44
  • Balazs15
    #44
    lassan másfél éve váltottam pci expresre (akko az mien menö volt) aztán 1 év mulva már megint uj technologia..uj alaplap (me persze hogy uj foglalatal fog müködni) uj proci (lásd Core i7 )..pf........ezt nem lehet idegekkel birni...hogy évente cserélgessük a komplett gépet hogy normálisan fussonaka rajta pl a játékok programok
  • dez
    #43
    Csak ha a tuningot is beleszámolod. Viszont a tuningbarát alaplap és memória árát meg nem.
  • DjDano
    #42
    Az AMD köztudottan olcsóbb volt valamikor... A core 2 duo széria ezt már rég megváltoztatta! Ha azonos teljesítményű procikat hasonlítasz össze, bizony nem az fog kijönni végeredményként, hogy az AMD az olcsóbb. Nem véletlenül került nehéz helyzetbe az AMD, az intel fent említett sorozata brutálisan népszerűbb, ár érték arában olcsóbb mint az AMD
  • dez
    #41
    Akkor már inkább egy új AM2+-t, ami vinni fogja kb. az összes AM3-as procit is (és az ehhez kellő BIOS frissítésekkel is jól el lesz látva).
  • arty
    #40
    belső teszt=semmitmondó
  • Sanyix
    #39
    minek kibírnia? vesz egy am2-es lapot, belé ez olcsó x2-t, 10k-ért aztán lecserélgheti az újakra, mert ugye amd-nél nincs állandó foglalaltváltás :)
  • M0RN1NGST4R
    #38
    dez-nek teljes mértékben igaza van. Most semmiképp ne vegyél gépet. Várd ki azt a pár hónapot, és nem fogsz savanyúan tekinteni a friss tesztekre, hogy mégiscsak várni kellett volna.
  • dez
    #37
    4 hónapot nem bír még ki az a gép? (Deneb.)

    De ha most Intelt veszel, nemsokára azt is megbánod, amikor nem sokkal később jönnek a s.1160-as Nehalemek.
  • phoenix1
    #36
    Nem lehet vége az AMD-nek. Volt idő amikor az Intel kullogot az AMD mögött. Jómagam is AMD-s vagyok, viszont eljárt az idő (az 5 éves gépemen) és idejelenne... Na de itt a dilemma AMD vagy Intel. Elég nehéz, teljesítmény / ár?
    Olvasgattam itt-ott, hogy ne ragaszkodjunk feltétlenül egy hardware vásárlásakor benyomásainkra. Természetesen utánna olvas az ember, hogy mit vesz, ha jónak látja megveszi, persze teljesítmény / ár alapon.
    Lehet, hogy Intelre váltok, ... azért a szívemcsücske még mindig az AMD jóban-rosszban. :)
  • dez
    #35
    Volt.
  • kjasfhasdfasd
    #34
    Kell ám a nagy teljesítmény az új windows-hoz :D
  • NEXUS6
    #33
    Pláne, hogy manapság lassan már a lottószámokat is GPU-val sorsolják, szal a proci teljesítménye egyre kevesebbet nyom a latban.
    Másrészt, talán mondhatni, ha a játék futása közben nem volt számottevő különbség akkor valszeg a tesztrendszer a GPU felöl volt korlátos.
  • dez
    #32
    Talán mert az s.1160 lesz a mainstream...?
    Ha nem vetted volna észre úgy, hogy 1024x768-ban futtatták őket. Ha még mindig nem érted, akkor kérdezz meg egy óvodást.
    World in Conflict (DX10), Company of Heroes (DX10), Devil May Cry (DX10) tényleg nagyon régi játékok...
    Meg ugye mint tudjuk, az új játékok már mind kihasználják az összes magot. Vagy mégsem.
  • nohea
    #31
    Ööö, 1066os, ja...talán 1160as? Amúgy ezt se tudom honnan veszed, végeztél vmi összesített felmérést így előre, vagy mi? Különben nem is értem, hogy játékokkal egy CPU teljesítményét külön hogy mérik (kivéve persze ha van konkrét procteszt, ld Crysis, ami hoppá, épp kimaradt - nembaj, helyette van ezeréves HL2 meg COD4...)? Jó, hogy a régebbi játékok az újabb technológiákat nem tudják úgy kihasználni, mint a frissebbek, basszus...
  • Benoke
    #30
    Mért most ezután komolyan azt várod hogy pozitív legyen a mérleg ripsz ropsz? Ugyan mitől lenne? Előlre megmondom neked egy jó darabig negatívban lesznek. Ugye mert mit lát Józsi bácsi? Hogy az intelnek van a leggyorsabb asztali procija oszt bemegy a bótba és vesz egy cerkát. Mért? Mert arra fussa. Ja hogy volt alternatíva? Azt ő már nem fogja felfogni. Ezért kezdett egyből zuhanni az AMD. A cégeknél meg mindegy mi van Intel kell és kész. Ahol nem ott meg a beszállítók nem adnak mást mert csak. Hozzánk is most jöttek hogy vegyük az inteleset mert hogy inovatív 64 bitet ők találták ki, meg virtulaizáció meg belső memória vezérlő. Aztán kiokosítottam a kereskedőt és elküldtem a levesbe :o) Ez se jön ide többet.. :)

    És ha olaj kutakat fog vezérelni az AMD új fejlesztése? :D Akkor a verseny társnak nincs több esélye :D
  • WoodrowWilson
    #29
    x*1/2=x/2
  • Benoke
    #28
    Nem de ez a húzó ágazat nem az hogy itt bárki vesz egy procit. Szerintem bőven több mint felében a Szerverekből élnek a cégek. De hát a név a lényeg manapság is.
  • floatr
    #27
    Á, mindig ez van... Mindig mentik őket, hogy ilyen-olyan partneri viszony, meg az IBM, meg akár még az atyaég is velük van, aztán megint jön a következő negyedéves jelentés, aztán az arabok olajkutat csinálnak ebből is. Sajnálnám ha tényleg kimúlnának, mert az intelt is ők rázták fel, de nagy dolgot már nem várok tőlük. Pontosabban az asztali/szerver piacon...
  • NEXUS6
    #26
    "Intel: nagyon gyors lesz a Core i7"

    Szeuper!;)

    Jó de ua pénzért - az xtrém kategóriát leszámítva - az AMD procik még mindíg legalább olyan teljesítményt adnak, ha nem jobbat.;)
  • dez
    #25
    "Az a gáz, hogy ezt az előzést 45nm-en is eljátszották..."

    Szerintem nem így volt.
  • Sanyix
    #24
    Ilyen tesztet én is láttam, ott se volt valami meggyőző előnye, sőt a core2-k verték is sokszor.
    Egyébként érdekes. A vantageban mindent ver... viszont a sima 3dmark2006-ban meg nem.
  • Sanyix
    #23
    Az a gáz, hogy ezt az előzést 45nm-en is eljátszották... még se lett a tömeggyártással beelőzésből semmi....
  • Sanyix
    #22
    btw, egyik fórumon találkoztam egy gamer gyerekkel, akinek opteron proci csücsült a gamer gépében :D hát vannak akiknek a pénz se számít.
  • dez
    #21
    Lehet így is mondani. Meg úgy is, hogy dollármilliárdok befektetésével (nem újabb hitelekkel) gatyába rázzák a céget, és kihúzzák a csávából. (Pontosabban két céget, mert a chipgyártást leválasztják külön céggé.)

    Másrészt az AMD partneri viszonyban áll az IBM-mel és más cégekkel a gyártástechnológia fejlesztésében, már most bemutattak működő 22nm-es SRAM-okat, és valószínű az Intelt megelőzve vezetik majd be a procigyártásban is.
  • dez
    #20
    Gyerekek, ez egy kurv@ nagy átvágás by Intel.
    Az a bizonyos 52% "gaming" gyorsulás nem más, mint a 3DMark Vantage...
    Valós játéktesztekben nem hogy 50% nem jött ki, de több helyen lassabb, mint a QX9770. Core i7 játéktesztek

    Azt is hozzátenném, hogy a Nehalem tulajok többségnek nem ilyen Socket 1366-os, 3 mem-csatornás, nagy L3-as cucca lesz, hanem Socket 1066-os.
  • Sanyix
    #19
    opteron is az alapja az asztalinak. Tehát? :)
  • M0RN1NGST4R
    #18
    a nehalem a fejlesztési kódneve az új arhitektúrának. asztali szegmensben épp ugyan úgy lesz belőle, mint a szervereknél.
  • Yv@n
    #17
    Tekintve hogy a cikk szerint az az alapja az új szériának, így igen.
  • Sanyix
    #16
    és a nehalem asztali proci lesz vajon?
  • Stefling
    #15
    Intel rules!
  • M0RN1NGST4R
    #14
    gondolom neked is szerverprocival megy a géped.
  • Benoke
    #13
    A Phenomok Opteron képében még most is elmaszatolják az Inteleket :o) Tetszik vagy sem ez van...
  • Benoke
    #12
    Az előzetes tesztek alapján amik a neten meg lettek szellőztetve és számszerűsítve is voltakmazok 1-2 teszt kivételével meg sem közelítették az 50% -os fölényt. Bár azok teszt példányok voltak, de az átlag 20% körül volt. ÉS valljuk be most akárhogy akármi történik azért egy újjab generáció így vagy úgy de legyen gyorsabb :)
  • Frayer
    #11
    ... két processzort hasonlítanak össze, ez pedig a 3,2 GHz-en futó Core i7 965...illetve a Core 2 Extreme QX9770. A korai tesztek szerint tömörítés terén 41
    3D 52-38 százalékos a fölény. Mindez azt jelenti, hogy a Nehalem durván másfélszeres gyorsulást kínál majd.

    Ki az a hülye aki az átlag 40 százalékot másfélszeresnek számlja.
    Csak közel félszer gyorsabb. Ugyan ezt mondták a penrynre is hogy 30 % os gyorsulás, és jó ha néha van 10-15 %.
    Itt sem lesz több.
  • nohea
    #10
    Jövő tavasszal? Milyen értelemben, vagy mire alapozod ezt?

    AMDnek szimplán hiba volt megvennie anno az Atit, ennyi...de ez már régi sztori.

    grebber - egyrészt, a 3csatis ddr3 szettek már elkezdtek szivárogni, sztem nem ezen fog múlni egy i7 konfig, ha vki ilyet akar; másrlszt, a "szaros c2d ára nem csökkent szinte": most csak Chip magazin táblázata szerint (mint vmi középárfolyam, tájékoztató ár), pl a te E6750ed idén januárban 40200 pénzt kóstált, most októberben uez 30400...most ha tízezer forint szerinted "szinte" semmi, akkor meg nem tudom, hogy mit nyammogsz az i7/ddr3 árakon...

    Különben, arról lehetne vitatkozni, hogy Nehalem mennyire "szerverproci", sztem azért ezt így ebben a formábannem lehet kijelenteni.
  • floatr
    #9
    Arab befektetők csócsálják szét az AMD-t. Generáltak egy versenyt, aminek nyilván voltak elég gázos részei is, de úgy tűnik technológiai alapon alulmaradtak.
  • grebber
    #8
    Azt kétlem hogy AMDnek annyi lenne.AMD köztudottam olcsóbb mint intel és ez az intel ráadásul tömör aranyért lesz elérhető kb arról nem is beszélve hogy 3 csatornás memvezérlője miatt min 3 db ddr3-as modult kell venni.

    Az pl azért sejtet valamit hogy a szaros cor 2 dua ára több mint 1 év alatt lószar nem csökkent szinte.
    GO AMD!( Mondom ezt intelesként) Mert sajna ez az új intel sok pénzbe lesz nekünk.
  • FlyingV
    #7
    Én úgy gondolom, hogy kb minden új generáció esetében hasonló jóslatok születnek és a végeredménynek köze nincsen ezekhez :D


    A másik meg, hogy még a mai procik nagy része is olyan, hogy még a leg'tuti'bb játékokban sem lehet kihasználni, a nagyon számításigényű munkákban lehet ennek szerepe, ott meg így is úgy is intel-t szoktak használni. Az AMD meg nem megy tönkre, a mostani jó helyzete kb 1,5 2 év múlva fog látszódni, a Fusion megjelenése, illetve a NetBook kategóriában való nyomulása meg addig is igencsak viszi a hátán a céget.
  • Sanyix
    #6
    jó hogy a nehalemet (szerverproci) phenomhoz (asztali) hasonlítják. Opteronhoz hasonlítva már nem hangozna ilyen jól mi? :D
  • Tripax
    #5
    A proci nevét a windows nevéhez igazítják (win7) :)