6
  • Gabe Dearborne
    #6
    a GPS-ről hallottak már, uraim?

    Hogy a fene ott egye meg a sok béna agyú barmát...
  • rotaboy
    #5
    Majd akkor lesz egy igazán használható rendszer, ha valaki veszi a fáradságot és a mostani, különálló rendszereket egybe integrálja és megfelelően kibővíti.
    Már nagyon régóta az útburkolatba épített forgalom számlálókkal számlálják a forgalmat, majdnem minden rendőr lámpánál van indukciós gyűrű és ha ezeket kiegészítik digitális közúti táblákkal, meg a meglévő navigációs rendszerek legalább a közfeladatot ellátó gépjárművekben kötelezően adatot szolgáltatnának egy átfogó rendszernek, akkor lehet ezt működően megvalósítani.
  • torcipepe
    #4
    az már csak mellékes, hogy GPS-re is frissítik néhány havonta a térképet, plusz létezik egy TCM nevű berendezés, ami ugyanúgy előfizetéses és ugyanúgy megmondja, hol vannak lezárások, terelések, stb... ez az új kütyü annyival tud többet, hogy a térképe tartalmazza a súly, magasság és egyébb korlátozásokat is. ez egész egy pontosabb útfelméréssel valamint a rendőrséggel és az útfelügyelettel való folyamatos kapcsolattartással megoldható.
  • Adenoma
    #3
    M3-on eléggé nehéz a helyiketől kérdezgetni kamionból.

    -Hé, ott az x5-ben, álljál csak meg! hol tudok megfordulni?
  • kvp
    #2
    "kérdezni kéne a helybeliektől."

    Azt mar csak akkor lehet, ha mar ott van a kamion. Ha a terkep alapjan tudja hogy nem lehet arra menni, akkor viszont jo esellyel elsore valaszt egy vegig jarhato utat.
  • nyalógép
    #1
    Van egy ősrégi, de annál megbízhatóbb módszer, kérdezni kéne a helybeliektől.