19
  • homeless
    Énfélék? Ha nem tűnt volna fel nem magamról írtam az előző hozzászólásba.
  • teddybear
    Ebben az esetben ne csodálkozz, ha te nem fogsz az unokádnak semmit sem mesélni, egy betoncipővel a Volga fenekén nehézkes volna. Vagy a börtönből sem lehet gyakran eltávot kapni, főleg Szibéria sarkköri területein. Viseld a következményeket.

Amúgy a tefélék miatt is egyre nehezebb a számítógépipar helyzete, miattatok is ugatnak a politikusok internetcenzúráról.
  • homeless
    Tudom, hogy most németekről meg brittekről volt szó a cikkben, de egy orosznak, aki már 11 évesen 3-4 programnyelven programozik, de 20 évesen mégse fogják felvenni sehova dolgozni, nem nagyon számít az erkölcs. Az oroszaknál amúgy sincs túl sok lehetőség, az ilyen emberek meg jó ha elvégzik a középiskolát, a legtöbb céghez pedig kötelező min 1 diploma. Az alvilág nem kér diplomát és sokkal többet kereshet ilyen módon.

Vagy ott van még a te lehetőséged is, hogy papírok nélkül elmegy kukásnak és 70 évesen majd mesélheti az unokáinak, hogy milyen erkölcsös életet élt.
  • teddybear
    Tudod van olyan, hogy törvénytisztelet, van olyan is, hogy alapvető tisztesség. Meg ott az erkölcs, még ha neked ez nem is mond semmit.

• xizor
    Annyi baromság van ebben a cikkben, hogy télleg kacsa.Egyébként meg nemkell itt mindenkinek áltszentkednie, ritka (És buta) az a ember aki nem hasznosítaná a tudását hogy sok pénzt kapjon.Egyébként a karatét soha nem tanították kínában, mivel japán harcművészet és a két ország kapcsolata sose volt valami rózsás :)
  • wOlFbYTe
    Arra az iskolarendszerre gondolsz, ahol egy "talented" diák informatikai tudásának 5-10%-ával rendelkezik maga az oktató? Anno középiskolában diákcsínyként megfektettük a Novell hálózatot, hogy mindenki elérhesse a netet és délutánonként mehessen a játék. Persze a tanárnak fogalma sem volt hogy mit és hogyan csináltunk :)

Egyébként minden a pénzről szól. Az informatikai biztonságtechnikai vállalatok alkalmazottainak olyan összegeket ajánlhatnak fel egy-egy melóért, amennyit egy átlagember teljes élete során se tudna megkeresni.
  • teddybear
    Amúgy megérdemlik. Ha valaki gazember, akkor csak trappoljon be a börtönbe. És azoknak akik nem értenek velem egyet, kívánok olyan spam-özönt, mint amit a múlt héten mi kaptunk (kb. 60000) levél naponta.
  • teddybear
    Már ahol. Van olyan szövetségi állam, ahol kivégzik, ha tényleg megérdemli.
  • Adenoma
    de a 2 marha minek utazott az usa-ba, hogy elfogják? vagy kiadta USA-nak az unio?
  • Piel
    Nem értem ezeket az embereket. Tudom, hogy pénzt akarnak keresni. De a tudásukat rosszra használni, ez már túl megy minden határon. Az iskolában kellene velük megtanítani, hogy mire használják a tudásukat, és mire nem szabad! Ahogyan annak idején a Kínai karate iskolákban a mester nem csak harcolni tanította meg a tanítványait, hanem egyfajta mentorként is működött. Volt tisztelet és megbecsülés, ami hiányzik manapság az iskolákból. Manapság az iskolákban csak az érdemjegyet tartják fontosnak. Az már senkit nem érdekel, hogy milyen EMBER lép ki a kapuján.
  • Piel
    Az enyémben is van. De ha folyamatosan több helyről támadják akkor belassul a netem. Ha mégtöbben támadják akár teljesen megszűnhet a hasznos kapcsolat. Ezt már megcsinálták velem párszor. De ha a Microsoft szerverei is belebuktak pár éve, akkor mit ér egy router védelme?
  • vajon kiki
    lehet olyan routert is kapni amiben van dos támadás elleni védelem
  • vajon kiki
    aki trójai programokat ír az minimum létrehoz egy saját szuperanonim proxy hálózatcsövet amelyben az összes kimenő és bejövő adatforgalma f*ssá van titkosítva, de minimum egy Onion Routingon alapuló hálózati rendszert használ , ezen felül nyílt wlan hotspotokról , internetkávézókból végzi a munkájának egy (nagy) részét.. egyetértek miszerint ilyen módszerek használata mellett a lebukás valószínűsége 0.0% és pontosan ezért az ilyen hírek nem 80, hanem 100%-a kacsa.

Ha mégis otthonról dolgozik , akkor az amerikai törvények értelmében maximum egy ejnyebejnyét kaphat azért hogy az összes ki és bemenő adatforgalma titkosítva van. (Bár legjobb tudásom szerint csak az RSA és titkosítást tiltják ráadsául egy rakás titkosító fel sem ismerhető, tehát még a titkosítás ténye sem bizonyítható) De hogy onnan hova megy az adat és hova érkezik és ő mit csinál azt senki nem tudhatja, mint ahogy azt sem, hogy a világ másik feléből jövő támadás az éppen pontosan ő volt. És nemhogy bizonyítékuk nem lessz ellene , de még a gyanú sem merül fel vele kapcsolatban, hogy egyáltalán mit csinált.
  • homeless
    Szánalmasak ezek a büntetések. 15 év dosért... Az is érdekes, hogy elkapták őket. Gondolom valami irc alapú botnetet csináltak, ahová felcsatlakoztak bnc-vel, innentől kezdve nem értem, hogy kapták el őket. Szerintem ezeknek a híreknek a 80%-a kamu, hogy elrettentsék a fiatalokat az internetes bűnözéstől.
  • KasztnerTokman
    Meg is érdemlik az én routeremet is allandoan dos attackolják.
    Nem értem aki okos az miért él vissza a tudásával ahelyett hogy másokat tanitana, abból is meg lehet élni.
  • DjDano
    Tévedésben vagy, Magyarországon tényleg kapna 8 évet, de Amerikában egy gyilkos inkább 20-30-at kap
  • bardocz
    Egyszer talán a naplóban számolták ki,hogy mennyit ér egy ember élete a törvényeket nézve,és valami 5-6 millió jött ki.Szerintem ez eléggé nevetséges.
  • Anomaly
    Sosem értettem ezeket a büntetéseket. Míg az egyik fél "csak" bepötyög valamit a gépen sok ember kényelmét megzavarja erre kap 10-15 évet addig a másik megöl egy embert egy élet munkáját tönkreteszi milliónyi pillanatot tesz a semmivé és kap 8 évet abból pedig letölt 5-öt.
  • mumpic
    Engem érdekelne, hogy kapták el őket.