez nektek, de sajnos a bölcsész-f*szparaszt-jogász-közgázos gondolkodásmód ide vezetett, már nem tart sokáig, addig kibírom, mindenképpen látni szeretném, amikor a tömegek is rájönnek, hogy az öltöny és a nagypofa az csak csődöt tud. (villanyoszlop, hibálózó nyakkendősök, stb...)