184
VitrualBox, avagy a PC emulátor
-
grafl #64 sziasztok. kezdő vagyok.
a kérdésem mi az a guest additions és hogy müködik.
köszi
-
#63 Kint van a vegleges 3.0 valtozat -
#62 oprendszerben.
ahol amúgy is kéne
windows esetén tedd fel a drivereket persze(külön tölthető) -
Longsfield #61 Hol lehet a virtuálisan létrehozott gépnél a színmélységet 32-es felbontásra állítani? -
Longsfield #60 Akkor jól csinálom ha létrehoztam a virtuális gépet majd indítom és boot-olánál rákérdez hogy honnan akarja? pl:floppy,cd meghajtó -
#59 létrehozod a virtuális gépet. (ha megadod neki, h win98 lesz rajta, akkor beállítja neked hardwareileg)
a virtuális cd-meghajtóba berakod a win98 telepítőCD-t,majd elindítod a virtuális gépet,és feltelepíted. -
Longsfield #58 Egyszerű a kérdésem:virtualboxal szeretnék win 98-at telepíteni az xp-re,hogyan kell?
Nem értem a boot-olás részét. -
#57 aki nem értené, annak pár szóban magyarul.
Virtualbox-nak nem feltétlen kell hardwaree-s virtualizáció, kivéve 64 bites guest rendszerekhez. De az se nagy ügy, mert amin az elfut, az már valszeg tudja ezt a virtualizációt.
kivéve az AMD opteronok meg az intel celeronok.
de akinek annyi esze van, hogy celeront vesz, az meg így járt:D -
#56 járathatnám a számat, de úgyse hinnétek nekem.
nesztek, itt a hivatalos manual, ennek csak hisztek:D
(olvassátok néha, érdemes:D)
-
DarkBlade #55 June 30, 2009
VirtualBox 3.0.0 released! -
Apocalipto #54 Ez volt. Persze, miután formáztam a vinyót és felraktam rá minden gond nélkül ment. Magyarul az volt a probléma hogy nem tudta az intel VT-t.
-
Apocalipto #53 Nem megy hát hidd már el, tapasztalat nekem is, neki is. 64 bites alól persze tud 32 bitest felrakni virtuálisra, de 64 bitest ott sem.
This kernel requires an x86-64 CPU, but only detected an i686 CPU. ezt írta neki. Nekem a Vmware meg valami olyasmit hogy 64 bites processzor kell neki, és hogy engedélyezzem, amit ugye nem tudok. De linkeltem Win7 topikba, mindjárt megkeresem. -
#52 Hiaba targyaltak ki hulyeseget beszelnek.
Siman megy az intel VT-t nem tamogato processzorjain is.
Amugy van mar beta 2 is belole.
VirtualBox 3.0 Beta 2 released
Postby sandervl » 24. Jun 2009, 18:11
Please do not use this VirtualBox Beta release on production machines. A VirtualBox Beta release should be considered a bleeding-edge release meant for early evaluation and testing purposes.
You can download the binaries here.
Please do NOT open bug reports at http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads but use this forum to report any problems with the Beta.
Changes since Beta 1: (regressions and fixes for new features only; additional fixes below)
* High CPU usage with certain idle Windows guests (e.g. XP SP2)
* Performance improvements for SMP guests
* Reset issues with SMP guests
* Windows 7 x64 boot problems with SMP
* Windows 7 shutdown hangs with SMP
* Hanging VM when unmounting an ISO with SMP guests
Version 3.0 will be a major update. The following major new features were added:
* Guest SMP with up to 32 virtual CPUs (VT-x and AMD-V only)
* Windows guests: ability to use Direct3D 8/9 applications / games (experimental)
* Support for OpenGL 2.0 for Windows, Linux and Solaris guests
In addition, the following items were fixed and/or added:
* Solaris hosts: allow suspend/resume on the host when a VM is running (bug #3826)
* Solaris hosts: tighten the restriction for contiguous physical memory under certain conditions
* Mac OS X hosts: fixed guest PAE
* Linux hosts: kernel module compile fixes for 2.6.31 (bug #4264)
* VMM: fixed occassional guru meditation when loading a saved state (VT-x only)
* VMM: eliminated IO-APIC overhead with 32 bits guests (VT-x only, some Intel CPUs don’t support this feature (most do); bug #638)
* VMM: fixed 64 bits CentOS guest hangs during early boot (AMD-V only; bug #3927)
* VMM: performance improvements for certain PAE guests (e.g. Linux 2.6.29+ kernels)
* VMM: some Windows guests detected a completely wrong CPU frequency (bug #2227)
* VMM: fixed hanging and unkillable VM processes (bug #4040)
* GUI: added mini toolbar for fullscreen and seamless mode (Thanks to Huihong Luo)
* GUI: redesigned settings dialogs
* GUI: allow to create/remove one host-only network adapters
* GUI: allow to create/remove more than one host-only network adapters (non Windows hosts)
* GUI: display estimated time for long running operations (e.g. OVF import/export)
* GUI: Fixed rare hangs when open the OVF import/export wizards (bug #4157)
* 3D support: fixed VM crashes for client apps using incorrect opengl states
* VRDP: support Windows 7 RDP client
* Networking: fixed another problem with TX checksum offloading with Linux kernels up to version 2.6.18
* NAT: allow to configure socket and internal parameters
* VHD: properly write empty sectors when cloning of VHD images (bug #4080)
* VHD: fixed crash when discarding snapshots of a VHD image
* VHD: fixed access beyond the block bitmap which could lead to arbitrary crashes
* VBoxManage: fixed incorrect partition table processing when creating VMDK files giving raw partition access (bug #3510)
* OVF: several OVF 1.0 compatibility fixes
* Virtual mouse device: eliminated micro-movements of the virtual mouse which were confusing some applications (bug #3782)
* Shared Folders: sometimes a file was created using the wrong permissions (2.2.0 regression; bug #3785)
* Shared Folders: allow to change file attributes from Linux guests and use the correct file mode when creating files
* Shared Folders: some content was incorrectly written under certain conditions (bug #1187)
* Shared Folders: fixed incorrect file timestamps, when using Windows guest on a Linux host (bug #3404)
* X11 guests: a number of shared clipboard fixes
* Linux guests: Guest Additions support for SUSE Linux Enterprise Desktop 11
* Linux guests: new daemon vboxadd-service to handle time syncronization and guest property lookup
* Linux guests: implemented guest properties (OS info, logged in users, basic network information)
* Windows host installer: VirtualBox Python API can now be installed automatically (requires Python and Win32 Extensions installed)
* USB: Support for high-speed isochronous endpoints has been added. In addition, read-ahead buffering is performed for input endpoints (currently Linux hosts only). This should allow additional devices to work, notably webcams
* Web service: fixed inability to handle NULL pointers for object arguments, which are valid values for a lot of APIs, in both the raw and the object-oriented web service.
* Web service: object-oriented bindings for JAX-WS did not exhibit interface inheritance correctly, fixed
* Web service: added support for IDisplay and IGuest interfaces, which were previously unavailable
* Registration dialog uses Sun Online accounts now -
Apocalipto #51 Minden processzor alapból 64 bites, csak szimulálja a 32-t. És tapasztalat, én processzorom sem tudja a virtualizációt. Virtuális gépen nem ment, csak ha felraktam élesben. Win7 tápikban már kitárgyalták ezt :) -
#50 Szerintem meg nem kell neki virtualizaciot tudnia, eleg ha 64 bites a processzorja.
Ha jol emlekszem azt viszont meg kell adnia a beallitasoknal, hogy milyen operacios rendszert akar hasznalni.
Valoszinuleg nem allitotta be hogy 64bites OP rendszert akar futtatni.
Valamint akkor sem mukodik a 64 bites OP emulacio, ha 32 bites operacios rendszer alol probalna azt csinalni. -
Apocalipto #49 Nem fog menni neki, a processzora nem tudja a virtualizációt. -
#48 próbáld ki esetleg az alant linkelt 3.0 beta változatot.
3 db 64 bites változat is van(hardy, interpid és jaunty rendszertől függően persze). -
grafl #47 üdv.
szoval. a rendszerem windows7-x64_virtualbox-x64_re
telepiteném az ubuntu-ultimate-edition-2.2-x64.A nyelv
választása után ezt irja ki." this kernel requires an x86-64
CPU,but only detected an i686 CPU. Unable to boot - please use
a kernel appropriate for your CPU.
köszönöm.
-
#46 Jah.Remelem jobb lesz mint a VMWare megoldasa. Meg nem volt idom kiprobalni :D -
#45 az már nagyon kellett:D
na be kéne lesni és Win7-et benne, de nincs most annyi helyem, h feltegyem XD
ha megy az Aero benne, akkor jóvan:) -
#44 VEGRE!!!!!!!!
http://download.virtualbox.org/virtualbox/3.0.0_BETA1/
Ami erdekesse teszi, hogy ebben a verzioban mar a d3d tamogatas es igy akar dx8 vagy dx9 API-t hasznalo alkalmazasokat is futtathatunk vele. -
#43 hű, ennél pontosabban én se fogalmazhattam volna meg:)
akkor most rám marad a "puritán" leírás... (fene, pedig én szeretek a "pontos" lenni")
Nyit egy ablakot. Abban futtathatsz bsd-t, linuxot, dos-t, vagy bármilyen egyéb PC-s oprendszert(MacOS-t nem)
Pl:
-teleptíthetsz ablakba egy ubuntut. kipróbálni, milyen az a linux
-telepíthetsz ablakba egy win98-at, hogy fussanak a régi játékok(pl discworld noir)
-telepíthetsz ablakba egy Windows 3.11 for Workgroups-ot, mert királyság XD -
kutyacsont #42 Köszönöm Szpen sokat segítettél !
-
#41 A Virtualbox a számítógépeden egy virtuális (látszólagos) számítógépet hoz létre.
Ebbe a virtuális számítógépbe "rakhatsz" virtuális merevlemezeket, erre a merevlemezre operációs rendszert tehetsz, a valós számítógéped hálózati kártyáján keresztül tudod használni a virtuális gépben a netet, tudod használni a valós számítópéped hangkártyáját, USB-portját, stb...
Akkor érdemes használni ha egy másik operációs rendszert akarsz a gépeden használni, úgy, hogy a valós merevlemezedet nem akarod újraparticionálni, nem akarsz bootmanagerrel bajlódni, vagy mert a valós gépeden levő oprendszert és a virtuálisan levőt egyszerre akarod használni.
Itt olvashatsz erről bővebben -
kutyacsont #40 hello !
NEmtalálkoztam még ilyen programmal de nagyon érdekel hogy ez mire használható ?
tehát mi értelme van hogy rajta van a gépemen ?
Bocsánat de nagyon nem értek az ilyenekhez !
Előre is köszönöm ! -
#39 most h így mondod, sose próbáltam még 2 virtuális gépet hálóba kötniXD
virtuálisat a sajátommal igen, de másik virtuálissal még nem:)
de ahogy elnézem, de egész jól értesz az ilyesmihez, érdemes a virtualbox fórumain angolul segítséget kérni talán. -
#38 Hali. Milyen hálózati adaptert kell kiválasztanom, ahoz hogy két virtuális op.rendszer (win7 7100 build, és windows server 2008 r2, mindkettő microsoft.technetes forrás) hogy lássák egymást? Mert virtual pc-nél 172.16.0.1 és 172.16.0.2 vel sikerül műkődésre bírnom, de itt nem. Van valami trükk? (azért lenne jobb a virtualbox, mert a virtualpc elég lomha evvel a kombóval) köszi! -
#37 XD, nyugi van, nem harapom le a fejed:D
nem eszek gyerekeket reggelire:D -
#36 Oké, akkor későn, figyelmetlenül, feleslegesen:) Nyilvánosan meghurcolom magam, és csendben visszavonulok:D -
#35 "Hivatalosan erre az a mód, hogy a két server 2 külön porton fut(azt lehet forwardolni két géphez, vagy 2 serverhez). Node egy játék esetén erre nincs lehetőség, hisz a játékban nem tudod megmondani, milyen portra csatlakozzon. FTP esetén pl ezzel nem lenne gond, de a WoW-ot nem erre találták ki."
erre válaszoltál:D én is ezt írtam. -
#34 Öreg hsz, de éppen olvasgattam a topikot:)
Ez megragadta a figyelmemet:)
"mert kívülről csak 1 géphez lehet csatlakozni."
- javítanám annyival, hogy az 1 IP rendben van, de egy IP-hez 65.000 különböző porton keresztül lehet csatlakozni:) Tehát gyakorlatilag 1db IP mindenre elég:) -
#33 de ez VirtualBox...
a VirtualPC Microsoft fejlesztés
a VirtualBox meg Sun
egész más. -
motosz #32 Szerintem Virtual Pc topic, ui. a virtual Pc-nek kellene tudnia a saját ablakának a felbontását állíthatóvá tennie.
-
#31 igazad van, bamme.. nyisd neki topicot!
értelmes.. -
#30 hát figy.
1: a karaktered debian felbonátsa 640x480(vagy 400, nemtom)
ha nem tetszik, akkor ezt valahogy a guest rendszerben kéne állítani.. vagy használj fullscreent..
2: ez nem virtual PC topic... az más.. -
motosz #29 Nem tudna valaki véletlenül XP alatt ajánlani egy ablakméretező progit?
A probléma, hogy virtual pc 2007-ben a felbontás 640*400, és azt nem lehet megváltoztatni, ráadásul a virtualis rendszer karakteres debian. -
#28 ha belegondolsz, logikus. egy virtuális gépre akármilyen rendszert feltehetsz, ami PC kompatibilis, bár hallottam már h egyesek MacOS-t ist összehotam(bár az asszem vmware-ben)
én live-cd-két szoktam kipróbálgatni, van egy linuxom is. -
#27 Bizony. -
eddin #26 Xp-t csináltam. Szóval akkor szereznem kell egy xp cd-t???? -
#25 hát ezt úgy kell elképzelni, mint egy virtuális PC-t. mintha frissében raktál volna össze egy számítógépet. Csak a kaszni van meg:D
Oprendszer még nincs rajta. De telepíthetsz rá Dos-t, Windows-t, Win95,98,xp,vista, windows 7... bármi.(szinte bármi:D)
A trükk az, hogy hozzá kell adni a telepítő CD-t(vagy floppy-t dos esetén) egy CD-meghatóba(vagy floppy drive-ba).
Talán be is kell állítani, honnét bootoljon.. És akkor elindul a telepítés, és feltelepítheted magadnak az operációs rendszert.
Mert ha csak úgy magában elindítod a gépet(akár egy igazit is), kiírja h nincs bebootolható oprendszer.
Ha a virtuális gép létrehozásakor megadod, h mit fogsz rá telepíteni, akkor segít neked beállítani 1-2 dolgot, ami szükséges lehet(megfelelő memóriakiosztást, lemezterületet, stb.) Persze a rendszert nem teszi fel helyetted:D